mtruelle Odesláno 7. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2021 před 4 minutami, Oplt napsal: Prosím o radu. Čím se nechat přeočkovat po jednodávkové vakcíně? Dnes mi přišlo, že se mám zaregistrovat na posilující dávku. Předem děkuji mRNA vykcinou dle výběru, já bych empiricky doporučil Modernu. Ale ani s jednou / Pfizer x Moderna / neuděláš chybu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mtruelle Odesláno 7. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2021 před 4 hodinami, KFL napsal: Není v indikovaný skupině pro ty monolátky, tak uvidíme. Fakt se tam nevejde? https://koronavirus.mzcr.cz/wp-content/uploads/2021/12/Mezioborove-stanovisko-k-pouziti-monoklonalnich-protilatek-v-lecbe-a-postexpozicni-profylaxi-covid-19.pdf ..... jiné individuální rizikové faktory progrese covidu-19 dle posouzení ošetřujícího lékaře a na základě vyhodnocení potenciálního přínosu a rizika. Pokud praktik vypíše a vytelefonuje, tak už to nikdo dál neřeší..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 7. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2021 před 1 hodinou, KFL napsal: Proto rikam, že nevim, jestli je to pravda. S moji mati je to v podobnejch zalezitostech obtizny. Ma odnekud nazor (krome stanoviska, ze ji to doktorka zakazala), ze spike protein ve vakcine zpusobuje znovuvypuknuti rakoviny a neda se s ni o tom vubec mluvit. A abych volal onkolozce za jejima zadama a zjistoval, to se mi fakt nechce. Nehlede k tomu, ze by mi beztak nic nerekla a ted uz je to (z pohledu vakcinace) stejne jedno. To je prostě ta nebezpečnost interpretace informací. Na pár serverech se objevil odkaz na seriozní výzkum a rešerši kde se tímto zabývali a opravdu ten spike protein může být problém do budoucna. Blbý je, že už nikdo nepoužil tu zprávu celou - že ten výzkum měl za téma spike protein, který má v sobě také samotný COVID a při prodělání nemoci je mi člověk vystaven násobně více. Zato v očkování je ho jen zlomek. Schopnost kriticky přijímat informace je v naší zemi značně problematická Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 7. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2021 Před hodinou, mtruelle napsal: mRNA vykcinou dle výběru, já bych empiricky doporučil Modernu. Ale ani s jednou / Pfizer x Moderna / neuděláš chybu. A kde to určím? V případě prvního očkování, to člověk v podstatě nevěděl čím se očkuje. Dle ockovani.opendatalab sem vytipoval místo kde měli v podstatě jenom Pfizer, abych měl jistotu... Doba pokročila a lze to zvolit při registraci? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long Odesláno 7. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2021 před 21 minutami, Lion napsal: A kde to určím? V případě prvního očkování, to člověk v podstatě nevěděl čím se očkuje. Dle ockovani.opendatalab sem vytipoval místo kde měli v podstatě jenom Pfizer, abych měl jistotu... Doba pokročila a lze to zvolit při registraci? Ano lze Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 7. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2021 Ach jo, kdy už si neóčka vyndají hlavu z prdele??? Edit. Zdroj: https://ockovani.opendatalab.cz/statistiky_srovnani Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 7. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2021 A kde to určím? V případě prvního očkování, to člověk v podstatě nevěděl čím se očkuje. Dle ockovani.opendatalab sem vytipoval místo kde měli v podstatě jenom Pfizer, abych měl jistotu... Doba pokročila a lze to zvolit při registraci?Lze, ale ne vsude maji vse, kdyz jsem objednaval mamu na treti davku byl u nas jen pfizer, neco jineho 50km od mista bydliste.Odesláno z mého SM-T505 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RadekB Odesláno 7. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2021 Statistika u nás v práci. Od 1.11. doteď, takže za pět týdnů bylo pozitivně testováno 24 zaměstnanců, z nich je očkovaných 17. Očkovaní měli/mají jen rýmu a zvýšenou teplotu, prostě mírný průběh. 7 zaměstnanců, kteří jsou neočkovaní - dva z nich měli/mají těžký průběh a pět střední. Takže pro mně je tahle statistika celkem jasná. Samozřejmě v té statistice nejsou nenaočkovaní, kteří covid prodělali bez žádných příznaků. Nicméně ten nejdůležitější výstup si z toho beru ten, že ani jeden naočkovaný neměl horší stav než lehčí průběh.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 7. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2021 před 4 hodinami, Oplt napsal: Prosím o radu. Čím se nechat přeočkovat po jednodávkové vakcíně? Dnes mi přišlo, že se mám zaregistrovat na posilující dávku. Předem děkuji Taky mi to prislo. Ockovani koncem zari, v Tecce vykazane na 3 roky, padlo tedy po 2,5 mesicich Jsem zvedav, co mi tedy nabidnou, kdyz nechci mRNA vakcinu. I kdyz je otazka, jestli neni krajne idiotske si nechat radit od "odborniku", kteri odhad ucinnosti vakciny podelaji 10x. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
parnistroj Odesláno 7. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2021 Data o side effectech mRNA vakcin u mladeze: https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/news/20211204_12/ Ten samy web jinde: He says it makes sense to vaccinate children with underlying medical conditions. "But, we have to consider carefully whether all children should be vaccinated under current Japan's infection situation. It is not a good idea to rush into it." This information is accurate as of November 12, 2021. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RadekB Odesláno 7. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2021 (upraveno) "Data o side effectech mRNA vakcin u mladeze" Už minimálně rok probíraný zánět srdečního svalu. Ono taky možná záleží i na tom, co ta mládež dělala krátce po očkování. Zabývá se tím někdo? Kolega z práce si dvě hodiny po očkování šel zaběhat a dal 10 km. Tohle podle mě není dobře. Někomu to neublíží, ale někomu možná ano. A to je právě ta otázka, jestli to nemůže mít na zánět srdečního svalu vliv. Nejsem doktor, ale obecně u všech vakcín se po aplikaci doporučuje být v klidu. U mládeže je ten procentuální podíl toho, že se budou tímhle doporučením řídit, menší. Upraveno 7. prosince 2021 uživatelem RadekB Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 8. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2021 Jsem taky po prodělání nemoci unavený, ale bude to spojený spíš s tím, že nemůžu za boha usnout. Trvá mi to minimálně dvě hodiny převalování, avšak nedokážu si představit být ještě týden doma. Za prvé si myslím, že se tím nic nevyřeší a za druhý už sem se fakt těšil mezi lidi. Po čtrnácti dnech jsem v práci a ačkoliv mi tady všechno padá na hlavu, řeknu Vám: "Je to skvělý!" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 8. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2021 Zrovna vcera jsem narazil na tohle: https://armadnizpravodaj.cz/vycvik-cviceni/jak-usnout-behem-par-sekund Zkus to a dej vedet, samotneho by me to zajimalo. Ostatním se omlouvam za OT. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 8. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2021 @odjinud krása,ještě sem dej něco stejně chytrého. Třeba jak bojovat s chemtrails. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 8. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2021 (upraveno) před 8 minutami, Bert napsal: Třeba jak bojovat s chemtrails. Na to stačí deštník, alobalová folie na hlavu a pít desinfekci z bazénu, ne? Upraveno 8. prosince 2021 uživatelem safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 8. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2021 takže mám potvrzeno -nečistý. Brácha zrovna tak. Takže teď musíme sehnat nějakýho dobráka co nám vyzvedne léky. A vypadá to že to bude velký, v práci je těch odpadlíků víc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marecenator Odesláno 8. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2021 před 2 hodinami, odjinud napsal: Zrovna vcera jsem narazil na tohle: https://armadnizpravodaj.cz/vycvik-cviceni/jak-usnout-behem-par-sekund Zkus to a dej vedet, samotneho by me to zajimalo. Ostatním se omlouvam za OT. takze si to v noci zkusil a podelis se o poznatek? "Jednoduchým trikem pro mnohem rychlejší usnutí je metoda dýchání 4–7–8. Nejprve položte špičku jazyka k hornímu patru za přední zuby. Na tomto místě držte jazyk po celou dobu cvičení, pouze v případě nouze si navlhčete rty. Mírně otevřete pusu a při vydechování vydávejte hlasitý zvuk. Následně zavřete pusu, nadechněte se nosem a počítejte do 4. Poté na 7 sekund zadržte dech s následným 8sekundovým hlasitým výdechem. Nakonec se už jen čtyřikrát plně nadechněte." Mozna jsem to jenom ja, komu tohle prijde jako totalni picovina Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 8. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2021 Tak si to představ. Ležíš a nemůžeš usnout. Začneš vzpomínat na poučku. Jazyk někam na zuby, ale kam? Pak nějak počítat, do kolika to bylo? Mám hlasitě nadechovat, nebo vydechovat? Ze zoufalství usneš jak miminko! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 8. prosince 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2021 (upraveno) před 16 minutami, nickolas napsal: Tak si to představ. Ležíš a nemůžeš usnout. Začneš vzpomínat na poučku. Jazyk někam na zuby, ale kam? Pak nějak počítat, do kolika to bylo? Mám hlasitě nadechovat, nebo vydechovat? Ze zoufalství usneš jak miminko! Přesně Já před lety když nemohl spát, tak mě psychouš řekl, základ je jít spát když ospalí jsi, takže začneš padat na držku u TV a jdeš. Hodina tvrdého spánku je lepší než osm hodin převalování, takže jsem klidně chodil i ve tři ráno a fungovalo to. Další věc jak píšeš je mít při usínání čistou mysl a tu docílíš třeba tím že budeš myslet úplně na všechno, střídat rychle myšlenky, tím se docílí že se vlastně ve skutečnosti nemyslí na nic a mozek začne vypínat. Lehce se to říká, porucha spánku je svinstvo a v kombinaci s covidem může být zakopaný pes úplně jinde než v psychice.... Upraveno 8. prosince 2021 uživatelem African Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long Odesláno 8. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2021 K tomu spánku mám to samé co Afrika. Jak předtím si přesně nepamatuji, ale posledních pět let chodím spát až když jsem unavanej ( v únoru když sem chytil Covid to bylo jiné) Jdu tedy spát kolem 23:30 hod a vstávám na budík i bez něho v 5 30. Ospalý se necítím a utahaný jsem opravdu jen občas a bude ses to spíše odvíjet od náplně pracovního dne. p.s. ty poučky na efektivní usínání mi přijdou úsměvné Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se