Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já si nemůžu pomoct, té paní by vic slušel smoking nebo lněné sako, a ne ty holčičí hadříky. S fousama nebo bez, moc hezká mi nepřipadá. Chybí tam jemnost rysů a kostry. Ta do krásy asi stárnout nebude.

Návštěvník Zmizík
Odesláno

tyjo z takovy pekny cernosky udelate takovyho...peknyho cernocha. a ted nevim kdo se mi libi vic. smi se kura vubec jeste rikat cernoch?

Může, ale to nesmíš myslet někoho konkrétního nebo to používat všeobecně.

Návštěvník Zmizík
Odesláno

To je nepřijatelně nízká rasová uvědomělost a ohleduplnost. Můžeš mu ale říct, že je bilý.

:D Jj, tím rozhodně nic nezkazíš. To můžeš říct i cikánoj.

Odesláno (upraveno)

TL, DR: podělaná pošta! 

Plnotuk story:

Právě mě naštvala a štve Česká Pošta. Po letech hromadění dělám čistku a prodávám kousky, který nenosim. Poštu nevimproč nemám rád, nelíbí se mi ten pocit, kdy doručení není v mých rukou a moloch může udělat cokoliv. Hodinky za pár tisíc zabalim jak umělou ledvinu a pošlu coby balík se superduper doručením druhý den, jasně, sms notifikaci taky chci, díky moc. Posílám tři, v jednom dvoje nový hodinky za osmičku, ve zbylých dvou krásný vintage kousky v hodnotě pár tisíc materiální, nevyčíslitelný celkově, protože sežeň dnes takovej kousek. Kolegové se snad neurazí, když anonymně použiju jejich lokace: dvoje nový jdou kousek od Brna, jedny vintážky do Svitav a druhý do Plzně.

Dopol. mě vyděsí SZ zde od kolegy z Plzně, proč mu pošta píše, že mu dnes kousek od Brna doručí balíček. Polije mě horko, že jsem to blbě poslal, mrknu na vyfocený podací lístky a ne, u mě správně. Zkontroluju tracking čísla z podacích lístků a hle, milá paní na přepážce hlavní pošty nalepila čísla zásilek naopak, takže online to vypadá, že skoro kilovej balíček s dvouma hodinkama poslala do Plzně a vintážky do Brna. Volám na infolinku, kde na můj slušnej přístup "stalo se, problém, help please" reaguje taková ta uřvaná megera, kterou jsme měli na základce v nějaký formě všichni, poučením, že jsem pitomec, a i pokud by to teda jako kolegyně nalepila obráceně, stejně to pošťák Ondra doručí správně, pač oni pitomci nejsou. Ok, ptám se tedy co teď s tím, a kdo mi poradí dál, na koho se mám obrátit a jak co nejlépe postupovat, na což megera odpoví: ?nevim, nevim, nevim, tak ať si to přeberou a když to bude blbě, tak ať je pošlou zpět a já coby odesilatel začnu řešit reklamaci.?, na což reaguju že ani omylem, píčelko, vzali jste si 160 Kč za balíček, takže si tenhle bordel vyřešíte sami a adresátům doručíte balíčky správně, žádný přebírání a běhaní z jejich nebo mojí strany, kdo mi poradí? Znovu litanie na téma ?no tak já teda jako nevim, co chcete, žejo, rozhodnutí je na vás, kecy, kecy, kecy?. Pokládám, nemá smysl se ní o čemkoliv bavit, gůgluju tel. na obě depa a jdu volat tam, v obou naštěstí příjemní lidé poskytují tel. na doručovatele, kterým se dovolám, Brněnský mi řekne, že těžký balíček na danou adresu u Brna dnes doručil, snad to přebrala paní, ale online vidím, že stále nedoručeno, a kolega se mi ještě neozval. Plzeňský doručovatel vytáhne balíček a přečte mi adresu, souhlasí, ale kolegu nezastihne a pak už se doručovateli kolega nedovolá, takže taky nevíme.

Takže milá Česká pošto, fuck you a never more, přesně proto tohle nemám rád, dostanete předem peníze za hodinky, který pak svěříte pro přepravu do rukou pitomců, kteří dokážou zvrzat odeslání dvou ze tří balíků. Chybovat je lidský, jsme lidi, ti chudáci na přepážce za nic nemůžou, bla bla bla, ne, neberu. A i když se chyba stane, očekával bych za ty peníze (i ty nepřímý, který platíme všichni z daní) servis, kdy se na podobnej problém někdo podívá, zvedne telefon a vyřeší ho místo toho, abych to musel dělat já, takže double fuck you. A největší špek si nechám na později, až bude vše snad v pořádku doručeno?

Upraveno uživatelem Olaf
Odesláno

Příště jim budeš podávat balíčky po jednom, kontrolovat co za přepážkou dělají, nebudeš na ně mluvit a bude vše v pořádku:) nakonec si pořádně zkontroluješ podací stvrzenku. Pokud jim náhodou nefunguje systém, v žádném případě jim balík nesvěřovat a poslat ho na jiné poště, protože by se nenačetl na překladišti. Nakonec by ho samozřejmě doručili správně, ale s dvoudenním zpožděním. Pokud je na balíku napsána správná adresa adresáta a odesílatele, není důvod k obavám, balík se doručí v pořádku. Dokonce i když adresu napíšeš v šifrách(například morseovka) tak balík doručí(mají na to oddělení které se tím zabývá). Nejsem zaměstnanec pošty a nemám nikoho v rodině kdo by pracoval na poště. Píši na základě osobních zkušeností a musím konstatovat, že za zhruba pět let a odeslání stovek balíků jsem měl jednou problém s nepřipsáním peněz na účet po poslání na dobírku(moje chyba, nečitelně vypsaná složenka). Kvalita zaměstnanců šla za poslední roky dost dolů, proto je důležité si zásilku u vstupu hlídat, bohužel. Posílám skoro vždy jako cenné psaní za 60 kč a do druhého dne to většinou doručí. Pokud nejsi spokojen s českou poštou, můžeš využít konkurenci. 

Odesláno

PPL mi včera mělo doručit balík indickejch dobrůtek, celkem nějakejch čtrnáct kilo koření, ghí, past, rejže - prostě tlumok laskomin pro hrocha. Dost věcí ve skle, takže všude velký zřetelný "KŘEHKÉ".

Když jsem byl už doma nervózní z toho, že nic nejede, tak jsem se asi na pátej pokus dovolal doručovateli. Ten byl překvapenej proč volám, když mi přece přišla zpráva. Nepřišla, a tak se ho tážu, co že v ní mělo bejt. On na to, že byl balík poškozenej a něco z něj teče, "jestli v tom prej nebylo něco ze skla".
Smutný Jabko jim teda řeklo, ať to odvezou hezky zpátky, vyřídí si to rozbití sami a přivezou tentokrát opatrnějš, ale vůbec nejsem rád, že na ty dobroty budu čekat další tejden.

Odesláno

Průběžně mě vytáčí dělníci, kteří provádí rekonstrukci našeho domu. Během dělání stoupaček mi popravili jedno světlo v koupelně, poté ke mě pustili vodu z vrchního bytu, následně odrbali podlahu, že se permanentně chovají jak hovada ke všemu už si snad i zvykám. Nyní dělají fasády a co se nestalo, vysypané sklo v okně, tvl mě z nich jebne. Proč musím neustále řešit, co je kde blbě a co zase podělali. Ještě zhruba měsíc by měli dělat, to jsem zvědavý, co ještě stihnou.

Odesláno (upraveno)

Příště jim budeš podávat balíčky po jednom...

Díky, Stenly (vážně a bez ironie), za návod i uklidnění. Nakonec to vypadá, že jsem psychnul zbytečně a pošta skutečně vše doručí, ale příště, pokud nějaké bude, se budu řídit Tvým postupem. Nenapadlo by mě, že po nich musíš vše kontrolovat do detailu, ale ok holt... Na jednu stranu je super, že jsou schopni doručit druhý den, na druhou stranu dokáže podobná story vyděsit, hlavně ten přístup, kdy se po osudu zásilky musíš pídit sám. A vůbec se netěším na spolupráci CAN/CZ pošty, která mě čeká při zasílání něčeho pro někoho třetího. Kanadská pošta je dlouhodobě tragédie, jsou schopni poztrácet zakázky po Kanadě, z i do, regulérní loterie a pokud se pak zásilka dostane do pracek poště český, budeme skoro v suchu... :)

Upraveno uživatelem Olaf
Odesláno

Díky, Stenly (vážně a bez ironie), za návod i uklidnění. 

Nemáš vůbec za co. Pokud někdo zavítá na Českou poštu a nemá moc zkušenosti, tak se mu nedivím, že je jako v Jiříkově vidění. Jsou obrovské rozdíly mezi pobočkami hlavně v Praze. Na některé poště třeba na Ládví je to čirá katastrofa(málo přepážek, hodně lidí ze sídliště) na poště na Pankráci je to o poznání lepší situace a člověk tam skoro nečeká. Také je zajímavé, že cenné psaní na některé poště můžete posílat z postshopu a někde to vůbec nejde. Proboha proč? Doručení do vlastních rukou mají s úspěšností pouze 70%(nechají to ležet na poště, přestože si člověk danou službu zaplatil) což je opravdu žalostné. Takže na poště je co zlepšovat a doufám, že do budoucna ten moloch trochu zeštíhlí, přestanou vymejšlet blbosti typu (prodej cigaret, losů, škrabátek na skla.....) a zaměří se na nové moderní technologie třeba bezobslužných přepážek. 

Odesláno

Já nedávno posílal něco do Švýcarska a chtěl jsem ten zelený lístek na vyplnění deklarace. Paní na poště se na mne obořila, že Švýcarsko je v Evropě a tudíž mi žádný lístek (formulář) nedá. Spíš mě to pobavilo než naštvalo...

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...