Ivan Lelák Odesláno 19. října 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2023 (upraveno) před 19 hodinami, JR_2010 napsal: Jak jsem už psal, jsi super zákazník (a nemyslím to nijak špatně), ČEZ by Ti měl každej rok poslat aspoň pohled k vánocům...jinak tedy, co se zrovna ČEZ elektriky týká, bez fixace jedou za normální ceník, to je tuším nějakých 11000 kaček za MWh, který jsou do konce roku zastropovaný na 6000 kaček, oni jsou tedy grófové, tak už teď, nehledě na strop, tam pleskly lidem "jen" 5997 vočí (zatím do konce roku). Když se fixneš na rok (pár kliků v počítači), tak jsi tam jako mávnutím proutku o litr méně (u nich), když se porozhlídneš u sousedů, tak až cca o 1300 (to se nebavím o spotech). To je v rychlosti asi tak všechno, co se k tomu dá napsat. Jo, ještě bych dodal, že na zálohy bych se moc neorientoval, ty nemají s cenou zase tak moc společnýho. Howg Když kouknu na roční vyúčtování, cenu jsem měl i po zdražení "o litr menší" než strop a bez fixace. A jasně, vím že zálohy nemají s cenou nic společného.. Upraveno 19. října 2023 uživatelem Ivan Lelák Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 19. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2023 Tak to je dobře, ono taky vzhledem k Tvým zálohám odhaduju, že víceméně jenom svítíš a max ohříváš vodu, pokud nemáš nějakej superhyper barák, kterej má kosmický topení, pak asi nemusíš ty ceny za MWh tolik řešit, což chápu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 19. října 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2023 (upraveno) před 3 hodinami, JR_2010 napsal: Tak to je dobře, ono taky vzhledem k Tvým zálohám odhaduju, že víceméně jenom svítíš a max ohříváš vodu, pokud nemáš nějakej superhyper barák, kterej má kosmický topení, pak asi nemusíš ty ceny za MWh tolik řešit, což chápu. Hele, když to tak počítám, je toho poměrně dost, i když mám jen malý bungalov na vesnici. Na elektřinu svítím, vařím, peču, lednice s mrazákem + velký samostatný mrazák, pračka, sušička, často se žehlí, luxuje, v kuchyni furt frčí rychlovarka, mikrovlnka, friťák, různé rýžovary, pomalé hrnce, roboty a tak. V koupelně, když je chladněji, elektrický topný žebřík. Plus několik počítačů, meteostanice, venkovní osvětlení (i teď sedíváme do večera na terase a svítíme tam + světlo před vchodem), filtrace bazénu (květen-září), letos nová mobilní klimatizace, spotřeba v zahradním mobilheimu (občas světla, furt lednice) a do května i čerpadlo v ČOV. V garáži je na nabíječky stále napojených pár motorek. Plynem topím a ohřívám vodu, kotlík si taky vezme malinko elektřiny ale to je prd. Dost spotřebičů přibylo od loňska, měl jsem z toho strach, snažil jsem se dát skoro všude LED, ale nakonec celkem OK. Poslední roční spotřeba něco přes 3,5 MW, kdysi to bylo i 2,5 MW, ale to se víc cestovalo a bylo méně spotřebičů. Přesně jak píšeš, při 3,5 MW cenu za MW tolik neřeším, ale i tak mi nepřijde, že ji mám vysokou. A navíc hodně dělá distribuce. Upraveno 19. října 2023 uživatelem Ivan Lelák Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 19. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2023 To co píšeš, bych mohl z fleku překlopit na sebe, jen mám k tomu navíc elektrický topení a rázem jsem tam + 12 MWh, takže mě už stálo za to ten produkt aspoň trochu řešit. Nepatřím sice do skupiny, která žije z ruky do huby, ale o to víc nerad zbytečně rozdávám. Ale když se vrátím k tomu ČEZ, psal jsi, že máš smlouvu na dobu neurčitou a nechceš fixovat, tak nevím, jakou bys měl jinou cenu, než strop - pár drobnejch, docela by mě to tedy zajímalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gunman Odesláno 19. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2023 Jsem na tom stejně, čez na dobu neurčitou už asi 20let, spotřeba 3,85MWh za rok. Poptal jsem u nich fix na rok a na 3, poslali nepřehlednou nabídku se 4.140, tak jsem jim volal, individuální nabídka na 3.750. Furt jsou dražší než eon, takže jsem naznačil, kolik bych chtěl platit a čekám na finální nabídku. Innogy to samé, doba neurčitá, poptávka fixu na rok, sleva na přijatelnou hodnotu, podpis dodatku. Vím, že se musí chovat tržně, ale drbat stálé klienty, kteří se neozvou mne štve a taky tyhle tanečky nemám rád. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 19. října 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2023 před 18 minutami, JR_2010 napsal: To co píšeš, bych mohl z fleku překlopit na sebe, jen mám k tomu navíc elektrický topení a rázem jsem tam + 12 MWh, takže mě už stálo za to ten produkt aspoň trochu řešit. Nepatřím sice do skupiny, která žije z ruky do huby, ale o to víc nerad zbytečně rozdávám. Ale když se vrátím k tomu ČEZ, psal jsi, že máš smlouvu na dobu neurčitou a nechceš fixovat, tak nevím, jakou bys měl jinou cenu, než strop - pár drobnejch, docela by mě to tedy zajímalo. V tuto chvíli nechci fixovat plyn od Innogy, u ČEZ za elektřinu to nevylučuji, vzhledem k tomu, že očekávám zdražení. Ale uvidíme. S tou tisícovkou pod strop neumím odpovědět, ale mám to tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 19. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2023 Napadá mě, že jestli vycházíš z vyúčtování a termínově jsi ho měl někdy v první polovině roku, tak by to odpovídalo zprůměrovaný ceně, protože se tam ještě promítly ceny z předchozích nákupů, ale cca od dubna jedou normálně strop, tak na to raději mrkni, abys nebyl příští rok překvapenej. A bavím se tedy o té elektrice. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 20. října 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2023 před 22 hodinami, JR_2010 napsal: Napadá mě, že jestli vycházíš z vyúčtování a termínově jsi ho měl někdy v první polovině roku, tak by to odpovídalo zprůměrovaný ceně, protože se tam ještě promítly ceny z předchozích nákupů, ale cca od dubna jedou normálně strop, tak na to raději mrkni, abys nebyl příští rok překvapenej. A bavím se tedy o té elektrice. Vyúčtování plynu i elektřiny mám v říjnu. Ale díky za poznámku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 20. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2023 (upraveno) Tak jsem kompletně se vším pryč od ČEZu, yes Ode dneška všechna odběrná místa elektriky skončila a prý že mám poslat samoodečet nebo mi udělají vlastní průměr, nasrat. Vlezu do ČEZ aplikace a ona komplet prázdná, celá historie vymazaná, nic přes ni nejde, no ty vole, to se opravdu nevidí, 16 let informací Takže papírovou fakturu, najít veškeré údaje, vyplnit on-line odečet a čauec.... Ještě že mám veškerou historii na papíře. Uff... Upraveno 20. října 2023 uživatelem African Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 20. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2023 (upraveno) To si děláš prdel.... Jdu fixnout ten plyn na 2 roky u EONu....no Upraveno 20. října 2023 uživatelem Gustaf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 20. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2023 před 12 minutami, Gustaf napsal: To si děláš prdel.... Jdu fixnout ten plyn na 2 roky u EONu....no Jsem tam volal a prý musí být výpadek, faktury bych měl prý vidět....to je zajímavé že přesně na den kdy jsem skončil, mám to zkusit za pět dní Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 20. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2023 Právě teď, African napsal: Jsem tam volal a prý musí být výpadek, faktury bych měl prý vidět....to je zajímavé že přesně na den kdy jsem skončil, mám to zkusit za pět dní No mazec......jako Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baza Odesláno 20. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2023 před 1 minutou, African napsal: Jsem tam volal a prý musí být výpadek, faktury bych měl prý vidět....to je zajímavé že přesně na den kdy jsem skončil, mám to zkusit za pět dní Faktury uvidíš, ale odečty a historický spotřeby jsou pryč. Odečet jsem nahlašoval na distribučním portálu čez distribuce, přišel mi e-mail, kde mě k tomu vyzvali. Doteď jsem nevěděl, že takový portál existuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 22. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2023 Vy kdo máte eon... nevíte, jestli budou teď někdy měnit ceníky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paw Odesláno 23. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2023 Dneska představil ČEZ novej ceník pro stávající odběratele na dobu neurčitou platný od Novýho roku: https://www.cez.cz/edee/content/file/produkty-a-sluzby/obcane-a-domacnosti/elektrina-2024/moo/moo_ee_bez_zavazku_cez_01_01_2024.pdf Zatím platilo, že se tenhle ceník v průběhu roku nemění, takže třeba mně se vyplatilo přejít na roční fixaci k EONu, kde je sazba D02d o necelý 3 stovky levnější. https://www.eon.cz/getmedia/cd7b8eb5-8da1-4a5d-b1b9-634e7f9c5cf8/Cenik-Elektrina-online-PRO-na-1-rok-3_23-distribucni-uzemi-CEZ.pdf?last-modified=638149927635946485&ext=.pdf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 23. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2023 Já to dneska podepsal na ty 2 roky EONu....plyn. Už straší, že to půjde nahoru.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 23. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2023 V D57d je to lepší, než jejich fixace na tři roky s klesající cenou. Takže to tak asi prostě nechám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 24. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2023 před 14 hodinami, Gustaf napsal: Já to dneska podepsal na ty 2 roky EONu....plyn. Už straší, že to půjde nahoru.... Kdepák, ČEZ hlásí že půjde až o 30% dolů ... někdy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 24. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2023 Před hodinou, African napsal: Kdepák, ČEZ hlásí že půjde až o 30% dolů ... někdy No na jejich reakci jsem zvědavěj.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 24. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2023 před 2 hodinami, Gustaf napsal: No na jejich reakci jsem zvědavěj.... Já vůbec, už jsem z těch jejich praktik rezignoval..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se