nickie Odesláno 10. března 2022 Nahlásit Odesláno 10. března 2022 před 10 minutami, Conrad napsal: Zachovej klid, horší bude až tě pustí 40letá dáma ještě horší je, když Tě začnou dvacetileté slečny zdravit jako první
martar Odesláno 10. března 2022 Nahlásit Odesláno 10. března 2022 To se v práci děje už dvacet let... nic no, jdu si zkontrolovat smlouvu o pronájmu mista na hřbitově a vyberu nějakej pěknej náhrobní kámen.
Návštěvník Zmizík Odesláno 10. března 2022 Nahlásit Odesláno 10. března 2022 Sice trochu patetické, ale zas né jako ta šíléná sračka vod rádobybarda Klusa.
Návštěvník Odesláno 10. března 2022 Nahlásit Odesláno 10. března 2022 před 3 hodinami, Prochy68 napsal: Jako ze by byl Eman ruskej robot? Tak kamarad rikal, ze se na to koukal a prevazne jde o vyrobky, co v Rusku vyrabeji zahranicni spolecnosti jo a pak mi posilal, ze J&T nabizi dluhopisy investicni spolecnosti co ma nejake administrativni budovy a nukupni centra v Kejeve. Pry je na nich dost discount proti upisove cene... To je samozrejme dost hrozny, ale predstava jak do toho investuji a pak koukam na google earth jestli tam jsou je i trochu vtipna. Ja uz mam doma maminku s holcickou z Charkova. Jsou dost vydeseni, neumi ani slovo anglicky ale nejak to pujde. Potom pujdou jeste se svou kamaradkou a jejimi detmi bydlet na mesic zadarmo ke znamym od lidi kde je ta kamoska. Pak jim najdeme byt a pomuzeme chvili s najmem. jinak jak jsme jeli tramvaji ke mne, tak bylo kouzelny jak si ukazovali kazdou ukrajinskou vlajku a bylo videt, ze jim to dela radost. Na tramvaji, domu atd.. Ja svou objednal v den okupace. A zitra prijde, tak vyuziji aspon stozar co mam z jednoho z oken... Jinak meli jednu igelitku a dva telefony a ne zrovna iphone. Ted jsem je zavezl si vyridit doklady. A budou u me 2-3 tydny. jinak jsem se uz predtim zaregistroval na nasiukrajinci a vcera mi volali, jestli bych nemohl ubytovat na dve noci dve pani. Tak kdyby jste chteli, tak to tam taky muzete nabidnout
hufnor Odesláno 10. března 2022 Nahlásit Odesláno 10. března 2022 před 1 hodinou, Roman I. napsal: Martar: mně jich není líto ani trochu. Drtivá většina Rusáků má zodpovědnost za tu zrůdu, která přejíždí mezi Kremlem a bunkrem. Sedí tam od roku 2000. Samozřejmě, že na současné situaci má svůj díl viny i západ, kteří s tím mordorem ruským kšeftoval a vydělával, Ale vnitřní nastavení společnosti a politika je z drtivé části záležitostí občanskou, ne indoktrinací vnějšího vlivu. Zvlášť u takhle velké mocnosti. takže ať jdou do prdele všechny ty holubičí slovanské duše v široké Rusi, které chtějí mírumilovně žít a zlý Západ jim to kazí. Souhlasím s názorem, že nejlepší by bylo, ať si to vyžerou až do dna. A k tomu by už nejspíše došlo, kdyby nebyli jadernou mocností. Ale to je kdyby. Kdyby byly v prdeli ryby, nemusely by být rybníky. Nezbývá než otevřít oči, otřepat se, vzít rozum do hrsti a přijmout fakt, že svět opravdu není konzumní západní demokracie, která žije blahobytem nadbytku. Ukrajinci chudáci se stali pro ně velice bolestivě a nespravedlivě varováním pro celou Evropu. A dali jí možnost se na budoucnost připravit. Až bude po válce, je jim Evropa podle mě nesmírně dlužná. A k tomu konci války? S historii to bývá tak, že ji píšou vítězové. Vzhledem k tomu, že mé soukromé možnosti jakkoliv ovlivnit stávající situaci se limitně blíží nule a tváří v tvář potenciálnímu rozsahu průseru, který se z celé téhle srandy může vyvrbit, se já osobně v tichosti klepu. A jak prohlásil mistr Jouda: "Strach vede ke hněvu, hněv vede k nenávisti. Nenávist vede k utrpení." Ta zvířátková část mého mozku je ve fázi silných antipatií k čemukoliv ruskému. Následující myšlenky tedy nejsou obhajobou těch, kteří jsou opravdu zodpovědní za aktuální sračky, ale MRČ (malého ruského človíčka). Přicházím s takovou nabídkou možné křižovatky pro mysl všech z vás, kterým se, podobně jako mně, minimálně ta její podvědomá část ubírá cestou k té nenávisti - a utrpení. Zvažte, že ruský člověk v podstatě nepoznal demokracii. Ani v tomto, ani v minulém tisíciletí. Ani na chvíli. Tamější režim se za demokratický mohl vydávat, ale v praxi v podstatě ta země přechází z jedné diktatury do další. MRČ, jeho každodenní akce a reakce jsou nutně výsledkem působení takového prostředí. Netuším, jestli drtivá většina, jak píše Roman, ale rozhodně velká část Rusů bude mít hlavu po celý život masírovanou všemožnou státní propagandou. Podstatný díl obyvatelstva bude de facto neschopný nějakého jiného pohledu na svět. Natož, aby byl takový pohled kritický. Samozřejmě je tu ještě ta kognitivně pokročilejší část obyvatelstva, která je ochotná tvořit si objektivnější obrázek o světě nejen v bezprostředním okolí, ale i za horizontem sovětské panelákové výstavby. Jakou reálnou možnost má takto kognitivně nelíný občan nějak projevit svůj nesouhlas - a pozor, důležité doplnění - nebýt za to odvlečen čtveřicí pochopů s vumly a již nikdy nespatřit světlo bóží. Na podzim jsem pár metrů před budkou hradní stráže vysvětloval dcerkám, kdo že to byl ten pán s knírkem a bradkou, který má sochu támhle naproti na rohu a jak doufám, že brzy vystřídá stávajícího příležitostného obyvatele sídla naší státnosti někdo, kdo by tomu úřadu navrátil ztracenou úroveň. Starší dcerka, 8 let, se bázlivě zadívala na vojáky hradní stráže a pošeptala mi, jestli bych neměl radši mluvit víc potichu, aby mě neslyšeli, že bych mohl mít průšvih. Mohl jsem jí hrdě vysvětlit, že díky bohu žijeme ve státě, kde se nemusím bát říct svůj názor, ani když je odlišný on toho, který zastává někdo mocný. Už tehdy jsem si uvědomoval, jaký je to luxus. A dnes je toto uvědomění o to silnější. Jak snadné a bezpečné je u nás jít mávat žlutomodrou vlaječkou do Stromovky. Jak velká část lidí by si to dobře rozmyslela, když by hrozilo naprosto reálné nebezpečí, že se dočkají tvrdého postihu nejen oni sami, ale potenciálně i jejich blízcí. To se stále ještě bavíme pouze o té části populace, jejíž kognitivní kapacita se nachází rozumně blízko středu pomyslné Gaussovy křivky. I poměrně inteligentní lidé mohou být po stránce emočního komfortu křehcí do té míry, že je pro ně velmi obtížné sami sebe postavit na stranu "těch špatných", když všechny oficiální zdroje tvrdí, že my jsme ti dobří. Obecně je pro jakoukoliv zásadní změnu světonázoru nutné, aby naše já vynaložilo poměrně velký kus mentální práce a mnozí na něco takového v běžném životním marasmu jednoduše nemají potřebnou kapacitu. Podobné rádoby hluboké kecy bych mohl klidně roztáčet ještě dál, ale aby se v nich úplně neztratilo jádro toho, co jsem chtěl vyjádřit, se to pokusím shrnout. Běžná realita života v Rusku doby dnešní i dob minulých z mého pohledu předurčuje tamější obyvatelstvo k tomu, že bude v otázce občanské angažovanosti buď nenapravitelně zmanipulované, nebo účinně zastrašené. Nepovažuju za fér posuzovat míru kolektivního podílu na současném stavu režimu a dění optikou vycházející z možností a schopností, které máme třeba my u nás. Podle mého má tady MRČ těžký hendikep v podobě desítek a stovek let existence ve stínu železné pěsti diktatury té či oné podoby. Vyjádřil bych to tak, že míra zodpovědnosti běžného Rusa za stávající podobu tamějšího režimu je řádově menší, protože jednoduše nemá a ani nemůže mít k dispozici nástroje a možnosti, které by mu ji umožnovaly navýšit. A že jim tam Putler v Kremlu sedí už tak dlouho potvrzen volbami ... Opět, nástroje moci a možnosti/schopnosti lidu. Stačí vzpomenout na to, co za člověka nám donedávna sedělo ve strakovce a co máme doteď rozkydlé na hradě. Na argument, že když se chce, všechno jde, že cest k informacím a možností vyjádření nespokojenosti či snah o změnu je celá řada, bych řekl, že kdo jsi bez viny, první hoď kamenem. Kolik z nás a jak často (na jak dlouho) se dokáže vyburcovat z každodenní rutiny a cíleně a efektivně usilovat o nějaké smysluplné zlepšení světa okolo nás? Většina lidí se může o jakékoliv podobné vyšší cíle začít zajímat teprve poté, co si zajistí naplnění svých základních potřeb. V Rusku může být už tak dost náročné vůbec se pokoušet o naplnění nějakých základních životních potřeb. Na nějaký velký revoluční nebo kontrarevoluční (či jaký) aktivizmus bude mít drtivá většina Rusů asi sotva nějakou rezervní kapacitu, o až existenčně kontraproduktivní míře odvahy nemluvě. Strach a hněv spojený s aktuálním děním u mě osobně prozatím nedosáhly takové míry, aby udusily další lidskou přirozenost, tedy empatii. A na jejím základě mi je běžného MRČ líto. Jeho už tak dost relativně nelehký život bude pravděpodobně do budoucna ještě těžší. Nestavím se proti sankcím, atd., ale netěší mě ty následky právě pro ty, kteří tu z mého pohledu za nic nemohou, protože reálně nemohli nic udělat. Nikdy jsem nebyl nějaký rusofil, ale tak trochu je mi líto i toho, že pravděpodobně nadosmrti bude u mě cokoliv související s Ruskem vyvolávat dost výrazně negativní emoce, i kdyby se to celé teď nějak rozumně vyvrbilo. Vypsání všeho toho, co bych z pomstychtivosti té zvířecí části mozku přál lidem, kteří jsou za ty různé sračky skutečně zodpovědní, by mě pravděpodobně dostalo na nějaký watchlist, ale těm de facto bezmocným masám běžného obyvatelstva nic zlého nepřeju. Pro tu je na místě spíš soucit a soustrast. Ne větší nebo menší, než pro všechny ty chudáky z Ukrajiny, kteří si to vyžírají ještě o notný kus zábavněji. Jiné. Ale přesto jsem přesvědčený, že nějaká pomsta na běžném Rusovi tu není na místě. Tresty jsou pro ty, kteří udělali něco špatného. Nějaká zášť nebo pomsta vůči těm, kteří neudělali něco dobrého, něco co možná udělat měli, ale v reálu jen stěží mohli, není cesta k lepšímu stavu věcí v budoucnu.
Hudson10 Odesláno 10. března 2022 Nahlásit Odesláno 10. března 2022 před 3 hodinami, Radek124 napsal: Jó, oba tyhle poklady fotr taky provozoval (ve skříni). Strojek teda nepoužíval nikdy - a nosit Saljut s pouzdrem na teleobjektiv (který vevnitř ukrajinští soudruzi na rozdíl od originálu zapomínali načernit, takže to kvůli závojům nebylo žádné terno) bylo jak vláčet protiletadlový komplet... No jo, kopie Hazlbladu. SALJUT, Zenit 80, Kiev 80 a Kiev88. S některými z nich jsem před 30 lety začinal, když jsem na ně prešel od Pentacon sixu TL. Některý objektivy na ty Kievy byly docela dobrý (45 mm a 90 mm) Po letech jsem zjistil, že ten Saljut z 50.let je nejlepši po mechanické strance a naopak nejhorší po optické stránce. Ten Kiev naopak. No jo, Rusáci..
Návštěvník Odesláno 10. března 2022 Nahlásit Odesláno 10. března 2022 před 9 minutami, hufnor napsal: Vzhledem k tomu, že mé soukromé možnosti jakkoliv ovlivnit stávající situaci se limitně blíží nule a tváří v tvář potenciálnímu rozsahu průseru, který se z celé téhle srandy může vyvrbit, se já osobně v tichosti klepu. A jak prohlásil mistr Jouda: "Strach vede ke hněvu, hněv vede k nenávisti. Nenávist vede k utrpení." Ta zvířátková část mého mozku je ve fázi silných antipatií k čemukoliv ruskému. Následující myšlenky tedy nejsou obhajobou těch, kteří jsou opravdu zodpovědní za aktuální sračky, ale MRČ (malého ruského človíčka). Přicházím s takovou nabídkou možné křižovatky pro mysl všech z vás, kterým se, podobně jako mně, minimálně ta její podvědomá část ubírá cestou k té nenávisti - a utrpení. Zvažte, že ruský člověk v podstatě nepoznal demokracii. Ani v tomto, ani v minulém tisíciletí. Ani na chvíli. Tamější režim se za demokratický mohl vydávat, ale v praxi v podstatě ta země přechází z jedné diktatury do další. MRČ, jeho každodenní akce a reakce jsou nutně výsledkem působení takového prostředí. Netuším, jestli drtivá většina, jak píše Roman, ale rozhodně velká část Rusů bude mít hlavu po celý život masírovanou všemožnou státní propagandou. Podstatný díl obyvatelstva bude de facto neschopný nějakého jiného pohledu na svět. Natož, aby byl takový pohled kritický. Samozřejmě je tu ještě ta kognitivně pokročilejší část obyvatelstva, která je ochotná tvořit si objektivnější obrázek o světě nejen v bezprostředním okolí, ale i za horizontem sovětské panelákové výstavby. Jakou reálnou možnost má takto kognitivně nelíný občan nějak projevit svůj nesouhlas - a pozor, důležité doplnění - nebýt za to odvlečen čtveřicí pochopů s vumly a již nikdy nespatřit světlo bóží. Na podzim jsem pár metrů před budkou hradní stráže vysvětloval dcerkám, kdo že to byl ten pán s knírkem a bradkou, který má sochu támhle naproti na rohu a jak doufám, že brzy vystřídá stávajícího příležitostného obyvatele sídla naší státnosti někdo, kdo by tomu úřadu navrátil ztracenou úroveň. Starší dcerka, 8 let, se bázlivě zadívala na vojáky hradní stráže a pošeptala mi, jestli bych neměl radši mluvit víc potichu, aby mě neslyšeli, že bych mohl mít průšvih. Mohl jsem jí hrdě vysvětlit, že díky bohu žijeme ve státě, kde se nemusím bát říct svůj názor, ani když je odlišný on toho, který zastává někdo mocný. Už tehdy jsem si uvědomoval, jaký je to luxus. A dnes je toto uvědomění o to silnější. Jak snadné a bezpečné je u nás jít mávat žlutomodrou vlaječkou do Stromovky. Jak velká část lidí by si to dobře rozmyslela, když by hrozilo naprosto reálné nebezpečí, že se dočkají tvrdého postihu nejen oni sami, ale potenciálně i jejich blízcí. To se stále ještě bavíme pouze o té části populace, jejíž kognitivní kapacita se nachází rozumně blízko středu pomyslné Gaussovy křivky. I poměrně inteligentní lidé mohou být po stránce emočního komfortu křehcí do té míry, že je pro ně velmi obtížné sami sebe postavit na stranu "těch špatných", když všechny oficiální zdroje tvrdí, že my jsme ti dobří. Obecně je pro jakoukoliv zásadní změnu světonázoru nutné, aby naše já vynaložilo poměrně velký kus mentální práce a mnozí na něco takového v běžném životním marasmu jednoduše nemají potřebnou kapacitu. Podobné rádoby hluboké kecy bych mohl klidně roztáčet ještě dál, ale aby se v nich úplně neztratilo jádro toho, co jsem chtěl vyjádřit, se to pokusím shrnout. Běžná realita života v Rusku doby dnešní i dob minulých z mého pohledu předurčuje tamější obyvatelstvo k tomu, že bude v otázce občanské angažovanosti buď nenapravitelně zmanipulované, nebo účinně zastrašené. Nepovažuju za fér posuzovat míru kolektivního podílu na současném stavu režimu a dění optikou vycházející z možností a schopností, které máme třeba my u nás. Podle mého má tady MRČ těžký hendikep v podobě desítek a stovek let existence ve stínu železné pěsti diktatury té či oné podoby. Vyjádřil bych to tak, že míra zodpovědnosti běžného Rusa za stávající podobu tamějšího režimu je řádově menší, protože jednoduše nemá a ani nemůže mít k dispozici nástroje a možnosti, které by mu ji umožnovaly navýšit. A že jim tam Putler v Kremlu sedí už tak dlouho potvrzen volbami ... Opět, nástroje moci a možnosti/schopnosti lidu. Stačí vzpomenout na to, co za člověka nám donedávna sedělo ve strakovce a co máme doteď rozkydlé na hradě. Na argument, že když se chce, všechno jde, že cest k informacím a možností vyjádření nespokojenosti či snah o změnu je celá řada, bych řekl, že kdo jsi bez viny, první hoď kamenem. Kolik z nás a jak často (na jak dlouho) se dokáže vyburcovat z každodenní rutiny a cíleně a efektivně usilovat o nějaké smysluplné zlepšení světa okolo nás? Většina lidí se může o jakékoliv podobné vyšší cíle začít zajímat teprve poté, co si zajistí naplnění svých základních potřeb. V Rusku může být už tak dost náročné vůbec se pokoušet o naplnění nějakých základních životních potřeb. Na nějaký velký revoluční nebo kontrarevoluční (či jaký) aktivizmus bude mít drtivá většina Rusů asi sotva nějakou rezervní kapacitu, o až existenčně kontraproduktivní míře odvahy nemluvě. Strach a hněv spojený s aktuálním děním u mě osobně prozatím nedosáhly takové míry, aby udusily další lidskou přirozenost, tedy empatii. A na jejím základě mi je běžného MRČ líto. Jeho už tak dost relativně nelehký život bude pravděpodobně do budoucna ještě těžší. Nestavím se proti sankcím, atd., ale netěší mě ty následky právě pro ty, kteří tu z mého pohledu za nic nemohou, protože reálně nemohli nic udělat. Nikdy jsem nebyl nějaký rusofil, ale tak trochu je mi líto i toho, že pravděpodobně nadosmrti bude u mě cokoliv související s Ruskem vyvolávat dost výrazně negativní emoce, i kdyby se to celé teď nějak rozumně vyvrbilo. Vypsání všeho toho, co bych z pomstychtivosti té zvířecí části mozku přál lidem, kteří jsou za ty různé sračky skutečně zodpovědní, by mě pravděpodobně dostalo na nějaký watchlist, ale těm de facto bezmocným masám běžného obyvatelstva nic zlého nepřeju. Pro tu je na místě spíš soucit a soustrast. Ne větší nebo menší, než pro všechny ty chudáky z Ukrajiny, kteří si to vyžírají ještě o notný kus zábavněji. Jiné. Ale přesto jsem přesvědčený, že nějaká pomsta na běžném Rusovi tu není na místě. Tresty jsou pro ty, kteří udělali něco špatného. Nějaká zášť nebo pomsta vůči těm, kteří neudělali něco dobrého, něco co možná udělat měli, ale v reálu jen stěží mohli, není cesta k lepšímu stavu věcí v budoucnu. Moje myšlení je jednodušší. A je fakt, že mám celkem westernové vidění světa. Černá a bílá. Já nepřemýšlím a nebudu přemýšlet o vývoji malého ruského člověka, který je vlastně obětí své historie a svého systému. Já vždycky předtím uvidím rodinu z Irpině, máma táta a dvě děcká, která před měsícem žila normální život jako my a teď jsou mrtví. Vždycky uvidím lidi, kterým se zhroutil svět, protože jim vybombardovali barák, fotr odešel na frontu a máma s děckama utekla s jednou taškou někam do cizího státu. Já si tohle vůbec ale vůbec neumím představit, že by se to dělo mé rodině a mě. A ty lidi mohli v klidu dál žít, plánovat svoji budoucnost, řešit běžné starosti a radosti. Oproti téhle hrůze vůbec nepřemýšlím o empatii k rusákům. Bomby nelítají na Petrohrad ani na Rostov. A rozhodně to není o o nějakém hněvu.
uff Odesláno 10. března 2022 Nahlásit Odesláno 10. března 2022 (upraveno) Ja bych to bral hodne s rezervou a nestrkal je vsechny do stejneho pytle ani nahodou. Optikou naseho dementniho naroda, kterej si dobrovolne zvolil ANO a proruskyho senila za prezidenta jsem hodne opatrnej na plosne odsouzeni Rusu jako naroda... Upraveno 10. března 2022 uživatelem uff
Kotlick Odesláno 10. března 2022 Nahlásit Odesláno 10. března 2022 Jak jsem psal o Londýně jako o Moskvě nad Temží, tak tady jeden příklad, Lavrovova nevlastní dcera a neoficiální manželka.
Návštěvník Odesláno 10. března 2022 Nahlásit Odesláno 10. března 2022 před 4 minutami, uff napsal: Ja bych to bral hodne s rezervou a nestrkal je vsechny do stejneho pytle ani nahodou. Optikou naseho dementniho naroda, kterej si dobrovolne zvolil ANO a proruskyho senila za prezidenta jsem hodne opatrnej na plosne odsouzeni Rusu jako naroda... OK, každý to máme jinak. I když si tady zvolíme na pár let úplný hovada, tak nejsme strůjci válečné agrese. A pokud se za 14 dní války pokusí několik tisíc lidí ze 150 milionového národa protestovat a ostatní drží hubu nebo s tím souhlasí, tak u mě není o čem. Kdyby proti válce vystoupili v masových demonstracích, asi by je všechny nestačili pozavírat. Stalo se tak? Nestalo. Jasně, nemají svobodný přístup k informacím. Kdo jim to zavinil? Zase jenom oni sami. Asi to ke svému životu nepotřebuji. Ta nešťastná Ukrajina vylezla ze stejných sraček sovětského svazu a přes všechny problémy, které řešila, tam vznikla svoboda slova. Ze stejného základu. Nechám toho, každý máme svaté právo to situaci vidět po svém. Respektuju váš pohled.
Tom4 Odesláno 10. března 2022 Nahlásit Odesláno 10. března 2022 před 15 minutami, uff napsal: . . . kterej si dobrovolne zvolil proruskyho senila za prezidenta . . . Dvakrát.
geometr Odesláno 10. března 2022 Nahlásit Odesláno 10. března 2022 (upraveno) před 52 minutami, hufnor napsal: ... Mohl jsem jí hrdě vysvětlit, že díky bohu žijeme ve státě, kde se nemusím bát říct svůj názor, ... Vím, že je to zažitý slovní obrat, ale: Díky bohu to opravdu není, což je dost podstatné s ohledem na obsah Tvého dlouhého psaní. Upraveno 10. března 2022 uživatelem geometr
exBURN Odesláno 10. března 2022 Nahlásit Odesláno 10. března 2022 https://www.novinky.cz/auto/clanek/lada-v-rusku-pozastavuje-vyrobu-automobilka-je-odstrizena-od-zapadnich-dilu-40389890#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=EY2tyraKJrq-202203102043&dop_id=40389890&source=hp&seq_no=6&utm_campaign=abtest183_vzhled_vyh_pole_na_tel_varC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz Ty opice nedokážou vyrobit ani tu dementní 15 let zaoslalou NIvu bez západu....
Venus Odesláno 10. března 2022 Nahlásit Odesláno 10. března 2022 Vždyť to má motor z Fiatu. BTW když člověk vidí ten bordel, může mi někdo vysvětlit, jak se vůbec mohli dostat do vesmíru?
Tom4 Odesláno 10. března 2022 Nahlásit Odesláno 10. března 2022 Myslíte, že se může rusko dostat do světové izolace? Oni to přežijí, my bez nich taky.
Kotlick Odesláno 10. března 2022 Nahlásit Odesláno 10. března 2022 No a tady něco o ruském průmyslu, respektive o jeho provázanosti na svět. Najděte si tam Zetor. To je dobrá story . Znárodnění zahraničních firem v rusku rovná se nezaměstnanost a nic víc. https://twitter.com/kamilkazani/status/1501360272442896388?t=gtSLf6Wz9L-tKDcl-KwQnQ&s=19
exBURN Odesláno 10. března 2022 Nahlásit Odesláno 10. března 2022 (upraveno) Dobře to řekl kámoš - rád jezdil do Berlína a vždy ho fascinovala zeď - z jedné strany pomalovaná od děcek a hipíku a z druhé strany ostnatý drát, kulometné stanoviště, příkop se žraloky, miny atd.. .:-D Upraveno 10. března 2022 uživatelem exBURN
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se