Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 45 minutami, Moty napsal:

Tak sme v naší "Lhotě" chtěli na slavnostní večeři,že dcera dodělal 2. ročník na VŠ, přišli jsme do fakt drahý restaurace v 19:03, mrknu na servírku, aby si mě všimla, sedli jsme si v zimní zahradě, asi za 1min přišla, dala nám všem nápojáky, což bylo asi 19:04, tak chvíli čekám a když se nic neděje, tak na ní přátelský zahalekám: "My jsme přišli na jídlo! a ona mi s v klidu odpoěvděla, vaříme do 7, tvl jako co??? Prázdná restaurace, a ano zavírá ve 20, ale 4 večeže s pitím by byly tak za 1700 minimálne, jako asi tam perou prachy, jinak si to nedokážu vysvětlit, takovejhle "prozákaznickej" přístup

Budu hoodně přemejšlet jestli jim dám šanci

U nás úplný standard, čest vyjímkám co uvaří po zavírací době ji kuchyně.....ale těch moc není.

Odesláno
před 1 hodinou, Moty napsal:

Tak sme v naší "Lhotě" chtěli na slavnostní večeři,že dcera dodělal 2. ročník na VŠ, přišli jsme do fakt drahý restaurace v 19:03, mrknu na servírku, aby si mě všimla, sedli jsme si v zimní zahradě, asi za 1min přišla, dala nám všem nápojáky, což bylo asi 19:04, tak chvíli čekám a když se nic neděje, tak na ní přátelský zahalekám: "My jsme přišli na jídlo! a ona mi s v klidu odpoěvděla, vaříme do 7, tvl jako co??? Prázdná restaurace, a ano zavírá ve 20, ale 4 večeže s pitím by byly tak za 1700 minimálne, jako asi tam perou prachy, jinak si to nedokážu vysvětlit, takovejhle "prozákaznickej" přístup

To je smutné. Asi by mě tam už nikdy nikdo neviděl. Kvůli 5 minutám přijít o prachy a hlavně zakaznika. 

Odesláno
před 1 hodinou, geometr napsal:

No nevím, ale to sis to naplánoval jak do fastfoodu. Jako hodinu, jo? Naházet to do sebe a padáme :default_biggrin:

Do fastfoodu? Vcera KFC, zaviracka ve 23h, prijdu ve 22:03 .. pokladny zavreny, zidle zvednuty. 30 stripsu? tak to bude ale 20 minut nejdriv, kdyz si vezmete jen 15 bude to hned .. koukam jak vytiraji kuchyn a tam ty stehynka se stripsama .... rikam jo, 15 staci. KFC ...........

Odesláno

Jo, byli jsme fakt v šoku a vzhledem k tomu, že jsme neplánovali pít a chtěli jsme si dát jen jídlo, tak bysme to za tu hodinu v klidu stihli

Nicméně nakonec sme zajeli k místnímu italovi a dali si rajčatový polívka a pizzu a bylo to luxusní, takže nakonec to dopadlo dobře

• Dát hlas 1
Odesláno

V gastru jsem nikdy nedelal, ale nemam rad tyhle rychly soudy. Mozna uz nebyl kuchar nebo tu kuchyn rozjet neco stoji (usili, prachy co ja vim). Uznavam, ze by stalo za to to hostovi vysvetlit. Ale celkem i chapu, ze hodinu pred zavrenim nebudu uvadet do provozu kuchyn a pak ji celou uklizet.

• Dát hlas 1
Odesláno
před 13 hodinami, Moty napsal:

Toto je jedna z věcí, kterou totálně nesnáším, nechápu a vlastně ani nechci chápat. Jdeš prostě do restaurace, kde platíš x% za službu, servis, jídlo, pití a tak dále a místo toho se tam člověk cítí, jako by je obtěžoval. S tímto mám fakt velký problém, že služby v ČR a SR jsou v tomhle směru pořád 100 let za opicema. Samozřejmě ne vždy a všude a dokonce mám jednu takovou historku i z Rakouska. Ale jinak, ať jsem byl kdekoliv (třeba v Itálii) a vešli jsme do prázdné restaurace někde na vesnici v deset večer, tak kolem nás běhali číšníci, všechno bylo fajn a zůstali tam klidně i dvě hoďky po zaviračce.

Odesláno

No nic, svoji frustraci jsem si vylil v předchozím příspěvku... a ty hodinky mi stále nedorazily, už je to měsíc a půl, začínám to vzdávat a smiřovat se s tím, že jsem poprvé naletěl podvodníkovi. 

• Sad 3
Odesláno
před 14 hodinami, Moty napsal:

A co se teda vlastně stalo k nasrání ?

Vlastně jo, měla říct "jídlo servírujeme" pouze do 19:00. 

Nicméně přijít o tři minuty pozdějš na zastávku se nevyplácí.

• Haha 1
Odesláno (upraveno)

@Zdenek1307 no jo, ale zkus takhle přijít do té restaurace v Itálii ve 3 😄

jinak mi to připomnělo podobnou situaci, kdy kuchyň zavřená od 8, hospoda otevřena do 11, říkám ok, a došel jsem si pro kebab. Servirka se mohla posrat, kdyz me tam s ním viděla sedet a řvala na mě, jestli mi přijde normální nosit si do hospody vlastní jídlo. Argument, ze kdyz otevře kuchyň, dám si k pivu klidně jejich jídlo, nebyla schopna pochopit.

Upraveno uživatelem Maro
  • Dát hlas 5
Odesláno
před 15 minutami, YPO napsal:

A co se teda vlastně stalo k nasrání ?

Vlastně jo, měla říct "jídlo servírujeme" pouze do 19:00. 

Nicméně přijít o tři minuty pozdějš na zastávku se nevyplácí.

Jako ano, máš pravdu, autobus by byl už pryč, tady byla prázdná hospoda a nikde nebylo uvedeno, že vaří jen do 19

Odesláno (upraveno)

@Moty Tohle není jen věc "Lhoty" 

I větší města mají své mouchy v polívce. Já hledal naposledy nějaké normální jídlo v Prostějově /populace-cca40tis./ Moje představa hovězí polévka, řízek/guláš/svíčková. V reálu jsme potkávali asii a pizzu a nakonec naštěstí  našli Monte Garden | Prostejov | Facebook 👍

Přes noc táhnutý vývar a svíčkovou jsem musel nechat na doma 😄

PS: dobré reference mám na :Obec Snovídky - Festguláš,  v sobotu 14. 6. 2025 od 13 hodin ve dvoře za Obecním domem Snovídky. Ochutnávka gulášů bude od 14 hodin. Vstupné je 150,- Kč, pro děti do 10 let je vstup zdarma.

Video | REGIONÁLNÍ TELEVIZE

Upraveno uživatelem Jehlan
PS:
Odesláno

Řekl bych, že je to podobné všude ve světě - kde je s nimi majitel, tam to funguje, zaměstnanci na to zpravidla kašlou, stejně jako před 30 lety, výjimky se najdou, to je jasné. Nakonec, jak to bylo na srazu RLX, chceš něco navíc nebo jinak? Zaplať tlusťochu :) 

• Dát hlas 1
Odesláno

Asi 2 roky zpět jsme se chtěli najíst v restauraci v Canazei, bylo 14 - 15h, restaurace otevřená ale strašný problém, servírky protivný, jídelák odnesly, jediný co byly schopný uvařit byla pizza. Oni si tam totiž hrajou na siestu jak na jihu. 

Odesláno
před 3 hodinami, Jehlan napsal:

@Moty Tohle není jen věc "Lhoty" 

I větší města mají své mouchy v polívce. Já hledal naposledy nějaké normální jídlo v Prostějově /populace-cca40tis./ Moje představa hovězí polévka, řízek/guláš/svíčková. V reálu jsme potkávali asii a pizzu a nakonec naštěstí  našli Monte Garden | Prostejov | Facebook 👍

Přes noc táhnutý vývar a svíčkovou jsem musel nechat na doma 😄

PS: dobré reference mám na :Obec Snovídky - Festguláš,  v sobotu 14. 6. 2025 od 13 hodin ve dvoře za Obecním domem Snovídky. Ochutnávka gulášů bude od 14 hodin. Vstupné je 150,- Kč, pro děti do 10 let je vstup zdarma.

Video | REGIONÁLNÍ TELEVIZE

Na té ukázce  je i košt slivovic, letos je to pro abstinenty?

Odesláno
před 1 minutou, Conrad napsal:

Na té ukázce  je i košt slivovic, letos je to pro abstinenty?

mám dojem, že jen guláše.  

• Sad 1
Odesláno

Před pár lety v 3nci po mně chtěla servírka zaplatit za stůl necelou hodinu před zavíračkou, když jsem byl tak v půlce polívky 😄  

Myslím, že téhož roku jsem byl i v Rakousku v nějaké dědině o 5 barácích a jednou hospodou. Šli jsme okolo, chcalo, cca 30 min po zavíračce. Přes okno jsem viděl poslední dva hosty na odchodu. Ve dveřích jsem se potkal s majitelem...hned se ptal odkud jsme, jak se nám tam u nich líbí a tak... a jestli máme hlad, tak poprosí panímámu, ať nám udělá nějakou rychlovku.  

• Like 1
Odesláno
před 6 hodinami, Jehlan napsal:

mám dojem, že jen guláše.  

Já se právě vrátil z gulasku z divočáka s osmi a vůbec to nebylo spatny🐗

• Dát hlas 2
Odesláno

Ohluch jsem na levé ucho, na právé slyším trochu. Už mě to habrovalo na kopečkách v Nepálu a teď šlus ende, odezírám ze rtů 😣 Sedím u ušního a pokud s tím nehne, večer najdete v inzerci můj milovaný gramec 😂 Šajze, a to mám sbalený batoh a po obědě vyrážet s děckama na utajenou chatu ve skalách, což je docela záhul tam vůbec došlapat....se modlím aby to vzali vapkou a jedeme dál.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...