Přejít na obsah

Koronavirus a vše okolo...

Doporučené příspěvky

Jasne, ze neni. Jezdim s malou ted kazdej den za Prahu do lesů a parků, aby se tam mohla vybehat, páč je to malej blbec a nechce nosit roušku. Normalne jsme tam jako rodinka bez rousek a kdykoli se nekdo blizi, my rodice si rousku vezmem. Ti ostatni to delaji taky tak. A vsichni cyklisti nebo bezci rousky maj. Takze normalne lidsky a v klidu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasne, ze neni. Jezdim s malou ted kazdej den za Prahu do lesů a parků, aby se tam mohla vybehat, páč je to malej blbec a nechce nosit roušku. Normalne jsme tam jako rodinka bez rousek a kdykoli se nekdo blizi, my rodice si rousku vezmem. Ti ostatni to delaji taky tak. A vsichni cyklisti nebo bezci rousky maj. Takze normalne lidsky a v klidu.

přesně tak....
Odkaz ke komentáři

Já dneska jel po cyklostezce na kolobce (do firmy) a cca polovina ranních běžců, co ještě včera roušku resp "tunel" měla, byla dneska už bez ní. Ale těch zhruba 8 lidí "bez" se nedá vrat jako statistický vzorek.

Odkaz ke komentáři

Tak nějak, já jsem vycházkový model a v lese vždy uhnu (i pro to že mám psa) ať druhý může projít v klidu. Šátek (tunel) mám sebou a budu mít. Jenže to je právě ono, jak se poleví, lidi na to budou kašlat i tam kde to bude třeba i důležité.....  Proto, a budu za špatnýho (poseru, ovci, atd.) bych radši držel víc otěže (snad to má souvislost, ale kdo ví) aby bylo méně případů toho svinstva....

Odkaz ke komentáři

Asi tak. Já si moc nedělám o lidech iluze. Brzdit to bude jen ta odpovědnější část.

BTW miluju ty reklamy na roušky, kdy jedna nejmenovaná dáma s vážným ksichtem propaguje a vysvětluje něco, čemu se před necelým měsícem soukromě strašně smála a nešetřila expresivy na adresu lidí se zakrytou spodní půlkou obličeje...

... ale ono je to asi v pořádku, je herečka, tak hraje, no :)

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

Díky, už jsem to taky dohledal, v podstatě lze sportovat bez roušky jen na sportovištích + pokud se dodrží ty 2 metry.

Neřek bych, kopíruju z mzcr.cz:

"Zákaz volného pohybu osob se nově nevztahuje na sportování na venkovních sportovištích, v parcích, v přírodě a na jiných veřejně přístupných místech. Sportující osoby nemusí nosit ochranu úst a nosu pokud jsou od jiných osob odděleni fyzickou překážkou (např. venkovní kurty oddělené stěnou nebo plotem) nebo dodržují vzdálenost nejméně 2 metry."

Takže v praxi stejně jako dosud, běžím - jedu na kole, vidím lidi, zakryju si čumák. Akorát teď je to ofiko posvěcené.

Odkaz ke komentáři

Stejne me štve, ze Andrej platí za jednoho z nejbohatších Čechů a kde je nějaké gesto altruismu nebo solidarity?

Kellner ho udělal. Někteří sportovci taky.

Protože je Bureš zadluzenej a není to žádný miliardář ale jen zadluženy krysak.

Křetinsky, Bakala, Komarek a další, proč nějaké nemocnici něco nenakoupi?

Takhle by se na ne vzpomínalo. Jooo křéťa jak tehdy daroval 20000 redpiratoru do motola, to byl kádr.

Přitom maj prachy kontakty atd

Jsou to hovada nic víc... musel jsem. Sory

Odkaz ke komentáři

Stejne me štve, ze Andrej platí za jednoho z nejbohatších Čechů a kde je nějaké gesto altruismu nebo solidarity?

Takhle by se na ne vzpomínalo. Jooo křéťa jak tehdy daroval 20000 redpiratoru do motola, to byl kádr.

a co ty soudruhu, ty jsi přispěl?

Odkaz ke komentáři

s účinností od 9. dubna 2020 0.00 hodin se nařizuje, aby v provozovnách, jimž je povolen provoz, byla dodržována následující pravidla:

• aktivně bránit tomu, aby se zákazníci zdržovali v kratších vzdálenostech, než jsou 2 m,
  • zajistit řízení front čekajících zákazníků, a to jak uvnitř, tak před provozovnou, zejména za pomoci označení prostoru pro čekání a umístění značek pro minimální rozestupy mezi zákazníky (minimální rozestupy 2 m),
  • umístit dezinfekční prostředky u často dotýkaných předmětů (především kliky, zábradlí, nákupní vozíky) tak, aby byly k dispozici pro zaměstnance i zákazníky provozoven a mohly být využívány k pravidelné dezinfekci,
  • zajistit, aby pracovníci provozoven nosili rukavice při kontaktu se zbožím a při přijímání plateb od zákazníků,
  • zajistit informování zákazníků o výše uvedených pravidlech, a to zejména prostřednictvím informačních plakátů u vstupu a v provozovně, popřípadě sdělováním pravidel reproduktory v provozovně;
Odkaz ke komentáři

Kreta mel v Motole neustale rezervovane jedno ventilovane luzko, kdyby neco. Bydli kousek. Jinak tenhle typ lidi nemocnici nikdy nic nedal a neda. Sponzori jsou vetsinou uplne normalni obycejni (ne ?obycejni?) lidi, kterym se treba po operaci spatne spalo a po uzdraveni venovali penize na nakup polohovaciho luzka nebo se jim nelibilo ze sestry chodi v otrhanem a sepranem obleceni (plati zakaz nosit vlastni) tak pro vsechny sestry na klinice nakoupi pohodlne obleceni. Ale jinak je u nas filantropie ve smyslu americkem nebo britskem zcela neexistujici zalezitosti.
Odkaz ke komentáři

s účinností od 9. dubna 2020 0.00 hodin se nařizuje, aby v provozovnách, jimž je povolen provoz, byla dodržována následující pravidla:

• aktivně bránit tomu, aby se zákazníci zdržovali v kratších vzdálenostech, než jsou 2 m,
  • zajistit řízení front čekajících zákazníků, a to jak uvnitř, tak před provozovnou, zejména za pomoci označení prostoru pro čekání a umístění značek pro minimální rozestupy mezi zákazníky (minimální rozestupy 2 m),
  • umístit dezinfekční prostředky u často dotýkaných předmětů (především kliky, zábradlí, nákupní vozíky) tak, aby byly k dispozici pro zaměstnance i zákazníky provozoven a mohly být využívány k pravidelné dezinfekci,
  • zajistit, aby pracovníci provozoven nosili rukavice při kontaktu se zbožím a při přijímání plateb od zákazníků,
  • zajistit informování zákazníků o výše uvedených pravidlech, a to zejména prostřednictvím informačních plakátů u vstupu a v provozovně, popřípadě sdělováním pravidel reproduktory v provozovně;

Tak to "aktivně bránit" chci vidět :D

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...