wawrik Odesláno 1. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2020 Slovenský premiér Matovič uvažuje o úplnom blackoute krajiny na niekoľko týždňov... To je ale čistý kkt keď si neuvedomuje čo to spôsobí..Kokot by bol, keby to presadzoval. On nad tým síce uvažoval, ale má okolo seba dosť ľudí, čo ho s tým poslali do prdele. Tak nejako to má fungovať, akurát netreba s každou blbosťou, čo ho napadne, chodiť na verejnosť. Žiadny blackout nebude.
Radek124 Odesláno 1. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2020 @EpsteinBarr - jasně že testy nejsou jenom o tyčinkách, ale o tom že i taková plastová (a v podstatě snadno nahraditelná - tato konkrétní poptávka skutečně včera přišla) blbost může stát za tím, že kancelářské "hlave z Prahe" zvyklé objednávat svou "prémiovou kvalitu" už zase chystají oběžníky o přiškrcení testování. Paradox je že jako bonus nám tím i krátkodobě "zploští křivky nakažených", ale ve skutečnosti půjde o stejnou "provozní slepotu" jako svého času v Černobylu (kde se politbyru raportovala uspokojivá radiace aniž by byl k dispozici dozimetr s odpovídajím rozsahem) - což se časem může provalit třeba formou statisticky nečekaného nedostatku rakví...
kuncák7 Odesláno 1. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2020 Rozhovor se spolužačkou ze základky, myslím si, že je bez emocí a věcně vedenej a osobně mi dává smysl. Nadpis je tedy trochu zavádějící, ale kdo dočte do konce, tak si snad obrázek udělá sám. https://www.lidovky.cz/relax/veda/virolozka-panika-okolo-nemoci-covid-19-je-zbytecna-na-imunitu-doporucuje-jist-kysane-zeli.A200401_153814_ln_veda_tmr
African Odesláno 1. dubna 2020 Autor Nahlásit Odesláno 1. dubna 2020 Zazvonil u mě In Time a přes plot na mě z dálky zařval, že má pro mě balík a že můžu platit jenom kartou a že mě ho tedy nemůže vydat, protože nemá terminál. A než jsem se nadechl, zavřel dveře a odjel :-) :-) :-) To je doba....
geometr Odesláno 1. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2020 Zazvonil u mě In Time a přes plot na mě z dálky zařval, že má pro mě balík a že můžu platit jenom kartou a že mě ho tedy nemůže vydat, protože nemá terminál. A než jsem se nadechl, zavřel dveře a odjel :-) :-) :-) To je doba....Ale je hodnej, že Ti to přijel osobně říct.
shaggy Odesláno 1. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2020 Pekny april si z teba urobili. Zasielku totiz davno stratili... Sent via IPoAC
pepyczek Odesláno 1. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2020 Pekny april si z teba urobili. Zasielku totiz davno stratili... Sent via IPoAC
African Odesláno 1. dubna 2020 Autor Nahlásit Odesláno 1. dubna 2020 Pekny april si z teba urobili. Zasielku totiz davno stratili... Sent via IPoACMožná :-) :-) :-) Když já šel k bráně ze sklepa tzv. na kuncáka, což znamená že jsem držel nebezpečný nástroj v ruce, v mém případě gumovou palici a on se kluk možná i trochu lekl... :-)
geometr Odesláno 1. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2020 Tvl, Hamáček v tom červeným svetru asi i spí :-)
DavidLC Odesláno 1. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2020 Dobrý den,rozhodl jsem se s vámi podělit o pár informací vskutku aktuálních k nynější situaci. Jelikož jsou v této republice asi jen dva lidé, kteří skutečně rozumí, jak fungují respirátory a roušky, protože je testují posledních 25 let a jeden z nich je moje mamka, poprosil jsem ji, aby mi sepsala to nejdůležitější a to jak která maska je účinná.V naší republice a obecně v Evropě používáme především masky s označením FFP2 a FFP3. V Americe používají především masky s označením N95. Tyto typy se liší podle účinnosti filtrace vdechovaného vzduchu.A teď to nejdůležitější (připomínám, že to jsou informace přímo z laboratoře, kde se tyto masky testují):- Účinnost FFP3 je dle testů minimálně 99%.- U FFP2 je minimální účinnost 94%.- U N95 je účinnost minimálně 95% (přičemž dle amerických úřadů tato maska stačí pro filtraci vzduchu proti nemoci SARS).Hlavní rozdíl, proč FFP2 má menší účinnost filtrace oproti FFP3, je hlavně v tom, že se testují dvěma způsoby: buď filtrací aerosolu (tekutých kapének ve vzduchu) nebo pomocí parafínového oleje. A právě tato zkouška pomocí parafínového oleje, která je náročnější, mnoho masek přesune do nižší kategorie (tedy do FFP2), ačkoliv v testu s aerosolem dosahují přibližně shodných výsledků jako FFP3. A jelikož my nyní bojujeme s nemocí, která se přenáší kapénkovou cestou, tak už vám asi dochází, že nám s přehledem stačí i FFP2 respirátory.A poslední věc, o kterou bych se ještě rád podělil, je doba účinnosti respirátorů. Oficiální životnost respirátorů je cca 2 roky od výroby, ale dle testů fungují třeba i po 10 letech, co jsou někde uskladněny (sice s menší účinností, ale stále je to lepší než roušky). A pokud už respirátor nosíte, tak dle návodu je jejich funkčnost nejčastěji udávána na 6-8 hodin. V reálu ale respirátor funguje několik týdnů, přičemž jeho účinnost klesá v řádech desetin (maximálně jednotek) procent.Níže přikládám oficální zprávu VÚBP ( Výzkumný ústav bezpečnosti práce), která tyto masky testuje a věřte, že teď mají práce až nad hlavu. Proto bych byl rád, kdybyste tyto informace šířili dál, aby se jejich práce dostala k co nejvíce lidem, kteří přemýšlí a chtějí znát fakta od odborníků.OFICIÁLNÍ ZPRÁVA VÚBP:Srovnání filtračních polomasek FFP2, FFP3 a polomasek N95Filtrační polomasky jsou testovány podle EN 149+A1. Dle normy jsou polomasky testovány na záchyt aerosolů pevných i kapalných částic. Zkušební aerosol pevných částic, nebo aerosolů vzniklých na vodním základu, je aerosol NaCl (chlorid sodný). Zkušební aerosol kapalných částic je aerosol parafínového oleje.Filtrační polomasky mají lepší účinnost při záchytu aerosolu NaCl, to znamená, že mnoho polomasek třídy FFP2 (účinnost filtračního materiálu minimálně 94 %) se svou účinností na aerosol pevných částic blíží účinnosti polomasek FFP3 (účinnost filtračního materiálu minimálně 99 %).Respirátory typu N95, jsou testované NIOSH (National Institute ofOccupationalSafety and Health) pouze na záchyt pevných částic, N95 znamená, že materiál filtru nebo polomasky zachytí minimálně 95% pevných částic.Informace Výzkumného ústavu bezpečnosti práce, v. v. i.zkušební laboratoř pro ochranu dýchadelKontakt: nb1024@vubp-praha.cz https://www.facebook.com/jonas.boswart?__tn__=CH-R&eid=ARAev_EhWfmDfwS9h5yV3Hupw6ACI3MBm01gO-JjRl7yi7BmZAuxhm4tBFkX86U2TN4pyS1l42U_W_sb&hc_ref=ARQ7xfFvQG2hPefnyTC7Jl6_JOQnNQsDeTfbNWPt7MwFhj6XXFynaf8Q3XI6FAqIjEo&fref=nf&__xts__[0]=68.ARDV4VaLmJ7lWtVaqd7VcFjliebeqJR8QTP0i00hILwtJnFEKfIA40NXwjkI8R-cj7KVeFCQe0-TujL97lpSAVBN2tYqw9oIzamqY2rvsbIAzBTOJU0PEiwZAhQ3DskrtNXLG6cYQ56eIXLaJZMb3S56599dG6PRRJBgFOI7na6bLB5DN9nUggVykOv6ObB1ejOQCT8OEXgnrPB9vayv1v4NTdgETMPafZO0OsHVuDpklazaBM-2wGnLH1qXCvW1OL965FF1Ljv36iB0Lxlgqz9yi5DJPTb9XjUky53SgbUv74K1OW3VGtYwYcbjm5g_DlT_3NnDbSL9b0KXC1OcUAv2MoGlAQ5SqF30ziCVKQMAhoj, snad nevadí citace celého, za mě cenného, povídání. Jestli můžu trápit dotazem na tu výdrž a jak se tedy nejlépe o respirátor starat ? Nechám ho vyschnout, otřu vnitřek a zvenku na to nemakám. No a poznám že už je k.o. (nelze se nadechnout, nebo to nepoznám a letí to dovnitř) ? Snad to bude zajímat i další.Děkuji.
geometr Odesláno 1. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2020 Jo tak, proto maj dycky roušky, to už se nedá dejchat ten puch.
Bert Odesláno 1. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2020 Forum24.cz 20.01 Na dotaz, proč není Babiš na tiskové konferenci, Alena Schillerová řekla: ?Pan premiér vypadá výborně, cítí se skvěle.?
nickolas Odesláno 1. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2020 No to odpovida presne jako on. Asi ji tu odpoved napsal...
nickolas Odesláno 1. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2020 A tohle je proboha co?! Jakoze rukavickarna bude mit otevreno a standardni domaci potreby ne? Pac nemaji v sortimentu to, co v tuhle chvili nema prakticky nikdo? Super, muzem nakoupit kvetiny a nove i rukavice, ale ze je treba deckam koupit boty, bundy, katata, nebo spagat, hrebiky, tesneni, hadici, to jako furt nic? Tvl dyt rikali ze Monika je v Monaku! Decka jedou skolu jak nikdy, ale papirnictvi zavreny. Rozskubou hadry, ale novy nejsou kde koupit. Ja jsem tomu zacatku docela fandil, ale tohle je proste picovina. Sorry.
geometr Odesláno 1. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2020 (upraveno) Obrázek ať si udělá každý sám: https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3070580-chytra-karantena-mohla-plosne-zacit-fungovat-po-velikonocich-rekl-prymula Jo a přál bych si, aby prodloužení nouzovýho stavu parlamentem neprošlo, při tom, co vláda předvádí. Upraveno 1. dubna 2020 uživatelem geometr
Radek124 Odesláno 2. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2020 @Nickolas: Aneb "My vám to soukromé podnikání vymlátíme z hlavy, ať se Vám to líbí nebo ne" - nejdřív kecy o parazitech, pak zaklekávání přes přenesenou daňovou povinnost a nezrušitelné EET, teď zavřené prodejny, stravovny a hospody bez kompenzace.Zapomeň na ťamana, hadrárnu, papírnictví a nebo železářství co neodvádí desátky státu a holdingu. Kdo se tak jako Ty "nezodpovědně nepředzásobil" hadrama a papírnictvím pro děcka, musí holt nastartovat (každý spálený litr = malá domů pro stát i svěřenecký fond), vyrazit do supermarketu a doufat že v diskontní hrabárně bude v daný den/týden mezi produktama PENAMu potřebné zboží zrovna "fakci". Akorát bacha co je zrovna za hodinu a den, Venezuela s Burešem už pečou kompletní zákaz nedělního prodeje - prý aby ulevili prodavačům (takže místo nedělního příplatku jich 1/7 dostane padáka pro nadbytečnost a zbývající se z toho v Pondělí pod náporem hůlkáčů poserou).Jinak máš smůlu - ale můžeš se ještě v rámci Home Office rekvalifikovat na Biľaka, vykoupit galanterie a bundy děckám šít ze spacáků - a nebo po dlouhých jarních večerech sjíždět e-shopy a nechat se dodatečně zdaňovat prostřednictvím cen poštovného
rolas Odesláno 2. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2020 Toto není moc dobrá zpráva:https://www.scmp.com/news/china/society/article/3078010/chinese-county-goes-coronavirus-lockdown-country-tries-get-back
mtruelle Odesláno 2. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2020 (upraveno) Toto není moc dobrá zpráva:https://www.scmp.com/news/china/society/article/3078010/chinese-county-goes-coronavirus-lockdown-country-tries-get-back Myslím si, že je to předpokládatelná zpráva. Když tam žije miliarda lidí a oni selektivně uzavřou některé oblasti - tak tomu viru je to celkem fuk - počká si a promoří populaci podobně jak to vidíme v Evropě nebo USA To bude stejné. Zaleží na jímavosti zdravotního systému v pomeru ke strmosti té křivky - tak jak tak to bude víceméně Gauss s různým vrcholem v čase. Upraveno 2. dubna 2020 uživatelem mtruelle
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se