Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To Facebookove shrnuti si musim ulozit, neni boha aby zitra nebyl ten ucet bloknuty.

Jinak jsem rad, ze se nam (teda jemu) to (at uz cokoliv) dari zvladat. Nakazeni a mrtvi pribyvaji, opatreni se prodluzuji, ale nebojte, asi jen do Velikonoc, pak se to zlepsi a opatreni uvolnime. Zadne dva roky zavrenych hranic, zadne rousky v lete. A kdo bude tvrdit opak, nebude sefem krizoveho stabu. Vzkazuje zastupkyne sefa, Jolanda.

Mati dela v domove duchodcu. Vcera tri obyvatele teplota = okamzity test. Negativni, nastesti.

Zena dela ve spitale. Kolegyne je tyden doma s typickymi priznaky a jeji svagr lezi pozitivni na infekcnim v ne zcela dobrem stavu. Kontakt meli = test neni nutny, 14dnu karantena a hybaj zpet do rachoty.

Ja to teda na jednu stranu chapu, asi je lepsi kdyz pozitivni pacienty bude obstaravat pozitivni zdravotnik, nez negativni obyvatel DD, ale stejne...

Myslíš? Bloknutej účet? To by bylo hodně špatný. Já FB nemám a nevím, jak to tam funguje.

Odesláno

Asi to patri spis do sekce Ze zivota, ale tady to sedne taky.

V ramci ochrany pred tim sajrajtem mam 14 dni neco jako home office. Zenu ktera dela v nemocnici naopak cekaji ty nejtezsi chvile. Rikam si, co s tim? Kamarad mi nabidl chaloupku na samote u lesa. Znam to tam, jezdim mu tam na brigady. Idealni cas si to vybrat. Deti (10 a 6) napad prijaly s nadsenim, prej sorry mamko, ale ty to stejne chytnes a pujdes do karanteny, tak my se vratime az budes zase zdrava. Bylo rozhodnuto. Velky nakup, sbalit veci a nasledna evakuace. Postreh cislo jedna, mam male auto, zato se umim rychle rozhodnout i bez dostatku relevantnich informaci.

Cestou si s kamosem volame...povida, jeste teda nevim, kdy prijede ten vodar, ale cerpadlo ti vezu. Postreh cislo dve, je dobre si pamatovat cim nabidka zacinala. V tomto pripade, hele vsechno je cajk, akorat nemam zapojeny to cerpadlo na vodu. Hovno zle, studanka je sotva 3km a je dokonce pitna.

Blby je, ze z ni ta voda tece studena. Postreh cislo tri, je dobry zkontrolovat predpoved pocasi. Rozhodnuti padlo na sobotni proslunene prochazce. Bylo asi tisic stupnu ve stinu a nabyl jsme dojmu, ze uz nikdy nebude min. Prijeli jsme vcera odpoledne, kdy bylo jeste docela fajn. Na chaloupce nikdo nebyl od lonskyho jara, kdy chciplo to cerpadlo.

Je to tady lehce prochladly. Lehce dost. Postreh cislo ctyri, je tady zima jak v ruskym filmu. Pres den ne, to je prijemna romantika. Vcera vecer snezilo. Nic co by se nedalo pretopit. Navic trvalo nadseni z 14 denni robinsonske zabavy. A taky jsme byli vyhrati z domu a z auta. V deset jsem ty hastrose nakopal do perin, dal si jeste jedno a sel taky. V puj jende me zbudilo chcani, nebo zima, nebo oboje. Cestou na zachod jsem trikrat zmrznul. Kdekoliv mimo ?sednici? se neda existovat. Posledni dva ruzove uhlicky v kamnech jsem rozfoukal a nefedeoval to po strop. Bude fajn.

V pul treti jsem si byl jisty, ze me nebudi chcani. Doprdele ty kamna to drevo snad zerou! Ok, dame jim nazrat a bude fajn. V pul paty me budi zase to chcani... Postreh cislo nevim kolik, jak je cloveku zima, chcije furt. Doslo drevo. V sednici, nastesti. Musel jsem do kulny. To nastesti skrtam. V sest jsem uz prijladal poslepu.

Dneska byl krasny den. Obtelefonoval jsem rodinu, rozeslal fotky s dukazy jak se tady mame krasne. Taky jsme stihli dve hodiny skoly online, nejake ukoly, par hadek mezi sourozenci, rozdelani ohne pred chatou a peceni burtu, ktere stejne musel sezrat tatinek. Taky jsme museli pro kecup, pac ten Jalapenos detem moc nejede. Jo, taky jsme jeli pro vodu. Neuveritelny, kolik ti haranti spotrebuji vody. Postreh, neslibujte detem domaci burgry, kdyz netece voda. Blbe se to myje. Je druhy den a ziskal jsem cenne zkusenosti. Topim nepretrzite. V poledne jsem hrdinne pootevrel dvere ze sednice, abych pustil trosku tepla i jinam. Blbec! Tepla v sednici neni nikdy dost. Prestal jsem chodit kourit. Venku se neda vydrzet...balil jsem se v tu sobotu. Vsuvka, kupovany aplikace na pocasi jsou k nicemu! Obzvlast kdyz se do nich nedivate. Zacal jsem chodit kourit, pac ten navrat dovnitr je prijemny. Zase piju pivo. Je sice studene, ale kdo se ma furt varit s cajem, kdyz vystydne driv nez se vylouhuje. Bojim se jit spat. Pivo by mohlo zapricinit, ze se nevzbudim vcas a umrznou mi decka. Nebo me vzbudi studeny kamna a umrznu ja v kulne. Chtel jsem pres den nanosit dostatek topiva, ale bylo teplo, tak jsme si rikal ze uz tobude tak horky. Neni. Neni to ani teply. Musim do kulny.

Nevite nekdo po kolika dnech je navrat dustojny, kdyz jste rikali ze jedete na dva tydny? Zitrek mi prijde jako idealni.

Prdele, zitra odpoledne ma prijet ten vodar, zapojit cerpadlo a slibil jsme ze tu budu. Mam znamyho topenare. Jak dlouho trva napojit topeni? Kolik stoji radiator? A kotel?

Jdu si cist o podlahovym vytapeni do stavebniho vlakna!

Odesláno

Tvl nickolas, to vydej knižně, malem jsem se pochcal smíchy. A hned jsem si otočil kolečkem termostatu. Soucítím s tebou. Hlavně to nevzdávej, jinak to budeš mít na talíři roky. Jde o princip a všechno ostatní se dá přepít.

Odesláno

Tady něco na odlehčení.. Pán v tom má naprosto jasno, jen vy tomu pořád nerozumíte a tápete. Mutagenní účinek vesmírného záření na virus zvyšuje hustota pokrytí sítí 5G. Taaak... Ověřeno parapsychologicky! 

Hned se mi bude klidněji usínat, hlavně když očima projedu všechny ty yntelygendní komentáře :)

Odesláno

Nickolas: :D vynikající!

Tak hlavně nedostat v těch podmínkách průduškovej kašel a teplotu, to by se trochu nehodilo.

Odesláno

Začínají to tady být stejný blitky jak na Facebooku či různých diskuzích. Je mi z toho tady smutno. Dám si od tohoto odpudiveho vlákna pokoj a jdu se věnovat výhradně hodinkám (a nožům)

Ta citace Facebooku je vrchol nechutnosti. Názor lze vyjádřit i jinak.

Na rozdíl od Tebe jsem zde v tomto vlákně poprvé a proto to sem mohu klidně napsat. Ty budeš stejný jako ty lidí o který se tam v tom FCB příspěvku píše.

A jak jsem na to přišel ?

Tři z Tvých posledních pěti příspěvků jsou zde v tomto Tebou pojmenovaném "odpudivém vlákně". Současně nevidím  na poslední straně tvých příspěvků, žádný příspěvek týkající se hodinek a nebo jakéhokoliv komentáře  související s hodinkami.

Jo a za mně ? Mně se veliká část toho příspěvku líbí a je to hezky popsané!

Odesláno

Asi to patri spis do sekce Ze zivota, ale tady to sedne taky.

V ramci ochrany pred tim sajrajtem mam 14 dni neco jako home office. Zenu ktera dela v nemocnici naopak cekaji ty nejtezsi chvile. Rikam si, co s tim? Kamarad mi nabidl chaloupku na samote u lesa. Znam to tam, 

:D Fajn čtení :) Raději to nějak vydrž jinak, jak píše dawe to budeš mít roky na talíři. Každopádně držím palce :) Mimochodem, stíháš tam pracovat při všem tom stresu a přikládání do kamen ? :)

Odesláno

Toto mě zaujalo a požádal bych o vyjádření zkušenějších:

"Rychlotesty, které firma Lomina prodává, fungují na principu detekce protilátek. Vir tak v těle na rozdíl od laboratorních testů, které zkoumají přímo přítomnost viru v těle, nedokáží odhalit ihned potom, co se člověk nakazí, ale až po několika dnech, když imunitní systém začne vytvářet protilátky. Respektive poté, kdy se objeví klinické příznaky jako je teplota a stav podobný chřipce.

Lidem, kteří mají horečku, ovšem dokáží s poměrně velkou spolehlivostí říct, zda trpí nemocí Covid-19. Dle dokumentace, kterou Aktuálně.cz získalo, je na základě provedených hodnocení 95 procentní spolehlivost testu, pří měření mez 2 až 15 dnem od propuknutí prvních příznaků. Těmi je většinou právě zvýšená teplota. Stačí 2 kapky krve smíchat se speciálním reagentem antigenem a nakapat na testovací pásek.

Testují se přitom dva typy protilátek. Protilátky IgM začínají v těle vznikat v momentě, kdy se setká s novou neznámou infekcí. IgG je někdy označována jako imunologická paměť choroby. Její přítomnost v těle svědčí o tom, že člověk někdy v minulosti virovou infekci přestál."

Kdysi jsem prodělal infekční mononukleózu a tehdy mi sledovali tyto ukazatele, bylo mi řečeno, že v těle už navždy zůstanou IgG, znamená to, že tedy tento test by u mě ukazoval, že jsem Covid-19 prodělal, ale přitom by se jednalo o falešnou informaci?

P.S. Ne, nekoupil jsem si to :D .

Odesláno

Nickolas, parada. report.

K topeni, pac celej zivot krmim kotel drevem souhlasne pokyvuju.

Kamos ma plyn, ale beduje, ze to nejni zadna lace. Topej na 19-20. Jeho pani (zrmzla imrvere) si stezuje, ze je ji zima.

Rika ji: "jestli Ti je zima, bez neco delat a nesed! Nebo si vem jeste jeden svetr a kalhoty. Teplo, je moje mila luxus, kterej si bohuzel nemuzeme dovolit." 

Tyče (cíčka) ale hulej oba.    :D

At nejsem of topic uplne. Sepisuju jak sem mel a nemel koronu, mam za sebou testy a prdel mi teda cvakala poradne. Jezdil jsem 5 dni ve vlaku, kdyz se lidi vraceli domu a bal jsem se teda tuze moc.  :(

Ne o sebe, ale ze sem nakazil spoustu lidi.  Brrr.

Odesláno

Nickolas, máme podobnou chatu a napůl chalupu a řešení je tam v zimě nejezdit. Jo a "zima" v tomto smyslu končí někdy v květnu :-)

Jinak co vydrží hořet skoro přes noc je uhlí. Před spaním kamna pěkně nafutrovat. Akorát jestli ty kamna berou i uhlí... Dneska už řada lidí z "peter" upgradovalo na eko bio kamna jen na dřevo. Pak dát tvrdé dřevo (buk, dub), vydrží dýl.

A taky bacha ať se neotrávíte. Na cizí chatě, kde neznám stav komína, bych se uhlí trochu bál.

Odesláno

Proc odklad splatek vsem a plosne?

Zastupci bank dle meho nazoru prichazi s dobrym resenim - proste odklad jen tem, kteri to potrebuji z aktualniho duvodu.

Kdo dal muze splacet, at splaci! Vzdyt vladni navrh je zase jen plosny odklad problemu. At se alespon nejaky prachy toci, ne?

https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/odklad-splatek-hypoteky-pujcky-koronavirus.A200330_092228_ekonomika_fih

Odesláno

Update

Druha noc za nami. Zase snezilo. Zima bude asi az do cervna. Nafutroval jsem kamna i sebe, takze jsem se vzbudil az v 6:30. Dostal jsem infarkt z hruzy, ze jsme zmrzli. Tri ruzove uhliky tam ale furt byly, tak jsem na ne hodil poleno a sel zpet do pelechu. Chlapci, bylo teplo! Slava! Vyhrali jsme! Malej si dokonce prelezl z teplejsiho spacaku do studenejsiho :D Zacinam videt svetlo na konci tunelu. Jestli dneska prijede ten vodar, budu moct okoupat ty spinavce.

46c80252fc78a74b842eb1b80de18295.jpg

7e8f270df12e2fbfa24008e76a5a0977.jpg

Odesláno

@nickolas: pekny pribeh, dobre sa to cita

Btw, na takej chalupe v zime musis ratat s tym ze vyhriatie trva aj 2-3 dni, podla vonkajsej teploty, potom to ale zacne byt dobre.

Odesláno

Nic co by nešlo vytopit :-)

Takové kamna jsme měli na chalupě a je to tak, dva dny a je parádně. Držím palce a dávej hlášení ;-)

Jo a buchty z takové trouby jsou luxus, kdyby si se nudil :-))

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...