Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
  V 30. 3. 2018 v 21:49, mAra_ napsal:

Hele a ja si to prave nemyslim.... Co se tyka detailu z vrchu, tam to bylo "giri giri" (???) = japonsky to umim rict, ale ne napsat, tak snad je to dobre...

Ale jak jsem napsal hned na zacatku... Nemuzu rict co je lepsi a co je horsi.... Kazde ma neco :)

Tak tos ale napsal blbe, pac Radek124 snad jasne urcil, ze GS je zpracovanim o 50 let dal. Kam se na nej hrabou nejaky fotky a nazor toho, kdo na to tim mikroskopem koukal :D

Jinak super srovnani, diky!

Upraveno uživatelem Micey
Odesláno

Opravdu velké uznání za tu práci, co jsi udělal. Fotky jsou všeříkající, popisky jasné. Jeden z nejzajímavějších příspěvků v poslední době. Klobouk dolů, pane!

Odesláno

mAro, kloboucek! Budu drzej a zeptam se... planujes nekdy do budoucna otevrit RLX a nafotit detaily strojku? To by me zajimalo nesmirne. Musim rict, ze japonska schopnost jit do vetsich detailu neprekvapila. Zjednodusene receno je RLX masovka, GS porad jeste manufakturni vyroba, sahne na to nejakejch max. 7 lidi, jestli si dobre pamatuju... Dekuji za skvele vlakno!

Odesláno

Půlstoletí (1968?) je samozřejmě z kontextu vytržená nadsázka, zaměřená spíš na "netikající a přesto mechanický" Spring Drive.

A co se zpracování okem viditelných detailů novodobých Rolád týče (a nejde jen o mou rozpačitou zkušenost s GMT2), copak právě mArova makro-recenze není varováním, že to dojení někdejších "superlativů" na cifernících klukům švýcarským nemusí vydržet věčně?

Trochu mi to připomíná situaci Nokia (neinovující a tyjící jen z podstaty svého "brandu") vs pracovitější Samsung+Apple před 10 lety - no a kde je dnes finům konec?

Odesláno

Chlapci nejprve zchladit nadšení,  oproti čipům ve vašich kompech je tohle kovářšká práce.   Čipy se skládají už pomalu na atomární úrovni.

'Teď to lepší.   Je to prostě pecka.   Vyrobené je to ve  větších tolerancích než je ve vlivu na přesnost potřeba.  U GS mě to ani nepřekvapuje.  Japonci vždy měli slabost pro malé a titěrně věci.

Když se vedle toho položí kapka oleje, tak ten vypadá jak koule mazutu.

Ty mikrovlásečnice vzniknou jak nic.  Přeci se to jenom skládá ručně.

A to nej,  nakonec.  Vypadá to líp než jsem čekal.  Ty fotky bomba.   Se mi líbí, že se umění jemné mechaniky stále posouvá dál.  Až to budou skládat po atomech tak to bude vlastně nuda.

Takže za mě díky.  

Odesláno

Paradni obrazova recenze, diky za tu praci! Myslim, ze takhle extremne detailni porovnani jsem jeste nikdy nevidel. Co se tyce zamereni na detail u GS, tak je to neskutecny, opravdu by me zajimalo porovnani ruznych trid mezi sebou napr. Seiko 5, vyssi rada Seiko, Kong/Grand Seiko, jak to graduje pripadne i porovnani svycarske produkce od beznych ala Fortis, FC, Longines pres Breitling, Omega, Rolex az nekam do HH Breguet, AP, PP, Lange a sledovat jak se to posouva.

Kdybys Maro chtel nejake hodinky na zmikroskopovani muzeme se domluvit a neco bych pujcil.

Jeste jednou diky, uz jsem na ty fotky detailu koukal asi 10x :)

Odesláno

Tak u Rolexu pusobi ?spatne? jen ten detail lakovane rucky. Ostatni mi prijde cajk. Pochybuju ze technologicky pri lakovani ta barva jde nanest nak ultimatne presne.

Odesláno

Takový, pořádný srovnání různých značek a cenových hladin bych taky uvítal. To by bylo zajímavý.

Vůbec by byl zajímavej nějakej žebříček značek a modelů podle ceny/úrovně zpracování. Celkem by to napovědělo kolik si člověk připlatí za historii, marketing, atd.

Odesláno

mAro_, tohle je teda veliká paráda. Okamžitě jsem běžel pro domácí mikroskop a se zahanbením jej brzy vrátil do pracovny... bez horního přisvětlení a delšího ohniska to nejde.

Ta fotka do hloubi odpruženého uložení setrvačky je boží. Pokud je pravda, že na konci cesty uvidíme světýlko na konci tunelu, doufám, že bude vypadat stejně jako je to uprostřed rubínového ložiska :)

Odesláno

Díky za super fotky a za to,že při tom jak jsem nad nima měl otevřenou hubu, jsi mi otevřel i oči. Musím japoncům přiznat, že jsem jim křivdil a můj pohled na GS pramenil z neznalosti. Díky za uvedení do reality

Odesláno

Tak právě pro taková témata má chmg smysl. Dík- zvedl jsi mě od telefonu a přiměl pustit fotky na monitoru- SUPER. I ten, kdo hodinkám nerozumí musí ocenit zpracování detailů u OBOU KOUSKŮ. 

Odesláno

Super srovnavacka, diky za Tvuj cas.

Ty GS jsou bozi!!

Odesláno

Už 2 dní chodím do vlákna obdivovať fotky, parádny počin, ďakujem!

Makro zlatych pismen GS z rotoru je úžasné, pripomina mi obraz/maľbu.

Odesláno

Nejen ty indexy u S, to vybroušení jejich vnitřních částí a celkové spasování je mazec!

Prostě je poznat a platí bez debat, že zde je vysoká cena opostatněná!

Odesláno

Asi bych se měl ptát v jiným vláknu, ale v souvislosti s těma úžasným fotkama se zeptám tady. Z jakého materiálu jsou indexy a nápisy "Seiko".? Indexy vypadají jako kovové (stejné jako pouzdro?) ale nápisy si netroufnu tipnout.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...