Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Doporučil bych @nekdo zadat tenhle úkol AI, která jestli něco umí, tak rešerše a pomoc s multikriteriálním rozhodováním: zadej svoje požadavky (ať už technické nebo statusové), k čemu mobil používáš (takové mobilní daily routines) a očekávání, co Ti nový stroj má přinést. A uvidíš…😎 Btw: doporučuji po vlastní zkušenosti - mám 14 pro 500 G a chtěl jsem upgrade. AI mi vysmahla velmi precizní srovnání v rámci mých potřeb a varianty řešení (a to včetně hezky vyargumentovaného doporučení "počkej si na další model"🤪😉). Už jen to vlastní zamyšelní nad daily routines a skutečným využíváním stroje Ti pomůže v orientaci…😉

• po měsících...
Odesláno

Hele, ma jeste smysl lepit na mobil ochranny sklo? Ja ho sundal asi pred rokem a pul (starej ajfoun) a mam tak presne jeden miniskrabanec, a to ho fakt nesetrim. Tudle mi v cca 70km/h sletel ze strechy auta a cajk.

Ted jsem se ulakomil na novej mobil zene, ma cenu to resit? On je ten displej bez takovej hezci, mi prijde..:)

Odesláno

No, já si ho třeba nelepím, mám knížkové pouzdro (dřív jsem měl zasouvací) a chovám se k němu slušně. Ale zrovna ženě (má jen takovej ten kryt na záda) ten telefon občas padá a jeden už si takhle naťukla a jelikož měl ochranné sklo, prasklo to a ne vlastní sklo a další, kde ochranné sklo neměla, tak tomu sklo popraskalo. Teď ho zas nemá, ale zatím ji nespadl (má na skle možná nějaké vlásečnice).

Odesláno

ked nosis mobil kade tade po vackoch, tak urcite to zmysel ma. ochranne sklo mam, a je do*ebane to, a nie sklo mobilu, ak bude mat zena mobil v kabelke, tak ho poskrabe hocicim

Odesláno

No to prave nevim, ty ochranny skla jsou samo mekky, ale nemyslim ze je to origo sklo uplne stejny blato - ze kdyz mas poskrabany to nalepeny, automaticky bys mel poskrabany i to z vyroby. Jde mi o to jestli to nekdo nosi uplne bez a jaky ma pripadne zkusenosti..

Odesláno

Ano, skla jsou čím dál lepší a odolnější, ale mít současně pružnost a odolnost má své hranice. Pády jsou zdaleka nejhorší. Pokud máš dobré pouzdro (nad okraj displeje) tak dejme tomu. Ale švagr měl před pár lety nový mobil a spadl mu tak nešťastně na zem, že malý kamínek na jinak rovném a čistém chodníku znamenal pavučinu (S23 ultra). Zbytek samozřejmě díky obalu bez poskvrny, ale displej v prd.li. Ano fungoval, ale mobil za 30k měl v tu chvili cenu pár tisícovek (za výměnu chtěl servis cca 10k). . Já bych těch pár stovek do skla investoval, pokud je to dražší mobil. 

Odesláno (upraveno)

Od roku 2010 nosívám iPhony v kapse bez klíčů nebo jiného bordelu a (kromě úvodní krátké epizody se zázračnou fólií s doživotní zárukou, které se během měsíce odlepily rohy a po týdnu přemlouvání letěla do popelnice) jsem žádný holý displej nerozfláknul ani viditelně nepoškrábal - takže za mě "au naturell", na manuální práce maximálně s gumovou šprckou na zádech, kvůli zmenšení rizika vyklouznutí ze zpocené ruky. Ne tak bohužel u manželky a dětiček, kterým nikdy nečinilo problém fláknout mobilem v libovolnou chvíli o zem. Zrovna před hodinou se mi drahá z auta vykutálela tak šikovně, že kdybych se hned rozjel, perfektně bych jí ten z kapsy vypadlej poklad (sklo + kreditkama vypolstrovaná vertikálně otevíraná "štrajtofle" s magnetickým ocáskem, díky kterému se při pádu neotevírá a na rozdíl od nablblých "knížek do strany" jde používat bez přehmatávání) přejel zadním kolem. Takže stejně jako tady s hodinkama: to co u některého i po letech nošení vypadá jako čerstvě po vybalení, to by u jiných (kategorie "dobité jak cigánské hračky") nezachránil ani airbag. Radši nebudu publikovat jak vypadají její "hodinky" - štěstí že slušné nechce a to co nosí je jenom OLED čínskej kepl na počítání kroků, kde ji každá další iterace při utopení/rozflákání/roztržení pásku nestojí víc než pár stovek + čas na sesynchronizování s mobilem :whistle:

Upraveno uživatelem Radek124
  • Dát hlas 1
Odesláno

Radek to vystihl naprosto presne, trochu problem je tedy s Foldy kdy se kazda necistota obtiskne do displeje a ten dulek tam zustane. Coz clovek prestane resit kdyz si uvedomi ze je to spis vlastnost nez vada. Nevadi to nicemu.

Odesláno
před 5 hodinami, Micey napsal:

No to prave nevim, ty ochranny skla jsou samo mekky, ale nemyslim ze je to origo sklo uplne stejny blato - ze kdyz mas poskrabany to nalepeny, automaticky bys mel poskrabany i to z vyroby. Jde mi o to jestli to nekdo nosi uplne bez a jaky ma pripadne zkusenosti..

Ja nosím telefón bez fólií roky a nejaké mikroškrabance (teda skôr je to jeden multi :D) mám len na tomto poslednom (tuším S23?). Nepodstatné, vidím ho, len keď ho hľadám a správne natočím do správneho svetla. Fakt ho nešetrím, padá mi na zem úplne bežne, pchám ho všade, kde sa mi zmestí, aj na trekoch – tam dostáva obzvlášť záhul, lebo všade je prach, býva mokrý a s touto zmesou ho potom pchám do vrecka, kde sa takmer nezmestí.

Je na rohoch obitý, zadná sklenená stena prasknutá, ale displej – ten je na pohľad bez poškodenia. Teóriu, že gorila glass je tvrdšie ako čokoľvek, čo na to nalepím, som čítal pred dávnymi rokmi, a podľa mňa je správna. Rušívé škrabance som mal naposledy na nejakej fólii na niektorom z prvých smartfónov.

Odesláno

Taky se to dá kdyžtak pojistit proti pádu. To jsem teda nikdy nevyužil (nekupuju si drahý telefony) a bude to asi otázka peněz a podmínek, ale možná, že u dražšího telefonu, kterej si člověk nechce "mrvit" nějakým pouzdrem a ochranným sklem/fólií, by to mohlo mít smysl, náhoda je blbec a nikdy neviš, jak nešikovně ti telefon na co spadne. Možná to někdo má i v nějakým pojištění domácnosti.

Odesláno

Klíčový bude ten uživatel a to, jak telefon používá (když vidím ty VELMI časté pády telefonu mé ženy, divím se že ochranné sklo a pouzdro dokáží odolat).

Já používám už jen pouzdro s přesahem kolem displeje a OK.

Důležité to může být pro další prodej: standardně rodinné jabka (ženy a dětí) prodávám přes Mobilni pohotovost - výkupní ceny celkem slušné a žádný opruz s hledáním kupce a jeho následnými kecy okolo.
A tam vždy odloupnou ochranné sklo (občas se ptají, zda tam bylo celou dobu) a pak displej pečlivě zkoumají.

Odesláno

Mě bohužel telefon taky padá, v Nivě při jízdě v terénu ho stále někde hledám pod sedákem. Pouzdro Spigen, na displej mi dali údajně nanofolii, nebylo to takový bláto jako folie co jsem měl pred tím. Časem se odloupala (od krajů), tak šlo sklo a už mám druhý. Asi ho budu dávat vždy...sichr je sichr a náhoda blbec.

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Já se k telefonu snažím chovat co nejlíp a chci, abych se i po letech nemusel dívat na větší poškození. Na druhou stranu s telefonel lyžuju, jezdím na motorce, lodi, kole, kempuju pod širákem, opékám buřty, telefon je vždy někde odložený a nemám ho plně pod kontrolou. Občas spadne, občas s ním o něco ťuknu. Proto jsem na běžný kryt používal i třeba neoprenové pouzdro na zip. I s ním mi na Ukrajině telefon při balení vypadl naa chodník a ostrý kamínek prošel skrz a bylo po displeji. Fólie jsem jsem používal kdysi, ale vadilo mi, že se na dotek chová jinak, jsou na tom vidět otisky atd.  Sklo jsem měl jednou, stejně se odchlypovalo, za ty okraje se dostal prach a bylo to horší než kdyby tam nebylo. Takže už mnoho let sklo nepoužívám, na outdoor mám nějaký odolný kryt a do kanclu víc formální. Vždy mám po ruce mikrovláknový hadřík na brýle, tak s ním denně utírám i mobil a hodinky a Gorilla Glass je skoro jako nová. Před 2 roky jsem zase sháněl odolné pouzdro na můj Samsung S23 Ultra. Nakonec jsem koupil tohle zelené, v ceně byl jak běžný přední rámeček, tak druhý, ale s vestavěným sklem (je to spíš silná fólie). Použil jsem ten první, k čemu se sklem, když to celé je ještě překryto odolným víkem s klipem. Jak s telefonem občas klepnu, všiml jsem si časem, že rámeček je v rohu prasklý. Ničemu to nevadí a není to skoro vidět, ale i tak jsem koupil další 2 skoro stejná pouzdra, černé a červené, abych měl rezervní, navíc je střídám i podle nálady. Časem prasknul i rámeček na dalším, tak jsem si řekl, že zkusím i rámeček se sklem. Je to kupodivu skvělé, nemůže se pod to dostat prach, sice je to jiné na dotyk, i víc lesklé než Gorilla, ale tady mi to nevadí. Takže kdo chce mít na telefonu fakt brnění, tohle mohu doporučit, dělá se pochopitelně na různé mobily.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Ivan Lelák

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...