dawe009 Odesláno 15. října 2020 Nahlásit Odesláno 15. října 2020 Před hodinou, honzyk napsal: Taky Focus ? Varjag: já mám s prodejci tu zkušenost, že jezdí v něčem úplně jiným, než prodávájí, při předváděcí jízdě s Hyundaiem I30 z prodejce vylezlo, že nedá dopustit na Fiat Punto, prodejce od Subaru jezdí Mazdou, a když naši kupovali první Toyotu, tak potom co museli jet vlakem protože mně u tehdy asi 20 letýho Mitsubishi zkolaboval startér, prodavač soucotně pokýval hlavou, že on jezdí podobně starou Hondou No a naši teď Verso nahradili Ravkou, předokolka, hybrid a já se ptám, jak je to s dálniční známkou a parkováním na modré zdarma, vejde se do toho klasickej hybrid, nebo to platí už jen pro plug-iny a elektroauta ? Dík. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Parkování na modré pro hybridy neplatí. Jen pro auta, který lze přepnout na čistě elektrickou jízdu (plug-in a elektro). Dtto dálniční známka. Chvilku to po lobbingu Toyoty na magistrate platilo, ale už to zrušili.
Americkej Odesláno 15. října 2020 Nahlásit Odesláno 15. října 2020 já měl zase ve Volvu motor a převodovku z Rendla, spral to ďas! Bejvalka zas "Japonce" made in France (NISSAN QASHQAI). Asi skončím s ňákým veteránem z doby, kdy se auta dělala aby byla co nejlepší, (dnes co nejlevnějc vyrobený), Z doby, kdy chlapi měli pinďoura a ženský pipiny, děcka tátu a mámu, kdy každej věděl co si má myslet sám od sebe, bez receptu přizdis.áčů. Zkrátka začínám nutně potřebovat auťák z osumdesátek.
bandicoot Odesláno 15. října 2020 Nahlásit Odesláno 15. října 2020 Jen takový doplnění (bez ambicí do toho dál dloubat, protože jsem to jen někde čet v nějaký učebnici) - vyloženě "co nejlepší" se auta asi nedělaly nikdy, s optimalizací kvality (a nákladovosti) jednotlivých dílů vs. užitná doba celýho vozu už přišel sám Ford.
geometr Odesláno 15. října 2020 Nahlásit Odesláno 15. října 2020 před 9 minutami, Americkej napsal: ... Z doby, kdy chlapi měli pinďoura a ženský pipiny, děcka tátu a mámu, kdy každej věděl co si má myslet sám od sebe ...
TLD Odesláno 15. října 2020 Nahlásit Odesláno 15. října 2020 Americkej, jak ja Ti rozumim A sem stastnej, ze LCcko je proste Toyota a Lexus taky a oboji z Japonska
gas Odesláno 15. října 2020 Nahlásit Odesláno 15. října 2020 před 48 minutami, Americkej napsal: já měl zase ve Volvu motor a převodovku z Rendla, spral to ďas! Bejvalka zas "Japonce" made in France (NISSAN QASHQAI). Asi skončím s ňákým veteránem z doby, kdy se auta dělala aby byla co nejlepší, (dnes co nejlevnějc vyrobený), Z doby, kdy chlapi měli pinďoura a ženský pipiny, děcka tátu a mámu, kdy každej věděl co si má myslet sám od sebe, bez receptu přizdis.áčů. Zkrátka začínám nutně potřebovat auťák z osumdesátek. Já to mám naprosto stejně. Sport káry pro radost mám všechny z těch fajn časů a daily jezdím v krabici nasrat na ten dnešní svět ... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Tag Heuer LV Odesláno 15. října 2020 Nahlásit Odesláno 15. října 2020 před 5 minutami, gas napsal: Já to mám naprosto stejně. Sport káry pro radost mám všechny z těch fajn časů a daily jezdím v krabici nasrat na ten dnešní svět ... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Chlape ty sem vytahujes jednu pecku za druhou...to sa nestazujem ale chvalim 500vka? ci 63ka?
honzyk Odesláno 15. října 2020 Nahlásit Odesláno 15. října 2020 před 1 hodinou, dawe009 napsal: Parkování na modré pro hybridy neplatí. Jen pro auta, který lze přepnout na čistě elektrickou jízdu (plug-in a elektro). Dtto dálniční známka. Chvilku to po lobbingu Toyoty na magistrate platilo, ale už to zrušili. Dík, já si pamatuju že kolem toho byly nějaký tahanice, ale už jsem si nějak nedokázal vzpomenout, jak to dopadlo. K nám tem modrej zázrak ještě nedorazil tak mi primárně šlo spíš o tu dálniční známku. P.S. ale hybrid taky umí "elektro režim" tak nevím proč to zvýhodnění nenechali i jim
African Odesláno 15. října 2020 Nahlásit Odesláno 15. října 2020 před 51 minutami, gas napsal: Já to mám naprosto stejně. Sport káry pro radost mám všechny z těch fajn časů a daily jezdím v krabici nasrat na ten dnešní svět ... Mňam
wawrik Odesláno 15. října 2020 Nahlásit Odesláno 15. října 2020 (upraveno) před 8 minutami, honzyk napsal: P.S. ale hybrid taky umí "elektro režim" tak nevím proč to zvýhodnění nenechali i jim Jo, ale tak 2-3 km. To sa jazdou veľmi nazvať nedá, to je skôr občasný dojazd... Ideu bezemisného auta, ktoré exhalátmi neotravuje ľudí navôkol, to veľmi nenapĺňa. Inak RAVka pekná, mám ju tiež objednanú, len štvorkolku. Upraveno 15. října 2020 uživatelem wawrik
Dali Odesláno 15. října 2020 Nahlásit Odesláno 15. října 2020 před 5 hodinami, varjag napsal: No, mozna jo, i kdyz Octa 4 se zrovna moc nepovedla, zrovna vim o trech novych ve firme co se zbláznili. Ale nesoudim, problemy ma dneska kazdej, od proslavene Toyoty pocinaje. Jen si zde nehrajme na vsevedy co jedini vi jak se toci zemekoule. Zvlast pokud se nekdo zivi prodejem konkretni znacky. O to vic by si mel na gentlemanskem foru davat pozor. Pokud tedy nema toto forum jako nastroj na rekrutovani novych zakazniku. Pane vševěde, nevím jestli tvoje poznámka byla na mě, každopádně já se prodejem aut neživím, ani živit nebudu. Škodovku nevlastním a pro sebe ani nikdy kupovat nebudu. Vycházím z množství aut, které se ve firmě protočíla. Tominius: omluva, nechtěl jsem ti nijak zkazit radost z nového auta. Vypadá parádně, barva skvělá.
Radek124 Odesláno 15. října 2020 Nahlásit Odesláno 15. října 2020 @honzyk @wawrik Může to být i běžný hybrid, pokud má výrobce tu drzost napsat do homologace emise kravských prdů pod 50g/km. Všichni dobře víme že regulérní hybrid může jet i v EV režimu (a při vhodném sklonu terénu i dost rychle a daleko, takže při dostatečně velké trakční baterce to vyjít může), stejně jako že vlhké sny nevzdělaných bruselských greténů o <<100g/km jsou hlavně u větších aut v kopcovité středoevropské krajině fyzikální nesmysl - protože jejich dosažení je i na ideální rovině eco-rallye (s přednabitou baterkou, vyprázdněnými nádržemi, přelepenými spárami a zakrytými koly na tvrdých gumách s minimálním valivým odporem) a ne normální jízda
varjag Odesláno 15. října 2020 Nahlásit Odesláno 15. října 2020 před 2 hodinami, Dali napsal: Pane vševěde, nevím jestli tvoje poznámka byla na mě, každopádně já se prodejem aut neživím, ani živit nebudu. Škodovku nevlastním a pro sebe ani nikdy kupovat nebudu. Vycházím z množství aut, které se ve firmě protočíla. Tominius: omluva, nechtěl jsem ti nijak zkazit radost z nového auta. Vypadá parádně, barva skvělá. Ne, soudruhu, ja vim ze auta neprodavas. Ale pohaneni francouzskeho auta jako nespolehliveho od nekoho kdo ma Jeep je fakt k smichu. Ale ja chapu ze ho mas pro radost. Jako ja jaga. A to je dobre. Jen jsem nechtel Tominiusovi kazit radost, jak jste se do nej pustili. Tak si to tak neber a nech si toho vseveda. Jako vsevedi jste reagovali vy, ne ja....
Dali Odesláno 15. října 2020 Nahlásit Odesláno 15. října 2020 před 29 minutami, varjag napsal: Ne, soudruhu, ja vim ze auta neprodavas. Ale pohaneni francouzskeho auta jako nespolehliveho od nekoho kdo ma Jeep je fakt k smichu. Ale ja chapu ze ho mas pro radost. Jako ja jaga. A to je dobre. Jen jsem nechtel Tominiusovi kazit radost, jak jste se do nej pustili. Tak si to tak neber a nech si toho vseveda. Jako vsevedi jste reagovali vy, ne ja.... Hele dobrý vydržím lecos, ale takhle mě neurážej. Jestli něco nesnáším, tak komouše a odboráře, jinak začnu psát sprostě.
M3maniac Odesláno 15. října 2020 Nahlásit Odesláno 15. října 2020 Hoši ono bohužel to jde poslední dobou s kvalitou nejen aut z kopce... Nikdo z výrobců dnes nechce aby vám auto sloužilo spolehlivě 20 nebo 30let, nikdo nechce aby vám telka fungovala 15 let atd atd. Kdysi byly i francouzské auta velmi kvalitní, staré peugeoty 205D byly nesmrtelné , staré rencky 5,19 nebo 21 to samé a dokonce i xm byl ve své době hodně luxusní kočár co něco vydržel, ale ve svém okolí mám dva lidi co koupili citroena a oba brutálně zklamaní, obě auta koupené jako nové v čr, jedno auto se dokonce vrátilo prodejci po xx poruchách během prvního roku. Před cca 3mi lety mě kamarád poprosil, že chce pro známou sehnat v reichu pažouta do 100 tkč, autu kleknul motor přesně po 100 tkm. Takže se bez mučení přiznám, že frantíky posledního desetiletí taky nemusím. Jenže dnes se rozsype klidně vw s 30tkm, takže si člověk moc nevybere. Kdysi motor v sanitce (T4) vydržel klidně milion km, dnes má VW ( T6) ve 160.000 km 5.motor !!! trochu ostuda.
varjag Odesláno 15. října 2020 Nahlásit Odesláno 15. října 2020 před 37 minutami, Dali napsal: Hele dobrý vydržím lecos, ale takhle mě neurážej. Jestli něco nesnáším, tak komouše a odboráře, jinak začnu psát sprostě. Tak to jsme dva co nesnasi komance. Jestli jsi toho vsevěda kterym jsi me pocastoval bral jako lichotku, tak se omlouvam, znelo me to taky jako urazka.. Peace
DavidLC Odesláno 15. října 2020 Nahlásit Odesláno 15. října 2020 před 10 hodinami, varjag napsal: Ja uz mel čecha, itala, francouze, švéda, brita, němce... a nejlepsi auto ze vsech byl Citroen XM. Sest let naproste pohody a luxusu. Nemam proto rad tyhlety nazinazory, toho nebrat, toho brat, ten se rozpadne. Hlavne kdyz argumentuji prodejci koncernu, nebo hyundaie. A maji vzdy 150 fundovanych a statistickych dat. Jako kdyby stali na prodejni ploše. Trochu tolerance hoši, nejste nejchytrejsi a jedini, kteří znaji pravdu. Pochvalte design a poprejte stesti pri vyberu konkretniho kusu, nejsou to v globalu o nic horsi auta nez ty z vaseho salonu. Je to pekny auto. A cenove prijemny. Jé XMko to byl létající koberec, taky moc rád vzpomínám. Měl jsem 3litr. A z francouzů, co do pohodlí, i R25 byla pecka.
African Odesláno 16. října 2020 Nahlásit Odesláno 16. října 2020 Jsme ready, může začít chumelit A líbí se mi to, možná víc jak letňáky, aspoň bude každou sezónu změna. A dneska Vám byla sranda, chystám se k AD, kecám u auta s manželkou a z pod kapoty mňoukání. Říkám, no ty vogo, otevřu haupnu a u motoru se ohřívá kotě, noo to by se pěkně projelo, náš pokec ji zachránil asi život Pak skočila pod auto a manželka ji chytla. Já odjel, a ta moje svatá žena, velký ochránce zvířat obešla sousedy, s těmi se shodla že je opuštěná a zvířecí útulek má stopku. Tak dala na Facebook fotky a chytla se nějaká paní, asi také svatá, protože sedla do auta a jela k nám čtyřicet km. Kotě je po vyšetření u veterináře a má nové kamarády, wow Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
Navazka Odesláno 16. října 2020 Nahlásit Odesláno 16. října 2020 před 22 hodinami, M3maniac napsal: Hoši ono bohužel to jde poslední dobou s kvalitou nejen aut z kopce... Nikdo z výrobců dnes nechce aby vám auto sloužilo spolehlivě 20 nebo 30let, nikdo nechce aby vám telka fungovala 15 let atd atd. Kdysi byly i francouzské auta velmi kvalitní, staré peugeoty 205D byly nesmrtelné , staré rencky 5,19 nebo 21 to samé a dokonce i xm byl ve své době hodně luxusní kočár co něco vydržel, ale ve svém okolí mám dva lidi co koupili citroena a oba brutálně zklamaní, obě auta koupené jako nové v čr, jedno auto se dokonce vrátilo prodejci po xx poruchách během prvního roku. Před cca 3mi lety mě kamarád poprosil, že chce pro známou sehnat v reichu pažouta do 100 tkč, autu kleknul motor přesně po 100 tkm. Takže se bez mučení přiznám, že frantíky posledního desetiletí taky nemusím. Jenže dnes se rozsype klidně vw s 30tkm, takže si člověk moc nevybere. Kdysi motor v sanitce (T4) vydržel klidně milion km, dnes má VW ( T6) ve 160.000 km 5.motor !!! trochu ostuda. Ja mel 407 2,0HDi- kupoval jsem ho jako funglovku- po 60000 km jsem se ho velice rad zbavil do AAA- uz jsem si zacal tykat s automechanikem v Olfinu HK jak se v nem neskutecne srala elektronika - za ty tri roky jsem tam byl s ruznymi problemy ( parkovaci senzory, nesklapela se zrcatka, prestal fungovat palubni PC...) celkem 8x... Ale jednu vec mu nemuzu uprit- nejpohodlnejsi sedacky co jsem kdy v aute mel- kam se hrabe Passat...
AKUC Odesláno 16. října 2020 Nahlásit Odesláno 16. října 2020 před 56 minutami, Navazka napsal: Ja mel 407 2,0HDi- kupoval jsem ho jako funglovku- po 60000 km jsem se ho velice rad zbavil do AAA- uz jsem si zacal tykat s automechanikem v Olfinu HK jak se v nem neskutecne srala elektronika - za ty tri roky jsem tam byl s ruznymi problemy ( parkovaci senzory, nesklapela se zrcatka, prestal fungovat palubni PC...) celkem 8x... Ale jednu vec mu nemuzu uprit- nejpohodlnejsi sedacky co jsem kdy v aute mel- kam se hrabe Passat... ... a ja zase 607 2,2HDi 440.000 km bez problémov ..., teraz 508 2,0HDi 145.000 km a tiež bez problémov súčasne s 307cc 2,0i 165.000 km ... a fakt pohodlné .A srdcovka bola 605 SRTi a 406 coupé tie dodnes lutujem že som predal ...musím ale uznať že pravidelne servisované v autorizovanom servise ..., mal som aj iné zvučné nemecké ale tie radšej no comment ... asi tak .
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se