Přejít na obsah

Dodavatelé energií

Doporučené příspěvky

S ČEZ nemám dobrou zkušenost.

Začátkem tohoto roku mi u nich naběhla roční smlouva na dodávky elektřiny (předtím Innogy).

Celý jeden rok jsem měl mít fix a platit 1.600,- CZK zálohy.

V září přišlo vyúčtování a dokonce mi asi tisícovku ještě vraceli.

Jaké ale bylo mé překvapení, když jsem viděl upravený rozpis záloh.

Najednou jsem měl platit 2.400,- CZK.

Tak tam naštvaný volám, že co to má znamenat, když mám rok fix a najednou toto.

Paní mi jenom oznámila, že se zvedají distribuční poplatky, které oni neovlivní, fix se na ně nevztahuje a kdesi cosi (o celou polovinu???).

Abych to zkrátil. Kontaktoval jsem ihned jiné dodavatele a příští rok jdu opět k Innogy.

Komunikace s ČEZ naprosto tragická. Neskutečně dlouhé prodlevy v odpovědích na dotazy (i dva týdny), někdy až po urgenci, nekonzistentní vystupování jednotlivých prodejců (jeden slíbí, druhý neguje), nezájem udržet platícího zákazníka.

Takže nakakat, sbohem a šáteček....

PS: Plyn jsem u nich nikdy neměl (nikdy nebyli levnější než jiní).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já u nich mám fix 539kc/MWh no.... škoda, že už končí :D

Ještě jsem nedostal odpověď od nikoho... když to odbouchnu tomu eonu teď, 3 měsíce před koncem fixace u ČEZu, můžu s tím případně teda ještě něco dělat a v podstatě to tomu eonu ještě vypovědět, (i před začátkem platnosti) když někdo nabídne ještě lepší cenu?

Odkaz ke komentáři

Já jsem s Čezem v pohodě.

Já u nich v létě podal jen výpověď aniž bych se někde jinde upsal. Čekal jsem na ceníky jaké budou než mi skončí ta výpověď. Tehdy vycházel nejlíp Eon (nepočítám spot, do kterého se mi nechtělo). Z retenčního Čezu mi volali s indivindi nabídkou, která +/- dorovnávala ten Eon, tak jsem to vzal.

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, Gustaf napsal:

Kolik tě nabídl eon na plyn?

Dělal jsem online, standardní ceník plyn online PRO na 1 rok, pásmo ohřívám vodu (mám nízkou spotřebu) obchodní cena 2030 Kč (1678 Kč bez DPH), měsíční platba 64 Kč (53 bez DPH), 1000 Kč bonus za online.

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, Gustaf napsal:

Tak já u nich mám fix 539kc/MWh no.... škoda, že už končí :D

Ještě jsem nedostal odpověď od nikoho... když to odbouchnu tomu eonu teď, 3 měsíce před koncem fixace u ČEZu, můžu s tím případně teda ještě něco dělat a v podstatě to tomu eonu ještě vypovědět, (i před začátkem platnosti) když někdo nabídne ještě lepší cenu?

Jasně že můžeš. Kdyby mi EON nedal lepší nabídku, vypověděl bych jim už běžící smlouvu, jelikož i tady máš právo 14 dní po zahájení dodávek odstoupit od smlouvy, která byla sjednaná vzdáleně. Již zaplacenou zálohu bych použil na uhrazení spotřeby za těch 13-14 dní. Zrušení smlouvy by za mě rád vyřídil ČEZ.

Odkaz ke komentáři

před 22 minutami, Muffik napsal:

Jasně že můžeš. Kdyby mi EON nedal lepší nabídku, vypověděl bych jim už běžící smlouvu, jelikož i tady máš právo 14 dní po zahájení dodávek odstoupit od smlouvy, která byla sjednaná vzdáleně. Již zaplacenou zálohu bych použil na uhrazení spotřeby za těch 13-14 dní. Zrušení smlouvy by za mě rád vyřídil ČEZ.

Takže i teď ty zbývající 3 měsíce, co budu mít ještě ČEZ, tak když se teď upisu eonu, tak pořád můžu i ten eon zrušit aniž by vlastně začla smlouva od platit (náběh by byl až 1.1.24)? A zase řešit něco jiného? Jde mi i o to, že kdyby se ceny příznivě změnily, tak abych mohl ještě reagovat....

Odkaz ke komentáři

Tak dneska pro změnu vyúčtování plynu od Innogy. Opět nejprve přeplatek skoro 4 tis. a pak nové zálohy, které jsou skoro dvojnásobné.....

Dovolat se nedá a tak jsem kontaktoval Eon a už to s nimi řeším.

Cena o cca litr měsíčně nižší 😉

Odkaz ke komentáři

před 6 hodinami, par-pa napsal:

Přecházím k EONu od Innogy a ČEZu. Čekal jsem že budou nějaký telefonáty a nabídky a nic. ČEZ po třech týdnech nebyl schopný potvrdit ani výpověď smlouvy. Škoda že jsem to nezačal řešit dřív...

Jestli to bude jak u me, tak ti CEZ posle nabidku posledni den nebo az den po ukonceni smlouvy. 3 mesice bylo ticho a najednou o 250 Kc za mWh min nez EON. Ale uz jen za tento pristup jsem je poslal nekam..

Odkaz ke komentáři

před 22 hodinami, Muffik napsal:

Před 2 týdny jsem odešel od ČEZu k EONu. Zkoušel jsem, jestli mi ČEZ nedá lepší nabídku, když jsem odcházel, ale z jejich strany nebyl žádný velký zájem mě udržet, ať prý neodcházím, že budou zlevňovat po Novém roce - WTF?

Dneska - 2 dny před koncem možné výpovědní lhůty EONu (klasických 14 dnů) - telefon od ČEZu a že mi dají "individuální nabídku". Cena byla fakt nižší než u EONu, tak jsem nelenil a volal EON, jestli s tím můžou něco udělat. Chlapík na lince mi spočítal, že ten rozdíl při mojí roční spotřebě dělá asi 1600 Kč a že oni by mě rádi udrželi, a proto mi může dát fakturační slevu 3000 Kč. Tak jsem souhlasil a poté co mi dorazil email s potvrzením slevy, jsem poslal ČEZ do háje.

Prý EON takhle řeší situaci, kdy konkurence přichází s novými tarify, než aby taky měnili tarify a přepisovali smlouvy, dají nějakou slevu z konečné faktury.

Fakt to chce nebýt líný a zkoušet volat.

Dneska se ČEZ taky rozhoupal, zkusil jsem Tvůj postup, tak jsem zvědav 😎

Odkaz ke komentáři

před 4 minutami, runner napsal:

Dneska se ČEZ taky rozhoupal, zkusil jsem Tvůj postup, tak jsem zvědav 😎

Jak se rozhoupal? Začali dělat individuální nabídky? To by jste byli jedni z mála, protože jsem se s tím nikde ještě nesetkal. Bylo mě řečeno několikrát, že se drží striktně ceníků uvedených na stránkách.

Odkaz ke komentáři

před 25 minutami, African napsal:

Jak se rozhoupal? Začali dělat individuální nabídky? To by jste byli jedni z mála, protože jsem se s tím nikde ještě nesetkal. Bylo mě řečeno několikrát, že se drží striktně ceníků uvedených na stránkách.

před 18 minutami, Gustaf napsal:

No mně se právě taky úplně do tý dvouletý nechce...

No jestli individuální netuším, asi marketingové kecy, předmět emailu byl "Speciální cena pro Vás". Nabídli mi:

....vysoký i nízký tarif s cenou 3 660Kč (4 428,60 Kč) za 1 MWh a stálou měsíční platbou 128 Kč (154,88 Kč). Ceny v závorkách jsou s DPH a uvedené ceny jsou za obchodní neboli silovou část elektřiny. Individuální cena je fixovaná na 1 rok.

Mám D57d a spotřebu asi 7,5 MWh.

U EONu mám fixaci taky na rok, ale tarif, který už nenabízejí, proto ta fakturační sleva. Nové tarify jsou tuším na 2 roky.

Upraveno uživatelem Muffik
Odkaz ke komentáři

před 30 minutami, Paw napsal:

Přecházím s elektrikou od ČEZu k EONu, udělal jsem to před 14 dnama, ČEZ už výpověď má, zatím to nikdo neozval. Bral jsem fixaci na rok.

Jak jsem psal, během a po výpovědi byli neteční, ozvali se těsně před vypršením 14denní výpovědní lhůty u EONu.

Odkaz ke komentáři

před 23 minutami, Muffik napsal:

No jestli individuální netuším, asi marketingové kecy, předmět emailu byl "Speciální cena pro Vás". Nabídli mi:

....vysoký i nízký tarif s cenou 3 660Kč (4 428,60 Kč) za 1 MWh a stálou měsíční platbou 128 Kč (154,88 Kč). Ceny v závorkách jsou s DPH a uvedené ceny jsou za obchodní neboli silovou část elektřiny. Individuální cena je fixovaná na 1 rok.

Mám D57d a spotřebu asi 7,5 MWh.

U EONu mám fixaci taky na rok, ale tarif, který už nenabízejí, proto ta fakturační sleva. Nové tarify jsou tuším na 2 roky.

U mě stejná nabídka, mam d45. Spotřeba taky cca 7MWh. Dlužno říci, že v ročním zúčtování to udělá pár stovek k dobru, což je sice prd, ale aspoň bych nemusel zase řešit opruz s tim přepisem. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...