Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Bobisku, Long se neptal na dědičnost homosexuality, ale dědičnost homofobie.

Díky za upozornění, četl jsem příliš rychle, má chyba. 

Popravdě - nevím. Nevím o tom, že by existoval nějaký chromozom, který by způsoboval homofobii a statistiky ukazují, že tolerance k homosexualitě stoupá například se vzděláním (zatímco homosexualita samotná je na těchto podmínkách nezávislá). Z toho bych předpokládal hypotézu, že nejde o věc dědičnou. Ale nemám nyní čas hledat výzkumy, které by daný předpoklad ověřily, takže jde jen o názor a vracím se na začátek odstavce.

Odesláno

Milý Radku, nemám sice dost času na hledání článků na Google Scholar, nicméně dovolím si utrhnout zaměstnavateli od úst natolik, abych ti upřímně poděkoval za sice nepříliš k tématu se vázající, ale alespoň výjimečně neurážlivý příspěvek bez sprostých slov.

Odesláno

Mám dost skvělých kamarádů mezi buzíky, kteří spolu léta žijí a pravidelně se navštěvujeme. Nikdo z nich adopci neplánuje  a shodneme se v klidu, že dítětí lesba tátu nenahradí a chlupatej velkej chlap asi maminku taky ne, že.... :lol: Kdo vyrůstal ve zdravém spokojeném dětsví v úplné rodině pochopí a také mu zůstalo zdravé uvažování, problém ale dnešní doby je, že dětí vyrůstající harmonicky v úplných spokojených rodinách je jak maku. No a pokud dítě nemá celý život po boku svého tátu anebo mu maminka zařídí každý dva roky nového, no tak jak bude takové dítě přemýšlět? Zkresleně, prostě neví co je správné a co špatné.....Jak říkám, jen člověk vyrůstající celé dětsví po boku svého táty a své mámy, které miluje a ony mu dávají veškerou svoji lásku může mít zdravé myšlení, všichni ostatní ví prd a jenom keckají.

Tvl, Afri, já vím, že to myslíš asi dobře, ale nepouštěj se, v některých věcech, do větších akcí.

Odesláno (upraveno)

....sahajících X dekád dozadu, opravdu není nutné čekat na další "generaci"...)

X-dekád dozadu se hromada homosexuálů svou orientací tajila, především v nižších sociálních vrstvách, kde je menší tolerance. To mohlo klidně zkreslit výsledek výzkumů. Proto jsem zmínil tu další generaci.

...zabývajících se otázkou, zda je homosexualita vrozená či naučená, došly jednoznačně k možnosti první. Přečti si třeba tuto knihu: https://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/0720612233/202-9302456-3843866 .

Jak se dnes populárně říká, každý má právo na názor a ten ti logicky nikdo nesebere. Názory by se ale neměly zaměňovat se zřejmými fakty.

S těmi zřejmými fakty opatrně. Neustále pochybovat a znovu a znovu ověřovat (ve světle nových informací nebo za pomoci nových vyzkumných metod a technologií) to, co má řada odborníků za zřejmá fakta, je úplně v pořádku. A pokud já vím, je homosexualita jak vrozená, tak naučená. Naučená viz třeba staré Řecko (mentor/žák). Už se to tu několikrát probíralo. Hlavně neargumentuj tím, ze to neni pravá homosexualita. Homosexuálně se chová každý, kdo aktivně vyhledává nebo se nebrání homosexuálnim kontaktům. To samý s heterosexualitou. A ve finale jsme "tím", jak se chováme.

No a tím imprintingem jsem měl na mysli nasledující: většina z nás má nějaký ideál krásy a přitažlivosti partnera/partnerky. Mě vzrušujou modrooký drobný brunety, jinej šílí z kyprejch blondýnek. Tuhle preferenci v sexuální přitažlivosti - troufam si řict - nemáme vrozenou, ale naučenou (maminkou počínaje a prvnimi láskami konče). Jestliže je tahle věc naučená*, proč by na podobném principu nemohla fungovat i v preferenci pohlaví partnera? Resp. v míře odporu vůči kontaktům s pohlavím, které mne přitahuje míň/vůbec?

*asi by stálo za to udělat poctivej výzkum a zaměřit se třeba na milovníky extra tlustejch holek nebo hodně zralých dam a zkusit zjistit, kde se v nich ta nemainstreamová preference bere. Třeba se mýlím a je to fakt vrozený...

Upraveno uživatelem martar
Odesláno

Já už nic neříkam. Se vždycky nějakym debilnim (podle mě) komentem necham strhnout a pak si nadávam.

Prostě se neshodnem. 

Ale musim říct,  že sem si vzpoměl na čas na vojně. Když byli všichni v maskáčích, tak ikdyž si člověk myslel že ten druhej je pitomec, tak sme tak nějak drželi spolu v těch společnejch sračkách. Jakmile sme se převlíkli do civilu, po tom roce, tak sme si neměli vůbec co říct.

Tady to platí podobně. Pokud se bavíme o hodinkách tak dobrý, ikdyž nám neseděj stejný značky, ale v tématech mimo to je potom už peklo  :D

Odesláno

Tu dědičnost homofobie jsem myslel obrazně. Pro děti bude nakažlivější žít s někým kdo si živý v sobě kdejaký mindráky než se dvěma bukvicema. A že jich znám. Večer si pustím Americkou krásu. Doporučuji. :)

Odesláno

Voe, Afričan má naprostou pravdu. Všechny buzny v mým okolí nestojí o adopci. Dokonce mnohým vadí to vystavování orientace. Takže za medializací zřejmě stojí jen pár buzen a spousta dělačů dobra za každou cenu...

Odesláno (upraveno)

Já už nic neříkam. Se vždycky nějakym debilnim (podle mě) komentem necham strhnout a pak si nadávam.

Prostě se neshodnem. 

Ale musim říct,  že sem si vzpoměl na čas na vojně. Když byli všichni v maskáčích, tak ikdyž si člověk myslel že ten druhej je pitomec, tak sme tak nějak drželi spolu v těch společnejch sračkách. Jakmile sme se převlíkli do civilu, po tom roce, tak sme si neměli vůbec co říct.

Tady to platí podobně. Pokud se bavíme o hodinkách tak dobrý, ikdyž nám neseděj stejný značky, ale v tématech mimo to je potom už peklo  :D

:D To je tím, že tu máme tydlety žido-kresťanský residuálni pseudosociology a pak ty druhý :D

Odesláno

Tu dědičnost homofobie jsem myslel obrazně. Pro děti bude nakažlivější žít s někým kdo si živý v sobě kdejaký mindráky než se dvěma bukvicema. A že jich znám. Večer si pustím Americkou krásu. Doporučuji. :)

Americká krása nádherně vystihla hlavně to, že největší homofobové jsou vlastně latentní homosexuálové...

Odesláno

...asi by stálo za to udělat poctivej výzkum a zaměřit se třeba na milovníky extra tlustejch holek nebo hodně zralých dam a zkusit zjistit, kde se v nich ta nemainstreamová preference bere. Třeba se mýlím a je to fakt vrozený...

Měl jsem kamoša, kluk tehdy čtyřicet, metr devadesát, tmavovlasej, modrookej, uměl dobře na kytáru a zpíval (hrávali jsme spolu v kapele) holky na něm mohly oči nechat. Jenže jak baba neměla devadesát kilo, vůbec ho nezajímala. A už se ho nemůžu zeptat, co to, před časem se zabil na bicyklu... :(

Odesláno

Tvl, Afri, já vím, že to myslíš asi dobře, ale nepouštěj se, v některých věcech, do větších akcí.

A to jsem střízlivý :-) Kluci, já zažil jednou strašnéj trapas na Zanzibaru kde jsem pařil s klukama ze speciálních vojenských jednotek. Vedle nás ke stolu sedl starší pán s takovým mladým sandokanem a začali se mazlíkovat. Na kluky s armády jak červenej hadr na bejka, to bylo keců. Já je tedy držel zpátky, ale vzpomněl jsem si na jednoho známého pána od rodiny, co každý rok takhle jezdil do tepla na jednání a užíval si tam s koloušky tak jsem tuhle story taky nadhodil. Už mě začínalo být divný jak po nás pán divně kouká, no a po večeři k nám přišel a v češtině hezky pogratuloval k výstupu na Kilimanžaro, velmi příjemnej slušnej chlap. Vojáci zmizeli pod stolem, všichni měli najednou rozvázáné tkaničky a já pána z Prahy pozval ke stolu. Řekl, že to si nechá v klidu ujít, byl takový hodně smutný, myslím že jsme mu docela zkazili večer a mě to pak strašně mrzelo...... Ale jo, člověk musí občas udělat blbovinu aby si uvědomil co je dobré a co špatné. A nejvíc mě překvapilo to jeho jednání, protože mohl být ticho a v klidu odejít, ale ne, dal nám to pěkně sežrat a jako vítěz odešel určitě on, mám rád tento typ odvážných lidí kteří se za sebe nestydí :-)

Odesláno

defekt v tomto období je masaker čo Vám budem vravieť, obehol som takmer všetky pneuservisy a všade mi dali košom kuaaaa, no zavolal som známemu a ten mi nedokázal povedať nie :-)

post-2225-0-16165700-1542378529_thumb.jpg

Odesláno

Rozhodně je "nakažlivá", dokladováno místními pseudosociologickými residuálními žido-křesťanskými výroky.

Ne-er se do židů, jinak si k vánocům budeš muset objednat předplatné "Hodinky a šperky" , to aby sis vůbec něco o hodinkách přečetl.

Odesláno (upraveno)

Jedu z Prahy, program na páteční večer nachystaný, rozstřílený jsem jak prapor po bitvě a přes Kolínem poplašená průvodčí, že všichni, co jedou do Pardubic, z vlaku ven, páč odklon, páč někdo se chtěl přetlačovat s vlakem. a) blb, co se jde projít na hlavní trať, za bé skokan. To si sakra nemůžou vybrat večer nějaký nákladní vlak, vždyť to má stejný efekt? Poslední věc, co chcete v pátek večer dělat, je být na nádraží v Kolíně. Jdu někam na pivo.

Upraveno uživatelem Roman I.
Odesláno (upraveno)

Ne-er se do židů, jinak si k vánocům budeš muset objednat předplatné "Hodinky a šperky" , to aby sis vůbec něco o hodinkách přečetl.

:D

@ azeppelin: Do křesťanů se samozřejmě srát můžeš, my si trochu zatrpíme a pak ještě nastavíme druhou tvář...

Odesláno

Jedu z Prahy, program na páteční večer nachystaný, rozstřílený jsem jak prapor po bitvě a přes Kolínem poplašená průvodčí, že všichni, co jedou do Pardubic, z vlaku ven, páč odklon, páč někdo se chtěl přetlačovat s vlakem. a) blb, co se jde projít na hlavní trať, za bé skokan. To si sakra nemůžou vybrat večer nějaký nákladní vlak, vždyť to má stejný efekt? Poslední věc, co chcete v pátek večer dělat, je být na nádraží v Kolíně. Jdu někam na pivo.

Náhoda blbá, ale v Kolíně je dobrá nádražka, aspoň.
Odesláno (upraveno)

Bráník 11. Na stojaka. Za pul hodiny zacina hokej s Plzni. Listek v kapse

13b5a306c5779359aa7126635461bc79.jpg

Upraveno uživatelem Roman I.
Návštěvník Zmizík
Odesláno

Bráník 11. Na stojaka. Za pul hodiny zacina hokej s Plzni. Listek v kapse

Si sežeň eště na hlavu tu čepici, jak vypadá jak zátka.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...