Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kluci někdo tu kdysi dělal domácí paštiku, rád bych zkusil něco hrubší ( třeba i jemnější ) struktury s kousky jater ( asi drůbeží) . Chtěl bych to skleniček. Pečete ten bůček a pak melete? Játra na pánvici? Hoďte nějaký recept,diky

Odesláno

Zrovna v pátek sem dělal. Paté foie gras s koňakem a tymiánem. 
Každopádně preferuju tepelně upravit před mixováním, pak do skleniček a směr lednice. Navrch dávam čepici z másla s bylinkami, která to zapečetí. 

DAD5F133-12C0-487E-8BEB-BE57DEEED592.jpeg

Odesláno

Vidím, že to děláš jen na sporáku!? Říkal jsem si dát maso upéct jako bok s pleckem a játra udělat jen na pánvici. Nebo je to blbost?

Odesláno

Jasně, jen na pánvi. Ale tady se bavíme o foie gras, což se roztejká pod rukama. Kdybych dělal bůčkovou, stopro bych nejdřív pekl. Játra bokem, pak oboje rozmixovat, dochutit a zjemnit máslem/sádlem.

Jinak u mě takle nějak…

026D28A4-1863-42AD-9CD4-6A45D10DF9A3.jpeg

Odesláno (upraveno)

Re: paštika - dycky sem dělal jen z jater ať už kuřecích nebo pštrosích, dával jsem tam tymián, šalotku a na konci rum, pak rozmixovat, přidávat tam pomalu máslo, protáhnout přes síto a dát do skleničky. Podle mě s tím bůčkem to bude něco mezi paštikou a rilletes, ve finále, když Ti to bude chutnat tak proč ne.

Vycházím z tohoto receptu

https://www.kucharkaprodceru.cz/jatrova-pastika/

Upraveno uživatelem Moty
Odesláno
V 9. 10. 2022 v 12:20, Maxel napsal:

Jasně, jen na pánvi. Ale tady se bavíme o foie gras, což se roztejká pod rukama. Kdybych dělal bůčkovou, stopro bych nejdřív pekl. Játra bokem, pak oboje rozmixovat, dochutit a zjemnit máslem/sádlem.

Jinak u mě takle nějak…

026D28A4-1863-42AD-9CD4-6A45D10DF9A3.jpeg

máš nějakej pěknej chleba, kváskovej?

Odesláno

Po dlouhé době, jsem se dostal k vaření, Croissanty s marinovaným fenyklem - ty zmizely ještě před focením, a druhý chod - daněk, kterého jsem jak se patří přetáhl🙈 Alespoň že omáčka byla ok 😁 

Chce to zase cvik.

IMG_20221015_115337.jpg

Odesláno

Ted maj v Makru nejakou akci s Kitchen Aid, koupil jsem tam velkou 28 cm za cca 750 a malou panev 20 cm za 500 Kc

podminka je nakup za 500,- na kazdou polozku od Kitchen Aid aby se odecetla sleva

panve se jevi velice kvalitne, vzal jsem i hrnec tak to otestuju

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...