Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
před 19 hodinami, zacik napsal:

jasne v porovnani so vsetkymi leafmi, konami a nirami som na tom lepsie.

Týká se to i dalších aut včetně BMW, Mercedes, Audi apod. Většina aut co u nás jezdí nemá předehřev baterie a v zimě je to nabíjení pak tragické. Například Audi Q4 (Enyaq, ID.4) do roku 2024 má nabíjení max 135 kWh a to do 70%, pak už to jde rychle dolů. Mercedes EQA je na tom ještě hůře. Tady je graf starších modelů do roku 2020 pro porovnání.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno (upraveno)

Nahoře má být uvedeno max. 135 kW. Pokud by to někoho zajímalo více, je k dispozici více grafů. Ještě k tomu Audi Q4 do roku 2024, tam to hluboce padá už na 70%. Ovšem jakmile je chladno, klidně 15°C, tak to nedá více jak 75 kW. Tady je tabulka, kde vidíte jak je nabíjení bez předehřevu baterie tragické.

https://kiawiarnia.pl/ladujesz-20-minut-i-przejezdzasz-ponad-300-km/

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Josef01
  • po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Bohužel jsem přišel minulý týden o auto. Tak jsem nucen vyhlížet náhradu. :guiltysmiley:

Nemáte někdo zkušenosti s Renault PHEV?  Konkrétně zvažuji 2 roky starý Captur. Pokud vím je tam stejný pohon jako v Megane E Tech. Na internetech vládne s tímto modelem spokojenost. Pro mě je ten dojezd 45-50 km trochu hraniční - jezdím každý den cca 54 km. Samozřejmě s každodením dobíjením nemám problém, proto nemám problém s PHEV. Delší trasy sice jezdím vyjímečně vyjímečně (2x do měsíce), ale na EV se necítím. Nějaké tipy? Cena do 500, max 600k. Nějaké speciální požadavky nemám, auto může být klidně malé. Jezdím sám. 

Upraveno uživatelem klobadysek
Odesláno (upraveno)

Jeste bych to přehodnotil, s timhle používáním ti totiz ta baterka v capturu odejde extrémně rychle. Za 500 by mohla byt nějaká zánovní tesla z holandu, nebo tady celkem chvalena Kona

Upraveno uživatelem Maro
Odesláno (upraveno)

Co znamená extrémně rychle? Nevím co si pod tím představit. Se zárukou 8 let na baterii, by to snad mělo být cajk ne? Výrobce počítá s denním nebíjením, nebo je to jinak? Tesla je pouze EV, to nechci.

Upraveno uživatelem klobadysek
Odesláno
před 44 minutami, klobadysek napsal:

Bohužel jsem přišel minulý týden o auto. Tak jsem nucen vyhlížet náhradu. :guiltysmiley:

Nemáte někdo zkušenosti s Renault PHEV?  Konkrétně zvažuji 2 roky starý Captur. Pokud vím je tam stejný pohon jako v Megane E Tech. Na internetech vládne s tímto modelem spokojenost. Pro mě je ten dojezd 45-50 km trochu hraniční - jezdím každý den cca 54 km. Samozřejmě s každodením dobíjením nemám problém, proto nemám problém s PHEV. Delší trasy sice jezdím vyjímečně vyjímečně (2x do měsíce), ale na EV se necítím. Nějaké tipy? Cena do 500, max 600k. Nějaké speciální požadavky nemám, auto může být klidně malé. Jezdím sám. 

Ford Kuga Phev?

Odesláno (upraveno)

U Kugy bych si byl asi taky jistější. Planetová převodovka od toyoty + nepřímovstřiková atmosféra od mazdy se mi zdá přesvědčivější, než patentované bazmeky z F1 od Renaultu. 🙂

Upraveno uživatelem luidis
  • Haha 1
  • Dát hlas 2
Odesláno
před 6 hodinami, luidis napsal:

U Kugy bych si byl asi taky jistější. Planetová převodovka od toyoty + nepřímovstřiková atmosféra od mazdy se mi zdá přesvědčivější, než patentované bazmeky z F1 od Renaultu. 🙂

Mě ty internety píšou, že převodovka je vývoj Ford, ne dárce Toyota .... jsi si jistý? AT převodovka Ford zní dramaticky 😀

Odesláno (upraveno)

Když už bych si musel vybrat to nejhorší z obou světů = malý dojezd na baterku + složitost/údržbu spalováku, šel bych jedině do dvojice Toyota/Lexus. Máme v práci poolovou flotilu složenou z Toyoty Corolly 1,8l + hybrid, a je to docela solidní auto. Sice to neni PHEV, ale jen HEV, čistě na baterku to taky něco najede. A za 500 litrů už se dá najít pěkný kousek; třeba tuten (plyn jako bonus).

https://auto.bazos.cz/inzerat/221675684/toyota-corolla-ts-18-hybrid-lpg.php

Upraveno uživatelem Maxel
  • Dát hlas 1
Odesláno

@klobadysek 2x do mesiaca dlhsiu trasu a kazdy den 52km, tak to si 2-4x do mesiaca na verejnej nabijacke a minimalne 4x do mesiaca to nabijes doma. Ja by som sa na cele PHEV s prepacenim vysral a kupil si jazdene EV. za ten budget sa da kupit prakticky cokolvek, kludne skus Enyaq, Kona, Niro, Kia EV6, Model 3 atd

• Dát hlas 3
Odesláno
před 9 hodinami, DavidLC napsal:

Mě ty internety píšou, že převodovka je vývoj Ford, ne dárce Toyota .... jsi si jistý? AT převodovka Ford zní dramaticky 😀

Nechci kecat a zároveň se mi to nechce hledat 😁 Když jsem se zajímal o kugu, tak jsem vyčetl, že ten hybrid dělali nejdříve ve spolupráci s toyotou a pak se rozešli. Takže obecně hybridní systém asi bude principiálně stejný, vyrábí si to už asi každý sám... Chtělo by to pohledat.

Odesláno

Taky bych neřešil složitosti typu PHEV. Podle mě si to často kupují lidé, kteří trpí dojezdovou a nabíjecí úzkostí, ale rádi by jezdili na elektřinu. Kolega má doma dvě elektrická auta a má jako záložní Octavii, když jede delší cestu do zahraničí na hory a nechce řešit nabíjení. Známý dostal v práci PHEV (vyžádal si ho), hlavně kvůli parkování v Praze, teď stejně musí parkování platit a po roce ho přestalo bavit i nabíjení, tak s tím jezdí jako s pluginem. 

• Dát hlas 1
Odesláno

Nedávno jsem narazil na inzerát Tesla S, tento model jako jediný se mi z řady aut Tesla líbí a stále má nabíjení zdarma. Zajímavostí je, že po 11 letech má baterie 89% kapacitu. Tyhle auta měly řadu dílů z Mercedesu a pořád je na silnici potkávám. Ten kdo nabíjí stále na veřejných nabíječkách to opravdu ocení.

https://www.sauto.cz/osobni/detail/tesla/model-s/206293977

Odesláno

Myslím, že to je v pořádku. Chcete prodávat v Evropě, tak to tady vyrábějte a plaťte místní dělníky. Úplně stejně to dělá Trump v USA.

• Like 2
Odesláno

Jde o to, kolik těch místních dělníků bude, jestli si těch pár lidí nepřivezou sebou. Ono i ta výroba může být jen kompletace, jen kvůli clům. Nemyslím si že Evropa tahá za delší konec....

• Dát hlas 1
Odesláno

U nás chybí asi 100 tisíc dělníků, takže to jedno. Když někoho přivezou, musí je zaměstnat, stát vybere své daně a je to v pořádku. Evropa, jak ji známe dávno skončila, jen to v Bruselu zřejmě ještě nikdo neví....

• Dát hlas 1
Odesláno

No já se obávám, že i přes prodej/pronájem EU fabrik Číňanům to se zaměstnaností nebude taková hitparáda. Včera dobrý point v Bruselském diktátu. Volkswagen má jedny z nejnižších marží na autech, protože tam robotizaci blokují velmi silné odbory a spolkový stát, kteří jsou zároveň akcionáři. Tudiž se nedaří snižovat náklady.

Číňan bude robotizovat a nezakecá se...

• Dát hlas 1
Odesláno

Číňanům nic jiného nezbývá než expandovat do zahraničí a hledat pracovní síly nebo udělal úplnou robotizaci, protože do roku 2100 jich má být 700 milionů méně a dvě třetiny lidí v důchodu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...