Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 56 minutami, bohus76 napsal:

Alergie na peří neexistuje. A roztoči můžou být v kdejakých luzkovinách, postelích,matracích.... Vše se dá řešit,ale chápu, že duchna se pere špatně ( z peří), duté vlákno lépe.

Hele tak to nevim, ale vzdycky kdyz to v alpach mam tak po chvili nemuzu dychat, musim to vsechno zavrit do vedlejsi mistnosti a pak je to v pohode. Alergii mam na roztoce, to mam potvrzene z alergologie.

Odesláno

Díky za reakce. Já zatím zkoušel různé anatomické a “ortopedické” polštáře, s paměťovou pěnou, duté vlákna různě tvrdé a vysoké. Ty které mi vyhovovaly, tak po čase začaly vadit.

Peří jsem ještě nezkoušel, vždy když jsem to měl někde v ruce, tak mi to přišlo divné 😂 Ale zkusím.

Prodejnám Pro Spánek jsem se vyhýbal z důvodu, že znám pár lidí co tam pracovali a když vyprávěli jak se tam chovají k zaměstnancům, tak jsem nikdy neměl chuť tam vejít. Ale nejspíš tam tedy zajdu pro lepší výběr nebo alespoň kouknout co vše ještě existuje.

Odesláno

Já mám též dobrou zkušenost s Pro Spánkem, kupoval jsem tam 3 matrace, několik polštářů, peřiny a komplet ložnici.

Je super, že tam obvykle nikdo není, takže na tebe prodavačka má čas a vyloženě nabízí, ať se tam poválíš. Doporučuji si tam poležet klidně 10 minut na každém kousku. Jak tam nejsou lidi, tak to ani není tak divné, jako v Ikea.

A doporučuji sledovat eshopy, nejsou úplně nejlevnější, ale občas mají slevu třeba 30 % na některé kolekce.

• Dát hlas 1
Odesláno

Jiná varianta ani nejde doporučit než to tam jít vyzkoušet a poležet si. Sice to neni stopro, protože se potřebuješ na tom polštáři vyspat pár dní aby si věděl na tuty, ale to ti tam asi nikdo neumožní :default_smile:, ale určitě nějakou minutku zkusit poležet to je tam normálka. Co je "průser", že těch polštářů maj fakt hodně a ty nevíš a zkoušíš... Vzal jsem tam manželku a děti ať si každej vybere a odcházel jsem mínus 11 kůlů (jenom za polštáře), ale na všem co se týká postele se prostě něšetří :default_wink:

Odesláno
před 5 hodinami, Jehlan napsal:

GTM GTS 600 - drtič dřeva s benzinovým motorem - Českázahrada.cz

Máte někdo ? Pokud ano, zkušenosti ? 

😉 dík

Prozatím zkušenosti s tímto drtičem nemám, ale o něčem podobném právě uvažuji.

Mám elektrický nožový Vares Shark, tuším 2,8 kW, a zápasím především s velikostí vstupního otvoru, pokud jsou vkládané větve rozvětvené. U tohoto drtiče se mi zdá, že vstupní otvor dole u drtícího bubnu je hodně úzký a obávám se, že se tam budou větší, rozvětvené větve zasekávat. Rozhodně se na to podívej na živo a představ si, co do toho chceš cpát. 

• Dát hlas 1
Odesláno
před 3 hodinami, bedan napsal:

Prozatím zkušenosti s tímto drtičem nemám, ale o něčem podobném právě uvažuji.

Mám elektrický nožový Vares Shark, tuším 2,8 kW, a zápasím především s velikostí vstupního otvoru, pokud jsou vkládané větve rozvětvené. U tohoto drtiče se mi zdá, že vstupní otvor dole u drtícího bubnu je hodně úzký a obávám se, že se tam budou větší, rozvětvené větve zasekávat. Rozhodně se na to podívej na živo a představ si, co do toho chceš cpát. 

Elektrický doma mám, prcek do zahrádky, když je potřeba schroustat ořez. Výkon nic moc ale účel splní. Ale potřebuju něco na druhou zahrádku =

550m2 louku kosím, 2500m2 les čeká probírka a tam bude dost větví a 950m2 hustý nálet průběžně selektuji = "pěkné", "cenné" kusy  nechávám(hloh, dřín, trnka) a zbytek likviduju a do uvolněného prostoru postupně ovocné stromky. 

Ty větve resp. mladé nálety zatím používám na benjeshecke (zatím 3x2x20metrů), ale chci štěpkovat a sypat kolem zasazených stromků kvůli udržení vlhkosti. 

Poměry jsou mi jasné a z videa si umím představit -

, ale asi vezmu dražší variantu Benzínový drtič větví GTM GTS 600 | Ešner.eu kde má to transportní madlo navařené k základně stroje = pevnější uchycení a lepší manipulace oproti GTM GTS 600 - drtič dřeva s benzinovým motorem - Českázahrada.cz , kde má madlo uchycené na násypce ( takže to není na transport, ale jen k přidržení) . Obojí je GTS 600 , ale levnější má specifikaci MSGTS603G a jiný (pro mě horší ) rám. 

Odesláno

Info od AI:

Skutečnost, že se znak nachází na zlatých kapesních hodinkách z období kolem roku 1900, zásadně mění a upřesňuje jeho význam. Nejedná se o oficiální městský ani státní znak, ale o zakázkovou osobní heraldiku (monogram v kartuši) majitele hodinek.
U luxusních hodinek z této doby (např. švýcarské či německé provenience) bylo tehdy běžné, že zlatnické dílny dodávaly hodinky s pouzdrem, na kterém byl připraven prázdný štít (kartuše) se stuhami a mečem. Kupující si pak nechal od rytce do znaku doplnit své vlastní iniciály a rodové či osobní symboly.
Podrobný význam prvků na hodinkách
  • Písmena „M M“ nad věží: Jde o iniciály původního vlastníka (např. Max Müller, Mario Martinelli apod.). Umístění iniciál nad věž či zakomponování do hradeb byl velmi oblíbený secesní a historizující způsob, jak iniciály elegantně včlenit do dekorativního štítu.
  • Písmena „M M“ nad věží: V italské heraldice se monogramy měst či zakladatelů na hradbách objevují velmi často. Zkratka „M.M.“ může odkazovat na latinský název města (např. Municipium...) nebo na konkrétní historický rod (např. italské rody jako Massa, Mazzatosta, Morra atd.).
  • Věž a meč: Tyto motivy na hodinkách symbolizovaly vlastnosti spojené s tehdejším ideálem gentlemana – pevnost, stálost a ochranu (věž) v kombinaci se ctí, odvahou a spravedlností (meč ovinutý ratolestí).
  • Prázdné stuhy: Právě tyto dvě pásky potvrzují zakázkový charakter. Výrobce hodinek je vygravíroval volné, aby na ně rytec mohl dodatečně dopsat osobní životní motto, rodové heslo nebo třeba významné datum (např. rok narození či svatby), k čemuž v tomto případě nakonec nedošlo.
Znak tedy nepatří žádné historické zemi ani městu, ale byl navržen jako unikátní osobní emblém pro konkrétního movitého muže s iniciálami M. M., který si tyto zlaté hodinky na přelomu 19. a 20. století zakoupil nebo je dostal darem.
Odesláno

Díky, ale něco takového jsem už jednou četl (když to AI vyplivla na mě 😇). Zajímá mě konkrétní vlastník tohoto erbu. 

Odesláno

Vážení, potřebuji nějaké rady ve věci dědického řízení, poslední vůle a podobně. Protože to vypadá na zamotanější případ, sháním právní pomoc k osobnímu jednání nejlépe v okolí Pardubic (Hr.Králové, Chrudim). Pokud je tu někdo povoláním  z této oblasti nebo máte dobrou zkušenost s nějakým právníkem, budu velmi vděčen za typ, případně doporučení. V této oblasti se ztrácím. Díky Petr

Odesláno

Panove, kolik mate dni v tydnu / mesici homeoffice (HO)?

Ptam se, bo zamestnavatel nam teď chce omezit HO ze 2 dni v tydnu na jeden, tak me zajima, jaky je dneska v tomto stav... abych se jako nerozciloval zbytecne 😉

Samozrejme myslim jen profese, kde je HO z podstaty veci mozny.
Piste, prosim, i v jake branzi delate (nemusite konkretne, staci "statni sprava", "statni urad", "samosprava - obec/mesto", "korporát", "mala firma", "statni firma", "akademicka sfera", "neziskovka" atd.)

Odesláno
před 22 hodinami, mato57 napsal:

Díky, ale něco takového jsem už jednou četl (když to AI vyplivla na mě 😇). Zajímá mě konkrétní vlastník tohoto erbu. 

Aha, tak si ještě doplň základní info o heraldice.
Pokud si myslíš, že na hodinkách je erb odkazující na konkrétního šlechtice, případně že ti tu někdo (vážně míněně) řekne:
"Jasně, ty dostal Milda Macháčků z Votic za 50 let věrné služby u dráhy!", tak to jsi dost mimo... 😉

Odesláno

@odjinud asi nejsem zrovna typický zástupce, protože mám dost speciální podmínky, ale lze to i takto:

Německý korporát

Pobočka v Praze 

Já v Ostravě 

Obchodní manažer pro CZ/SK trh

Takže buď jsem v terénu, nebo na home office.

Hodně cestuju, ale párkrát do roka se stane, že jsem na HO týden v kuse (a naopak).

Nicméně to bývá 2-3 dny HO nebo 2-3 dny služební cesta (tak nějak v rovnováze).

Odesláno

IT firma, 2 dny HO, ale dá se s vedoucím domluvit, pokud je potřeba i individuálně. 

Dlouhá léta se odolávalo, ale nakonec na to byl při pohovorech dost velký tlak od uchazečů, takže se to zavedlo. 

Jinak v covidu to bylo skoro 100% a to je moc, pak je problém tu firmu uřídit, plánovat schůzky a pod, takto se potkáme v kuchyňce na kafe a vyřeší se potřebné. 

Takže víc bych ani nechtěl. 

Odesláno
před 9 hodinami, odjinud napsal:

Panove, kolik mate dni v tydnu / mesici homeoffice (HO)?

IT firma, už poloviční korporát. Můžeš si vybrat a chodit jak chceš. Někdo je prakticky na 100% HO (jezdí párkrát do roka), někdo je doma 2-3 dny v týdnu, někdo chodí každej den do práce. Funguje to, firma se nás nenápadně snaží postrčit k tomu, abychom se v kanceláři sešli jednou za týden. Větší omezení  se neplánuje.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...