azeppelin Odesláno 10. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2023 Pár frajerů má vevnitř všité hřebínkové spony, nebo náplet. Hodně velcí frajeři mají čepičku z přilnavé látky. Valné většině židů stačí mastná hlava. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 10. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2023 V 8. 4. 2023 v 22:01, Hudson10 napsal: U ženy se bere pokryvka hlavy jako součást účesu.. ne jako součást účesu ale jako součást slušného oděvu, teda v kontextu který je zde probírán. Například ve starých italských filmech je to vidět, když žena vchází do kostela a je tak pokroková že venku chodí s hlavou nepokrytou, vytáhne z kabelky šáteček a aspoň symbolicky si s ním hlavu přikryje. Protože je prostě nepřípustné jít do kostela nevhodně oblečená. Muž smeknutím klobouku zdraví a vzdává poctu, nejen v kostele. Nesmeká jen voják ve službě, ten salutuje. Ve známé námořnické sérii Hornblower bylo vidět jak asi salutování vzniklo. Námořníci nesmekají, nejspíš proto že kvůli větru mají ty klobouky důkladně nasazený a jen symbolicky uchopí okraj klobouku. Když už je takový téma, kdysi mě jeden starý trempíř lehce sprdnul, že jsem nepozdravil vlajku kterou měl vyvěšenou doma na dvoře. A tak to od té doby dělám a lidi blbě koukají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 10. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2023 Mne sa zdá, že povinnosť ženskej pokrývky hlavy v kostole je zásluha paulinizmu... A všeobecne to vyplýva z predstavy o hriešnych ženských vlasoch. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 11. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2023 Je normalni zadat na pisemne maturitni zkousce z anglictiny esej na 250 slov na tema elektroauta? Na gymnaziu? Holky omdlevaly stestim…. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 11. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2023 Už ted se rozplývám nad kvalitou služeb DPD - odesílám hodinky do Brna, čekám na frajera v časovém rozmezí a on si jaksi pozapoměl vytisknout štítek k zásilce, takže zítra, znovu a lépe? Tyhle služby a to od kohokoli, mě prostě nemaj rádi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 11. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2023 2 hours ago, Roman I. said: Je normalni zadat na pisemne maturitni zkousce z anglictiny esej na 250 slov na tema elektroauta? Na gymnaziu? Holky omdlevaly stestim…. Dulezity je, aby se hodnotila anglictina a ne obsah ci nazor. To by byla prasarna... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 11. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2023 (upraveno) To bohužel nikdo neví. Každopádně dcera, která měla od primy vždycky jedničku z angličtiny, mi říkala, že opakovala věty, že elektro auta jsou ekologická a drahá, jinak o tom nic neví. A aby ta komedie dosáhla vrcholu trapností, tak měli jenom jedno téma BTW: Její otec by nenapsal o nic víc. Elektro auta jsou úplně u prdele, nezajímá mě to a nevím o tom taky nic. Jen že jsou drahá. S tou ekologii si nejsem vůbec jistý. Upraveno 11. dubna 2023 uživatelem Roman I. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 11. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2023 To je nahodou dobry tema, taky mohlo byt tema LGBTxxxx :)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 11. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2023 To bohužel nikdo neví. Každopádně dcera, která měla od primy vždycky jedničku z angličtiny, mi říkala, že opakovala věty, že elektro auta jsou ekologická a drahá, jinak o tom nic neví. A aby ta komedie dosáhla vrcholu trapností, tak měli jenom jedno téma BTW: Její otec by nenapsal o nic víc. Elektro auta jsou úplně u prdele, nezajímá mě to a nevím o tom taky nic. Jen že jsou drahá. S tou ekologii si nejsem vůbec jistý.Nejlepe napsat esej o tom, ze k tematu nic nevis, ale zaobirat se oblibenejma barvama, hypotezou o nakupni sile v Usteckym kraji a vysnenejch vlastnostech takovyho povozu, kdyby bylo po tvym. To das 1-2 A4 jak nic . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 11. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2023 Ja si kdysi vytáhnul u maturity z AJ tema “rodina Mánesů” a to jsem cumel :-))) Takže jsem si napsal par jmen a pak jsem mlel anglicky 20 minut, ze vo nich moc nevim a ze se mi pletou……..a mlel jsem plynule a v kuse a za jedna :-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 11. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2023 Spolužák si zvolil maturitní téma písemné práce "Dívka mých snů", kdy výsledný produkt sestával z vět typu "má vlasy jako zlaté klasy a oči jako venuše". Prolezl za čtverec. Zlatá elektroauta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr.S Odesláno 12. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2023 Ani nevím, jestli mě to naštvalo nebo rozesmálo. Vystavoval jsem včera potvrzení na sloučení drobných půjček do jedné pro air bank. Musím říci, že to bylo pro syna, který je můj zaměstnanec. Tak první pokus nevyšel, jelikož nelze vyplnit na počítači, ale ručně. O. K. V době, kdy se běžně létá do kosmu...Vyplnil jsem tedy ručně. Druhý pokus opět nevyšel, jelikož není možné, aby osoba, která potvrzení vystavuje měla stejné jméno a příjmení jako osoba, která žádá... Tak do třetice potvrzení podepsala paní, která mi dělá neoficiálně účetnictví. No a světe div se, vše se zdárně podařilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomNguyen Odesláno 12. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2023 před 15 hodinami, KFL napsal: Dulezity je, aby se hodnotila anglictina a ne obsah ci nazor. To by byla prasarna... Asi tak. Za mlada jsme měli úkoly napsal jednu 2 A4 dopisu, který jsme posílali "kamáradovi" a vyprávěli o našem létu. Stejná kravina, protože jakej 10letej si to pamatuje tak dobře, aby to mohl sepsat na 2 A4. Však nikdo neříká, že to musí být pro názor, klidně může napsat, jaká je to chujovina, jaký je to nebezpečné zařízení, jak "neekologické/neekonomické to je", či dopad nějaké masáž kampani. Myslím si, že hledáte problém, kde to není Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 12. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2023 Zkus napsat uvahu na výhody letniho prořezu ovocných stromků nebo vliv Těšínaké války na formování česko polských vztahů ve třicátých letech a zaujmi k tomu ať pozituvní nebo negativní názor. Tady snad nejde o to, jaký má nějaká holka názor na elauta, ale o fakt, že těžko můžeš psát o něčem, kde ti chybí materie faktů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 12. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2023 Tak vždycky může z tématu odbruslit. Třeba: elauta se snaží vytlačit spalováky. Spalováky jsou... a zakončení: proto to elauta se současnými technologiemi nedokážou. Nebo: elauta nepoužívali ani Přemyslovci. Jo vy neznáte Přemyslovce? ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 12. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2023 Dnes se moc "těším" na doručovatele - mám tu druhý pokus od firmy DPD ( snad si štítek vytiskne, upozorňoval jsem ho předem na to, aby nezapomněl jako včera ) a 2x doručovatel ČP ( úplně tomu nerozumím- dvě zásilky z hlavní pošty, na stejné místo a jméno, ale dle sms dva řidiči ). Tak spíš jsem na úspěšnost zvědav než že bych se těšil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 12. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2023 před 4 hodinami, Americkej napsal: Tak vždycky může z tématu odbruslit. Třeba: elauta se snaží vytlačit spalováky. Spalováky jsou... a zakončení: proto to elauta se současnými technologiemi nedokážou. Nebo: elauta nepoužívali ani Přemyslovci. Jo vy neznáte Přemyslovce? ... Si mi pripomenul, ako som na dejepise dostal otázku "Priemyselná revolúcia". Začal som popisovať nevôľu robotníkov nad nasadzovaním strojov. Opisoval som rôzne spôsoby, akými tie stroje ničili. Dejepisár na mňa neveriacky pozeral, potom to nevydržal a posadil ma. Zabudol ma aj ohodnotiť. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 12. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2023 V 11. 4. 2023 v 13:59, Roman I. napsal: Je normalni zadat na pisemne maturitni zkousce z anglictiny esej na 250 slov na tema elektroauta? Na gymnaziu? Holky omdlevaly stestim…. před 5 hodinami, Roman I. napsal: Zkus napsat uvahu na výhody letniho prořezu ovocných stromků nebo vliv Těšínaké války na formování česko polských vztahů ve třicátých letech a zaujmi k tomu ať pozituvní nebo negativní názor. Tady snad nejde o to, jaký má nějaká holka názor na elauta, ale o fakt, že těžko můžeš psát o něčem, kde ti chybí materie faktů. Romane, poněkud nesrovnatelné. Chápu, že je to tatínkova holčička, ale to maturitní zadání je fakt široké, a pokud nemá v hlavě seno, tak to dala. To, co jsi napsal v druhém citovaném příspěvku je už jiné kafe. Formálně i věcně. Nebreč. (Jako obvykle) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 12. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2023 (upraveno) Milý Berte, kde prosím bereš názor, že nad něčím brečím? A navíc jako obvykle. Dej mi s těmito kecy pokoj, ju? Nevím, jak širokou máš zkušenost se středním školstvím a zvyklostmi jednotlivých středních škol. Já jsem byl jak před katedrou, tak za ní. V blízkém okruhu rodiny a přátel mám středoškolské učitele, mj. angličtináře na pozici vedoucího předmětové komise. Přístup daného ústavu je nestandardní. Drtivá většina středních škol dává studentům na výběr z více témat. Jen tehdy je možné relevantně ověřit jazykové znalosti z více aspektů. Jak výbavy slovní zásoby, tak schopnosti formulovat myšlenku. Mluvíme o maturantech, kteří mají myslím 75 minut na práci o rozsahu 250 slov. Pro některé studenty, kteří nemají jazykový talent, nemožnost výběru přinese jen zvýšení stresu a následné pravděpodobné snížení výkonu. A věř mi, že když jsem učil, tak u maturity písemné i ústní jsem se snažil, aby studenti šli k maturitě v co nejmenším stresu se snahou ze sebe dostat to nejlepší. A myslím si, že je to správné dodnes. Jinak tatínek o své holčičce nikde nepsal. To jsi asi přehlídnul. Tatínek má holčičku a chlapečka, chlapeček má Cambridge English C2 a holčička C1. Takže tatínek je v klidu. Měj se Upraveno 12. dubna 2023 uživatelem Roman I. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 12. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2023 Záměrně nepolemizuji o tom, jestli elauta jsou vhodným jediným tématem zkoušky. To je spekulativní. Odobně si myslím, že je to píčovina na obecnou zkoušku, ale pokud to někdo vidí jinak, prosím… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se