Přejít na obsah

Výběr obleku

Doporučené příspěvky

Přátelé, potřebuji na středu oblek na pohřeb a s hrůzou jsem zjistil, že mám obleky pouze modré a z černých mi zbyl pouze smoking. Co teď? M&S za 3000, nějaká půjčovna, nebo napadne vás ještě nějaká alternativa... ?Černý oblek asi nosit moc nebudu, nerad kupuji věci na jedno použití a poměrně se mi mění postava, ale zase když už něco kupuji, tak jestli nevzít něco mírně lepšího... slevy nikde nejsou, abych si to dokázal v sobě nějak obhájit.

Gůgl: půjčovna obleků, půjčovna společenských šatů, půjčovna svatebních šatů

Jinak nouzové řešení jsou černé kalhoty a černá košile, nebo černý rolák (teď v tropech...)

Nahoď míry, třeba se trefíš do něčí velikosti, kdo bude ochoten půjčit. Já jeden černý mám a obvykle nemám problém pomoci bližnímu. Jiná věc je ale definice toho bližního...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podívej se na složení a budeš vědět. Jestli je to vlna, může to být nositelný, jestli je v tom polyester, je to peklo. Nevím jak ty obleky vypadají a jaký mají střihy, já osobně už bych si konfekci nekoupil. A když už musíš, jsou tady lepší volby.

Odkaz ke komentáři

Přátelé, potřebuji na středu oblek na pohřeb a s hrůzou jsem zjistil, že mám obleky pouze modré a z černých mi zbyl pouze smoking. Co teď? M&S za 3000, nějaká půjčovna, nebo napadne vás ještě nějaká alternativa... ?Černý oblek asi nosit moc nebudu, nerad kupuji věci na jedno použití a poměrně se mi mění postava, ale zase když už něco kupuji, tak jestli nevzít něco mírně lepšího... slevy nikde nejsou, abych si to dokázal v sobě nějak obhájit.

Pokud to není pohřeb VIP, tak stačí černé kalhoty, černé boty, černé ponožky, bílá košile a černá kravata.

Bandiho bych doporučij jako jednorázový oblek - obléknout a položit do rakve

Odkaz ke komentáři

Ja teda nejsem odbornik a obleky uz defakto nastesti nenosim, ale i tak mi prijde, ze kdyz jsem vyrazil v lepsim obleku, tak nic a kdyz jsem si vzal tu nej mrdku ze Zara, tak me to zensky chvalej. Material sice o nicem, ale asi jsou sik. Nicmene na takoveto kazdodenni noseni to teda neni...

Odkaz ke komentáři

Na spravnu cinnost treba volit spravne nastroje,.... fullsynthetic od Bandi je na pocintanie sa omackou na kare dva krat do roka + cistiaren a visenie v satniku zostavajucich 99.99% casu celkom solidna volba a ten kto chce/musi v obleku kvasit 8h/day bude samozrejme lovit v inych vodach.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

V Bandi jsem se ani nikdy nebyl podívat, natož uvažovat o tom, že bych tam nechal své peníze :)

Skvělé, odpověď, která sice nic nevypovídá o obleku či oblecích, zato nám přibližuje stav mysli, těla a peněženky Cool as Ice .....

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Tak doufám, že chvála nebude předčasná, ale na doporučení kámoše, kterýmu dost věřím jsem včera navštívil salon pana Gustava Šimůnka na Letný. Pokud byste hledali web, nic moc se nenajde, jen kontakt a sem tam nějaký hodnocení. Na místě samém ovšem najdete podnik jak ze Savile Row, uvnitř příjemné prostředí, rozešité obleky, nejrůznější látky atd.

A co mě nadchlo předveším, byl pan Šimůnek, resp. jeho přístup. Jen jsem mu řekl, že bych chtěl něco ve stylu anglickýho sportovního saka, on se okamžitě chytl, obratem vyjmenoval jak by to mělo vypadat, načež začal vyndavat látky. Nakonec jsem vzal nějakou střední gramáž, ale pokud by někdo chtěl fakt tlustý sako v anglickým venkovským stylu, tak i toho tam má mrak. No a za týden v pátek mě čeká zkouška.

Jo a třešnička ohledně placení: "Záloha? Ne, proč, vždyť Vás doporučil pan XY. Peníze můžete přinést na zkoušku, klidně i libovonou část nebo až komplet k převzetí. Proč bych Vám jako neměl věřit, že to zaplatíte?"

Upraveno uživatelem warann
Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Delame si ted srandu z kolegy, ze mu na novem saku chybi knoflik (ten spodni).

Rika, ze ten se nikdy nezapina a proto ho tam uz nedavaji. Divny je jen, ze dirka na ten knoflik tam normalne je (jednorade sako s 2 knofliky), jen knoflik tam chybi. Tak pak zacal argumentovat tim, ze ukazoval tu latku, ze se jako nic neutrhlo, ze tam nic nikdy nebylo nasito. A ono to tak fakt vypada...no, viklame ho, ze ma tedy total zmetek, kde ozraly krejci zapomnel knoflik vubec prisit, takze to pojede zkonzultovat do obchodu kde to kupoval.

Predbezne by me nicmene zajimalo, jestli moda pokrocila natolik, ze je mozny spodni knoflik nedavat, ale dirku nechat.

Odkaz ke komentáři

Tak doufám, že chvála nebude předčasná, ale na doporučení kámoše, kterýmu dost věřím jsem včera navštívil salon pana Gustava Šimůnka na Letný. Pokud byste hledali web, nic moc se nenajde, jen kontakt a sem tam nějaký hodnocení. Na místě samém ovšem najdete podnik jak ze Savile Row, uvnitř příjemné prostředí, rozešité obleky, nejrůznější látky atd.

A co mě nadchlo předveším, byl pan Šimůnek, resp. jeho přístup. Jen jsem mu řekl, že bych chtěl něco ve stylu anglickýho sportovního saka, on se okamžitě chytl, obratem vyjmenoval jak by to mělo vypadat, načež začal vyndavat látky. Nakonec jsem vzal nějakou střední gramáž, ale pokud by někdo chtěl fakt tlustý sako v anglickým venkovským stylu, tak i toho tam má mrak. No a za týden v pátek mě čeká zkouška.

Jo a třešnička ohledně placení: "Záloha? Ne, proč, vždyť Vás doporučil pan XY. Peníze můžete přinést na zkoušku, klidně i libovonou část nebo až komplet k převzetí. Proč bych Vám jako neměl věřit, že to zaplatíte?"

Tak jak jsi dopadl? A cena?

Odkaz ke komentáři

Možný je všechno. Mě stačí když vidím všitej kapesníček. Na blití. 

Doudám, že se sakem - viz shora dopadnu líp. Mám ze sebou první zkoušku, příští čtvrtek mě čeká druhá a pak by mělo být hotovo. Je to komplet bespoke, pro mě první tak se celkem teším.

Odkaz ke komentáři

Delame si ted srandu z kolegy, ze mu na novem saku chybi knoflik (ten spodni).

Rika, ze ten se nikdy nezapina a proto ho tam uz nedavaji. Divny je jen, ze dirka na ten knoflik tam normalne je (jednorade sako s 2 knofliky), jen knoflik tam chybi. Tak pak zacal argumentovat tim, ze ukazoval tu latku, ze se jako nic neutrhlo, ze tam nic nikdy nebylo nasito. A ono to tak fakt vypada...no, viklame ho, ze ma tedy total zmetek, kde ozraly krejci zapomnel knoflik vubec prisit, takze to pojede zkonzultovat do obchodu kde to kupoval.

Predbezne by me nicmene zajimalo, jestli moda pokrocila natolik, ze je mozny spodni knoflik nedavat, ale dirku nechat.

:-))) Spodní knoflík má v pravý neprostřižený kapse, až ji prostříhne, najde ho a muže si ho tam nechat přišít, jak bude chtít :-) A dyť ty knoflíky na rukávech jsou taky k ničemu.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...