safi Odesláno 1. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2023 před 10 hodinami, OLine napsal: Já se jen pořezal o sklo. Na tuhle stránku sem rád, že sem z tý plechovky vylezl živé. Byl to už návrat u projížďky. Pohoda už žádný divočení. Ale to vysvětlování pak doma, jako kam sem jel a proč a nač. Oslavuj, že žiješ. A doma by to měli oslavovat také Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 2. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2023 V 1. 4. 2023 v 8:45, bohus76 napsal: Spiš vidím u té pošty moloch s nenažranými řediteli, náměstky a menežmentem a taky trafiky pro kamarády a bodejť by potom pošta vydělávala. Jenom potom očekávám, jak budou tvrdit, že ti na prepážkách jsou přetížení a nestíhají. V Hradišti máme tři pobočky a zůstane jedna. Na hlavní poště jsou fronty na 20 minut normálně a jsem zvědav,jak to budou potom stíhat a jak to bude dlouho trvat od července. Tím nechci říct, že by pošta byla efektivní a nešlo to dělat lépe. Ale každé schody se zametají odshora. https://cnn.iprima.cz/proc-maji-problem-posty-odnest-radovi-zamestnanci-experti-volaji-po-trestu-pro-vedeni-208932?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=909520&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 2. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2023 před 1 hodinou, bohus76 napsal: https://cnn.iprima.cz/proc-maji-problem-posty-odnest-radovi-zamestnanci-experti-volaji-po-trestu-pro-vedeni-208932?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=909520&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomTomTom Odesláno 3. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2023 V případě České pošty jsem taky přesvědčen o tom, že ryba smrdí od hlavy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 3. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2023 Dneska mi zvedli tlak na STK. Přijedu, udělám emise, stojím u auta, vše OK. Pak najedu před linku, technik si převezme auto, ať počkám v čekárně. Před Covid games se tam normálně jezdilo skrz, pak zavedli že klient za vrata nepatří. A spolu s rouškama to zapomněli zrušit, asi jim to vyhovuje. Za dvacet minut měli hotovo, zaplatím kočce u přepážky, dostanu klíče a jedu domů. A teď to přijde: až doma si kontroluji protokol a vidím, že mi tam napsal dvě lehké závady (A). Netěsnost výfuku a povrchovou korozi kabiny. No to mě zvedlo ze židle, skočil jsem do auta a rovnou jel 20 km nazpět. Já si na svejch autech i motorkách fakt zakládám, mám vcelku vybavenou dílnu včetně dvousloupovýho zvedáku. Moje auta i motorky mají vždy 0 závad, prostě po technický stránce top stav. Starám se o ně velice pečlivě, jsem pedant a baví mě to. Jasně chápu, jak to funguje, že STK potřebuje bejt v nějakým průměru. Že když známejm pustí něco ne úplně košer, pak podle ksichtu napíše jinejm závady, který na autě nejsou. A to já jsem prostě nemohl nechat bejt. Jako udělal jsem chybu, že jsem tam přijel v čistejch hadrech a né v montérkách. Takže si mě technik mylně zařadil jako Františka Vokurku. No jel jsem zpátky a důrazně trval na tom, ať mi zmíněný závady ukáže. Chlap se tvářil, že mu ubližuju a závady neuměl ukázat. Prej "o co vám jde, máte jen dvě lehký, auto prošlo". Taky přidal: "máte 15ti letý auto, přes 300 tisíc nájezd, to přece nemůže bejt bez závady"! Já: "KURVA MŮŽE"! Zkoušel pak: "takže budeme hledat, ono se nakonec snad něco najde". Ani hovno nenašel. Povrchovka na nápravnici? Byl by k smíchu, kdyby nebyl k pláči. Řval jsem fest, že to klidně rovnou odvezu na přezkum a pak ho ukřižuju. Kočka opravila protokol na nula závad a jel jsem domů. Na fotce je patrný, že z huby si dělat trhací kalendář není problém, že vlastně o nic nejde. Že si omně myslej, že jsem čurák mi nevadí. To já si teď o tom technikovi myslím taky. Že by se měl omluvit ho ani nenapadlo. Mám dvě auta, dva přívěsy a pět motorek, což znamená, že jsem na technický několikrát do roka. Budu teď po deseti letech muset začít jezdit jinam. Já si svůj život fakt neusnadňuju. P.S. Celá tahle instituce je na hovno, ať jdou do prdele. Nedělám si iluze, že by to jinde v týhle banánový republice fungovalo jinak. Třeba na Floridě auta vůbec technický nemají a žádná Apokalypsa se tam nekoná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 3. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2023 dobrá závada je taky "povrchová koroze podvozkových dílů, bez vlivu na funkci". To už můžou rovnou napsat že auto divně páchne po vanilkovým wundrbaumu. Nevím jak to aktuálně je ale mluvilo se o tom že lehká závada přestane být lehkou když se objeví i na příští prohlídce. Tím by šly zlikvidovat všecky auta starší než 5 let. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 3. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2023 (upraveno) Na moji stare V70 to bylo kdysi uplne stejne. Najeto 300 000, auto slapalo jak hodinky, ale vzdycky mi na STK museli neco napsat, "ze prece nejde, aby to bylo bez zavad", takze psali takovy picoviny jako drobna koroze (zadna nebyla) nebo netesnici vyfuk (nebyl) anebo praskle sklicko u mlhovky (skrabanecek cca 2 cm). Ale nebyl jsem tenkrat tak tvrdej jako Americkej, tak jsem nad tim mavnul rukou. Upraveno 3. dubna 2023 uživatelem Frantik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 3. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2023 Není lepšit STK řešit přes servis, kam se normálně jezdí s autem? Vždy bez jakéhokoliv stresu, vždy vše 100% bez závad... Těch pár stovek, co si si servis za to vezme (ať už je použije jakkoliv) za ten klid stojí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 3. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2023 Ne není. S autem jezdím k sobě. Navíc to je přesně ten efekt, kdy Pepovi z vedlejšího servisu pustěj co potřebuje, aby následně doháněli průměr na obyč ksidlu z ulice. Nasrat! Ohybání hřbetu mi nikdy moc nešlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tarmi Odesláno 3. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2023 Já teda mám zkušenost takovou, že i když dělám STK přes servis a/nebo "na jistotu", vždycky v Ačku něco mám. A nikdy mě teda nenapadlo si z toho něco dělat. Ale je pravda, že já to mám s autama asi jinak, než ty. Předpokládám, že tobě jde o princip a nikoliv, že ti někdo "sáhl" na milované auto. Techniky a STK obecně beru jako nutné zlo, legální mafii podporovanou státem, občas jsou docela komičtí a pokud by mi měli způsobit nějakou nesmyslnou škodu, ať už časovou nebo finanční, asi bych to řešil, ale rozčilovat se, vracet a dohadovat se s nima, aby smazali lehké závady, za to mi fakt nestojí... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 3. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2023 To máš těžký, už jen to, že si frajer vezme auto na halu sam a tebe nechá venku je divný. Nevím jakým autem jsi tam byl, jestli baworem, ale 90% 15 let starých baworů má někde aspoň lehký únik oleje, nemusí téct nebo kapat ale kokot ti klidně napíše že únik - netěsnost máš. Koroze byť povrchová se taky najde na 90% 15 let starých aut. A to je to tady ještě v klidu, v rakousku mladýmu řekli, že má v 90tkm tlumič v prdeli ( lehce orosen ) a že příště neprojde. V rakousku a německu má hodně autoservisů svou STK a pak si prostě dělaj sami sobě business. Na jednu stranu je fajn že se tam mení spotřebák časteji, auta jsou tak v lepším stavu, ale mnohdy se ty věci mění zbytečně brzy. Třeba mi jednou v PZ řekli že příště už budu muset vyměnit kotouče a desky, tak jsem je na jaře objednal a v jiném servisu ( taky PZ ) mi kámoš říká proč to už meníš, jezdil jsem na ty brzdy ještě 3 roky. Jinak je velmi jednoduché neprojít na STK, hodně lidí prostě jen jezdí a na servis fakt serou, ale to určitě není tvůj případ. 70% lidí ma stav auta na háku, pokud jezdí tak jezdí a diví se, že jim po 2 letech a 30.000 km napíše auto servis nyní…. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fijo Odesláno 3. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2023 shodou okolností jsem asi před třema tejdnama chtěl udělat servis V70 protože má najeto 400tis. Řikám si, nejdřív zajedu na STK a jestli neprojdu, tak jim rovnou v servisu ukážu protokol z technický ať udělají všechno. Odstavuju auto na STK a za hodinu mi zvoní telefon, dobrééj panéé, stu někdéé? nejsem, co se děje? nóó jakoóó chtěl bych vám něco ukázat. Je mi líto, nejsem poblíž, jestli mi něco chcete říct o stavu auta, můžete až si ho budu vyzvedávat. Platím slečně u vokýnka a řiká mi, ať počkám venku u auta na technika, že se mnou chce mluvit. Nasazuju ozdobné kryty kol na ty nejpěknější zimáky co mám a stojí mi za zádama technik. Helejte no jako vyhazovat sem vás nechtěl, ale tak jako víte jako co, chčije z motoru, přední silentbloky v prdeli, chčije ze serva... no děkuju, to ste moc hodnej, tak to stačilo zapsat do protokolu, neprošel bych a všechno si nechal opravit. Chvilku se ještě kroutil a čekal až vytáhnu pětikilčo aspoň na troje červený ameriky, ale nedočkal se, sednul jsem do auta a jel kousek vedle do servisu. Silentbloky jsem nechal vyměnit "len pre ten pocit" i když by ještě vydržely a úniky nezjistili vůbec žádný. Buzerant Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Muffik Odesláno 3. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2023 před 4 hodinami, Americkej napsal: Dneska mi zvedli tlak na STK. Přijedu, udělám emise, stojím u auta, vše OK. Pak najedu před linku, technik si převezme auto, ať počkám v čekárně. Před Covid games se tam normálně jezdilo skrz, pak zavedli že klient za vrata nepatří. A spolu s rouškama to zapomněli zrušit, asi jim to vyhovuje. Za dvacet minut měli hotovo, zaplatím kočce u přepážky, dostanu klíče a jedu domů. A teď to přijde: až doma si kontroluji protokol a vidím, že mi tam napsal dvě lehké závady (A). Netěsnost výfuku a povrchovou korozi kabiny. No to mě zvedlo ze židle, skočil jsem do auta a rovnou jel 20 km nazpět. Já si na svejch autech i motorkách fakt zakládám, mám vcelku vybavenou dílnu včetně dvousloupovýho zvedáku. Moje auta i motorky mají vždy 0 závad, prostě po technický stránce top stav. Starám se o ně velice pečlivě, jsem pedant a baví mě to. Jasně chápu, jak to funguje, že STK potřebuje bejt v nějakým průměru. Že když známejm pustí něco ne úplně košer, pak podle ksichtu napíše jinejm závady, který na autě nejsou. A to já jsem prostě nemohl nechat bejt. Jako udělal jsem chybu, že jsem tam přijel v čistejch hadrech a né v montérkách. Takže si mě technik mylně zařadil jako Františka Vokurku. No jel jsem zpátky a důrazně trval na tom, ať mi zmíněný závady ukáže. Chlap se tvářil, že mu ubližuju a závady neuměl ukázat. Prej "o co vám jde, máte jen dvě lehký, auto prošlo". Taky přidal: "máte 15ti letý auto, přes 300 tisíc nájezd, to přece nemůže bejt bez závady"! Já: "KURVA MŮŽE"! Zkoušel pak: "takže budeme hledat, ono se nakonec snad něco najde". Ani hovno nenašel. Povrchovka na nápravnici? Byl by k smíchu, kdyby nebyl k pláči. Řval jsem fest, že to klidně rovnou odvezu na přezkum a pak ho ukřižuju. Kočka opravila protokol na nula závad a jel jsem domů. Na fotce je patrný, že z huby si dělat trhací kalendář není problém, že vlastně o nic nejde. Že si omně myslej, že jsem čurák mi nevadí. To já si teď o tom technikovi myslím taky. Že by se měl omluvit ho ani nenapadlo. Mám dvě auta, dva přívěsy a pět motorek, což znamená, že jsem na technický několikrát do roka. Budu teď po deseti letech muset začít jezdit jinam. Já si svůj život fakt neusnadňuju. P.S. Celá tahle instituce je na hovno, ať jdou do prdele. Nedělám si iluze, že by to jinde v týhle banánový republice fungovalo jinak. Třeba na Floridě auta vůbec technický nemají a žádná Apokalypsa se tam nekoná. Máš jezdit do Mirotic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 3. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2023 Mirotice mám 2 km Ale když jsem tam byl poprvý (2012) hned jak jsem se přestěhoval, nějak mi tam nesedli. Už si přesně nepamatuju o co šlo, byl jsem tam s motorkou a prostě byl "chytrej". Tak jsem pak zkusil Písek, tam to klaplo na pohodu a dál už jsem tam jezdil furt. Dodneška. Asi nazrál čas dát Mirotickejm druhou šanci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 3. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2023 @Americkej mne to tak vzdy robia na motorkach. Ked som protestoval, tak technik to obhajoval tym, ze ked napise nula zavad, tak je to podozrive a doleti im tam kontrola. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 3. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2023 před 7 hodinami, TomTomTom napsal: V případě České pošty jsem taky přesvědčen o tom, že ryba smrdí od hlavy. https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-ukrajinska-spolecnost-nova-posta-chce-letos-otevrit-pobocky-v-cr-i-nemecku-40423919 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Berbatow Odesláno 3. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2023 Před 2 lety se mě jeden známý (nějaký šéf techniků z jedné velké stanice STK) ptal v hospodě, jestli nemám nějaký kšeft, do kterého by vložil svoje volné peníze (že bych mu je rozmnožil). Ptám se, kolik máš volných peněz? 4 míče. Jsem málem omdlel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nick06 Odesláno 3. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2023 shodou okolností jsem asi před třema tejdnama chtěl udělat servis V70 protože má najeto 400tis. Řikám si, nejdřív zajedu na STK a jestli neprojdu, tak jim rovnou v servisu ukážu protokol z technický ať udělají všechno. Odstavuju auto na STK a za hodinu mi zvoní telefon, dobrééj panéé, stu někdéé? nejsem, co se děje? nóó jakoóó chtěl bych vám něco ukázat. Je mi líto, nejsem poblíž, jestli mi něco chcete říct o stavu auta, můžete až si ho budu vyzvedávat. Platím slečně u vokýnka a řiká mi, ať počkám venku u auta na technika, že se mnou chce mluvit. Nasazuju ozdobné kryty kol na ty nejpěknější zimáky co mám a stojí mi za zádama technik. Helejte no jako vyhazovat sem vás nechtěl, ale tak jako víte jako co, chčije z motoru, přední silentbloky v prdeli, chčije ze serva... no děkuju, to ste moc hodnej, tak to stačilo zapsat do protokolu, neprošel bych a všechno si nechal opravit. Chvilku se ještě kroutil a čekal až vytáhnu pětikilčo aspoň na troje červený ameriky, ale nedočkal se, sednul jsem do auta a jel kousek vedle do servisu. Silentbloky jsem nechal vyměnit "len pre ten pocit" i když by ještě vydržely a úniky nezjistili vůbec žádný. Buzerant asi tak, nejsi předposraný (šak se ukáže) a nechceš podporovat ten systém úplatky ( oni mě to protáhnou ).Vždyť ti " mechanici" na STK jsou jen šmelináři a úředníci. Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 3. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2023 Jj, proto jsem z STK u Stařeny vždycky na nervy, i když vim, že autu vůbec nic není. A už se předem připravuju na diskuzi nebo hádky :D. Zatím teda, ťuk ťuk, nebylo nikdy nic potřeba. Naopak frajeři aspoň ocenili stav auta... čeká mě to za pár dní znova, tak uvidíme :D. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 3. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2023 (upraveno) Je zajímavé si tu zprávu stáhnout a prokousat se až do konce https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/497915-plytvani-a-zbytecny-formalismus-nku-strhal-hospodareni-statu?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=750150&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box Upraveno 3. dubna 2023 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se