Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 10,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Já mám tři kamarády, co jezdí Assioma DUO a nikdo nikdy nehlásil žádný problém. Jak psal Bert, je fajn si čeknout nejenom "výkon" za jízdy, ale třeba i efektivitu šlapání, plynulost, rozložení síly...  Asi záleží, jak moc sportovně cyklistiku bereš. Zase ať se pak nestresuješ z toho, co uvidíš:-D.

Odesláno

Tož mi ještě kamarádi připomněli že máme zamluvený barák a týden bajkování na Moravě, tak jsem se rozhodl že vezmu dědka, kterému to stále tůze sluší 🥰 Můj pátý smysl mi napovídá, že možná párkrát zůstane přes noc opřený o nějaký ten vinný sklípek, tak se mi upřímně Norco moc tahat nechce 😆

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Haha 1
Odesláno
Před hodinou, African napsal:

Tož mi ještě kamarádi připomněli že máme zamluvený barák a týden bajkování na Moravě, tak jsem se rozhodl že vezmu dědka, kterému to stále tůze sluší 🥰 Můj pátý smysl mi napovídá, že možná párkrát zůstane přes noc opřený o nějaký ten vinný sklípek, tak se mi upřímně Norco moc tahat nechce 😆

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Myslím, že na jižní Moravě budeš "Norco" ty a kolo bych si vůbec nebral 😀

• Like 1
  • Haha 5
Odesláno

Myslím, že oboustranný wattmetr není nutná podmínka. Stačí jednostranný - poskytuje data o výkonu a stačí pro strukturovaný trénink. Oboustranný je fajn, ale je dražší a to, že zjistíš, že jednou nohou tlačíš o kousek víc/míň je celkem jedno, protože to v praxi často neodstraníš. V zátěži jsi rád, že to utočíš a určitě nemyslíš na to, že máš tlačit na nějaký pedál jinak :) Takže wattmetr určitě ano, ale verzi podle rozpočtu.

A proty, kteří mají wattmetr, otázka - kolik máte FTP? absolutně a relativně na kg

Odesláno

Abys pak pocitově netlačil víc na tu nohou, kde máš měřák:-D Když se tedy tak odhalujeme, tak dle aktuálních výkonů mi Strava odhaduje FTP na cca 260 watt. Pří mých cca 80 kg, to je tedy zhruba 3,2 watt/kg. 

Odesláno
Před hodinou, redd napsal:

Myslím, že oboustranný wattmetr není nutná podmínka. Stačí jednostranný - poskytuje data o výkonu a stačí pro strukturovaný trénink. Oboustranný je fajn, ale je dražší a to, že zjistíš, že jednou nohou tlačíš o kousek víc/míň je celkem jedno, protože to v praxi často neodstraníš. V zátěži jsi rád, že to utočíš a určitě nemyslíš na to, že máš tlačit na nějaký pedál jinak :) Takže wattmetr určitě ano, ale verzi podle rozpočtu.

A proty, kteří mají wattmetr, otázka - kolik máte FTP? absolutně a relativně na kg

100 lidí, 100 chutí/potřeb.
Já naopak měl oboustranný wattmetr jako podmínku (bral jsem Favero Assioma Pro MX-2). 
A nebylo to kvůli tomu, abych za jízdy koukal na displej a snažil se šlapat rovnoměrně. Vím, že "kulhám", data to potvrzují, vyvážení mám průměrně 53/47 na levou stranu. Ale jednouše jsem to chtěl, aby hodnoty byly přesnější, když už mám jeden z nejpřesnějších přístrojů na trh a nezkreslovalo mi to nevyvážení nohou. 

Odesláno

Pro trénink je důležitá výchozí referenční hodnota, vůči ní trénuješ - a je jedno, jestli to je vztaženo doleva nebo doprava, pokud je to pořád měřeno konzistentně :) Můj koment byl hlavně o tom, že duál není nutná podmínka, pokud by bylo finanční omezení.

• Like 1
Odesláno (upraveno)

V rámci.. psychický očisty bych rád vyrazil na 3 dny někam sám na gravelu. Ještě jsem nebyl v Českym lese, tak bych rád tam. Žádný stanování či širákování, normálka penziony po cestě. Napadla mě třeba trasa mezi Chebem a Klatovy, trochu to natáhnout, aby to celkem dalo řekněme 200 kiláků. Tempo vyloženě kochačka, občas pivko, knížka, prostě vejlet. Nějaký konkrétní tipy, zkušenosti? Na Českym lese úplně netrvám, ale chci vypadnout z Polabí a chci tam potkat co nejmíň lidí, plus tedy tam i zpět aby se dalo nějak rozumně dostat s kolem vlakem, směr Praha..

Upraveno uživatelem Micey
  • Like 1
Odesláno

Ještě nedávno mě ani nenapadlo, že sehnat záložní tretry na MTB bude takový opruz. To už cyklisté se středním až užším chodidlem vymřeli? Viz např. Sidi a jejich přechod na širší kopyto Millennium.

Když jsem v roce 2009 kupoval svoje první tretry, nebyl problém pořídit i lepší kousky v menším okresním městě - skladem minimálně ve dvou kamenných prodejnách a v různých velikostech. Ale dnes? Kdepak. Ačkoliv důvody chápu...

Jinak řečeno, po třech měsících shánění a zkoušení vyřešeno. V rámci různých značek a modelů sedl až 13. pár (a to už nepočítám všechny velikosti, které jsem vyzkoušel; kamenné prodejny, e-shopy, Česko, Německo, Španělsko). Ono totiž někteří tuzemští dovozci/prodejci vůbec nenabízejí půlčísla. Takže vám je třeba velikost 44 relativně fajn, ale tvrdý okraj boty atakuje špičku palce, jenže velikost 45 je už obrovská po všech stránkách.

Odesláno

@Micey

Českým lesem jsem projížděl ještě na fullu v rámci své první bikepacking akce. Ty jo, to už je devět let. Co si pamatuju, tak je totální absence čehokoliv kromě stromů. Jídlo jsem sháněl na příhraničních benzinkach, jinak to bylo velký špatný. Ale ta krajina byla super. Teda když nepršelo.

Takže jestli hledáš místo,kde nejsou lidi, tak tohle by mohlo být ono. 

Jen teda nevím, jak s tím spaním. Já měl stan, takže mi to bylo jedno. Asi budeš muset poodjet trochu dál od hranic, tam už by nějaký penzión být mohl.

Odesláno

Vyšetřil jsem na chalupě trochu času a pojezdil něco málo na jihu. Tentokrát sem vytáhl gravel a až jsem si místama říkal, proč na něm nejezdím víc.

• Like 3
  • Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

O něm moc dobře vím. Tam je to super, i kuchyně. Ale po středeční kalbě se teď alkoholu trochu straním.

Upraveno uživatelem kral083
Odesláno

Jen tak okolo komína ...

• Like 2
Odesláno (upraveno)

Kluci premyslime o e-biku pro zenu, ale nechceme tezkou klasiku, takze ultra-light kategorie. At to vypada co nejvic jako bezne kolo, neni potreba vysoky vykon ani mega dojezd. 

Nejlepe mi vychazi Scott Lumen e-ride 910 (model 2024/2025), da se v soucasne dobe sehnat v Nemecku za dobry penize. Nebo pak Cube AMS. Napada vas jeste neco v podobne kategorii co se da koupit v Evrope? Nechceme velke zdvihy, at to nevypada jak motorka. 

@Duke650 jsi spokojeny dlouhodobe se Scottem? nejaky pripadne problemy? U nas asi favorit, akorat pro zenu zbytecne moc pacek na vsechno ktere krome sedlovky nikdy nepouzije... Cekam ze bude vazit tak 19kg z prodejny, mozna by se pul kila dalo jeste stahnout? 

@Jarett nechysta se nejaky prulom v ultra-light kategorii, neni nejaky insider info z bike industry? :)  

Upraveno uživatelem kloubik
Odesláno (upraveno)
před 24 minutami, kloubik napsal:

@Jarett nechysta se nejaky prulom v ultra-light kategorii, neni nejaky insider info z bike industry? :)  

Nechystá, naopak drtivá většina výrobců z toho vystupuje pro malý zájem. Specialized to ukončil úplně, Cannondale také a další následují. Standardem těch nejlepších kol je dnes váha cca 20kg s baterií 800Wh. No a ty nejlehčí MTB kola mají tak 16-17kg, ale za cenu malé baterie a nízkého výkonu. Já bych do toho nešel ...

Upraveno uživatelem Jarett

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...