Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Možná fejkový řetěz. Mrkni na netu je videí a obrázků dost, mě už taky přišel z Amazonu od ověřeného prodejce falešný. Ten tvůj mi přijde podobný jako řetěz dole na obrázku ten spodní který je fejkový.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Sad 1
  • Odpovědi 10,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Jakože na novém kole? Nebo měněný v nějaké značkové prodejně? Každopádně to vypadá na parádní šmejd. To jsem ještě neviděl.

Upraveno uživatelem geometr
Odesláno

Kdybych neviděl nevěřím. Buď fatální výrobní vada, nebo nebo velmi laciná OEM dodávka, tam se to v dílech někdy projeví. dle mého kvalita řetězů Shimano klesla, radši jsem jezdil Sram a teď už několik let KMC. 

Odesláno
před 15 hodinami, Beet napsal:

Hmm. Ja ho tam měl original z Canyonu.

Tam by se to vyskytovat snad nemuselo 😛 hele schválně jim napiš na podporu, mají docela slušný přístup. 

Odesláno

No je to nové kolo ještě jsem na něm nic neměnil. Pravda bylo kupované v březnu 2024, ale opravdu jsem na něm najel jen 820km, než se ten řetěz přetrhl.

Jak dlouho to bylo v tomhle stavu nevím. Vůbec mě nanapadlo kontrolovat články jestli nepraskají. Taky jsem tohle nikdy neviděl. Napsáno na něm je mimo jiné CN M-7100. Fakt nevím. Napsat bych jim mohl. to je fakt.

Odesláno

U slx řetězů (7100) nějaké vadné série byly tzn. překalené - paradoxně prasknou protože jsou moc tvrdé křehké… to by Canyon věděl a asi uznal. Druhá možnost je že bys to něčím hodně kyselým myl ty. 

Odesláno
před 2 hodinami, Beet napsal:

No je to nové kolo ještě jsem na něm nic neměnil. Pravda bylo kupované v březnu 2024, ale opravdu jsem na něm najel jen 820km, než se ten řetěz přetrhl.

Jak dlouho to bylo v tomhle stavu nevím. Vůbec mě nanapadlo kontrolovat články jestli nepraskají. Taky jsem tohle nikdy neviděl. Napsáno na něm je mimo jiné CN M-7100. Fakt nevím. Napsat bych jim mohl. to je fakt.

No, tak to bych jim šel asi ukázat.

Odesláno
před 4 hodinami, Beet napsal:

Normálně jim pošli fotky a co se stalo. Je to spotřební jako destičky, jasný. Nicméně osobně mám 2 zkušenosti s jejich koly. Na jednom mi po pěti letech! praskl rám u sedlovky, přes web poslány fotky, výsledek - do mnou vybraného servisu poslali nový rám (v rámci záruky, zdarma), v servisu mi to přeházeli na nový rám a vyřešeno. 

U jiného kola jsem vybalil rám se škrábancem, poslal jsem jim to pro info aby si hlídali balení, že to je takové mrzuté, ale dříve nebo později tam nějaké šrámy přibudou tak to přežiju. Jako omluvenku jsem dostal voucher na 100 eur za které jsem si koupil brašnu do rámu. 

• Like 1
Odesláno
před 6 hodinami, Beet napsal:

820km

Taková degradace opravdu není normální. Ani po 800. kilometrech, ani po 25 měsících. Jedině že bys řetěz čistil pomocí H2SO4. (Vtip)

Při mém nájezdu +-12k za rok spotřebuju 2 řetězy za rok (silnička, frekvence, pravidelně měřeno). A pokud ho potom vyčistím, vypadá jako nový.

Takže určitě reklamovat, někde se stala chyba. 

• Dát hlas 1
Odesláno
17 hours ago, Beet said:

Zkontroluj i celé vedení, jestli není kazeta nebo klika někde načlá, co by mohla ničit řetěz. Tohle určitě není v pořádku, ale Canyon mohl chytit nějákou blbou várku řetězů, to je pravda....

Odesláno

Tak mi odpověli z Canyonu:

Zákonná záruční lhůta skončila již v březnu 2026.

Řetěz je díl podléhající opotřebení provozem, na díly podléhající opotřebení se záruka nevztahuje. Opotřebení není výrobní vada ale provozní stav.

Stav řetězu ze zaslaných fotek neodpovídá udávaným 800 km. Důvodem může být zanedbaná údržba, nedostatečné nebo nevhodné mazání.

Nic jsem od toho vlastně nečekal. Jdou koupit řetěz, no. 🙂

Odesláno

Takto vyzerajú prasknuté 12+ reťaze, keď sú príliš namáhané na prídavný (axiálny) ohyb. Užívateľsky (španiel, garážovanie na najľahšom prevode), aj výrobne (prekalenie, príliš malé tolerancie pri nesprávne nastavenom nitovacom stroji – jedna séria užneviemkoho s tým mala problém). Z fotiek ťažko povedať, či to je alebo nie je niečo z toho, ale neviem si predstaviť, že by to šlo domrviť čisto užívateľsky bez „pomoci“ aspoň trochu zvrzanej výroby... Teda pokiaľ nie si Sagan, čo pri špurtoch trhal reťaze pomaly na počkanie :D

Odesláno
Před hodinou, Josef01 napsal:

Jen možná hloupý dotaz, mluvíme o řetězu na několika stránkách za 500 Kč nebo za 5000 Kč?

To je asi principelně jedno. Bylo to spíš povzdechnutí. Mám více kol, starám se o řetězy na všech +- stejně (Sram, Campagnolo, Shimano), ale tohle se mi za 40 let co jezdím na kole nikdy nestalo, ani náznakem. 

U kola za 70k mě to prostě překvapilo.

Odesláno
před 11 minutami, Beet napsal:

To je asi principelně jedno. Bylo to spíš povzdechnutí. Mám více kol, starám se o řetězy na všech +- stejně (Sram, Campagnolo, Shimano), ale tohle se mi za 40 let co jezdím na kole nikdy nestalo, ani náznakem. 

Předpokládám, žes Canyonu popsal, jak si jezdil a případně se o kolo staral a přesto řetěz dopadl, jak dopadl. To by pro ně měla bejt informace o tom, že by si, bez ohledu na nějaké jejich obecné průpovídky o skončené záruce, zanedbané údržbě apod., měli dát pozor, co na ta kola dávají a nějak se k tomu případně postavit. Samozřejmě nemá smysl se s nima o tom dohadovat a domáhat se za všech okolností nějaké nápravy u takovéto položky. Nicméně pro solidní firmu by takové informace měly být cenné a měla by se k tomu nějak postavit, jde o její pověst.

Odesláno
2 hours ago, Beet said:

Kvalita všeho jde do sraček, co si budeme povídat...já vždycky se Shimano XT okolo 1500, na novým kole sotva 900. Kazeta na starým deset let starým Cannondejlu původní, na novým kole po x tisících měněná, prostě bláto. O brzdových destičkách ani nemluvě, ty mizí před očima...buď nebrzdí a drží, anebo brzdíš a měníš 😅 Zkus XTR M9100, ta drží déle, ale stojí více, klasika. Nevím jak SRAM s kvalitou teď, vždycky jsem byl happy, ale Shimano žádná hitparáda....

Odesláno (upraveno)
před 3 hodinami, Beet napsal:

Já nejsem cyklista, ale řetěz bych bral jako spotřebák, stejný, jako brzdové obložení, prostě to je nejvíce namáhaná věc na kole.

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno

Byli jsme se s manželkou v sobotu trochu zahřát v Holešově na B-éčkovém Drásalovi.

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Tak z hobby závodů jsem už vyrostl. Drásal byla kdysi moje srdcovka neb jsem Zlíňák, ale to už je dávná historie. Teď už vše jen na pohodu. V tom vedru, smekám. Za chvíli jdu pinkat tenis a žena mi říkala, jestli jsem normální, že to se mnou švihne a v pátek máme jet na dovolenou. Sportu zdar!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...