Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Dnes mi prisla pokuta 800 kc z 27.7.2019 z Trutnova. Jel jsem 61 km/h v obci. No, penize me neserou. V padesatce se jezdi 50. To bez debat! At se mi to libi nebo ne. Jen me zarazi, proc jim to tak dlouho trvalo? Ze by tolik hrisniku? Je to mozny? ...... :)

To spíše na to zapomněli, z TU mi chodí do 2 týdnů :D  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když už řešíte ty servisy... Má zde někdo zkušenost s Porsche Praha Prosek? Poslali mě tam kvůli novému zadnímu rámečku RZ na VW Caddy z mého garage servisu, že to prý nemůžou najít v databázi. Komunikace se skladem ND a servisem po mailu zatím vypadá víc jako customer support našeho korporátu, na který fakt nikdo hrdý nejsme, než jako komunikace s autoservisem, jak jsem u těch "svých" zvyklý...

Odkaz ke komentáři

Mě je úplně jedno co motám, ale vím jak se to řeší v praxi a to je pro mě hlavní. Nemáš razítko - nazdar / nemáš podklad od řádně provedené opravy - papa / chceš uplatnit záruku - ukaž razítka a nebyl jsi u AD ale u jiného a máš razítko - dolož FA ze servisu (ta musí mít určité údaje - jako - VIN, KM, SPZ apod.) Nemáš razítka a podklady, nikdo se s tebou nebaví. Ohledně karoserie jsou spešl záznamy, která se taky dokládají apod.  

No, že Ti to je jedno ještě neznamená, že to tak je. Já vím, jak to chodí v praxi, ale taky vím, jak to chodí třeba u soudu. 

Odkaz ke komentáři

Když už jsme u těch pokut, tak jsem se v sobotu nechal poslat do správka. Jasně, že jsem jel rychle, ale: policajti mě zastavovali jako kokoti, i když měli řidičák, chtěli i občanku, neměli označené vozidlo ani při zastavování, výstražné modré světlo neměli na konstrukčně nejvyšším bodě karoserie, jakkoli to karoserie umožňovala .... atd ... :-) Nic z toho mne neomlouvá, ale vycházím z myšlenky, že když neumí a neznají ani toto, třeba budou mít bordel i v ostatním. Mám připravených pár nepříjemných procesních kroků, které prověří, jak moc si jsou chlapci svým výkonem jisti.

Přiznám se, že původně bych asi sledovaný přestupek snesl, ale po té, co mi starší začal vysvětlovat, že mu musím předložit občanku (i když měl řidičák), tak jsem se tak trochu, tváří v tvář dutohlavovi, zatvrdil.

Odkaz ke komentáři

No, že Ti to je jedno ještě neznamená, že to tak je. Já vím, jak to chodí v praxi, ale taky vím, jak to chodí třeba u soudu. 

No, asi bych to ukončil. Každý máme jiné zkušenosti z praxe :) 

Odkaz ke komentáři

No jak myslíš, chtěl jsem jen, aby si tu někteří udělali obrázek, na co mají ve skutečnosti nárok, ale zase na druhou stranu si můžou udělat obrázek, jak to u některých automobilek chodí a třeba se jim raději vyhnout  ;)

Odkaz ke komentáři

Když už jsme u těch pokut, tak jsem se v sobotu nechal poslat do správka. Jasně, že jsem jel rychle, ale: policajti mě zastavovali jako kokoti, i když měli řidičák, chtěli i občanku, neměli označené vozidlo ani při zastavování, výstražné modré světlo neměli na konstrukčně nejvyšším bodě karoserie, jakkoli to karoserie umožňovala .... atd ... :-) Nic z toho mne neomlouvá, ale vycházím z myšlenky, že když neumí a neznají ani toto, třeba budou mít bordel i v ostatním. Mám připravených pár nepříjemných procesních kroků, které prověří, jak moc si jsou chlapci svým výkonem jisti.

Přiznám se, že původně bych asi sledovaný přestupek snesl, ale po té, co mi starší začal vysvětlovat, že mu musím předložit občanku (i když měl řidičák), tak jsem se tak trochu, tváří v tvář dutohlavovi, zatvrdil.

Myslím, že záleží na tom, jaký orgán to bude řešit. Dnes už jsou orgáni "vyškolení" i lidmi, jako je či byl Mike je Pan (bo jak se to píše), ale vyvinění zřejmě zvládneš během pár tahů na šachovnici. Nejen z důvodu množství hodných a platících před Tebou. Možná za to skončím v pekle, ale já se s nimi taky občas peru. Když mi naposledy milá (opravdu) strážnice z Korunní vysvětlovala, že zákony platí pro všechny, naše debata nad dodržováním zákonů skončila u jejich nadřízených a jejich nadřízených.
Odkaz ke komentáři

No jak myslíš, chtěl jsem jen, aby si tu někteří udělali obrázek, na co mají ve skutečnosti nárok, ale zase na druhou stranu si můžou udělat obrázek, jak to u některých automobilek chodí a třeba se jim raději vyhnout  ;)

V tomto neni moc v automobilkách rozdíl. Zatím nejlepší zkušenost pro zákazníka ohledně Garancí/záruk má Hyundai. VW group plošně zase má k tomu nejhorší přístup - ty sice schválí, ale mají zakázáno opravovat i když zjistí, že tam je svolávačka, jen na požádání zákazníka. Což Ford, Volvo, Mazda a Hyundai dělají automaticky vše co zašle automobilka na opravu při prvním možném servisu. Ona, každá automobilka má něco, bohužel. Nic není černé a bílé. :)

Upraveno uživatelem Somalec
Odkaz ke komentáři

Trochu si protiřečíš, psal jsi, že když není razítko, tak nazdar a teď říkáš, že je Hyundai pro zákazníka nejpřívětivější, navíc, jak jsem tedy pochopil, tak tam má tu podmínku absolvovat servis výhradně ve své síti. VW group, to tak tedy nemá a nevím, z jakých zdrojů čerpáš informace ohledně zákazů oprav u "svolávaček" (asi jsi měl spíš na mysli dílenské akce), ale mohu Tě ujistit, že je to přesně naopak, výrobce hlídá systémově každou neprovedenou akci a jsou za to celkem vážné sankce. 

Odkaz ke komentáři

ale po té, co mi starší začal vysvětlovat, že mu musím předložit občanku (i když měl řidičák), tak jsem se tak trochu, tváří v tvář dutohlavovi, zatvrdil.

Jj, moje situace před pár lety,

fízl: předložte mi ještě vaši občanku (řidičák už měl)

já: na co ji potřebujete (hledám občanku)?

fízl: pane xxxxx, doplňte si vzdělání, já vám tohle nebudu vysvětlovat

Btw, teď je v tom konkrétním případě podána druhá správní žaloba. Byla by to asi banalita za pár stovek bez bodů tehdy (tušim zaseklý zámek 5. dveří, takže nešla předložit rezerva), ale za to co předvádí už jim zadarmo nic nenecham.

Odkaz ke komentáři

Já někde čet, že při kontrole jí nesměj vyžadovat a při podezření z přestupku jó.

U me ji chteji furt, i pri beznych kontrolach. Kazdopadne ji davam z ruky radeji nez ridicak, ten se uz nemusi vratit (napr. pri falesne pozitivnim testu na drogy (drugwipe ma chybovost 10%)).

Odkaz ke komentáři

V tomto neni moc v automobilkách rozdíl. Zatím nejlepší zkušenost pro zákazníka ohledně Garancí/záruk má Hyundai. VW group plošně zase má k tomu nejhorší přístup - ty sice schválí, ale mají zakázáno opravovat i když zjistí, že tam je svolávačka, jen na požádání zákazníka. Což Ford, Volvo, Mazda a Hyundai dělají automaticky vše co zašle automobilka na opravu při prvním možném servisu. Ona, každá automobilka má něco, bohužel. Nic není černé a bílé. :)

No bohužel, Tvůj výčet je zkreslující.

Top v negativním přístupu k zákazníkům je Opel, ruku v ruce s Citroen a panem Freyem, která se snaží neřešit kulance, zapůjčení náhradního vozidla po dobu garanční opravy, která trvá mnohdy i tři čtyři týdny v rozporu s čímkoliv.

p.s jak zjistí zákazník, že má na autě svolávačku? Například vadný Airbag nebo brzdový komponent?nebo třeba nějako svorkovnici ?

Každopádně je NEZBYTNĚ NUTNÉ číst kupní smlouvu a hlavně ty " nedůležité " věci jako jsou pozáruční opravy, záruční opravy, kulance a HLAVNĚ jak dlouho máte na co záruku a nebuďte naivní, že na všechno dvacet čtyři měsíců či dokonce déle.

Stejně to samé platí při operáku a výměnách olejů mimo předpokládaný servisní interval, ci brzdové části, nebo ve finále za co budete platit při vrácení vozu a co je,a co není nadměrné opotřebení

Odkaz ke komentáři

Já se vám divím, že jim ŘP jen tak dáváte z ruky. Naopak, když mě zastaví, dám jim OP a techničák s tím, že ŘP momentálně nemůžu najít. Až nakonec celého dohadování, když mám jistotu, že nehrozí zadržení ŘP ho najednou "najdu".

Odesláno z mého SM-G920F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Výrobce prohlašuje svoji záruku, bez ohledu na to, kdo Ti auto prodal, od počátku na celou dobu, po kterou trvá odpovědnost z vad prodávajícího, potom nastupuje případně prodloužená záruka. V koncernu můžeš auto servisovat kde chceš, pokud je to v souladu s pokyny výrobce a v případě, že uplatňuješ nějaký nárok v souvislosti se zárukou, tak to jen musíš doložit. Pokud jezdíš do smluvního servisu výrobce, tak nemusíš.

Mám golfa a i ve škodovce (pokud nemají ?licenci? VW Service) ti výměnu oleje do el. servisky nezapíšou, protože tam nemají přístup, mluvím z vlastní zkušenosti. 

Odkaz ke komentáři

U BMW mi přišlo doporučenou poštou, že se mám dostavit na svolávačku na vadný airbag a to podotýkám, že to bylo na starou vránu (e46 cca 2-3 roky zpět) přijel jsem, kafe uvařili a jel jsem zase domů. Docela jsem čuměl...

Odkaz ke komentáři

Kdysi na stejnej dotaz mi bylo vysvětleno, že OP můžou chtít kvůli ověřování totožnosti po hledaných osobách, že řidičák není postačující.

Přiznám se, že radši doložím a dohaduju se s nima na místě, protože mi to za utracenej čas, strávenej správním řízením či soudem, moc nestojí ( rychle zapomínám a pak mě štve, že si na to musím znova vzpomenout a dávat to dohromady :-)).

Zatím jsem vždycky vyvázl z klasikou- radši jeďte, ale dejte si příště pozor. Nevím, zda to bylo "odbornejma" argumentama, nebo tím, ať už konečně držím klapačku :-).

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...