paya01 Odesláno 11. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2022 před 22 hodinami, Kamil.K napsal: místností kde pracuješ s chemickými látkami produkujícími agresivní výpary Tak tuhle definici ale splňuje kuchyň na 1000 %, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kamil.K Odesláno 11. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2022 Pokud vaříš chlor, kyseliny, louh apod,...tak i kuchyň Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 11. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2022 V 25. 10. 2022 v 22:09, martar napsal: Jak byste zapouzdřili válcované ocelové nosníky Íčka? V části obýváku je mám přiznané, volně v prostoru. Chtěl jsem je opláštit dřevem, ale jednak to nakonec vyhrála bílá varianta a navíc se ukázalo, že by dřevěným zapouzdřením nosníky moc nabyly na objemu a ztratily by šmrnc. Takže hledám nějaké řešení, které zvětší povrch nosníku tak o 5-10 mm. Podmínkou je řešení, které bude snímatelné (pro občasnou kontrolu stavu nosníků) a pochozí (jednou za uherský rok se na nosníky dává podlážka při čištění střešních oken a při malování. Chapu, ze smerujes k jinymu reseni, tak spis jen pro doplneni moznosti. My to mame takhle, zatim asi 20 let bez problemu. Snimatelny to teda moc neni . Ale na me nehled, ja ziju v byvale staji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 11. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2022 Pěkný Já ty nosniky mám v prostoru volně, prostě 2/3 obývaku mají normální strop a ten se najednou lomí kolmo nahoru ve formě stěny do výšky 5m, zatímco v původní výši stropu pokračují čtyři volné traverzy vetknuté koncem do obvodové stěny domu. A zrovna pod nimi je jidelna & kuchyně. Už mám rozhodnuto a nakoupeno, opovažte se mi to v téhle fázi rozmlouvat! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j.ocvirk Odesláno 20. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2022 Panove, potrebuji vymenit doma bojler a nemuzu se stale rozhodnout jaky. Idealne 120l Nasel sem nejake smart, s tepelnym cerpadlem nebo obyc? Nejake zkusenosti? Treba to nekdo resil a podeli se o radu diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomTomTom Odesláno 20. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2022 (upraveno) ... Upraveno 20. listopadu 2022 uživatelem TomTomTom přesunuto do správného vlákna Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lykan Odesláno 20. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2022 Na smart bojler trochu bacha od koho. Kamos bojoval s jednim od ZD Drazice. Bluetooth, chytry HDO atd. Pri treti vymene elektroniky byl prestaven na "tupou" verzi. Instalater tvrdil, ze to je pomerne casty. Tak jen FYI. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj Odesláno 20. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2022 před 8 hodinami, j.ocvirk napsal: Panove, potrebuji vymenit doma bojler a nemuzu se stale rozhodnout jaky. Idealne 120l Nasel sem nejake smart, s tepelnym cerpadlem nebo obyc? Nejake zkusenosti? Treba to nekdo resil a podeli se o radu diky Taky to aktuálně řeším. Koukám na bivalentní se samostatnou spirálou pro napojení FV panelů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mamenec Odesláno 20. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2022 Tak tady hlavne kalkulacku do ruky. Ve finale muze spravna velikost bojleru udelat vetsi usporu nez jeho smart funkce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j.ocvirk Odesláno 20. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2022 Lykan: to sem prave cetl, ze jsou stim problemy... tak na to asi seru. Mamenec: aktualne 2 roky po komplet rekonstrukci, drazice 210l.. no a vezme cca 5 MWh / rocne.. tak proto dam 120l, to nam bude stacit.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xvoloda Odesláno 20. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2022 Před hodinou, j.ocvirk napsal: Lykan: to sem prave cetl, ze jsou stim problemy... tak na to asi seru. Mamenec: aktualne 2 roky po komplet rekonstrukci, drazice 210l.. no a vezme cca 5 MWh / rocne.. tak proto dam 120l, to nam bude stacit.. A kolik vás je v domácnosti? My máme 120 litrů tatramat pro pět lidí. Dva dospělí, děti 8,6,4. V rámci boje s Putinem jsem ubral na 65 stupňů a nikdo netrpí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j.ocvirk Odesláno 21. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2022 Tak jsme 2 dospeli a dite 7let.. 120l bude urco stacit.. 210l co mame, to bylo zbytecne moc. Nicmene jsem to neresil (ted uz musim). A jaky mas bojler? Doporuceni mam na drazice, ale ten smart nevezmu.. nejakou klasiku. Dnes objednam Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xvoloda Odesláno 21. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2022 Já mám tatramat EO 120 L, byl v bytě už při koupi, za 12 let jsem dvakrát vyměnil tělěso a jinak to funguje. Tu bandasku dělají pořád stejnou tak si ověřeno, mně osobně se líbí hranatej tvar. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 4. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2022 V 11. 11. 2022 v 13:34, martar napsal: Pěkný Já ty nosniky mám v prostoru volně, prostě 2/3 obývaku mají normální strop a ten se najednou lomí kolmo nahoru ve formě stěny do výšky 5m, zatímco v původní výši stropu pokračují čtyři volné traverzy vetknuté koncem do obvodové stěny domu. A zrovna pod nimi je jidelna & kuchyně. Už mám rozhodnuto a nakoupeno, opovažte se mi to v téhle fázi rozmlouvat! Tak nakonec jsem ty traverzy nahrubo zbrousil, natřel syntetikou (Alkytolem), boční dutiny vyplnil nizkoexpanzní montážní PU pěnou (na 7m traverz padlo 10 kartuší PU), na pěnu stavební lepidlo, perlinka, znovu lepidlo vyhlazené na vlhko houbou, korekce detailů a napojení na stěny pomocí opravného tmelu na omítky a nakonec dvě vrstvy bílé výmalby. Nevypadá to zle. Ještě to není hotové, musím vybrat svítidla, hodiny na stěnu a mělké police pod TV a obraz, ale slibil jsem fotku, tak tady je. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 4. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2022 Příště místo 10 kartuší pěny kup jednu a k tomu 4 desky polystyrenu - nebude to taková jebačka. Jak v těch dutinách ta pěna držela? Ale jinak hezký to máš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 5. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2022 S tou pěnou jsem si několikrát málem nafackoval původně jsem počítal, že použiju vysokoexpanzní a že jí bude třeba výrazně míň, a při dnešních cenách deskového polystyrenu mi prostě ekonomicky vycházela líp. Ve dvou ze čtyř nosníků navíc vedou husí krky s elektřinou a vkládal jsem tam prkýnka jako bázi pro budoucí připevnění osvětlení - přišlo mi prostě, že s pěnou to půjde líp. No, nešlo Jako hlavní problém se ukázalo tuhnutí pěny. Původní idea byla obalit nosníky smršťovací folií a dírkama tam pěnu nafoukat. To ale nefungovalo, protože PU pěna ucpala "dýchací" otvory ve folii, neztvrdla a po nějaké době "spadla", tj. zmenšila objem jako u piva, a zůstala tekutá. Předtím jsem vypěňoval taky malé, relativně uzavřené prostory mezi zdivem a dřevem či zdivem a folií, ale tady to bylo mezi folií a kovem a vzduch tam nešel téměř vůbec. Nová situace pro mě. Takže takhle jsem přišel o první kartuši normální PU pěny. Proto jsem zvolil nízkoexpanzní a pěnil jsem to na etapy, aby to hezky drželo, nepadalo dolů a nebyla zbytečně velká spotřeba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 21. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2022 Zase něco málo hotovo. Tohle mě baví Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 22. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2022 Trochu depresívní a studený....ale zajímavý....a přitom taková blbost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 22. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2022 Dost dobrý kamaráde, fakt hezký. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomTomTom Odesláno 22. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2022 Řemeslo zvládnuté, ale vypadá to jako krematorium. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se