Přejít na obsah

Co mě dnes potěšilo :) [2009-2020]

Doporučené příspěvky

Díky. Bylo nás tam v Rohlíku 180, postoupilo 12. A to byli už předvybraní lidé po dvou testech. Tak teď ještě, aby klaplo natáčení a výsledek. Dávají to Po-Čt na ČT1 v 18.25 hod. Uvádí Aleš Háma

dík, budu se snažit to chytit a fandit :) hlavně ať máš vidět hodinky. Takže kdy tam budes?
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky. Bylo nás tam v Rohlíku 180, postoupilo 12. A to byli už předvybraní lidé po dvou testech. Tak teď ještě, aby klaplo natáčení a výsledek. Dávají to Po-Čt na ČT1 v 18.25 hod. Uvádí Aleš Háma 

Dej vědět, až poběží díl s tebou. A vyber si na to natáčení nějaký slušný hodinky, jo?

Odkaz ke komentáři

Ze se mi vratila dcerka z porodnice :clap:

Odkaz ke komentáři

Gratuluju, at roste a je zdrava. Maminka tez a ty uz ses zdravej?

Dekujeme, maminka je uz je ok. Jen ja jeste bohuzel ne, ale neda se nic delat.

Odkaz ke komentáři

Potěšilo mě, že jsem v noci narazil na fajn stránky - dveprahy.cz ... takže místo blbýho koukání do stropu jsem srovnával mapy z devatenáctého, dvacátého i jednadvacátého století, a noc utekla jako voda. Fakt povedený, k některým mapovým podkladům se člověk tak snadno nedostane... a tady je to navíc ve dvou srovnávacích oknech. Hlavně původní osídlení v místě dnešních sídlišť je zajímavé. A letecké fotky jsou tam už od r. 1938!

Odkaz ke komentáři

Marto, na tohle jsem sice nenarazil, ale jak pracuju převážně se staršíma lidma, tak sem nosej fotografie, jak Praha ( obzvlášť Praha 10 ) vypadala za jejich mládí a můžu ti říct, že jsem se chytal opravdu jen na pár fotkách a to jsem tu bydlel skoro 35 let.

Odkaz ke komentáři

Jojo, desítka i další periferní části se hrozně změnily za posledních sto let. Koukal jsem, že ještě v r. 1884 končsíla zástavba na dnešním Náměstí Míru a na jeho horní hraně začínaly pastviny, sady a vinohrady. Přitom blbejch pět generací... Prababičce bylo tehdy jedenáct let.

Odkaz ke komentáři

geometr: taky dik, urcite projdu ;)

Odkaz ke komentáři

Jo aha, proč dával sever dolů... Nevím, už si ze školy nepamatuju, ale vím, že jsme se o tom učili (že je obráceně orientovaná). Jestli o tom není zmínka v tom doprovodném textu, já to nepročítal. Dost možná, že to žádný důležitý důvod tenkrát nemělo. V historii nebyly mapy orientované vždy k severu, orientace byla různá a zřejmě to byla věc dohody.

Upraveno uživatelem geometr
Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...