honza71 Odesláno 17. března 2020 Nahlásit Odesláno 17. března 2020 .....Někdo tady operoval termínem, že za ní stojí odborná veřejnost. Jaká? Kolik? Kde? Proč? ....... Jaka ? AV CR, UK ...Kolik ? Fakt nevim, kolik jich tam je, ale bude jich urcite dost Kde ? Praha, Brno, CB ...Proc? No protoze take zastavaji nazor, ze je potreba testovat co nejvice. Aby se odhalili nemocni a naopak napr. nemuselo byt v karantene ti, co jsou zdravi a mohou chybet "na place" jako napr. pres 400 policistu. A dale taky proto, ze dosud tahame diky soucasnemu vedeni za kratsi konec provazu Vic psat nebudu, repsektuji vyzvu No flame Dobrou noc a pevne zdravi vsem
kuncák7 Odesláno 17. března 2020 Nahlásit Odesláno 17. března 2020 Jinak, já též nejsem na tohle odborník, googlil jsem jak zběsilej, paní doktorka bude asi kapacita, ale na druhou stranu-když to vyjde bude za hrdinu, když ne-sorry jako, nevyšlo to, víc se u ní neděje, zase splyne s davem. Tak to cítím já. U mě, jestli to vede Babiš nebo Hamacek je mi fuk (stejnej průšvih), Prymula aspoň něco ví a úřednícky rozhodně, ať je to politicky ok nebo ne, zatím to tak citim, snaží se a nekouká na zájem strany ať te nebo te.Chápu, že to tady umí plno lidi vyřešit líp, nebo už má i lék, gratuluju jim, ale unavuje mě tu číst tu hromadu urážek a podobného. Rád se tu i do tu něco nového, ale fakt to po sobě aspoň trochu čtěte, ať to tu nevypadá jako na Idnes-hromada afektovanych a zamindrakovanych příspěvků, včetně tohodle.
Conrad Odesláno 17. března 2020 Nahlásit Odesláno 17. března 2020 Jaka ? AV CR, UK ...Kolik ? Fakt nevim, kolik jich tam je, ale bude jich urcite dost Kde ? Praha, Brno, CB ...Proc? No protoze take zastavaji nazor, ze je potreba testovat co nejvice. Aby se odhalili nemocni a naopak napr. nemuselo byt v karantene ti, co jsou zdravi a mohou chybet "na place" jako napr. pres 400 policistu. A dale taky proto, ze dosud tahame diky soucasnemu vedeni za kratsi konec provazu Vic psat nebudu, repsektuji vyzvu No flame Dobrou noc a pevne zdravi vsemKolik ? Fakt nevim, kolik jich tam je, ale bude jich urcite dost - Tak to je argument jako stehnotaky dobrou noc
cali Odesláno 17. března 2020 Nahlásit Odesláno 17. března 2020 No a co je vlastne tak spatneho na tych falosne negativnych testoch? Vsak nech si kazdy robi co vie a utraca peniaze za co chce. Podla mna pozitiva toho sukromneho testovania jasne prevazuju nad pripadnymi negativami. Kto sa asi pojde testovat nad ramec povinnosti a za svoje? Pocitam ze najcastejsie ten, kto ma priznaky. Ak mas priznaky a moze za to koronapicus, tak ho budes mat v krvi tolko, ze sa ten labak spletie len tazko. A ak sa aj spletie(s pravdepodobnostou 0,0prd), tak predsa ten papier od sukromnej doktorky XY, ze si corona-free, Ta u nas zatial k nicomu specialnemu neopravnuje, nesluzi ako priepustka do kina, na swingersku, alebocojaviem kde este by sa tym dalo ohanat.... proste mas drahy papier a falosny dobry pocit, ale tie stovky/tisice co na teba pripadnu, ktorych Ti sukromnici odhalia spravne za tov sumare budu stat.
kuncák7 Odesláno 17. března 2020 Nahlásit Odesláno 17. března 2020 A nějaký argument by nebyl? :-) Lidi si mají vyrábět ochranné prostředky svépomocí, ale laboratoř, která to umí a je vybavená, nesmí testovat, protože jí chybí štempl. Fakt vám to přijde normální? Edit: Ta doktorka to říká dobře - nikdo neví, kolik je vlastně nakažených. Pak jsou veškerá opatření výstřely naslepo. Pomoc je jedna - ať testuje každej, kdo má ruce a umí to. Proto jsem zmínil statistiku, pak se totiž dá podniknout něco, co má smysl.Tohle jsi v tom prvním plku nenapsal. Teprve až teď rozvádí tu svou první hlubokou myšlenku, na kterou jsem reagoval.
nickolas Odesláno 17. března 2020 Nahlásit Odesláno 17. března 2020 Ano, je, není schválenyV tom pripade doporucuju nepouzivat zadne z ochrannych prostredku a rychlotestu, ktere jsou prave na ceste z Ciny. Hamacek sam priznal, ze zasilku zajistil velmi neschvalenym postupem. Policejni prezident mu prej na to rekl, az vas budem zavirat, budem na vas hodni. Snad ho zavrou brzo, aby nemohl dal pomahat nepovolenymi prostredky. A ted uz jsem taky afektovane zamindrakovany. Dobrou.
Foundryman Odesláno 17. března 2020 Nahlásit Odesláno 17. března 2020 Tohle jsi v tom prvním plku nenapsal. Teprve až teď rozvádí tu svou první hlubokou myšlenku, na kterou jsem reagoval.No a já zas reagoval na věcné vysvětlování Dr. Pekové a porovnal s bláboly politiků a úředníků (včetně Prymuly).
kuncák7 Odesláno 17. března 2020 Nahlásit Odesláno 17. března 2020 A jinak je sranda, jak se tu do sebe pustí dopravak X statistik X další státní úředník a pár podnikatelů v tématu, kterýmu dohromady moc nerozumíme, skončíme u politiky (kde se sice shodném, že Babiš ne), ale stejně se pohadame.Jdu též radši ležet, ať jsem na zítřek ok.
Dokusan Odesláno 17. března 2020 Nahlásit Odesláno 17. března 2020 Podruhé souhlasím s Kuncakem.Jinak jsem přesvědčený, že kdybych se zeptal pěti kapacit v oboru na koronavirus, dostanu deset různých odpovědí. Tím chci říct jen to, že ve vztahu k testování, můžeme mít X přístupů, ale rozhodně já osobně dám přednost konzervativní prověřené metodě, než kvůli tlaku novinářů, kteří si dvěma rozhovory vyrobí odbornou veřejnost, přijmout něco, co může být potenciálně chybové, nesplňuje základní parametry atd. Tonouci se stébla chytá, ale chce to spíš najít pevnou půdu pod nohama. Dobrou noc
petr_cha Odesláno 17. března 2020 Nahlásit Odesláno 17. března 2020 (upraveno) Ma to cenu se tak bit o to testovani? Stejně vetsina populace protestovana nebude a vetsina to asi dostane.. a snad po mirnem prubehu i prekona.. a idealne doma bez prskání na ostatni... ... mam takovy pocit, ze na neco podobneho Prymula hraje a nechce ztrácet cas a enegii jinde.. Opravdu asi neni snaha protestovat vsechny...asi jen zajistit nějaky jakztakz chod zdravotnictvi.. tot vse.. To me vic sejri spis ty rousky... Upraveno 17. března 2020 uživatelem petr_cha
Axel Odesláno 17. března 2020 Nahlásit Odesláno 17. března 2020 Porad toho vime malo, Italie je trosku stale zahadou, teoreticke 3% smrtnosti je vlastne hrozne moc, pokud by mela onemocnet vetsina populace. Mirny prubeh maji mladi ve veku 20-30 let, kteri to take nejlepe siri. Ohrozeni jsou nejen duchodci, ale take vsichni ti, co se leci s diabetem, maji obtize s ledvinami, jatry, jsou kardiaci, hypertonici (ti nejvice) atd. Ted bude podle me hodne zajimave sledovat Britanii, kde se da predpokladat, ze sireni a mnozstvi nemocnych bude mnohem vetsi, nez v Italii.. Mozna se totiz v Britanii schyluje ke katastrofe, mozna to byl genialni plan a vsem vytrou zrak. Kazdopadne zdravotnictvi u nas je na uplne jinym levelu (vyssim), tak snad si to dobre rozmysleli.
dykmore Odesláno 17. března 2020 Nahlásit Odesláno 17. března 2020 (upraveno) Mně by jen zajímalo, kde všichni berou tu jistotu, že se z nákazy koronavirem člověk vyléčí a dál bude fungovat jako dřív. Nejsem z žádného oboru, který by se tomu věnoval, proto se ptám. Jako úplného laika mě napadla třeba možnost, že se bývalým pacientům s covid19 začnou třeba rodit ve vyšším procentu postižené děti - je to opravdu jen příklad. To bysme pak všichni byli v pěkné prdeli - je to reálná obava? Upraveno 17. března 2020 uživatelem dykmore
M10 Odesláno 17. března 2020 Nahlásit Odesláno 17. března 2020 No a je to tu : ?S ohledem na vypjatou situaci a z toho, co zde sleduji, si Vám dovoluji připomenout, že standardní používání roušek či respirátorů je naprosto nesmyslné a ve většině případech jen plýtváte materiálem, který budeme potřebovat, a to jak na běžné izolační režimy, tak na pacienty s potvrzeným COVID-19,? píše se v dopise z 16. března od vedoucí epidemioložky Hany Bláhové v Nemocnici Na Bulovce, který mají Novinky k dispozici.Postup hájil i ředitel nemocnice. ?Je to společný názor našich infektologů a naší hygieničky a je to v souladu s doporučením WHO. Ústenky by měli nosit pouze zdravotničtí zaměstnanci, kteří mají respirační onemocnění, a mohli tak případně někoho nakazit, nebo se musí explicitně chránit, ale neměli by je nosit neustále,? řekl Novinkám ředitel Bulovky Jan Kvaček.
geometr Odesláno 17. března 2020 Nahlásit Odesláno 17. března 2020 https://www.novinky.cz/domaci/clanek/babis-zada-odvolani-reditele-nemocnice-na-bulovce-kvuli-rouskam-pro-sestry-40317068
Axel Odesláno 17. března 2020 Nahlásit Odesláno 17. března 2020 (upraveno) A co je tu? Snad jsi z toho nevyvodil, ze se nemusi nosit ustenky, respiratory, vid, ze ne? Tady si dovolim jeste dalsi citaci, ktera uz to ukaze trosku v jinem svetle:... Kvaček (ředitel) řekl, že nemocnice nemá dostatek ústenek pro pravidelné výměny u všech zaměstnanců. Dostávají je zdravotníci, u kterých je to nutné. Pokud ale nejsou v kontaktu s pacienty, roušky by neměli zbytečně nosit Jde o to, ze potrebuji setrit a nosit jen tehdy, kdy je to opravdu treba. Konkretne v situacich, pokud se musi "explicitne chranit", stejne tak ve chvili, kdy maji respiracni onemocneni, aby logicky omezili jeho sireni dale mezi ostatni (tim se nemysli, ze by ale osetrovali pacienty sami nakazeni s Covid-19). Pro bezneho obcana se nic nemeni a stale plati, ze ustenka/respirator brani sireni kapenek do okoli.. Trochu se ale bojim, ze spoustu lidi ten nadpis utvrdi v presvedceni, ze mit nechraneny nos a usta je v poradku, jelikoz to stejne nema prece smysl. Novinky jsou bohuzel bulvar a tem jednodussim mezi nama jeste takto nahravaji.. Upraveno 17. března 2020 uživatelem Axel
Marfael Odesláno 17. března 2020 Nahlásit Odesláno 17. března 2020 Je mi z toho rozvoru zle. Co za kurvy tam sedi, ze jeste v teto situaci chteji slapat po cloveku, co chtel pomoct a navic jeste usetrit penize.Ukazala, ze je schopnejsi, ze to jde vyrazne levneji a rychleji a to se nekomu hodne nelibi, protoze penize, jak jinak.A nemam duvod teto pani neverit.
M10 Odesláno 17. března 2020 Nahlásit Odesláno 17. března 2020 (upraveno) A co je tu? Snad jsi z toho nevyvodil, ze se nemusi nosit ustenky, respiratory, vid, ze ne? Tady si dovolim jeste dalsi citaci, ktera uz to ukaze trosku v jinem svetle:... Kvaček (ředitel) řekl, že nemocnice nemá dostatek ústenek pro pravidelné výměny u všech zaměstnanců. Dostávají je zdravotníci, u kterých je to nutné. Pokud ale nejsou v kontaktu s pacienty, roušky by neměli zbytečně nosit Jde o to, ze potrebuji setrit a nosit jen tehdy, kdy je to opravdu treba. Konkretne v situacich, pokud se musi "explicitne chranit", stejne tak ve chvili, kdy maji respiracni onemocneni, aby logicky omezili jeho sireni dale mezi ostatni (tim se nemysli, ze by ale osetrovali pacienty sami nakazeni s Covid-19). Pro bezneho obcana se nic nemeni a stale plati, ze ustenka/respirator brani sireni kapenek do okoli.. Trochu se ale bojim, ze spoustu lidi ten nadpis utvrdi v presvedceni, ze mit nechraneny nos a usta je v poradku, jelikoz to stejne nema prece smysl. Novinky jsou bohuzel bulvar a tem jednodussim mezi nama jeste takto nahravaji.. Nevím, co z tohoto jsi nepochopil : Ústenky by měli nosit pouze zdravotničtí zaměstnanci, kteří mají respirační onemocnění, a mohli tak případně někoho nakazit, nebo se musí explicitně chránit, ale neměli by je nosit neustále,? řekl Novinkám ředitel Bulovky Jan Kvaček. A sorry, jako, ale co sdělení ředitele nemocnice, hygieny atd, má společného s tím, že je citovaly Novinky, to už mi hlava vůbec nebere. Ale jinak já proti rouškám nic nemám, ať je nosí každý. To je jasný, že jo... Upraveno 17. března 2020 uživatelem M10
cali Odesláno 17. března 2020 Nahlásit Odesláno 17. března 2020 Kedze uz vieme, ze najlepsie siria covid ludia uplne bez priznakov, tak podla mna nic take ako zbytocne nosenie rusky v sucasnej dobe neexistuje. Kto ma rusku mal by ju podla mna nosit, kto nema nech si hubu oviaze trickom a je uplne jedno ci pacos alebo sestra. Stale plati, ze ruska viac chrani okolie nez nositela a ked ide do tuheho (v preukazatelne infekcnom prostredi) sa za zmysluplne minimum aj tak povazuje celomaska a igelitovy oblek. Nazorne viz napr obrazok tu:https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/muz-z-hradce-po-navratu-z-italie-odmitl-karantenu-pak-se-zranil-a-ohrozil-zachranare-40316914
M10 Odesláno 17. března 2020 Nahlásit Odesláno 17. března 2020 Tak roušky už snad jsou vyřešeny, měl by je nosit každý.Mě by spíš zajímalo (a myslím, že pár stránek dál to už někdo nadhodil), co se jako bude dít, až ta exponenciální křivka klesne do "ploché dráhy letu", tudíž co se jako bude dít, až v ČR zastavíme šíření. To se jako zase otevřou hranice a bude se vesele cestovat, začnou chodit děti do školy a lidi do hospod a divadel atd....a on se jako ten vir už znovu nebude množit a přenášet a importovat a exportovat mezi lidmi,státy a národy? Je tady někdo, kdo by to dokázal nějak fundovaně predikovat?
cali Odesláno 17. března 2020 Nahlásit Odesláno 17. března 2020 Je tady někdo, kdo by to dokázal nějak fundovaně predikovat? No vraj je, Cinania,... ti predsa vraj uz vyrobu obnovili a dusuju sa ze coskoro dobehnu sklz (ale cert im ver teda). Klucove vraj je vychytat ten strmy nabeh na zaciatku a nezosypat sa z toho (hlavne zdravotnicky system).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se