Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Tú vidlu milujem, je božia :D Kúpil som ju na svoj Giant Revolt, ale ukázalo sa, že som prieskum kompatibility dosť odflákol a nepasovala... Aj tak ešte potrebujem druhý gravel na SK, tak keď nebude mladému vyhovovať, poskladám si bajk okolo nej, inak kúpim komplet bike Lauf.

Vyvinula ju partia islandských nadšencov, bol som pri tom (ako náhodný okoloidúci, nie že by som bol do toho zapojený) - napríklad pec, kde piekli sklolaminátové pružiny a neskoršie prototypy, mali v jednom obytnom dome na povale a podobne :D Záťažový stroj na meranie životnosti mali hneď vedľa. Jeden z úplne prvých ideových prototypov bol chvíľu namontovaný na mojom bajku, fotku neviem v rýchlosti nájsť, ale vyzerala zhruba takto:

20230428_144548.thumb.jpg.2c5619d8c36465168f02910fac9975e4.jpg

Tažším a výkonným jazdcom môže vadiť, že občas uhne, predsalen jedna odpružená strana je nezávislá na druhej, no pre moje potreby je to čisté terno. Uhla mi len raz, žiadny problém s ňou nebol. Mne sa veľmi páči ako funguje - nulový odtrh, filtruje tie správne gravelové nerovnosti aj náhodné trhliny v asfalte, ktoré vedia človeka poriadne rozhodiť, pritom je ľahučká...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Áno, vyzerá desivo :D Nefunguje ako bežná teleskopická vidlica - tam, kde teleskop len začína poberať nerovnosti, ona už v podstate končí. Uľavuje rukám a krku od vibrácií, drobných nerovností, kamienkov a podobne na bežných poľňačkách, prípadne od ľadových roliet a zamrznutých odtlačkov dezénov na cyklocestách a podobne (napríklad tu).

20220203_123020.thumb.jpg.ba6fc88cf68ad6a07112eee5e234d921.jpg

Nefiltruje výmole ani nevyrovnáva jamy, ako to človek pozná z MTB vidlíc. Na rozdiel od nich ide do zdvihu už od minimálnej sily/nerovnosti, je mimoriadne citlivá. Ale minimálny je aj samotný zdvih, ja osobne som žiadne pohupovanie nikdy nevnímal, aj keď tam z princípu byť musí.

Nemám ani pocit strácania energie - dostatočne to vykompenzuje úľava od vibrácií, takže som sa z výjazdov vracal menej vytrasený aj unavený. Dokonca aj z čisto asfaltových výjazdov. To mi potom po vrátení bajku s Lauf vidlicou dosť chýbalo. Ruky a ramená hlasujú za Lauf :D

Nevýhoda je IMHO len tá, čo som už popisoval - ľavá a pravá strana idú pri vyšších bočných silách do zdvihu nezávisle na sebe. Nič, čím by som sa ja mal zaoberať :D

Odkaz ke komentáři

Kluci zlomil se mi ventilek, tak koupím novou duši a samozřejmě jsem koupil která má asi krátký ventilek. 
Myslite, ze to něčemu vadí nebo to mám vyměnit za delší? 
Čepicka tam šla jen tak tak našroubovat a při nafukovani jsem musel sundat kroužek proti utržení ventilku, abych to nafoukal jakoze abych tam vůbec nasadil pumpicku.
Ale drží to v pohodě. 
Diky za radu. 👌👌.

IMG_3974.jpeg

IMG_3975.jpeg

Odkaz ke komentáři

před 59 minutami, Gustaf napsal:

Dneska MTB one man show a nahánění kluků na gravelech.... pěkně mě protáhli 💪

Screenshot_2024-02-18-14-23-41-691_com.strava.jpg

IMG_20240218_122715.jpg

Fajnový to máte 🤙 Ráno s holkou, konečně osedlala větší 24" , nadšená a já konečně trochu času na sebe, tak si blbnu v lese. Už zkouším i nějaké ty lehké skoky a žabák zdá se že bude velmi hravý:punk:

DSC_6073~2.JPG

DSC_6076~2.JPG

DSC_6077~2.JPG

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...