Přejít na obsah

Koronavirus a vše okolo...

Doporučené příspěvky

Ano, rozuměl, řekl 100 až 200 tis.... krom jiného, že se stačí podívat na statistiky normálních počtů nakažení a úmrtí po celém světě před koronavirem, mě neskutečně fascinuje jak si všichni myslíme, že máme lepší informace, povědomí a názory, než  ti nejinformovanější lidi na planetě (Trump, Merkel, Erdogan, Johnson, Putin, Si ting nebo jak se jmenuje, atd.). Opravdu máme lepší info o co skutečně jde, než oni?  (doufám , že jsem se někoho nedotkl, abych zase nevyfasoval ban za dotaz... :) )

Rozuměl jsem správně, že Trump by považoval 100-200 tis. mrtvých v USA za solidní výsledek??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Zmizík

Začínají to tady být stejný blitky jak na Facebooku či různých diskuzích. Je mi z toho tady smutno. Dám si od tohoto odpudiveho vlákna pokoj a jdu se věnovat výhradně hodinkám (a nožům)

Ta citace Facebooku je vrchol nechutnosti. Názor lze vyjádřit i jinak.

Sám se na těch blitkách významně podílíš. Tak rači teda utíkej za těma hodinkama....

Odkaz ke komentáři

A téhle myšlenky bych se držel.

Tragicky je, ze ty skody, zpusobeny diletantstvim a nevzdelanosti volenych zastupcu, podporovane kazdodenne novinari, jsou uz ted napachany na desitky let dopredu. Ze uz ted to v podstate celou jednu generaci odsoudilo k.... nechci rict chudobe, protoze pak se nabizi obrazek hladoveho ditete kdesi v africe a tak to neni... rekneme ke zcela jine zivotni urovni, nez jsme byli zvykli doted.

... a to neni zadna narazka na lokani stranicke funkcionare, bohuzel je to globalni.

Upraveno uživatelem Pirx
Odkaz ke komentáři

Jsem mluvil se známou vedle z vesnice, kterou vytrasovala přímo hygiena že byla před třinácti dny v kontaktu s nakaženým. Nařízený test, zatím úplně bez příznaků, ještě chodila do stále práce a pozitivní.

Edit: Telefonicky :-)

Tak to musel pro ní být docela šok. Jak to zvládá. Sleduj prosím situaci, docela by mě to zajímalo. 

Odkaz ke komentáři

Kdo ví jak to celý bylo. Podle dosavadních informací se na koronavirus neumírá tak, že prijdes domu po šichtě a umřeš..

Koincidence smrti a nakazy u doposud zdrave destry se zda byt jako nahoda nepravdepodobna. Uvidime, pitva to zjisti a jiste se to vynese. Upraveno uživatelem rayethon
Odkaz ke komentáři

To Facebookove shrnuti si musim ulozit, neni boha aby zitra nebyl ten ucet bloknuty.

Jinak jsem rad, ze se nam (teda jemu) to (at uz cokoliv) dari zvladat. Nakazeni a mrtvi pribyvaji, opatreni se prodluzuji, ale nebojte, asi jen do Velikonoc, pak se to zlepsi a opatreni uvolnime. Zadne dva roky zavrenych hranic, zadne rousky v lete. A kdo bude tvrdit opak, nebude sefem krizoveho stabu. Vzkazuje zastupkyne sefa, Jolanda.

Mati dela v domove duchodcu. Vcera tri obyvatele teplota = okamzity test. Negativni, nastesti.

Zena dela ve spitale. Kolegyne je tyden doma s typickymi priznaky a jeji svagr lezi pozitivni na infekcnim v ne zcela dobrem stavu. Kontakt meli = test neni nutny, 14dnu karantena a hybaj zpet do rachoty.

Ja to teda na jednu stranu chapu, asi je lepsi kdyz pozitivni pacienty bude obstaravat pozitivni zdravotnik, nez negativni obyvatel DD, ale stejne...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Zmizík

Tomu se říká mindfuck, ne?

?Naše rada: Nedoporučujeme nošení roušek, pokud člověk není sám nakažen,? řekl dnes Ryan.

Odkaz ke komentáři

Nevím. WHO taky není zrovna organizace, které bych věřil každé slovo. Na to, jestli je to dobrej nápad, blbej nápad, nebo jakej je to nápad, mi chybí znalosti a medicínské vzdělání. Nemám argumenty pro ani proti. Předhodil jsem vzdělanějšímu části fóra k diskusi.

Odkaz ke komentáři

Tak o tom není řeč. Nosit roušku v autě, stejně jako v lese, kde široko daleko není živé duše, je capina. Jde o ulici a omezení vycházení. Já si právě myslím, že i možnost chytnout to tím, že kolem mě projde někdo nakazeny, pokud na mě přímo neprskne, je minimální. Chápu to v obchodě apod. třeba. Navíc ČR je jednou z mála zemi na světě, kde je to povinné..to jsou všichni tak hloupí? To mě prave vede k tomu věřit spíše tomu tvrzení WHO, resp. něco mezi nejspíš. Ale jak říkám, školy na to nemám, takže hádat se o tom s nikým nebudu.

Odkaz ke komentáři

Ty rychlotesty nejsou uplne idealni a ve finale muzou nadelat vic skody nez uzitku. Kluci jako Conrad, Rayethon nebo Liquid to urcite vysvetli lip, ale v zasade jde o to, ze tyhle testy nerikaji nic o tom zda ten virus mas, ale o tom zda ses s nim v minulosti setkal. Tj., muzou byt vhodne pro cloveka, ktery deset dnu vykazuje symptomy. Ale ani tady to furt neni jiste. U cloveka, ktery se pred par dny setkal s nakazenym, nema priznaky, ale boji se, jsou uplne k nicemu. Hromadne rozsireni mezi sprosty lid by nebylo uplne dobre. Byla by tu najednou hromada falesne negativnich.

Snad jsem to moc nepoplet ;)

Odkaz ke komentáři

Tohle se přeci dá komunikovat - minimálně se opět - mohli nakoupit a držet, ale evidentně nebudou zase až ta úplně na nic, když je skupuje celý svět. Štve mě na tom to, že jsme zase pozadu - nehledě na to, že dle článku si nikdo ani nevyžádal testy na ověření a vše se pohybuje s vervou úřadům vlastním. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...