Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Hovadina....pokud máš doma respirátor s výdechovým ventilekm nějaké normální značky ( nemyslím čínské noname šmejdy ), tak se podívej na konstrukci výdechové ventilu.

Děkujeme za názor, posíláme klíčenku...četl jsi to celé? Jde o výdechový ventil. MZČR to má ve svých doporučeních psáno stejně.

Doporučuji toto video ohledně práce s pomůckami osobní ochrany

Edited by Liqid
Posted

Snad nikdy jsem nebyl po příchodu z práce tak unavený, jako po celodenním dušení v roušce v minulém týdnu

Posted

Rovnako ako v plynovej maske je dychanie s ruskou ci respiratorom neprirodzene musis dychat viac z hlboka nez normalne, inak si pri kratkych nadychoch na ktore je clovek bezne zvyknuty budes z velkej casti stale dokola recyklovat ten isty vzduch. To s tym EGR je absolutne presne.

Posted

Díky těm rouškám už se dokážu daleko líp vcítit do situace auta, kterému namontují k sání EGR ventil. 

to je zásadní, ikdyž velmi obvyklé, nepochopení funkce EGR ventilu. Ale to patří do jiného. Tu roušku bych spíš přirovnal k tomu když to auto má ucpaný, včas nevyměněný, nebo nevhodný vzduchový filtr.

Ale jinak jo, je to hnusný, otravný, překáží to a vůbec divný. Tuhle jsem byl na nákupu a za chvíli jsem toho měl dost.Zvláštní je že s tím nemám problém u práce kde se náhubek používá běžně, broušení, stříkání barev, prostě hlava si to nějak přebere. Ale jít s tím do obchodu je divný a nepříjemný.

Posted

Vypada to ze decka pujdou do školy az v zaři tz.ze budou opakovat celý ročnik? Tvl. To je šileny.

Posted

Bawo je zavrene v garazi a spinka. Uz tyden jsem nevyjel. V praci po 25 letech u firmy nam povolili sluzebni auta domu tak M3 nahradil Yetak.

Posted

Hele, pokud se to tu ještě neřešilo, tak jeden technickej. Občas situace i mě donutí vylízt z brlohu, na třeba dvě nebo i víc pochůzek. Přijedu autem, dám roušku, vyřídím pochůzku a pokračuju autem do bodu dvě. A teď ta otázka. Jako jet s rouškou, na kterou někdo (zřeba) naprskal? Asi blbost. Nebo jí sundat a pak dát znovu? Taky asi blbost. Takže jich mít víc? Použitou hodit do kufru, ideálně do nějkýho pytle, vydesinfikovat ruce gelem a pak dle potřeby užít další?

Posted

Ja by som rusky neukladal do sacku. Ak uz je nutne znova ich pouzit tak ich zavesit na 3 dni na dobre vetranom teplom mieste, virus skape, rusko sa vysusi.

Posted

Ja by som rusky neukladal do sacku. Ak uz je nutne znova ich pouzit tak ich zavesit na 3 dni na dobre vetranom teplom mieste, virus skape, rusko sa vysusi.

Asi jsem to blbě napsal. Jde mi o tu cestu autem. Jedu ...vylezu ...jedu...vylezu ....jedu ...vylezu. Tak mi šlo o situaci, kdy se vrátím do auta z pochůzky A a přemísťuju se k pochůzce B.

Jinak jsme si udělali na zahradě prádelnu se starým vařičem, takže roušky vyvaříme tam.

Posted

Vypada to ze decka pujdou do školy az v zaři tz.ze budou opakovat celý ročnik? Tvl. To je šileny.

máš výborné informace...

Otevření škol předpokládáme na přelomu května nebo června, řekl na Primě ministr Vojtěch. Bude zrušeno jako jedno z posledních opatření.

Posted

e je Hippokratova přísaha?

V Ústeckém kraji přistoupili k informování zdravotníků o následujícím postupu ještě o trochu razantněji než na ministerstvu. Zmínili dokonce Hippokratovu přísahu, tedy přísahu skládanou lékaři, která obsahuje základní etické principy jejich povolání. Laicky řečeno říká, že zdravotníci musí ze všech sil a s plným svědomím sloužit pacientům.

Ve výzvě krajského úřadu v Ústí nad Labem určené pro poskytovatele lékařské pohotovostní služby a ostatní ambulantní lékaře se píše následující:

?Snažíme se uspokojit požadavky, ale je jich více, než jsme schopni zařídit. Proto nás mrzí nelibé reakce některých z vás, že roušky vám nestačí a nechcete je, a kdeže jsou slibované respirátory třídy FFP3. Kdepak je ale Hippokratova přísaha?! Vraťte se do ordinací a pomáhejte společně se postavit proti koronaviru. Děkujeme

Tak úředníci to nelibě nesou