Přejít na obsah

Dotazy - pelmel

Doporučené příspěvky

Prosím, máte tip na internet do lokality se zhoršeným signálem? Našim už roky funguje jen starý "turbointernet" od Vodafonu. Ale přijde mi, že za 7 kil tam mají málo muziky. Zkoušeli to u nás kluci z O2 i T-Mobile, ale nedostanou se na potřebnou kvalitu signálu, aby dostáli smluvně daným tokům a mohli to zapojit. Kdybych šel do dražšího, napadá mě Starlink, ale to důchodci nepotřebují. 

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 51 minutami, Igicz napsal:

Prosím, máte tip na internet do lokality se zhoršeným signálem? Našim už roky funguje jen starý "turbointernet" od Vodafonu. Ale přijde mi, že za 7 kil tam mají málo muziky. Zkoušeli to u nás kluci z O2 i T-Mobile, ale nedostanou se na potřebnou kvalitu signálu, aby dostáli smluvně daným tokům a mohli to zapojit. Kdybych šel do dražšího, napadá mě Starlink, ale to důchodci nepotřebují. 

Díky.

A nějaký lokální poskytovatel vzduchem tam není?

Odkaz ke komentáři

ak to neni uplne na samote, tak by som sa skusil opytat susedov, mozno riesili podobny problem.

To ze O2/Telekom nenameral dostatocnu silu signalu aby to splnalo ich interne poziadavky neznamena ze to dochodcom nebude stacit. Skusil by som vsetkych moznych operatorov pomocou nejakeho speedtestu a kto bude mat najlepsi vysledok, tak by som kupil nejaku SIMku (kludne hlasovu) a stricil ju do 5G routra za par stoviek.

Alebo potom Starlink a idealne zdielat so susedmi

P.S. riesil som podobny problem v turistickej oblasti na strednom Slovensku, a skoncil som so SIMkartou od jedneho z operatorov, ktoru mam strcenu v 5G routri.

Odkaz ke komentáři

V 27. 11. 2024 v 10:49, Igicz napsal:

Ale přijde mi, že za 7 kil tam mají málo muziky. Zkoušeli to u nás kluci z O2 i T-Mobile, ale nedostanou se na potřebnou kvalitu signálu, aby dostáli smluvně daným tokům a mohli to zapojit.

Poradil ti tady kolega

V 27. 11. 2024 v 11:53, zacik napsal:

Skusil by som vsetkych moznych operatorov pomocou nejakeho speedtestu a kto bude mat najlepsi vysledok, tak by som kupil nejaku SIMku (kludne hlasovu) a stricil ju do 5G routra za par stoviek.

Řešil jsem ten samý problém u bráchy na samotě, ani jeden operátor nemá dostatečné pokrytí na to, aby tam pusil fixní LTE/5G internet, pouze místní WiFi poskytoval, který ale nemohl garantovat rychlost (příliš vzdálený přístupový bod) a internet jel kolem 5-7mbit.

V prvním patře mi telefon ale chytal 5G a i na mobilu to jelo kolem 25mbit, takže jsem věděl, že bude fungovat tohle řešení:

https://www.e-anteny.cz/panelove-mobilni-anteny/gsm-3g-lte-5g-smerova-antena-poynting-xpol-2-5g

(dá se koupit i levnější)

+

https://www.tp-link.com/cz/home-networking/5g-4g-router/archer-nx600/

(opět se dá koupit i levněji, klidně bez 5G, pokud tam má LTE ok kapacity)

+

datová SIM od T-mobilu, bez omezení rychlosti a bez FUP, rovnou s retenční slevou (+/- 530 Kč s DPH/měsíc).

Teď má net co jede stabilně +100mbit DOWN, +30mbit UP.

Anténu s routerem můžeš pořídit i za 1/3 cenu oproti mému řešení.

Odkaz ke komentáři

před 6 hodinami, orol napsal:

porovnal sis ty hroty?
Přesněji jejich dříky? jsou stejné? 

před 5 hodinami, revue gt napsal:

Změř průměr nového šuplerou, vyšrouboval jsi šroubek dostatečně? Třetí možnost obrousit část kulatiny, kterou vsunuješ dovnitř. 

Náhradní hrot je ten samý, jako původní. Ale děkuji za zmínku o šroubku. Já dement ten šroubek neviděl. Jak se povrch leskl, vůbec nebyl vidět žlábek ve šroubku a ten šroubek vypadal jako hladký čep. Proto jsem nechápal, jak mám hrot zasunout a upevnit. Starý hrot šel vytáhnout normálně. Asi byl o nějakou tu setinku tenčí.

Takže problém vyřešen a děkuji za nakopnutí. Už mi to tolik nepálí, no.

Odkaz ke komentáři

před 9 hodinami, Klotzman napsal:

Prosimvás, jak je to s ekologickou plaketou pro vjezd do Vídně? Někde čtu že ji musí mít všechny i osobní auta, někde zas že jen užitková. Víte to někdo jistě, jak to je..? Nerad bych platil pokutu...

Iba vozidlá N1, N2 a N3

Odkaz ke komentáři

Pojištění auta (povinné + havarijní). Nastalo každoroční kolečko výpověď staré pojistné smlouvy a sjednání nové. Dělam to tak, že si udělám kalkulaci u vybraných pojišťoven (obvykle těch, kde už nějaké pojištění mám / měl jsem), některé se pak ještě samy ozvou a dokážou cenu trochu upravit.

Dotaz: Má smysl zkoušet srovnání přes nějaký on-line srovnávač? Dam tak akorát svoje údaje nějaké další třetí osobě (anonymně kalkulace prostě nejde, co jsem tak zkoušel). Máte někdo zkušenost, jestli se to vyplatí?

Upraveno uživatelem geometr
Odkaz ke komentáři

Ahoj vespolek! Měl bych prosbu, jde o maličkost. Poslal by mi prosím někdo baterii do hodinek? Naši měniči v Písku o Renatě asi neslyšeli... Rád bych Renatu R399 a hodit jen tak do obálky. Posílat celý hodinky do Prahy a zpět jen na výměnu baterky mi přijde hloupý, podobně jako za dvoudolarovou položku dávat 200 za dopravu. Ne, že by mne to zruinovalo, ale nějak se mi ten nepoměr ekluje. Díky za SZ.

Upraveno uživatelem Americkej
Odkaz ke komentáři

před 6 hodinami, geometr napsal:

Pojištění auta (povinné + havarijní). Nastalo každoroční kolečko výpověď staré pojistné smlouvy a sjednání nové. Dělam to tak, že si udělám kalkulaci u vybraných pojišťoven (obvykle těch, kde už nějaké pojištění mám / měl jsem), některé se pak ještě samy ozvou a dokážou cenu trochu upravit.

Dotaz: Má smysl zkoušet srovnání přes nějaký on-line srovnávač? Dam tak akorát svoje údaje nějaké další třetí osobě (anonymně kalkulace prostě nejde, co jsem tak zkoušel). Máte někdo zkušenost, jestli se to vyplatí?

dělám každoročně přes epojistení.cz. Vždy dají nejlepší nabídku...Většinou si nechávám zpracovat jen u těch lepsích pojišťoven. Stačí zabrousit k nim na stránky, udělati si sám srovnání, nechat kontakt a ozvou se ti do pár minut. 

Odkaz ke komentáři

před 21 minutami, geometr napsal:

No a dostaneš přes to lepší cenu, než když si to on-line pojistíš přímo u té vybrané pojišťovny?

Jde mi o to: Já jim naposílám všechny moje osobní údaje a pak z nich třeba nevypadne výhodnější pojištění, než od pojišťovny.

vždy nabídli lepší cenu než jsem měl....jednotlivé pobočky neobvolávám...na to nemám čas ani náladu. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...