Conrad Odesláno 14. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2020 (upraveno) V 14. 4. 2020 v 16:06, Bert napsal: Horší než Hornbach?Tam mezi lidmi jablko nepropadne narváno jako by to bylo zadarmo když zvedneš nohy dav tě poponese a idea 2 metry rozestupy je reálná jako neposkvrněné početí Upraveno 14. dubna 2020 uživatelem Conrad
PepaSFI Odesláno 14. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2020 nehledejte v tom logiku, žádnou to nemá. Já třeba nechápu proč musí být zavřený obchoďák s televizema nebo s kastrólama, když tam reálně nikdy neuvidím víc než tři znuděný prodavače a dva "zákazníky" co si tam krátí čekání na vedle nakupující rodinku. Proč cyklist nemusí mít náhubek když je to nejvíc funící a prskající tvor, snad s výjimkou velblouda, zatímco já když v lese rubám strom, roušku mít musím ikdyž tam můžu nakazit leda kůrovce nebo klíště.
Bert Odesláno 14. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2020 Takže na houby. Promořování v praxi :-(
Micey Odesláno 14. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2020 (upraveno) Pepo, kdo rikal, ze cyklisti nemusej mit nekde v lese rousku? Ze je to kokotina je dalsi vec:) Teda on to tvrdi ledaskdo, ale vyhlaska rika opak, coz by bylo vtipny, kdyby to nebylo smutny.https://www.ceska-justice.cz/2020/04/rousky-v-lese-jsou-stale-povinne-pres-ujistovani-politiku-to-rika-opatreni-ministerstva-zdravotnictvi/ Upraveno 14. dubna 2020 uživatelem Micey
Murphy97 Odesláno 14. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2020 Alena chce koupit érolinky, ale je tam uz nakej strategickej partner, neboco :-) ?Bylo by nejlepší je koupit. Ale je tam už také nějaký zahraniční strategický partner, což vidím jako problém. Musíme se o tom bavit,? uvedla Schillerová na dotaz, zda stát hodlá zachraňovat ČSA. ?Očekávám, že ministerstvo průmyslu a obchodu připraví analýzu, které firmy jsou natolik strategické, že je máme zachránit,?zdroj: https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/schillerova-nejlepsi-by-bylo-koupit-csa-40320404#seq_no=4&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart&dop_req_id=wzJXU16ZGtk-202004141633&source=article-detail
PepaSFI Odesláno 14. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2020 to je úplně jedno co je ve vyhlášce. Všichni vědí že při sportu rouška být nemusí tak to prostě je. Nějaký detaily nikoho nezajímají. To je podobný jak když vyhlásili absolutní přednost chodců nebo cyklisty v jednosměrce. Taky nikdo neřešil co kdy a jak, prostě začaly sebevražedný akce.
Murphy97 Odesláno 14. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2020 Farmarske trhy 20/4, zahradky v restauracich az za dalsich 6 tydnu.Kde je logika, kdyz ty zahradky jdou ohlidat, ale ty trhy absolutne ne?A Hornbachy ano a kadernictvi ne?Twl ja to fakt nechapu. Ale to se asi ani neceka....
straspol Odesláno 14. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2020 V 14. 4. 2020 v 16:41, PepaSFI napsal: to je úplně jedno co je ve vyhlášce. Všichni vědí že při sportu rouška být nemusí tak to prostě je. Nějaký detaily nikoho nezajímají. To je podobný jak když vyhlásili absolutní přednost chodců nebo cyklisty v jednosměrce. Taky nikdo neřešil co kdy a jak, prostě začaly sebevražedný akce.To je bohužel naprosto trefné a přiléhavé přirovnání. Bohužel oba zmíněné živočišné druhy si o sobě myslí, že jsou nepřehlédnutelní, nesmrtelní a mají nekonečné množství životů- bohužel...
moco Odesláno 14. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2020 Prostě přežijí jen silní jedinci a novodobé důchodové reformě se nevyhneme.Jestli budu mít HO do července, tak se ze mě stane dobře placený amatérský cyklista
Kapo Odesláno 14. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2020 Půlka naší firmy je na 60% doma, budoucnost je nejasná.
Conrad Odesláno 14. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2020 (upraveno) Kdo ze znalců to rozlouskneJednosměrná pražská Podskalská ulice auta po obou stranách takže průjezd tak akorát pro jedno auto které tam jede rychlostí pod 50 km.Zprava je ulice Na Hrobci taktéž jednosměrná.Z ní se vyřítí cyklista poměrně rychle a střetne se s tím autem které nemělo čas zastavit protože cyklista vyrazil zpoza rohu v protisměru do Podskalské. Jak to bude řešit policie když by dejme tomu došlo i ke zranění cyklisty,řidič auta nemohl předpokládat že proti němu v jednosměrce najednou vyrazí cyklista. Předpokládejme že ke střetu dojde dejme tomu 10 m od té křižovatkydík za názor Upraveno 14. dubna 2020 uživatelem Conrad
kuncák7 Odesláno 14. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2020 Hele, jen dopravne-předpoklad, že to není zatím cykloobousmerka (to doma zkoumat nechci), tak budou zkoumat rychlost, 10m za křižovatkou je dle mého poměrně dost, budou dejchat oba. Dle mého je vina na straně cykla, ale definitivně by ti tu pár lidí od fochu mohlo odpovědět fundovanejc.
geometr Odesláno 14. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2020 (upraveno) Tady k tomu máte kluci obrázky, za předpokladu, že se to tam od září nezměnilo a za předpokladu, že jedete správným směrem a je tam přednost zprava: Upraveno 14. dubna 2020 uživatelem geometr
kuncák7 Odesláno 14. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2020 Jo, já to tam znám. Jen fakt teď nevím, po Praze běží hurá akce cykloobousmerka skoro všude (stejnej vůl, co má na svědomí bus pruhy).
Conrad Odesláno 14. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2020 (upraveno) Diky za foto,přednost zprava tam je ale ke střetu dojde v Podskalské ulici i když jen 10 m od té křižovatky alko test u obou negativníZajímá mě to proto že tam bydlím a už jsem se od takové situace 2x dostal naštěstí bez střetu oba jsme to nějak ustáli. Upraveno 14. dubna 2020 uživatelem Conrad
geometr Odesláno 14. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2020 Ještě tam muže bejt blbý na rychlost, že vjíždíš do obytný zóny. Ale jinak, jak píše kuncák, jestli tam neudělali obousměrnou cyklo, což si tam teda nedovedu vzhledem k šířce a jak to tam leta vypadá, představit (ale taky jak píše kuncák, dneska se v Praze dějou s těma pruhama a cyklopruhama hrozný věci). Já tuhle jedu jednosměrkou, jakože opravdu, žádný cyklo a chlap to proti mě mastí na kole pomalu prostředkem. Bych byl v klidu normálně a nějak bysme se holt vyhnuli (přece ho nesrazim schválně), ale ten snad ani nečuměl, tak jsem zastavil a čekám...No, tak tak, málem se o mě katapultoval. Strhnul to, naskočil na obrubu a chvilku cupital nohama ze šlapek dole, ale neslít nakonec. Za mnou si zase najel na vozovku a pohoda, jel dál.
Geodet Odesláno 14. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2020 Halt měl autopilota. Takhle jsem se na kole málem přerazil o zaparkovaný auto padesát metrů od domova.
Baldic Odesláno 14. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2020 Uplne si neumim predstavit stret 10 metru od krizovatky, ale to roli nehraje. Jako ridic bych se rozhodne nespolehal na to, ze z jednosmerky nemuze v protismeru nic vyjet. Koneckoncu to za mych mladych let byval obcasny test v autoskoly. Kdyz se clovek nerozhledl, tak mel smulu. Pravdou je, ze z jednosmerky muze vyjet treba sanitka. Ja osobne bych to odhadl tak, ze ridic by nesl cast viny.
kuncák7 Odesláno 15. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2020 V 14. 4. 2020 v 19:49, geometr napsal: Ještě tam muže bejt blbý na rychlost, že vjíždíš do obytný zóny. Ale jinak, jak píše kuncák, jestli tam neudělali obousměrnou cyklo, což si tam teda nedovedu vzhledem k šířce a jak to tam leta vypadá, představit (ale taky jak píše kuncák, dneska se v Praze dějou s těma pruhama a cyklopruhama hrozný věci). Já tuhle jedu jednosměrkou, jakože opravdu, žádný cyklo a chlap to proti mě mastí na kole pomalu prostředkem. Bych byl v klidu normálně a nějak bysme se holt vyhnuli (přece ho nesrazim schválně), ale ten snad ani nečuměl, tak jsem zastavil a čekám...No, tak tak, málem se o mě katapultoval. Strhnul to, naskočil na obrubu a chvilku cupital nohama ze šlapek dole, ale neslít nakonec. Za mnou si zase najel na vozovku a pohoda, jel dál.Jinak, ted jsem na to koukal a žádná cykloobousměrka tam zatím není ( to neznamená, že není stanovená a je na TSK k osazení ).Jinak ti asi vezmu geometře ještě trochu více nadějí- vyznačení celkem není potřeba ( stačí i malá podtabulka E12 ), bohužel i norma ČSN je jen doporučující a názor Policie, což je v tomto případě asi nejsmutnější, vlastně nikoho nezajímá ( mám tu na stole 7 návrhů na cykloobousměrky, kdy pouze ve 2 případech není více méně žádné proti a 5 ks je totální prasárna na řidiče ) a nebýt tohodle stavu, tak není moc, jak to zastavovat do nekonečna ( zatím to prostě ruku v ruce s Policií ČR úspěšně sabotujeme už víc jak půl roku ).
JR_2010 Odesláno 15. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2020 Ve smyslu zákona je kolo vozidlem a cyklista řidičem úplně stejně, jako účastník v jiném vozidle, třeba autě, na silnici tak mají stejná práva a povinnosti. Křižovatka je potom definovaná zákonem jako místo, kde se pozemní komunikace protínají, nebo spojují, tedy 10 metrů od toho bodu se jedná o pozemní komunikaci a pokud je osazená svislou dopravní značkou se zákazem vjezdu (bez dodatkové tabulky), nesmí do ní vjet žádný z řidičů. Z toho plyne, že viníkem nehody je výhradně cyklista, ale mohl by se vyvinit, pokud by například prokázal, že v té ulici couval v souladu se zákonem a nebo by mohl být řidič spoluviníkem, pokud by se prokázalo, že řidič auta sám porušil zákon, například překročením povolené rychlosti, nevěnováním se řízení, nebo i jízdou při špatné straně vozovky.
Doporučené příspěvky