Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


kejklik

Recommended Posts

Líná neděle, Angus burger, zakysaná smetana, a batáty.

IMG_20220828_183244.jpg

Link to comment
Share on other sites

S ďábelským bolehlavem po včerejší degustaci nakouřených single malt, které mě teda slušně nakouřily..😁  to dnes žádná Haute cuisine nebude, ale dobrou chuť všem ! 🙃

IMG_20220830_130201.jpg

Edited by nizkotucnytvaroh
Link to comment
Share on other sites

před 3 hodinami, fijo napsal:

@nizkotucnytvaroh

Čau čau, ten kudloš, co to je zač, vypadá pěkně... Snatoku?

Ahoj, jestli si dobře vzpomínám, je to tento: http://www.noze-nuz.com/kuchynske_noze/DCIHH01.php

Super ostrý, skvělé padne do ruky, a ještě jsem nebrousil, mám ho cca rok. Mrkni i na ostatní kuchyňské nože, mají tam celkem výběr, ale raději vybírat z kategorie "Skladem".

Link to comment
Share on other sites

Nikde v celém lese ani houba. Jen u mě na zahradě u plotu 15ks hřibů sametových...

PXL_20220831_162535072.thumb.jpg.3b0a59e8e7f7a29e7ac8b360973c1121.jpg

A když už sem píšu. Potřeboval bych poradit. Chtěl bych nějakou dobrou pánev. Zjistil jsem , že nejčastěji dělám všechno na pánvi wok od tefalu. Steakova pánev Staub je vyložené zklamání (skoro snad daruji za odvoz), jak na jejich hrnce nedám dopustit.

Takze něco lepšího jak ten Tefal.... Kdybyste měli tipy.diky.

Edit: add kuchyňské nože. Kamarád jede na vánoce do Japonska. Minule mi z tama přivezl moc pěkný , ručně dělaný, od známého nozire, nůž. Slouží mi doma už patnáct let.... Už si chystám objednávku... Sem se teda chtěl jen pochlubit 😉

Edited by mAra_
Link to comment
Share on other sites

Nedávno jsem pánve řešil. Místo jedné dražší a na blind (Hexclad), šel jsem cestou nákupu několika levnějších.
Dvě horní Ikea — uhlíková ocel, teflonka. 
Dvě spodní Lidl — litina, sendvič. 
Po cca dvou měsících…

Uhlíkovka. Nejpracnější zacházení, seasoning, občasné (spíš časté) připejkání, discolorace, apod. Ale pořád to jde, např. oproti De Buyerce, kterou jsem v duchu navždy proklel a už mi nesmí do baráku. Na občasný vaření asi proč ne, jako vystoupení z komfortní zóny, ale nejčastěji beztak hoví v šuplíku. 
Teflonka. Klasika klasik. Nuda, ale ne nadarmo mam pátý kus. 
Litina. Teprv se chystam. Hlavně jako steakovka. Všecky kanály Tasty & co. na instáči na tom frčí, takže to musí fungovat. Uvidim, jestli to bude lepší, než De Buyerka. 
Sendvič, aka poor man’s Hexclad. Největší překvapení. Dobře vypadá, ergonomie na jedničku. Prakticky nic se nepřichytává. Snadno se myje. Za mě doporučuju! Až se naseru, vezmu ještě 20cm a 24cm, a všechny ostatní hodim na odpočinek. 

5609A7CE-7318-4F2C-B4E3-29FA93BC22D7.jpeg

Edited by Maxel
Link to comment
Share on other sites

Ja nejvic pouzivam tyto 2 

Ten vpravo neni nerezovej, takze ma patinu a musi se po kazdym pouziti myt a susit, ale ta ocel je strasne ostra a reziva, jeste jsem nic podobnyho u zadnyho noze nezazil 

 

 

IMG_2412.JPG

Link to comment
Share on other sites

V 31. 8. 2022 v 19:34, Maxel napsal:

Nedávno jsem pánve řešil. Místo jedné dražší a na blind (Hexclad), šel jsem cestou nákupu několika levnějších.
Dvě horní Ikea — uhlíková ocel, teflonka. 
Dvě spodní Lidl — litina, sendvič. 
Po cca dvou měsících…

Uhlíkovka. Nejpracnější zacházení, seasoning, občasné (spíš časté) připejkání, discolorace, apod. Ale pořád to jde, např. oproti De Buyerce, kterou jsem v duchu navždy proklel a už mi nesmí do baráku. Na občasný vaření asi proč ne, jako vystoupení z komfortní zóny, ale nejčastěji beztak hoví v šuplíku. 
Teflonka. Klasika klasik. Nuda, ale ne nadarmo mam pátý kus. 
Litina. Teprv se chystam. Hlavně jako steakovka. Všecky kanály Tasty & co. na instáči na tom frčí, takže to musí fungovat. Uvidim, jestli to bude lepší, než De Buyerka. 
Sendvič, aka poor man’s Hexclad. Největší překvapení. Dobře vypadá, ergonomie na jedničku. Prakticky nic se nepřichytává. Snadno se myje. Za mě doporučuju! Až se naseru, vezmu ještě 20cm a 24cm, a všechny ostatní hodim na odpočinek. 

 

Ja nedam dopustit na tu litinovku z lidlu. 😀 Pouzivam dlouhodobe a jen se to zlepsuje. Tenkrat jsem vzal i tu stejnou vroubkovanou ktera mi k srdci neprirostla vubec. 😀

Link to comment
Share on other sites

před 16 minutami, krutor napsal:

Ja nedam dopustit na tu litinovku z lidlu. 😀 Pouzivam dlouhodobe a jen se to zlepsuje. Tenkrat jsem vzal i tu stejnou vroubkovanou ktera mi k srdci neprirostla vubec. 😀

Tož to budu rád za nějaké tipy & triky, co dělat a čeho se třeba naopak vyvarovat ;)

Jinak kolena samo epesní. Ale to je u tebe standard. Way to go!

Edited by Maxel
Link to comment
Share on other sites

V 1. 9. 2022 v 21:37, Maxel napsal:

Tož to budu rád za nějaké tipy & triky, co dělat a čeho se třeba naopak vyvarovat ;)

Jinak kolena samo epesní. Ale to je u tebe standard. Way to go!

Neni moc s cim radit, pouivam ji na zatahnuti veci ze sous vide a steaky. Po umyti ji vzdy lehce potru olejem pomoci ubrousku. 🙂 Pusobi ze mi vydrzi do smrti. 😀

Link to comment
Share on other sites

Nikde v celém lese ani houba. Jen u mě na zahradě u plotu 15ks hřibů sametových...
PXL_20220831_162535072.thumb.jpg.3b0a59e8e7f7a29e7ac8b360973c1121.jpg
A když už sem píšu. Potřeboval bych poradit. Chtěl bych nějakou dobrou pánev. Zjistil jsem , že nejčastěji dělám všechno na pánvi wok od tefalu. Steakova pánev Staub je vyložené zklamání (skoro snad daruji za odvoz), jak na jejich hrnce nedám dopustit.
Takze něco lepšího jak ten Tefal.... Kdybyste měli tipy.diky.
Edit: add kuchyňské nože. Kamarád jede na vánoce do Japonska. Minule mi z tama přivezl moc pěkný , ručně dělaný, od známého nozire, nůž. Slouží mi doma už patnáct let.... Už si chystám objednávku... Sem se teda chtěl jen pochlubit

Ahoj, zkus něco od WMF, já mám tuhle a je to pecka: https://www.wmf.cz/panev-nordic-profi-o-24-cm


Sent from my iPhone using Tapatalk
Link to comment
Share on other sites

Testovací sušené hovězí, po cca 25 dnech ve visu bezvadný, podmínky by byly, takže následovat bude pasturma (basturma, původem z Arménie a okolí).

1180299389_IMG_20220905_0826076682_copy_1024x947.thumb.jpg.7e8fd7b6805ca752ba35ff3de9a07c5e.jpg

449076800_IMG_20220905_082947892_HDR3_copy_670x947.jpg.43ca7b242b4d5b10438461388cce5ac8.jpg

 

A pak jsem šel do krámu pro meloun. 

K němu jsem si donesl půlku jehněte :)

Kýta už je vykostěná nasolená a napajcovaná česnekem, zítra po fotbálku jen vytáhnu z trouby ke špenátu a bramborovým knedlíkům.

Plecko taky vykostěné a počká v mrazáku na svůj taneček s kořenovou zeleninkou a vínem.

Žebírka . . . no tak máta, česnek, oliváč a proč toho bylo tak málo sakra? 😂

 

970029415_IMG_20220907_172506944_HDR2_copy_898x947.jpg.2e843e45035f4883650c2cba06bda7b2.jpg

Link to comment
Share on other sites

V 31. 8. 2022 v 19:34, Maxel napsal:

Nedávno jsem pánve řešil. Místo jedné dražší a na blind (Hexclad), šel jsem cestou nákupu několika levnějších.
Dvě horní Ikea — uhlíková ocel, teflonka. 
Dvě spodní Lidl — litina, sendvič. 
Po cca dvou měsících…

Uhlíkovka. Nejpracnější zacházení, seasoning, občasné (spíš časté) připejkání, discolorace, apod. Ale pořád to jde, např. oproti De Buyerce, kterou jsem v duchu navždy proklel a už mi nesmí do baráku. Na občasný vaření asi proč ne, jako vystoupení z komfortní zóny, ale nejčastěji beztak hoví v šuplíku. 
Teflonka. Klasika klasik. Nuda, ale ne nadarmo mam pátý kus. 
Litina. Teprv se chystam. Hlavně jako steakovka. Všecky kanály Tasty & co. na instáči na tom frčí, takže to musí fungovat. Uvidim, jestli to bude lepší, než De Buyerka. 
Sendvič, aka poor man’s Hexclad. Největší překvapení. Dobře vypadá, ergonomie na jedničku. Prakticky nic se nepřichytává. Snadno se myje. Za mě doporučuju! Až se naseru, vezmu ještě 20cm a 24cm, a všechny ostatní hodim na odpočinek. 

5609A7CE-7318-4F2C-B4E3-29FA93BC22D7.jpeg

Tak já už Tu to psal na whatsappu já mám tuhle woll a ta je super.

https://www.kulina.cz/titanova-panev-na-indukci-28-x-28-cm-s-odnimatelnou-rukojeti-diamond-lite/

mam ji 7 let a nepozoruji zadny rozdil.

A s debuyer co jsme na tom byli podobne, jsem zjistil, ze to bylo rukama. Jsem s ni mimojine jebl sklokeramickou desku 😀 ale ten byt jsem stejne prodal, tak co 🤷‍♂️ a je tezka, ale ted si naopak myslim, ze je supr. A to uz mi asi 4x trochu zrezla.

Ale je vlastne i hezka a taky tak spravne tezka. Uz jsem jen zjistil, ze delat na ni omeletu je kravina..

https://www.kulina.cz/ocelova-panev-mineral-b-element-pro--20-cm/

Tady mam jen vetsi a ma drzak ve tvaru Eiffel Tower. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...