Přejít na obsah

kam investovať???

Doporučené příspěvky

No, kdo si koupil zlato za1,8 milionu v roce 2011, do dneska prisel o 800 tisic.

Je to naprosto obycejna komodita, jde jen o to vybrat pro sve moudro spravne obdobi grafu.

To co jsem psal není moudro, ale dost vydělaných peněz.

Nevím kdo a proč by kupoval zlato v roce 2011.

To bych hypoteticky akorát prodal tu prvou polovinu.:-)

Jen říkám a jde to dohledat že před deseti lety levné koupit 230 Kč/gram, byla dobrá věc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdo by to kupoval v roce 2011? No třeba ti, co jim jiní nakukali, že zlato nikdy neklesá :-D

Já jsem koupil obyčejný panelákový byt za 2M a za pět let bydlení ho prodal za 4,5M. Přesto si nemyslím, že nemovitosti jsou nejlepší investice na světě. Měl jsem prostě kliku.

Odkaz ke komentáři

Kdo by to kupoval v roce 2011? No třeba ti, co jim jiní nakukali, že zlato nikdy neklesá :-D

Já jsem koupil obyčejný panelákový byt za 2M a za pět let bydlení ho prodal za 4,5M. Přesto si nemyslím, že nemovitosti jsou nejlepší investice na světě. Měl jsem prostě kliku.

No klika je třetina a zbytek je tvoje chytrost.

Uměl jsi vydělat prachy a chytře jsi nakoupil, také dobře prodal.

Ale také jsi mohl koupit akcie, třeba Nokia. :-)

Odkaz ke komentáři

Krč, kousek od Sapy, rok 2009. Vietnamci krizi neresili :)

Ale chytrosti na tom nebylo ani za mák. Koupil jsem za tržní cenu, protože jsem potřeboval bydlet a už mě štvaly pronájmy. Na inzerát a prodal jsem zase přes inzerát. Žádný výjimky. 100m2 mezonet to teda byl.

Ale o to nejde - chci říct, že není dobře někomu něco doporučovat a prohlašovat to za správnou cestu. Někdy se něco povede, někdy ne - a NEEXISTUJE univerzálně dobrá investice.

Upraveno uživatelem Jeremy
Odkaz ke komentáři

Lidi jsou strasny jelita. Koupit byt v panelaku za 4,5 milionu :-D:-D:-D

Kazdopadne investice to byla od tebe paradni.

Když jsem se nastahoval do nového bytu 3+1 72m2 v paneláku v r 86, byl jsem nadšený (a mladý), v roce 95 jsme ho prodali za 750 tis., dnes je cena úplně jinde, ale nedovedu si představit tam bydlet. Z takového bytiu bych se úplně zbláznil, ale investice do nemovitosti (pozemků) byla vždy investicí dobrou byť v některých dobách se zdá být horší, tak co svět světem stojí, šly ceny pořád nahoru (už i ve starém Římě). Ovšem ne každému to vyhovuje, zabývat se údržbou pronájmem apod. Každý si najde to své a základem je té věci především dobře rozumnět, žádný poradce to za nikoho nevyřeší, ti jsou často ti poslední, co tomu rozumí.

Odkaz ke komentáři

Možná by stálo i za úvahu koupit lepší kytaru. Gibson, Fender (ne Mexico)v nějaké výprodeji - sem tam se něco objeví a nebo bazar. Tento rok šli všechny modely nahoru a s omezením těžby dřeva se nedá předpokládat že to půjde dolů. Je to jedna z těch příjemnějších investicí než nějaké číslo někde na PC monitoru :-)

Odkaz ke komentáři

Mám skvelej byt v paneláku na Strizkove. Koupeny v 2001 za 1 mio, dum a byt po komplet rekonstrukci. Metro, parkování, parky, atd. Super bydlení, nevím proč bych prodával a kupoval stejnej 80 m byt v novostavbe za 5 mio někde na periferii. Bych musel bejt debil :-)

Upraveno uživatelem Frantik
Odkaz ke komentáři

To co jsem psal není moudro, ale dost vydělaných peněz.

Nevím kdo a proč by kupoval zlato v roce 2011.

To bych hypoteticky akorát prodal tu prvou polovinu.:-)

Jen říkám a jde to dohledat že před deseti lety levné koupit 230 Kč/gram, byla dobrá věc.

Hele nic ve zlém, ale takhle chytrej umím bejt taky, říct zpětně, že by bylo super koupit akcie v tu dobu a v jinou je prodat s obrovským získem. Na zaručených radách na zlatě a na ropě prodělalo mraky lidi. Zrovna zlato stejně jako ropa prošly poměrně prudkým sešupem. Dle mého názoru jsou komodity stejně rizikové jako akcie.

Diamanty jsou kategorie sama pro sebe. Většinou to u nás prodávají podobní obchodníci jako různá pojištění a fondy. Absolvoval jsem několik telefonátů se zaručenými investicemi do diamantů. Diamanty jsou podle mne dobré jediné v tom případě, že potřebuješ zdrhat a chceš mít u sebe velkou částku v malém objemu, který se dá dobře schovat. Nepamatuju si to přesně, ale mám takové tušení, že u diamantů na rozdíl od zlata je nějak problém s DPH.

Upraveno uživatelem VasekN
Odkaz ke komentáři

Mám skvelej byt v paneláku na Strizkove. Koupeny v 2001 za 1 mio, dum a byt po komplet rekonstrukci. Metro, parkování, parky, atd. Super bydlení, nevím proč bych prodával a kupoval stejnej 80 m byt v novostavbe za 5 mio někde na periferii. Bych musel bejt debil :-)

Ale Střížkov je na periferii:-)

Odkaz ke komentáři

Ano, každý to ma jinak. Někdo nemá 6 mio a nechce jezdit hodinu do práce, nebolí trávit denně 2 hodiny v autě.

Já bych hledal o 10km blíže, ale každý den jízda pěknou zasněženou nebo rozkvetlou krajinou je super. Nebo mít 10 mil. a koupit něco v Praze

Odkaz ke komentáři

Ja jezdil 40 - 50 min do prace po praze tak ci tak, takze kdyz ma clovek vlastni firmu a muze si zoptimalizovat kancl - domov tak v tom nevidim problem ... ja jako namezdnik bohuzel nevim v jakem kanclu budu sedet za pet let a taky by me nebavilo delat taxikare detem. Josef01 uz ani jedno resit asi nemusi 

Long: to je deal cos udelal nebo cos chtel udelat a ted sis na to vzpomnel a udelal kalkulace? 

Odkaz ke komentáři

investovat do hodinek. Lehce to kazí kurz eura, ale pořád jsou kousky, který rostou rychleji.

Rolex, Heuer... starý chrono Seika za poslední dobu udělaly obrovský cenový skok, totéž teď dělá Tudor...

Jinak jistota je vzdělání a vlastní bydlení

Odkaz ke komentáři

utrejch: To je pravda já mám vyřešeno, pracovní doba od 10 je ideální :). Kolega jezdil 10 let s Vinohrad na Prahu 5 na 8.00 do práce - 30-40 minut běžná taxa. Dnes bydlí v domku u Dobřichovic, hypotéku má stejnou jako měl nájem a je moc spokojenej.

Odkaz ke komentáři

investovat do hodinek. Lehce to kazí kurz eura, ale pořád jsou kousky, který rostou rychleji.

Rolex, Heuer... starý chrono Seika za poslední dobu udělaly obrovský cenový skok, totéž teď dělá Tudor...

Jinak jistota je vzdělání a vlastní bydlení

... a jiné vlastní nemovitosti (samozřejmě ne vybydlená prázdná vila v severních Čechách v už liduprázdné vesničce... i když, kdo ví... třeba jednou...). A je důležité si uvědomit, že to jsou investice dlouhodobé.

Odkaz ke komentáři

No někdy tak dlouhodobé, že to pak zdědí děti a ještě se u toho rozhádají :) Kamarád má dva byty a domek, byty pronajímá a platí na ně hypotéku, takže se to +/- spolu kryje, investice a opravy jsou už navíc. No má 2 děti, které nakonec skončí v těch bytech a on zůstane v domku, no já nevím, zda se to dá nazývat investicí i když investoce do dětí asi taky potěší :)

Odkaz ke komentáři

Když se tu bavíte o investici do nemovitostí, tak určitě ne načančanej byt za 10mio. Stejně jako u všeho o tom chce něco vědět a mít kontakty. Aktuálně je trh s luxusními nemovitostmi přesycený. Za ty prachy bych koupil v Brně půl baráku, nechal projít převodem do OV, rozdělil na střídmé jednotky, spodek nebytový, zbytek pronájem. Z jedné investice zajištěný pravidelný vývar a stabilní dlouhodobé zhodnocení.

Odkaz ke komentáři

Chce to rozdělit rizika do cca 4 různých věcí ,v ČR je spousta lidí co koupila byt od města za 50k a dnes má cenu 1,5 mio.... Já to štěstí neměl. Znám lidi co tak koupili desítky bytů, nic méně investice do nemovitosti je podle mě jedna z těch rozumných, o zlatu čtu a graf sleduji asi deset let, ale ještě jsem neměl koule ho koupit. Jak psal Sibiř, kdo koupil rozumné a zajímavé auto před 10ti lety investoval velmi rozumně, v podstatě u některých aut stačilo i let 5 či 3 a to stejné platí o hodinkách rlx , Heuer atd. Než si dělat různé životní pojištěni či penzijka, raději kupte byt 1+1 nebo 2+1, nájemník přispívá na hypo někdy ho i cele platí a mas jistotu ze něco budeš mít. Sorry za háčky píšu z tabletu... Ale o co jde hlavně, až přijde den D a nikdo neví kdy, pak bude rad ze nemá jen jakési papírky v jakémsi bankovním domě. V tom lepším případě dostane stovku z tisícovky .......a tady bude i drahé zlato dobré. Takže hodně štěstí a spravnej čich na tu správnou investici chlapi.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...