EpsteinBarr Odesláno 18. září Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září V 2. 9. 2024 v 9:40, EpsteinBarr napsal: Dokonaly opis, mam to uplne rovnako K veci. Po necelych dvoch desatrociach "odisla" moja motorova Stihl. Kupoval som "pre istotu" vyssiu radu, vtedy som za nu dal cca 600 eur. Cenovy navrh na opravu v Stihl = 370 eur ze "zadrety" motor. Urcite, start ide lahucko, akurat nestartuje. 100% starostlivost. Rezem nou asi 2x rocne, aj ked teda od rana do vecera, cize zataz na takyto typ v podstate nulova. Tento tyzden ju mam zaniest do neorigo servisu, tak som zvedavy. Na popud kolegu a pre istotu som sa uz pozeral na akumulatorovu. Vyhodu teda mam v tom, ze uz k inym Stihl strojom mam najsilnejsiu AP teda "profi" bateriu s nabijackou. Tuto bateriu pouzivam v krovinoreze, upravujem asi tak 150 tisov a dalsich cca 70 inych krikov - vsetko vzrastle na cca 3,5 metra a velka sirka. Robim to na 2x (nevladzem kvoli tej vyske) a bateria po prvom dni je na 50%. Pri mojej potrebe rezania dreva (proste neurobim to za jeden den, ale za dva) a ak bude nutny nakup novej, bude to baterka. Ak by teda niekoho zaujimalo ako dopadla storka s motorovou pilou. Potvrdilo sa zadretie motora. Po pouziti tych najprisnejsich metod vypocuvania sa otec priznal, ze pilu pozical znamemu, ved len na jeden den. Co uplne staci, ked si predstavim, co tam dotycny mohol natankovat, resp. aky olej dal do benzinu. No ale, ako sa vravi, za dobrotu na zobrotu. Mam objednanu tuto krasku. Akumulatorova Stihl MSA 220C. Bateria, ktoru uz vyuzivam niekolko rokov je AP 300S. Som velmi zvedavy, kedze recenzie su ok. Nie je to na tazbu do lesa, ale na "hrajkanie sa" na dvore by to mohlo vyhovovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 20. září Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září Ahoj vespolek. Zatim se snad nestalo, ze bych tady na Chronomagu neco nesehnal. Nenajde se tu bud majitel hospody/restaurace, nebo nekdo, kdo by poradil osvedceny podnik ve vychodni casti Prahy a blizkem okoli, kam bychom mohli zacatkem listopadu usadit po svatbe na veceri cca 80hostu? Diky P. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 20. září Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září Je to trošku víc sever a víc okraj, ale byl sem tam dycky spokojenej, nicméně nutno dodat, že sem tam byl naposledy před 4 lety https://www.statek1738.cz/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 20. září Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září Poměkud netypický dotaz: nevíte co je s @jovani? Býval tu pravidelně, ale už delší čas jsem ho tady nezaznamenal, mobil, který jsem na něj měl, taky nic ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 21. září Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září před 23 hodinami, lucid napsal: Poměkud netypický dotaz: nevíte co je s @jovani? Býval tu pravidelně, ale už delší čas jsem ho tady nezaznamenal, mobil, který jsem na něj měl, taky nic ... Odpovím si sám, protože se mi ho podařilo "dopátrat": není s ním nic, funguje, ale dál již bez chronomagu, stejně jako mnoho jiných dříve aktivních členů, kteří to tu sami zabalili ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lynx12 Odesláno 26. září Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září V 20. 9. 2024 v 12:37, Pepino777 napsal: Ahoj vespolek. Zatim se snad nestalo, ze bych tady na Chronomagu neco nesehnal. Nenajde se tu bud majitel hospody/restaurace, nebo nekdo, kdo by poradil osvedceny podnik ve vychodni casti Prahy a blizkem okoli, kam bychom mohli zacatkem listopadu usadit po svatbe na veceri cca 80hostu? Diky P. https://kbelskypivovar.cz/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 27. září Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září Zdar, potřeboval bych pro jednu ad hoc akci nějaký transfer gel - prostě pro přenos ČB obrázku na dřevo. Sehnat se dá ledacos, ale nemám žádnou zukušenost, tak bych ocenil doporučení, co v praxi v pohodě funguje. Našel jsem třeba toto: https://www.davona.cz/e-shop/transfer/transfer-gel-stamperia-100ml-na-prenos-textu-nebo-obrazku/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwrp-3BhDgARIsAEWJ6Sw1Wxa_KH2UZdpWEwgDPEAppRjqkYebXvwnJuQrj_jjngIAQ5ZH6loaAq1MEALw_wcB ale je toho mrak a i jednotlivý popisy jsou celkem odlišný, takže nevím ... Díkes. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 27. září Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září Neřešil jste někdo nákup prvního foťáku pro dítě? Nechci mobil, chci normání digi kompat foťák, pro 5leté dítě. Chci, aby to bylo použitelný a fotky alespoň trochu vypadaly (vytištěné na slušné tiskárně). Díky za tipy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wendellin Odesláno 27. září Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září Ahoj chlapi, mám dotaz na elektrikáře. Určitě se ve zdejší komunitě někdo najde. Jsem úplná lama , co se týče elektrikařiny a mám takový problém. Bydlím v paneláku byt 3+1 v osobním vlastnictví, elektrika původní /hliník/. No a problém je v tom, že mi neustále při větší zátěži/pračka+myčka/ vypadávají pojistky. Ne v bytě, ale až na chodbě. Co by se s tím dalo dělat? Podotýkám, že momentálně nemám 100k a rekonstrukci el. instalace. Moc děkuji za jakoukoliv radu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 27. září Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září Silnější jistič? Důležité spočítat zátěž na jednu fázi,aby ti neshořely dráty ! Také to může dělat přechodový odpor při špatně dotáhnutých drátech v zásuvkách. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 27. září Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září Jestli máš ještě elektriku v hliníku a k ní původní jističe, tak můžou být vyhřátý, ale pokud na jeden jistič jede současně pračka a myčka, do toho si někdo pustí mikrovlnku, nebo varnou konvici, tak to prostě vyletí...silnějšího jističe bych se bál, pokud jsou starý rozvody. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Potvor Odesláno 27. září Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září Ahoj všem, není tu někdo z osazenstva odborník na pracovní právo, prosím? Potřeboval bych konzultaci, samozřejmě to nechci zadarmo. Případný kontakt, prosím do SZ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 27. září Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září (upraveno) před 1 hodinou, redd napsal: Neřešil jste někdo nákup prvního foťáku pro dítě? Nechci mobil, chci normání digi kompat foťák, pro 5leté dítě. Chci, aby to bylo použitelný a fotky alespoň trochu vypadaly (vytištěné na slušné tiskárně). Díky za tipy. My jsme dceri dali cca v 6ti ze supliku stary Pentax MX-1. Zkusil bych treba eBay nebo bazar. Ma dobrou svetelnost, plne automaticky rezim, makro, mensi zoom. Ale koukam ted na nemeckou eBay a ceny jsou docela ambiciozni. Jinak ted v lete chtela k prvnimu vysvedceni Instax, tak jsme vybrali Mini Evo, ma displej, je mozne pouzivat jako digitalni fotak a pak si vytisknout z ulozenych fotek. edit: treba i Sony RX100 nejaky drivejsi model? Upraveno 27. září uživatelem kloubik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 27. září Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září (upraveno) před 1 hodinou, Wendellin napsal: Ahoj chlapi, mám dotaz na elektrikáře. Určitě se ve zdejší komunitě někdo najde. Jsem úplná lama , co se týče elektrikařiny a mám takový problém. Bydlím v paneláku byt 3+1 v osobním vlastnictví, elektrika původní /hliník/. No a problém je v tom, že mi neustále při větší zátěži/pračka+myčka/ vypadávají pojistky. Ne v bytě, ale až na chodbě. Co by se s tím dalo dělat? Podotýkám, že momentálně nemám 100k a rekonstrukci el. instalace. Moc děkuji za jakoukoliv radu. sundej pojistky (jako-že vypni elektřinu co ti jde do bytu, aby tě to nekoplo) a dotáhni dráty (šroubky) v zásuvkách. Upraveno 27. září uživatelem Jehlan upřesnění Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wendellin Odesláno 27. září Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září To myslíš sundat kryt zásuvky a uvnitř dotáhnout ty šroubky co drží dráty? 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 27. září Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září před 27 minutami, Wendellin napsal: To myslíš sundat kryt zásuvky a uvnitř dotáhnout ty šroubky co drží dráty? Měl by jsi to pravidelně kontrolovat a "dotáhnout" , pro laika asi jediné co může dělat. Jinak pokud se to opakuje tak revizního technika. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 27. září Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září před 37 minutami, Wendellin napsal: To myslíš sundat kryt zásuvky a uvnitř dotáhnout ty šroubky co drží dráty? přitáhni ten šroub, který drží a přitlačuje drát aby tam byl dostatečný kontakt - plocha 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 27. září Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září ... a pokud jsou ty zásuvky zahnědlý/opálený tak vyměnit 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wendellin Odesláno 27. září Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září před 55 minutami, Jehlan napsal: přitáhni ten šroub, který drží a přitlačuje drát aby tam byl dostatečný kontakt - plocha Děkuji za radu. Určitě to udělám a uvidíme. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aleš 75 Odesláno 27. září Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září Pokuď ti padá hlavní jistič předpokládám 1F 25A a v bytě v podružným rozvaděči jistič16A nevybaví tak tam můžeš mít okruh zapojený až na hlavní jistič(takový prasárny stále jsou),může být problém i v spotřebiči,volný dráty v zásuvce ti udělaj přechoďák a spíš by ta zásuvka začala hořet než by začala vyhazovat hl.jistič,stejně budeš muset sehnat el. v místě sám to asi nevyřešíš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se