financ Odesláno 21. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2018 každá hospodyňka by ti řekla, že když to "ocákneš hadicí" tak to není čisté ale mokré teda ta moje by to řekla určitě tlakovou vodou to jde dolu (ale né wapkou), mám tvar Z, překryv je jen malá hranka. Když nechám žaluzie lehce pootevřený, tak jde dolů špína i z té hranky. Jen pak musím vzít okna stěrkou. Když nechám žalužie zavřený úplně, nenacákám si na okna.A jestli je špinavá malá hranka mně nevadí, stejně to vydrží čistý max den. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 21. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2018 Aj wapka je ok . Len nie s rotacnou tryskou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dali Odesláno 21. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2018 Na RD bych doporučoval rolety ( žaluzie spíš na administračku). - bezpečnost, zmíněné čištění, životnost ( nejsou tam žádné provázky) , snesou mnohem větší zatížení větrem, další tepelná izolace ( u každého okna se časem sníží tep. odpor), zvuková izolace.stíní stejně jako žaluzie. Na baráku už je mám 19 let, pouze pár drobných oprav.Nastavená automatika - ráno v 7 vyjedou, večer se zatáhnou při setmění podle astronomického kalendáře. Občas nějakou zatáhnu kvůli přistínění. Automatika na vítr není samospasitelná už jsem několikrát viděl žaluzie potlučené od krup a zničené větrem i když tam byla automatika. Nějakou dobu trvá, než se vyhodnotí síla větru a než se žaluzie zatáhne. Při poryvech větru to nemusí zafungovat včas. To samé platí o markýzách. Pokud chce někdo něco nového co pěkně vypadá, nepotřebuje izolovat, tak doporučuju screenové rolety. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 21. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2018 https://dms.licdn.com/playback/C4D05AQGMfAcBggbbHA/7f63375fb86649ffad392ef234db4dc6/feedshare-mp4_3300-captions-thumbnails/1507940147251-drlcss?e=1534932000&v=beta&t=Es6zHSoc1t4hfH1dwudfq0Zv9meel4I2rYWSa-1EdFw taketo stresne okno je asi fajn Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 21. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2018 Ja by som zas rolety nedoporucoval. Cely den mas tmu ako v riti. Zaluzie otvorene, svetlo je, teplo nie. Vietor neriesim, vrtulka vydrzi menej nez dobre zaluzie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 21. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2018 hehe, koukám je nás tu víc co mejou doma okna a stínění Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 21. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2018 Ja by som zas rolety nedoporucoval. Cely den mas tmu ako v riti. Zaluzie otvorene, svetlo je, teplo nie. Vietor neriesim, vrtulka vydrzi menej nez dobre zaluzie. rolety samozřejmě neznamenají tmu jak řiti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 21. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2018 rolety samozřejmě neznamenají tmu jak řiti Myslis tie tankove priezory vysky 2mm co v nich su? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 21. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2018 Myslis tie tankove priezory vysky 2mm co v nich su? ty takytřeba naše rolety mají tu možnost zastavit je v kterékoli pozici, takže když slunce nesvítí přes celé okno, nemusíš je stahovat až dolu = není tma jak v řiti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
YPO Odesláno 21. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2018 vypadá to asi takle .... že jo ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 21. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2018 no jasně, jen to teda máme doma trochu ve větším v řiti mám teda větší temno, myslím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
YPO Odesláno 21. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2018 no jasně, jen to teda máme doma trochu ve většímno jo .... většinou se to dělá podle toho jak je to okno velký mě na roletách baví to, že si je v noci stáhnu na škvírku a můžu mít v klidu otevřený okno ..... pak mě baví stahovací hmyzí síť mezi oknem a roletou a v neposlední řadě, že když přitáhnu domů ve dvě ráno, tak můžu chrápat ve tmě až do jedenácti venkovní žaluzie sem nikdy neměl, takže nemůžu sloužit a vnitřní žaluzie tenhle komfort neposkytujou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 21. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2018 Mám žaluzie, jsou super, ale úplná tma rolet, které jsou měl v Německu, je někdy fajn. Spaní po pařbě a tak, to bylo skvělé. Ale tohle léto máme žaluzie celý den dole a zvednuté a je to fajn. Světlo bez přímého slunce a vidíme ven do zahrady. Že jsou choulostivější a dražší je bez debat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bedan Odesláno 21. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2018 Na žaluzie nedám dopustit. Takhle je mám prakticky celý rok (okna jsou na jih) a vítr neřeším. Za 15 let žádný problém. Aktuální teplota v kanclu 25,5°C, větrám oknem otevřeným na ventilačku přez noc, otevírá to večer paní uklízečka, přez den to pákrát vyvětrám otevřením celého okna a když je nejhůř, tak pustím chvíli klimu. Při těch částečně sklopených žaluziích nebyl nikdy problém ani s večerní bouřkou (při otevřené ventilačce), nanejvýš nějaký poryv větru ty žaluzie úplně zaklopil. Bez žaluzií bych se tohle léto asi vypařil. Doma máme tytéž i na západ a naprostá pohoda. Je ale pravda, že je doma ani v práci nemyju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 23. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2018 Venku přes třicet. No žaluzie, no fun. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 6. září 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2018 Stojím před rozhodnutím, zda se ještě letos pokusit postavit obvodové zdi a schovat pod střechu (ještě nemám ani kompletní nákres střechy, takže se nezačala ani řezat vazba). Bylo by to super, jenže co když nestihnu zastřešit. Je to velký problém? Jak co nejlépe ochránit obvodové zdi před nepříznivími vlivy? Nebo to jen moc hrotím? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 6. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2018 (upraveno) Máš Porotherm, nebo Heluz s vnitřní izolací? Oba mí sousedi stavěli z toho s vatou v cihle, to je nějaký Porotherm plus myslím, oba nezastřešili do zimy, obou do toho nateklo, zabránit tomu nejde, oba na jaře měli problém. Hafo vody v tom, navrtávání u paty zdi, vysoušení, mapy. Já, než se udělala krytina, jsem měl s deštěm a timingem jednotlivých kroků problémy i přes léto a podzim, natož přes zimu. Nechávat to rozdělané přes zimu je recept na problémy. IMHO. A to jsem dělal s VPC a betonem. Nachal bych to na jaro. Upraveno 6. září 2018 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 7. září 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2018 Máš pravdu. Kdo si počká, ten se dočká. Stavím z ytongu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 7. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2018 Tam to asi nebude taková trága. Ale stejně, nahoníš málo a zbytečné nervy. Šetři, odpočívej, studuj, příští rok budeš mít na perno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 7. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2018 Jde jen o to mit matros na pozemku a remeslniky. Hruba stavba stredne velkeho domu je pro dobrou partu zedniku 14 dnu prace, kdyz to prezenu i se stropama tak mesic.Nevim jestli mas prizemni nebo na patro. Strecha pak pro dobrou partu max.tyden prace. Vse psano s rezervou. Jen dnes sehnat tu dobrou partu je docela umění. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se