geometr Odesláno 1. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2018 No, fajn, a západ slunce ve 3 odpoledne před Vánocema je víc v pohodě? Jaks na tohle přišel?
stenly Odesláno 1. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2018 Me tedy ten zimni cas asi vyhovuje. Rano je brzo svetlo a ze se vecer drive setmi, je mi fuk. V lete na zahradce nebo na zahrade muzu sedet i potme nebo si rozsvitim. Obzvlast v tom lete jsem vzdycky nejradeji, ze to zasrany slunce uz zaleze a je trochu dejchatelno. Každému vyhovuje něco jiného to je jasné. Kdo brzo vstává, tak pro něj je lepší zimní čas. Naštěstí pro mě, o tom budou rozhodovat lidi, co vyspávají každý den do osmi ráno jako já
Pavelpu27 Odesláno 1. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2018 No, fajn, a západ slunce ve 3 odpoledne před Vánocema je víc v pohodě?Jak to myslíš? Letní čas západy o hodinu prodlouží, takže namísto západu v 16:05 (nejdřívější v prosinci) by se stmívalo až pět. To je snad lepší, ne?
Pavelpu27 Odesláno 1. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2018 Správne. GMT+1. Vyhovuje väčšine ľudí v Európe Jak jsi přišel na tohle? Podle posledních průzkumů je právě výrazná většina pro letní.
colommbo Odesláno 1. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2018 Taky vstávám, není-li výjimečně nutno jinak, před osmou a tož je mi zimní/letní celkem fuk. Ale kdybych měl hlasovat, zvednu ruku pro zimní, ten byl odjakživ a je podle přírody. Pokud se uzákoní letní, budu chvilku nasranej, ale zvyknu si. Za mnohem horší variantu považuju úvahu, že si každý stát rozhodne sám.
Pavelpu27 Odesláno 1. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2018 Taky vstávám, není-li výjimečně nutno jinak, před osmou a tož je mi zimní/letní celkem fuk. Ale kdybych měl hlasovat, zvednu ruku pro zimní, ten byl odjakživ a je podle přírody. Pokud se uzákoní letní, budu chvilku nasranej, ale zvyknu si. Za mnohem horší variantu považuju úvahu, že si každý stát rozhodne sám.Zkus mi nějak osvětlit, proč je pro tebe zimní lepší? Bez trollení, já tomu nerozumím.
Waya03 Odesláno 1. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2018 Tenhle argument s časem určeným odjakživa přírodou mi přijde vždycky takový zcestný. Ono je pro nějaký zvířátka a rostliny sms podstatný , ze mají ve 12h sluníčko přímo nad hlavičkou? Měření času je nástroj, který člověk vymyslel a měl by co nejlépe sloužit jeho potřebám.
kuncák7 Odesláno 1. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2018 Ja by som bol skôr za štvordňový pracovný týždeň. Lenže vždy, keď s touto teóriou prídem, tak mi niekto, kto práve odtrhol oči od Youtube alebo Facebooku vysvetlí, že "to by sme všetko nestihli" Za tohle bych se primluvil tez a argumenty proti proste neslysim :-).
geometr Odesláno 1. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2018 Tenhle argument s časem určeným odjakživa přírodou mi přijde vždycky takový zcestný. Ono je pro nějaký zvířátka a rostliny sms podstatný , ze mají ve 12h sluníčko přímo nad hlavičkou? Měření času je nástroj, který člověk vymyslel a měl by co nejlépe sloužit jeho potřebám. Tak čas člověk nevymyslel, bohužel. A je to jedna z věcí, se kterou neudělá vůbec nic. Čas je právě určený přírodou, chceš-li, tak spíše tedy vesmírem. Člověk se jej toliko už skoro naučil měřit, i když úplně perfektní to ještě není, zavedl si nějaké jeho jednotky. Z toho pak vyplynulo, kdy je poledne (tedy plus mínus pravé poledne), kdy a kde který den zapadá a vychází slunce atd. atd. Ale tím samozřejmě nechci říct, že si nemá vybrat / zvolit / zavést třeba to poledne, tak aby to vyhovovalo jeho potřebám. Je to jen taková narážka na ta sousloví "určený přírodou" a "člověk vymyslel".
cali Odesláno 1. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2018 Tak ono napady rozdelit den na tisic tikov a aby bol cas vsade na svete rovnaky akurat s tym, ze by jedni vstavali v 985 a druhi v 006 tu uz tusim boli, dokonca k tomu vznikali aj hodinky, ale neujalo sa to.
Waya03 Odesláno 1. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2018 Tenhle argument s časem určeným odjakživa přírodou mi přijde vždycky takový zcestný. Ono je pro nějaký zvířátka a rostliny sms podstatný , ze mají ve 12h sluníčko přímo nad hlavičkou? Měření času je nástroj, který člověk vymyslel a měl by co nejlépe sloužit jeho potřebám. Tak čas člověk nevymyslel, bohužel. A je to jedna z věcí, se kterou neudělá vůbec nic. Čas je právě určený přírodou, chceš-li, tak spíše tedy vesmírem. Člověk se jej toliko už skoro naučil měřit, i když úplně perfektní to ještě není, zavedl si nějaké jeho jednotky. Z toho pak vyplynulo, kdy je poledne (tedy plus mínus pravé poledne), kdy a kde který den zapadá a vychází slunce atd. atd. Ale tím samozřejmě nechci říct, že si nemá vybrat / zvolit / zavést třeba to poledne, tak aby to vyhovovalo jeho potřebám. Je to jen taková narážka na ta sousloví "určený přírodou" a "člověk vymyslel". Prosím čti pořádně co píšu. Měření času je nástroj, který člověk vymyslel ...
Radimk Odesláno 1. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2018 Me tedy ten zimni cas asi vyhovuje. Rano je brzo svetlo a ze se vecer drive setmi, je mi fuk. V lete na zahradce nebo na zahrade muzu sedet i potme nebo si rozsvitim. Obzvlast v tom lete jsem vzdycky nejradeji, ze to zasrany slunce uz zaleze a je trochu dejchatelno. líp bych to nenapsal. já jsem taktéž za "normální" - zimní čas.
Boudy Odesláno 1. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2018 (upraveno) A proč mít časové pásma? Bude jen jedno a někde budeš vstávat v osm ráno a jinde ve 20:00 a bude klid, ne? Holt někdo bude mít oběd o půlnoci. Proč řešit, kolik je hodin v Las Vegas? Prostě tam bude stejně jako v Tokiu i Ostravě. Je to o úhlu pohledu - jak by řekl Karlos... Upraveno 1. listopadu 2018 uživatelem Boudy
McStinger Odesláno 1. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2018 Za tohle bych se primluvil tez a argumenty proti proste neslysim :-). Tak sme zatiaľ dvaja A proč mít časové pásma? Bude jen jedno a někde budeš vstávat v osm ráno a jinde ve 20:00 a bude klid, ne? Holt někdo bude mít oběd o půlnoci. Proč řešit, kolik je hodin v Las Vegas? Prostě tam bude stejně jako v Tokiu i Ostravě. Je to o úhlu pohledu - jak by řekl Karlos... Jasné, jedno pásmo. A do toho ešte letný čas, nech je poriadok
mikymik Odesláno 1. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2018 Jediný relevantní argument zastánců zimního času je, že s letním časem se v létě více kouří a chlastá. I proto jsem pro letní čas
Návštěvník Ondra Odesláno 1. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2018 Jediný relevantní argument zastánců zimního času je, že s letním časem se v létě více kouří a chlastá. I proto jsem pro letní čas Nemohl by sis pls zmenit avatar? Dik.
Wanderer Odesláno 1. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2018 Česká pošta, kurva ti mě nadzvedli. Prakticky prázdná pošta a mě trvalo poslat cenné psaní půl hodiny. Spotřebovali jsme na to celkem 3 ty jejich igelitové obálky a za každou si řekli desetikorunu. Nakonec se to nemusí podepsat ve spoji, nemusí tam být hmotnost... se divím, že tam měla být vůbec adresa, jsem si tam připadal jak debil. Prej: No oni vám to asi nepřijmou.Jak nepřijmou? Jako kdo? Já to podávám tady a a vy to přijímáte, ne?No, že se to vrátí zpátky.Jako, že si pro to přijdu sem a tohle budu absolvovat ještě jednou?No.Můžete to zajistit a udělat tak, aby jste to odeslali?My to odešleme, ale možná se to nedoručí.Můžete to zajistit tak, aby jste to doručili na uvedenou adresu? Ještě jsem čekal, že mi nabídne stírací los a to byste se asi už dočetli v novinách...Tohle by měli podpálit a postavit znova na zelené louce, tohle se nedá reformovat. Hlavně, že jsem si po každém přepsání obálky musel naťukat znovu ten jejich lísteček na vystání fronty.
Návštěvník tolja Odesláno 1. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2018 Česká pošta, kurva ti mě nadzvedli. Prakticky prázdná pošta a mě trvalo poslat cenné psaní půl hodiny. Spotřebovali jsme na to celkem 3 ty jejich igelitové obálky a za každou si řekli desetikorunu. Nakonec se to nemusí podepsat ve spoji, nemusí tam být hmotnost... se divím, že tam měla být vůbec adresa, jsem si tam připadal jak debil. Prej: No oni vám to asi nepřijmou.Jak nepřijmou? Jako kdo? Já to podávám tady a a vy to přijímáte, ne?No, že se to vrátí zpátky.Jako, že si pro to přijdu sem a tohle budu absolvovat ještě jednou?No.Můžete to zajistit a udělat tak, aby jste to odeslali?My to odešleme, ale možná se to nedoručí.Můžete to zajistit tak, aby jste to doručili na uvedenou adresu? Ještě jsem čekal, že mi nabídne stírací los a to byste se asi už dočetli v novinách...Tohle by měli podpálit a postavit znova na zelené louce, tohle se nedá reformovat. Hlavně, že jsem si po každém přepsání obálky musel naťukat znovu ten jejich lísteček na vystání fronty. ve spoji se cenné psaní podepisuje pouze při zaslání do zahraničí, hmotnost tam píše po zvážení přepážkový pracovník, něco bych o tom věděl, nejdřív jsem školil personál v Počernicích (bránili se, takže jsem se nasral, jel jinam a nakonec je udal na info@post.cz), potom na Spořilově a nakonec v Sadské, na posledních dvou poštách už to umí
hufnor Odesláno 1. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2018 Jaks na tohle přišel? Jak to myslíš? Letní čas západy o hodinu prodlouží, takže namísto západu v 16:05 (nejdřívější v prosinci) by se stmívalo až pět. To je snad lepší, ne? Přišel jsem na to tak, že moje trojka z matiky na gymplu byla očividně nezasloužená a jako správný matematický dement jsem si neuvědomil, kam se ten čas hýbe a jaké znaménko tam patří. Takže sorry, neberte mě vážně.
Doporučené příspěvky