Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mně na tom taky vadí pouze to, že na podobné freak-show jdou "státní" peníze. Ale že jsem homofob, nesnášenlivej, buran apod. jsem si od rozličných dobroserů taky vyslechl...

Odesláno

Mně na tom taky vadí pouze to, že na podobné freak-show jdou "státní" peníze. Ale že jsem homofob, nesnášenlivej, buran apod. jsem si od rozličných dobroserů taky vyslechl...

Už jen tím hloupým označením, kterým se dost hloupě snažíš naznačit, že opačný názor může mít přece jen "dobroser", se zhazuješ.
Odesláno (upraveno)

Tybláho, Hasňo, já bych chtěl mít v příštím životě tak jasno jako máš ty, fakt. Bylo by to určitě super, místo diskuze a argumentace ostatní jen jednou oznamovací větou hodnotit z titulu vědomí vlastnictví jediné pravdy...

Možná by stálo za to uvážit, že tak, jako mají v dnešní společnosti právo lidé navazovat intimní vztah se stejným pohlavím a veřejně exhibovat s něčím, co by asi mělo být soukromou věcí, tak mají jiní lidé právo být tím znechuceni. Každý nemá potřebu neustále posouvat hranice své na odiv stavěné tolerance.

Nic osobně proti tobě nemám, jen mě trochu rozčiluje tvá bohorovná názorová nadřazenost. Ona ta tolik žadoucí rozmanitost, na kterou dneska velká část populace věří, zahrnuje i rozmanitost v míře tolerance. V mase lidí budou vždy lidé více a méně tolerantní, více a méně inteligentní (mezi oběma vlastnostmi není automatické rovnítko!), více či méne konzervativní. A ohled je třeba brát na všechny, ne převychovávat.

Edit:

Reagoval jsem na tyhle lakonické posty:

Nejsi.

Achjo, ty jsi taky peknej trouba.

Upraveno uživatelem martar
Odesláno

Tybláho, Hasňo, já bych chtěl mít v příštím životě tak jasno jako máš ty, fakt. Bylo by to určitě super, místo diskuze a argumentace ostatní jen jednou oznamovací větou hodnotit z titulu vědomí vlastnictví jediné pravdy...

Možná by stálo za to uvážit, že tak, jako mají v dnešní společnosti právo lidé navazovat intimní vztah se stejným pohlavím a veřejně exhibovat s něčím, co by asi mělo být soukromou věcí, tak mají jiní lidé právo být tím znechuceni. Každý nemá potřebu neustále posouvat hranice své na odiv stavěné tolerance.

Nic osobně proti tobě nemám, jen mě trochu rozčiluje tvá bohorovná názorová nadřazenost. Ona ta tolik žadoucí rozmanitost, na kterou dneska velká část populace věří, zahrnuje i rozmanitost v míře tolerance. V mase lidí budou vždy lidé více a méně tolerantní, více a méně inteligentní (mezi oběma vlastnostmi není automatické rovnítko!), více či méne konzervativní. A ohled je třeba brát na všechny, ne převychovávat.

Edit:

Reagoval jsem na tyhle lakonické posty:

oni jak nemají zakasané ty duhové košile, tak u Hasňy stoupají na ceně

Odesláno (upraveno)

Hasňo, měls tam to hloupý/hloupě umístit ještě víckrát, aby bylo jasný, že můj názor je nesprávný ;-) A z mého vyjádření samozřejmě neplyne, že "opačný názor může mít přece jen dobroser", ale to Ty víš...

EDIT: Martare, díky, už několikrát jsi tu výborně vystihl, co si myslím i já. Jen mně se nedaří to v internetové diskusi podat tak "hladce", naživo se vyjadřuju (snad) líp...

Upraveno uživatelem M.K.
Odesláno (upraveno)

Martar: Chceš tedy, abych byl tolerantní k intoleranci? Chápu to správně? Mě totiž nejde o nic jiného, než o to, že věta "jsem tolerantní, ale buzeranty/cizince/černochy teda jako fakt nemusím", která se tu stále a znova objevuje, je blbost. To je vše. Je to prostě logický nesmysl. O tom jestli někdo miluje bělošky a někdo bělochy ta debata není a tedy ani nikoho nemohu o ničem přesvědčovat.

Upraveno uživatelem Hasňa
Návštěvník Zmizík
Odesláno

Hasňo, něco tolerovat rozhodně neznamená s tím souhlasit. A ten nesouhlas je legitimní vyjádřit.

Odesláno

Já bych taky zase někdy uspořádal pochod voblečenejch heterosexuálů.To by byl asi mazec.Jen jestli by vůbec někdo přišel.Co?

Odesláno

Tak nějak jsem nabyl dojmu, žes stál o věcnou diskuzi. Asi jsem se spletl.

Na téma "Homosexuálové nejsou normální?" Ne díky, asi by mě to nijak neobohatilo. Možná se pletu, ale risknu to.
Odesláno

Mně se způsob komunikaci některých LBGT komunit obecně a Gay Pride pochodů konkrétně se taky nelíbí, ale myslím, že je to potřeba. Vždyť ještě před pár lety neměli skoro žádná práva, byli podstatě vyhnanci skoro v každé společnosti, i ve 1. světě, a po tom co si teprve začali dožadovat svá práva, tak jsme jim teprve nějaký dali.

A proč není pochod za heterosexuály ? Pokud jsem dobře vzpomněl, tak Vám nikdo neplivl nebo nedal do huby, že jste se líbal nebo držel se za ruce se svou partnerkou/partnerem na věřejnosti, nebo když jste chtěli mít dítě, tak nikdo Vám neřekl, že to nemůžete anebo ano ?

Odesláno

Ta věta je logický nesmysl, to je pravda. Jenže nic takového jako absolutní tolerance neexistuje. Je tolik aspektů žití, že je úplně normální, že v něčem jsme tolerantní a v něčem zase ne. Někdo je tolerantní soused a otec a manžel, ale velmi netolerantní volič, který nemůže ani cítit současné politiky. Jiný je tolerantní ke všem lidem, ale není tolerantní k pavoukům a velkému hmyzu. A někdo na sobě fakt intenzivně pracuje a je tolerantní ke všem lidem, zvířatům a rostlinám, ale bohužel je intolerantní vůči laktóze... (unfair, vím :) )

Chci říct, že tolerance není univerzální.

Odesláno

Hasňo, něco tolerovat rozhodně neznamená s tím souhlasit. A ten nesouhlas je legitimní vyjádřit.

To je jako nesouhlasit s východem slunce. Ale dejme tomu. Hlasité expresivní vyjadřování sexuality taky nevyhledávám a francouzské líbání na ulici taky nemusím sledovat. Ok, to je debata. Ale jak může někdo nesouhlasit s homosexualitou? To je jako s tím východem. Je to vlastně jedno, jenom si tu někdy připadám, jako na sjezdu "slušnočechů", abych taky použil pejorativní označení.
Odesláno (upraveno)

boze ted by se dalo napsat mraky veci...hasno nemas dobre nazory a nemas pravdu...vypadato dle tebe ze ten kdo ma normalni rozumej relativne tradicni nazory musi drzet hubu...

Uzurpujes si zase slovo normální, jako mnozí tady. Já si zase myslím, že normální je i být homosexuál, nebo černý, nebo blonďák, protože se jedná o vrozenou, neměnnou vlastnost. A teď mudruj. Co je "relativně tradiční názor" radši nebudeme rozvádět, už to samo sousloví má v sobě vnitřní rozpor a historie nám ukazuje, že "tradiční názory" jsou často docela nelidské a způsobily nejednu válku. Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno

Já bych taky zase někdy uspořádal pochod voblečenejch heterosexuálů.To by byl asi mazec.Jen jestli by vůbec někdo přišel.Co?

To záleží...musel bych mít košili ven z kalhot?
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...