Dez123 Odesláno 3. února Nahlásit Odesláno 3. února Na tohle je super bezkontaktní zkoušečka napětí, super pomocník za pár korun.
Ivan Lelák Odesláno 4. února Nahlásit Odesláno 4. února S elektřinou nejsem kamarád. Před týdnem mi vypadnul proudový chránič. Nahodil jsem ho, za chvíli zase a ještě několikrát. Tak jsem postupně shazoval jednotlivé pojistky a čekal. Začal jsem provizorními venkovními kabely do mobilheimu a garáže (jsou tam už několik let, moje lenost), padalo to furt, takže další, až byl nakonec vyhozený celý barák. Až úplně nakonec jsem si všiml, že zbývají pojistky pro 380V přívod do garáže, ten je veden pod zemí, ale v garáži je zatím jen provizorně vyveden, než mi nějaký odborník udělá v garáži elektřinu. No a ten vývod asi zvlhnul nebo co. Takže jsem zase všechno nahodil a nechal shozený jen tenhle vývod. No stane se.. Naštěstí mám barák postavenej už 16 let, vloni jsme rekonstruovali kuchyň, komoru, koupelnu a zčásti i chodbu a obývák, takže až na nějakou údržbu je snad na dlouho pokoj (vlastně ještě plot mně letos čeká). Mimochodem, mám Bungalov 13, nejmenší domek, co jsem kdysi po rozvodu našel v katalogu v přesvědčení, že tam stejně už budu jen sám a semtam na jednu noc se tam 2 vejdeme. Inu člověk míní, ženská mění, ale i tak nám těch 78 metrů čtverečních podlahové plochy (+ velká terasa a zahrada) stačí, je to útulný, koukáme do polí, luk a lesů, štěkaj tam lišky, dupou a funí ježci, hopkaj zajíci, pasou se srnky, nádherné západy slunce, miluju to tam. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2
KFL Odesláno 4. února Nahlásit Odesláno 4. února Od pondělka mi tu jedou sbíječky, tvoří se prach a plní kontejner. Nechápu, jak strašná vrstva betonu leží na původně dřevěnym stropě. Vlastně se divim, že už to dávno nespadlo, když je na to ještě vynesenej krov (byť pod stojkama jsou traverzy a ne dřevo) ... Frajeři makaj 8-18 h, jen s hodinovou pauzou na oběd.. klobouček. Zespoda je strop podepřenej, ale stejně jsem z toho nervózní, při pohybu nahoře se celá konstrukce poměrně dost chvěje. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
KFL Odesláno 6. února Nahlásit Odesláno 6. února Poznej rozdíl. Dva kontejnery betonu a suti jsou pryč. Konečně se dostáváme ke dřevu. Jeden kontejner sádroše, vaty a lamina taky. Dva frajeři tu jedou se sbíječkama od rána do večera (i když poslední 2 dny maj delší pauzy, nevím proč ). Všude bordel a prach, hlavně na ulici, když shazujou suť chobotem dolu. Sousedi mě musej milovat. Nicméně - musím uznat, že fakt nechápu, jak ty stropy vydržely 30 let. Trámy, na nich záklop z prken a na tom 20 cm betonu. A pak dlažba, lamino... jak jsem už psal. Dneska jsem s obavou pozoroval v přízemi "šev" omítky, kterej běží prostředkem stropu v místě největšího prohnutí. Vylezl trochu ven. Nicméně proto, že strop se po ubrání váhy malinko zvednul. Podpěry, který ho pro sichr drží, jsou téměř volný. V pondělí je musíme přizvednout. Pokládám to za pozitivní signál. Původně měli chasníci finišovat dneska. Podle stavu bych řek, že budu rád, když vypadnou příští pátek . Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
lub Odesláno 6. února Nahlásit Odesláno 6. února docela slušná nálož, co ten strop unese. zajimavé reporty
KFL Odesláno středa v 18:54 Nahlásit Odesláno středa v 18:54 V pondělí a úterý chlapci zapomněli dorazit. Dneska pro jistotu přišli ve třech a vzali za to echt. V pět řekli hotovo a zmizeli. Zejtra dorazí CZ parta v čele se stavitelem, aby ještě mrkli na zdravej strop, resp. na jeho konstrukcí. A tím se prozatím končí. Statik všechno posléze posoudí a řekne, co dál.Pro mě je důležitý, že to nespadlo během prací. A že to v tomhle stavu může nějaký čas zůstat, neb trámy prakticky nic nenesou. Čili mám čas všechno rozmyslet pořádně. Plus mi přijde, že trámy vypadají celkem v pohodě. Kromě těch prohnutejch..Jsem rád, že už je konec.. Aktuálně. 1
juk Odesláno včera v 08:47 Nahlásit Odesláno včera v 08:47 Kdyby chtěl někdo komplet dům zdarma, tak tady je nabídka Jinak na tom kanále / webu je spousta zajímavých informací, které pomůžou utřídit myšlenky.
TomTomTom Odesláno včera v 10:31 Nahlásit Odesláno včera v 10:31 Rozebrat to a postavit z toho něco v třetinovém objemu, protože tohle bych vytápět fakt nechtěl… 1
Hasňa Odesláno včera v 13:00 Nahlásit Odesláno včera v 13:00 Jak si zkomplikovat život romantickými představami o 500 let staré technologii. 1
KFL Odesláno včera v 16:10 Nahlásit Odesláno včera v 16:10 Prozření... aneb první dohady s dodavatelem o ceně. Aneb sazba 4500/hod bez DPH, kdo z vás to má? Když celá věc startovala, klasicky se spěchalo. Tedy vzal jsem první firmu, která byl svolná dorazit. Rozpočet na bourání ve výši 150-200 tisíc, který mi stavitel řekl do telefonu, jsem akceptoval, ačkoli mě cifra lehce překvapila. Ale říkal jsem si, že nevím, co nás čeká, mají čas, udělají to, byla s nima dobrá domluva atd. Fajn. Postavil jsem smlouvu o dílo dle šablony z webu, rozpočet se uvedl odhadem v daném rozpětí a jelo se. Pečlivě jsem si evidoval počet lidí a odpracované hodiny, a to včetně pauz. Reálně se tu dělalo 40 hodin, tj. průměrem pět dní, povětšinou ve dvou lidech. Stavitel měl půjčený shoz na odpad (průměrná cena 50 Kč za kus tubusu/den) a on sám se tu otočil čtyřikrát na půl hodiny. Odpady (kontejnery) nebo topenáře jsem řešil ve vlastní režii. Když jsem viděl průběh, hodiny a počty lidí, začal ve mně hlodat červík pochybností o ceně a klasicky jsem se jal paranoidně předpokládat, že jsem za hejla. Pustil jsem se do googlení, pročítání fór a dalších zdrojů, abych zjistil, že průměrná cena kompletní demolice rodinného domu o ploše 100-120 m2 vychází v roce 2026 zhruba na 300-400 tisíc, a to včetně odvozu odpadů. V této perspektivě najednou rozpočet 150-200 za zbourání 70 m2 horní vrstvy stropu nabyl úplně jiných rozměrů... I tak jsem si ale říkal, že stavitel, sympatický starší pán, bude třeba rozumný a s vidinou budoucího byznysu tady (rekonstrukce) mi vyjde vstříc a nebude se mě snažit "oškubat". Zvlášť když mi v týdnu prozradil, jak jsou Ukrajinci drahý, že obkladač (ne dělník se sbíječkou) bere už i 300 na hodinu. Vzhledem k existenci smlouvy s rozpočtem odhadem bez položek navíc nemám žádnou extra vyjednávací pozici, abych po něm třeba mohl chtít detailní rozpad faktury apod. Dneska volal, že v pondělí dorazí se statikem a že by to rád celý uzavřel. A vyřkl částku 186.000 Kč. Bez DPH. Prvotní reakci, že se asi pos*al, jsem polknul. Lehce jsem namítnul, že se mi to za dva lidi po dobu 6 dnů a celkově odpracovaných 40 hodinách zdá poměrně dost. Slevil na 180 . Chvilku jsme se přetahovali, ale protože jsem na tenhle scénář byl připraven, řekl jsem, že to zaplatím, ale zároveň to bude poslední věc, kterou tady na baráku budou dělat. Ať to nebere špatně, jen se mi prostě zdá sazba 4500 bez DPH za hodinu (tj. 2250 na hlavu) trochu moc, zvlášť při předchozí zmínce o hodinové sazbě cizího dělníka. A že to beru jako poučení pro příště. Tak prý se domluvíme v pondělí, až dorazí. Nemám tyhle situace rád a ano, je to moje chyba a blbost. On jen plní smlouvu. Takže z toho můžu mít hořkou pachuť, ale to je tak všechno, co s tím můžu dělat. Jak říkám - poučení pro příště. By mě zajímalo, na kolik by mi spočítal novej strop. Nebo spíš radši ne.
Xenomorfus Odesláno včera v 16:28 Nahlásit Odesláno včera v 16:28 (upraveno) No, bohuzel je to dnes smutna realita. Proto sem Ti hned na zacatku přál, at mas stesti na "lidi" co Ti to budou delat. A to bud jeste rad, ze od toho v pulce neutekli. Drzim palce v dalsim dile a opet Ti přeji, at mas stesti na remeslniky, co to budou delat ;-). Edit: .... a ze nekdo da obkladaci 300,- kc na hodinu, tak neznamena, ze za nej neinkasuje (dnes uplne beznych) 800-1000,- kc. Upraveno včera v 16:30 uživatelem Xenomorfus
Ajaj Odesláno před 23 hodinami Nahlásit Odesláno před 23 hodinami Nestavím ale kupuji už hotové. Barák postavený 2017. V týdnu jsem tam byl s technickým odhadcem, aby barák prohlédl. Jedna z věcí co označil za vadu byl svod z jednoho okapu (druhá fotka). Všechny ostatní ostatní jsou svedeny přes potrubí v zemi do nádrže. Teď řeším co s tím? Barák není podsklepený a sedí na desce. Vykašlat se na to nebo nějak řešit? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Bert Odesláno před 22 hodinami Nahlásit Odesláno před 22 hodinami Řešit. Voda dřív nebo později vyhraje.
Ajaj Odesláno před 22 hodinami Nahlásit Odesláno před 22 hodinami a jak? Nemám šanci se dostat na ten svod ostatních okapů (musel bych po celé délce rozebrat terasu a pak krumpáčem neb tam není prostor ani na pidi-bagr) Nejjednodušší sud nebo stáhnou jen pod zemí 1,5m - 2m od baráku a tam ať se to vsakuje?
KFL Odesláno před 21 hodinami Nahlásit Odesláno před 21 hodinami Ale je tam snad vsakovací jáma, ne? Typicky třeba 2-3 m3 se štěrkem, sutí - pod terasou... Přece neteče voda do rohu jen tak...
Bert Odesláno před 21 hodinami Nahlásit Odesláno před 21 hodinami Na foto číslo 2 je už všechno takové hezky zelené. No, nevidím okolí, ale řešit za každou cenu. Vsakovací jáma je relativně pohodlné řešení, ale pokud by to šlo, tahal bych vodu od baráku co to jde.
KFL Odesláno před 21 hodinami Nahlásit Odesláno před 21 hodinami 2 hours ago, Xenomorfus said: No, bohuzel je to dnes smutna realita. Proto sem Ti hned na zacatku přál, at mas stesti na "lidi" co Ti to budou delat. A to bud jeste rad, ze od toho v pulce neutekli. Drzim palce v dalsim dile a opet Ti přeji, at mas stesti na remeslniky, co to budou delat ;-). Edit: .... a ze nekdo da obkladaci 300,- kc na hodinu, tak neznamena, ze za nej neinkasuje (dnes uplne beznych) 800-1000,- kc. Já to všechno chápu. Sice litr za hodinu nemám v práci ani já , ale budiž. Nicméně to pořád není 2250 bez DPH na hodinu. No nic, nebudu si tím kazit víkend. Uvidím, k čemu dojdeme v pondělí, až přijede.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se