Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
před 8 minutami, FantasticFabio napsal:

Poklady klučičích let, dost důležitá součást školní tašky !!!! Prohlížení pod lavicí , směny za obaly - krabice od modelů ….  K tomu pár angličáků …. Kdeže loňské sněhy jsou ! 

...jj, dodnes si pamatuji svůj nejlepší deal -  někdy v 8. třídě: za časopis s titulní stránkou (tuším z Mladého světa) s Kotvaldem a Hložkem jsem od spolužačky dostal (jejímu tátovi nebo staršímu bráchovi tátovi sebrané) asi 3 ročníky časopisu MOTOR , včetně speciálů😆...to byly časy!😉

Upraveno uživatelem Kamil.K
  • Haha 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

K těm klučičím pokladům... jsem z generace co za totáče sbírala céčka, ty první... Pak se nám ve škole rozmohl takový nešvar, hráli jsme s céčkama (dvojičky, trojičky) čáru a jeden spolužák byl velmi nadaný 🙂 Obehrál nás o půl igelitky céček a hodil ji pod kola autobusu. Když ten Ikarus přejel tašku všema třema nápravama, tak z toho zbyl akorát plastový prach... Spousta nás to oplakala.....

• Haha 2
Odesláno

Ruce vám urazit, všem, smradi. Některý věci se prostě nedělají, ze zásady! Vedu trvalý boj se ženou, která mi chce povyhazovat starý cédéčka. Nedám na ně sáhnout…a to i přesto, že je už dobrých 10 let nemám na čem přehrát. 

• Like 1
  • Haha 1
Odesláno
V 11. 10. 2025 v 13:07, Prochy68 napsal:

Podzimní počasí úplně nemusím, ale ty barvičky jsou parádní 

před lety jsme byli v Nové Anglii, kde jsme očumovali cukronosné javory podél Kancamagus highway...tzv. "leaf peeping" je oficiální volnočasová aktivita! :D 

image.thumb.png.46a75236bf79b5a0dfe49f89cae5cdb6.png

• Like 2
Odesláno (upraveno)
před 3 hodinami, FantasticFabio napsal:

Poklady klučičích let, dost důležitá součást školní tašky !!!! Prohlížení pod lavicí , směny za obaly - krabice od modelů ….  K tomu pár angličáků …. Kdeže loňské sněhy jsou ! 

Taky jsem měl sešity s výstřižky jen ze závodů F1 - rok 1970 - 73, hlavně jsem měl Ferrari  a Jacky Ickxe.
S postupem na průmku a internát 250 km od domova jsem objevil jiné radosti a ty sešity jednou skončily v kotli. Dneska bych si je rád prohlédl. A taky jsem sbíral obaly od čokolád a známky. Měl jsem vůbec rád auta a rád jsem je i kreslil, nic se nedochovalo .... Tolik jsem si přál jako kluk angličáka, dva moji kamarádi jich měli plnou skříňku a jednou na vánoce jsem pod stromečkem objevil - tata se pochlapil (myslel, jak budu rád) a koupil v K. Varech, když byl v lázních, toto:
P1085383(2).JPG.8ffda6200a96a189f530fc0d267b64c0.JPG

Futuro auto Meteor z výrobního družstva Směr !!! Já byl nas.aný a zklamaný, ještě na mě u focení řval: Usměj se trochu! :D
Meteor.jpg.71503988ea20d0ecb78249d470b7f673.jpg

Upraveno uživatelem milomac
  • Like 1
  • Haha 1
Odesláno
před 2 minutami, filltos napsal:

Ta nadšenost je vidět :)

Přesně tak, přešel jsem z kyselého šklebu do kyselého úsměvu :D.

• Haha 1
Odesláno

Tak mě napadla otázka: "Co jste kdy v životě sbírali?". Já si vybavuji: krabičky od cigaret, známky, angličáky, plechovky od tenisáků, odznaky, cínové vojáčky. Na stará kolena mne chytly brigadýrky🤣

• Dát hlas 1
Odesláno
před 22 minutami, vzduch napsal:

Tak mě napadla otázka: "Co jste kdy v životě sbírali?". Já si vybavuji: krabičky od cigaret, známky, angličáky, plechovky od tenisáků, odznaky, cínové vojáčky. Na stará kolena mne chytly brigadýrky🤣

Copak sbírali , to se sbíralo kdeco , vyloženě kdeco ! Obaly od sýrů, nálepky ze sirek , žvejky ( myslim celé, nejen obaly ) vojáky a indiány z NDR , jasně angličáky , modely letadel, odznaky  ….  Mě by spíš zajímalo, jestli z toho někdo něco má dodnes ?! To je víc, než vzpomínka !  Tady je pak na místě extra závist , jak se mu to povedlo?! 

Odesláno
před 46 minutami, milomac napsal:

Taky jsem měl sešity s výstřižky jen ze závodů F1 - rok 1970 - 73, hlavně jsem měl Ferrari  a Jacky Ickxe.
S postupem na průmku a internát 250 km od domova jsem objevil jiné radosti a ty sešity jednou skončily v kotli. Dneska bych si je rád prohlédl. A taky jsem sbíral obaly od čokolád a známky. Měl jsem vůbec rád auta a rád jsem je i kreslil, nic se nedochovalo .... Tolik jsem si přál jako kluk angličáka, dva moji kamarádi jich měli plnou skříňku a jednou na vánoce jsem pod stromečkem objevil - tata se pochlapil (myslel, jak budu rád) a koupil v K. Varech, když byl v lázních, toto:

Futuro auto Meteor z výrobního družstva Směr !!! Já byl nas.aný a zklamaný, ještě na mě u focení řval: Usměj se trochu! :D

Dovol mi , abych tě kapku politoval ! 

• Dát hlas 1
Odesláno
před 48 minutami, milomac napsal:

Ještě k těm angličákům….. mohli jsme si s nima hrát , pod dozorem dospělého ( fotra ) , nesměli se nosit ven a ani půjčovat, do školy nosit = zákaz a po schválené návštěvě kamarádů, se museli přepočítávat …..  já jen aby ti to nebylo až tak moc líto!   

• Dát hlas 1
Odesláno

Angličáky ani nevím kam všechny zmizely. Ale alba se známkami a obaly od žvýkaček ještě doma mám. Pár starých mincí taky.

Ty říšské feniky a rubl s Leninem v jedné peněžence ... vzhledem k současné situaci.. kdo by to byl tušil...

• Haha 1
Odesláno

Když jsme u té nostalgie…. Kdo z vás měl doma závodní špulku ? Dřevěná špulka od nití , poháněná gumičkou….. teď jsem si na tu hračku vzpomněl, no některý out-doorový hračky jsme si museli vyrobit, když jsme nesměli tahat ven ty lepší 😀🤪🥳😁✌️snad to z obrázku poznáte….. lod z polystyrenu ani neuvádim, z kůry borovice , nebo luky z ohradníků ……😁😁😁

IMG_3038.jpeg

• Like 1
  • Dát hlas 4
Odesláno (upraveno)

Měl jsem celou stěnu vytapetovanou Schwarzeneggerem. A plánoval, jak to všechno taky vyhraju a budu v američce. Jen jsem si nebyl jistej, jestli taky půjdu do Halywůdu. Přece jen jsem plachý.

Doteď jsem viděl z jeho sportovní kariéry méně než 10 fotek co jsem neměl. Bušil jsem jak hovado 6 dní v týdnu po řadu let. Ještě ve 13 letech jsem vypadal, jak on. Pak se něco posralo a von ve svejch 15 měl tak 15kg svalů navíc. Asi jsem měl nakonec žrát ty 2 kostky tvarohu denně 🤷🤷🤷🤦🤦🤦

Upraveno uživatelem Ajaj
  • Like 1
Odesláno

Vojáčky ( a nějak mi to zůstalo, mám jich k 15 tis., ale cínových jen pár ), k tomu pevnosti, Hrady a podobně- vše na chatě v krabicich. Autíčka - taky ještě sbírám. A kdysi- plechovky, odznaky, mince. A od 15 let křížky na krk z míst a zemi, kde jsem byl. 

• Like 2
Odesláno
před 36 minutami, kuncák7 napsal:

Vojáčky ( a nějak mi to zůstalo, mám jich k 15 tis., ale cínových jen pár ), k tomu pevnosti, Hrady a podobně- vše na chatě v krabicich. Autíčka - taky ještě sbírám. A kdysi- plechovky, odznaky, mince. A od 15 let křížky na krk z míst a zemi, kde jsem byl. 

Šťastlivec!!!  

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...