Přejít na obsah

Koronavirus a vše okolo...

Doporučené příspěvky

Kdo mate volny vypocetni vykon, zapojte se do Folding@Home. Jsou ponoreni do simulaci/vypoctu v ramci pripravy vakciny na koronavirus. Drive bylo hodne popularni hledani mimozemstanu (Seti@home), ale to skoncilo. Aktualne ma Folding@Home uz vypocetni vykon 470 petaFLOPS.

https://www.zive.cz/clanky/foldinghome-uz-je-vykonnejsi-nez-sedm-nejvykonnejsich-superpocitacu-dohromady/sc-3-a-203042/default.aspx

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak britské cesta celostátní imunizace nebyla tím  nejlepším možným postupem-promarněný čas

Obrat o 180 stupňů, Británie se uzavírá

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

Tak britské cesta nebyla tím  nejlepším možným postupem-promarněný čas

Taky jsem to dneska trochu sledoval. Navíc jsem si koncem minulého týdne psal s kamarádem - spolužákem z vejšky a kolegou, kterej už leta žije a pracuje v Londýně a psal, že k přehodnocení jejich přístupu a zavedení opatření zřejmě brzy dojde.

Odkaz ke komentáři

Jeste si mel ten trestne stihanej agent stb dat k vlajce protektoratu vlajku ovarova kamarada pandy - kdyz ma byt ten flame :-)

Nevěřil bych že z Bůžka případného okamžiku vypadne tak hodnotný příspěvek

Odkaz ke komentáři

Holt vymekli na pul cesty. Spatna kombinace.

Obavam se, ze nas vsechny celostatni imunizace ceka tak jako tak.

Tak britské cesta celostátní imunizace nebyla tím  nejlepším možným postupem-promarněný čas

Odkaz ke komentáři

Holt vymekli na pul cesty. Spatna kombinace.

Obavam se, ze nas vsechny celostatni imunizace ceka tak jako tak.

Vyměknutím bych to nenazval spíše pozdní uvědomění vážnosti situace

Britský premiér Boris Johnson v pondělním projevu k občanům Spojeného království řekl, že koronavirová pandemie představuje největší ohrožení, jakému Británie čelí za uplynulé desítky let. Vzkázal lidem, aby zůstávali doma, a oznámil, že bude uzavřena většina obchodů kromě těch, které prodávají potraviny. Na veřejnosti bude povoleno se pohybovat maximálně po dvou s výjimkou lidí, kteří spolu sdílí domácnost.

"Koronavirus je největší hrozba, jaké tato země čelí za poslední desítky let, a tato země není sama. Po celém světě pozorujeme devastující dopad tohoto neviditelného zabijáka. Chci vás proto dnes informovat o nejnovějších krocích, které podnikneme v boji s nemocí, a o tom, jak můžete přispět," řekl Johnson.

Premiér zdůraznil, že bez celostátního úsilí nastane moment, kdy začne kolabovat zdravotnictví, bude nedostatek ventilátorů, nedostatek lůžek na jednotkách intenzivní péče a nedostatek lékařů a zdravotních sester. To samé podle něj platí i v dalších zemích.

Odkaz ke komentáři

Další letošní odjezd v čudu, co já s těma prachama budu dělat, že bych si koupil Roulexky? :-) Upřímně ty cestovky lituji, tam je to průšvih jako dělo a myslím že cestování bude nějaký rok stagnovat....

"Určitě Vás budeme kontaktovat v následujících 7-10 dnech a aktivně řešit Vaši situaci. Pracovníci našeho call centra nyní přednostně komunikují s klienty, kteří měli na dovolenou odletět v těchto dnech, a hledají s nimi ideální řešení. Vyčkejte prosím také, až Vás bude některý z našich zaměstnanců kontaktovat a nabídne Vám varianty řešení, na kterých momentálně intenzivně pracujeme."

Odkaz ke komentáři

My se v neděli vrátili po 18 dnech z Nového Zélandu. Když jsme tam přijeli, jako by koronavirus neexistoval. Průběžně se víc a víc objevovaly úplně všude volně použitelné desinfekce, pak po nás v kempech začali požadovat pasy aby si ověřili, že jsme tam déle než 14 dnů a v posledních dnech už prosili formou cedulky u vchodu různých obchodů zákazníky, kteří jsou v zemi méně než 2 týdny, aby nevstupovali. Jinak ale památky otevřené, roušky nosil málokdo, naštěstí jsme se do těsného kontaktu s lidmi nedostávali často, léto skončilo, turistů tam moc není a ty 4 miliony místních obyvatel jsou rozprostřeni na velké ploše. Domů jsme se dostali na poslední chvíli a tady, i když jsme denně situaci v ČR sledovali, to byl trochu šok - tak prázdná města, silnice atd. jsem už dlouho neviděl, všichni v rouškách, v obchoďákách, na čerpacích stanicích, všude přísná opatření a lidé je uvědoměle dodržují. Překvapilo mne, jak moc se lidé zapojili do řešení situace s rouškami, to je fakt skvělé. Na druhou stranu mi skoro až jako hyenismus přijde neustálé kritizování vlády a premiéra, cokoliv udělají je prý průšvih a totální neschopnost. Já osobně mám jiný pocit. I když se určitě chyby staly a k nějakému prodlení třeba i došlo, přijde mi, že naše opatření jsou promyšlená a zatím mám pocit, že vzhledem k výsledkům účinná, na čemž se samozřejmě podílejí až na výjimky i odpovědní občané. Když se kouknu na statistiky ostatních zemí, přijde mi, že si vedeme dobře a modlím se, abych se nemýlil. Včerejší televizní projev evidentně premiérovi psal autor jeho facebookových týdenních reportů nebo jeho knihy a pochopitelně, i to se stalo terčem kritiky.  Já myslím, že málokterý státník si píše projevy sám nebo bez poradců. V každém případě projev nepochybně obsahuje to, co chtěl premiér říci a za mne to byl asi zatím jeho nejlepší projev, který bych se nebál označit jako státnický.     

Odkaz ke komentáři

My se v neděli vrátili po 18 dnech z Nového Zélandu. Když jsme tam přijeli, jako by koronavirus neexistoval. Průběžně se víc a víc objevovaly úplně všude volně použitelné desinfekce, pak po nás v kempech začali požadovat pasy aby si ověřili, že jsme tam déle než 14 dnů a v posledních dnech už prosili formou cedulky u vchodu různých obchodů zákazníky, kteří jsou v zemi méně než 2 týdny, aby nevstupovali. Jinak ale památky otevřené, roušky nosil málokdo, naštěstí jsme se do těsného kontaktu s lidmi nedostávali často, léto skončilo, turistů tam moc není a ty 4 miliony místních obyvatel jsou rozprostřeni na velké ploše. Domů jsme se dostali na poslední chvíli a tady, i když jsme denně situaci v ČR sledovali, to byl trochu šok - tak prázdná města, silnice atd. jsem už dlouho neviděl, všichni v rouškách, v obchoďákách, na čerpacích stanicích, všude přísná opatření a lidé je uvědoměle dodržují. Překvapilo mne, jak moc se lidé zapojili do řešení situace s rouškami, to je fakt skvělé. Na druhou stranu mi skoro až jako hyenismus přijde neustálé kritizování vlády a premiéra, cokoliv udělají je prý průšvih a totální neschopnost. Já osobně mám jiný pocit. I když se určitě chyby staly a k nějakému prodlení třeba i došlo, přijde mi, že naše opatření jsou promyšlená a zatím mám pocit, že vzhledem k výsledkům účinná, na čemž se samozřejmě podílejí až na výjimky i odpovědní občané. Když se kouknu na statistiky ostatních zemí, přijde mi, že si vedeme dobře a modlím se, abych se nemýlil. Včerejší televizní projev evidentně premiérovi psal autor jeho facebookových týdenních reportů nebo jeho knihy a pochopitelně, i to se stalo terčem kritiky.  Já myslím, že málokterý státník si píše projevy sám nebo bez poradců. V každém případě projev nepochybně obsahuje to, co chtěl premiér říci a za mne to byl asi zatím jeho nejlepší projev, který bych se nebál označit jako státnický.     

Pak už zbývá jenom u příštích voleb (pokud je nazakážou ) to tam tomu gaunerovi hodit. Tímto nezlehčuji situaci a s kroky které se v současnosti dějí souhlasím.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...