Přejít na obsah

Stavba domu (rady, tipy)

Doporučené příspěvky

každá hospodyňka by ti řekla, že když to "ocákneš hadicí" tak to není čisté ale mokré :)

teda ta moje by to řekla určitě :D

tlakovou vodou to jde dolu (ale né wapkou), mám tvar Z, překryv je jen malá hranka. Když nechám žaluzie lehce pootevřený, tak jde dolů špína i z té hranky. Jen pak musím vzít okna stěrkou. Když nechám žalužie zavřený úplně, nenacákám si na okna.

A jestli je špinavá malá hranka mně nevadí, stejně to vydrží čistý max den. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na RD bych doporučoval rolety ( žaluzie spíš na administračku). 

- bezpečnost, zmíněné čištění, životnost ( nejsou tam žádné provázky) , snesou mnohem větší zatížení větrem, další tepelná izolace ( u každého okna se časem sníží tep. odpor), zvuková izolace.

stíní stejně jako žaluzie.  Na baráku už je mám 19 let, pouze pár drobných oprav.

Nastavená automatika - ráno v 7 vyjedou, večer se zatáhnou při setmění podle astronomického kalendáře. Občas nějakou zatáhnu kvůli přistínění.

Automatika na vítr není samospasitelná už jsem několikrát viděl žaluzie potlučené od krup a zničené větrem i když tam byla automatika. Nějakou dobu trvá, než se vyhodnotí síla větru a než se žaluzie zatáhne. Při poryvech větru to nemusí zafungovat včas. To samé platí o markýzách.

Pokud chce někdo něco nového co pěkně vypadá, nepotřebuje izolovat, tak doporučuju screenové rolety.  

Odkaz ke komentáři

Myslis tie tankove priezory vysky 2mm co v nich su?

ty taky

třeba naše rolety mají tu možnost zastavit je v kterékoli pozici, takže když slunce nesvítí přes celé okno, nemusíš je stahovat až dolu = není tma jak v řiti

Odkaz ke komentáři

no jasně, jen to teda máme doma trochu ve větším

no jo .... většinou se to dělá podle toho jak je to okno velký :D

mě na roletách baví to, že si je v noci stáhnu na škvírku a můžu mít v klidu otevřený okno ..... pak mě baví stahovací hmyzí síť mezi oknem a roletou a v neposlední řadě, že když přitáhnu domů ve dvě ráno, tak můžu chrápat ve tmě až do jedenácti

venkovní žaluzie sem nikdy neměl, takže nemůžu sloužit a vnitřní žaluzie tenhle komfort neposkytujou

Odkaz ke komentáři

Mám žaluzie, jsou super, ale úplná tma rolet, které jsou měl v Německu, je někdy fajn. Spaní po pařbě a tak, to bylo skvělé. Ale tohle léto máme žaluzie celý den dole a zvednuté a je to fajn. Světlo bez přímého slunce a vidíme ven do zahrady. Že jsou choulostivější a dražší je bez debat.

Odkaz ke komentáři

Na žaluzie nedám dopustit. Takhle je mám prakticky celý rok (okna jsou na jih) a vítr neřeším. Za 15 let žádný problém. Aktuální teplota v kanclu 25,5°C, větrám oknem otevřeným na ventilačku přez noc, otevírá to večer paní uklízečka, přez den to pákrát vyvětrám otevřením celého okna a když je nejhůř, tak pustím chvíli klimu. Při těch částečně sklopených žaluziích nebyl nikdy problém ani s večerní bouřkou (při otevřené ventilačce), nanejvýš nějaký poryv větru ty žaluzie úplně zaklopil. Bez žaluzií bych se tohle léto asi vypařil.

Doma máme tytéž i na západ a naprostá pohoda. Je ale pravda, že je doma ani v práci nemyju :cool02:

post-2245-0-97705900-1534851712_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Stojím před rozhodnutím, zda se ještě letos pokusit postavit obvodové zdi a schovat pod střechu (ještě nemám ani kompletní nákres střechy, takže se nezačala ani řezat vazba). Bylo by to super, jenže co když nestihnu zastřešit. Je to velký problém? Jak co nejlépe ochránit obvodové zdi před nepříznivími vlivy? Nebo to jen moc hrotím?

Odkaz ke komentáři

Máš Porotherm, nebo Heluz s vnitřní izolací? Oba mí sousedi stavěli z toho s vatou v cihle, to je nějaký Porotherm plus myslím, oba nezastřešili do zimy, obou do toho nateklo, zabránit tomu nejde, oba na jaře měli problém. Hafo vody v tom, navrtávání u paty zdi, vysoušení, mapy. Já, než se udělala krytina, jsem měl s deštěm a timingem jednotlivých kroků problémy i přes léto a podzim, natož přes zimu. Nechávat to rozdělané přes zimu je recept na problémy. IMHO. A to jsem dělal s VPC a betonem. Nachal bych to na jaro.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři

Jde jen o to mit matros na pozemku a remeslniky. Hruba stavba stredne velkeho domu je pro dobrou partu zedniku 14 dnu prace, kdyz to prezenu i se stropama tak mesic.Nevim jestli mas prizemni nebo na patro. Strecha pak pro dobrou partu max.tyden prace. Vse psano s rezervou. Jen dnes sehnat tu dobrou partu je docela umění.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...