Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Pod stromeček jsem si nadělil krásné kuchyňské nože a nyní přemýšlím nad prvním kvalitním EDC nožem. Primárně by měl být skladný, nositelný běžně v kapse, spíše tenčí a subtilnejsi . Více se mi líbí celokovové provedení, bez karbonu.

Po přečtení pár žebříčků a recenzí mám v hlavě zatím stejný zmatek, jako když jsem vybíral první automaty.

Máte nějaké zajímavé typy? Díky za rady.

Foto jsem si půjčil z "nože-nůž"

post-44633-0-34367000-1578759549_thumb.jpg

post-44633-0-61556600-1578759560_thumb.jpg

post-44633-0-36457000-1578759565_thumb.jpg

post-44633-0-07480100-1578759570_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Dokusan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci kde nejlépe objednat? U nás v Moskito a nebo je to lepší z venku?

Hodně si lidi chválí vídeňský obchod https://www.viennacutlery.com/index.php?id_manufacturer=4&controller=manufacturer&id_lang=1

Nevím jestli jsou levnější než Moskito, ale kdysi to byl nejbližší obchod

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

za predpokladu, že chceš subtilnejšie EDC, tak to ZT0450 je podľa mňa super voľba. Akurát by som upozornil na relatívne krátku rúčku so svojským tvarovaním a z toho vyplývajúci komfort úchopu - niekto to má bez problémov, niekomu to absolútne nesedí. Sám ten nôž vlastním (síce sa pohrávam s myšlienkou, že ho pošlem do sveta) a za mňa je úchop ok.

Nieže by som si prihrieval polievočku na prípadný predaj, no je to pekne spracovaný kúsok s vydareným dizajnom z fajn materiálov. A práve vďaka svojej subtilnosti, človek ani nevie, že ho má vo vačku :).

post-31471-0-67126100-1578765126_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Díky za info. Já vezmu něco jen tak na vyzkoušeni tak do 5k a pak uvidím. Nicméně přesně ten styl Sebanzy hledám. Jednoduchý rovný tvary, ocel a titan.

Mimochodem, kde jsi to objednával?

Upraveno uživatelem Dokusan
Odkaz ke komentáři

Mně na Unčovským strašně vadí, že má příložky a střenky. Reeve má jeden kus, jednoduchý a funkční. Chtěl jsem jeden EDC nůž, aniž by mě časem sralo, že jsem si mohl koupit něco lepšího, jinýho, líbivějšího. Začal jsem na upgrade Ratky, skončil u Sebenzy. Holt si nekoupím nějakou jinou zbytečnost, ale s nožíkem jsem extrémně spokojený

Tahle damašková sebenza byla trošku dražší než Unčovský. 

Upraveno uživatelem financ
Odkaz ke komentáři

Už pár let přmýšlím, že bych si pořídil Mnandi, nejsem nejmladší a vím, že by ke mě i seděl, ale zatím jsem si furt nedokázal zdůvodnit, co bych s ním dělal, kromě toho, že bych se na něj koukal. Do kapes jsem letos přidal Air Pods Pro a další krám se mi tam už těžko vejde. Tak nevím.

Ale koukám na něj často :)

Upraveno uživatelem Muffik
Odkaz ke komentáři

@Dokusan: Nedávno jsem pořídil Lionsteel TiSpine a od tý doby skoro nic jinýho nenosim. Když si ček zvykne na otevírání, nejni mu prakticky co vytknout. Flipper by mu fakt slušel.

Jinak pokud bych šel do custom-made, a uměl to docenit (což zatim neumim), Unčovský by byl na vrcholu výběru.

9a62c982dbac06c5ef2acbfd0be66430.jpg

0f8b805d9f27e03ad3e334aa1b24da74.jpg

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři

Mám stejný názor jako Financ co do jednoduchosti a funkčnosti, akorát jsem asi náročnější, Sebenza šla z domu, protože to není flipper. Damašek je krásnej, ale já ho na noži mít nemůžu, protože je mi líto ho zašpinit.

Měl jsem to větší ZT od Sinkeviche, ale smůla na kus, ložisko chodilo hůř než čínský střepy s podložkama, navíc jsem si vybral cool verzi s carbon střenkou a ta se při pořádným záběru v řezu do větve svíjela jak napíchnutá zmije.

Teď střídám Bradley Alias II, parádní tvar, velikost i supr materiály, ale vadí mi na něm... počkej si na to... vadí mi, že to není flipper, a Číňana Ruike P801 - ten je taky super, flippuje parádně, ale na něm mi vadí, že není z titanu, klidně bych za to připlatil, a má k tomu flipperu i kolík ve hřbetu, který 1) ho hyzdí a 2) nefunguje.

Až najdu nějaký ideál vyhovující výše uvedenému, prodám tu zbývající hromadu železa a budu happy one flipper guy... Počkat, tohle mi něco připomíná...

Upraveno uživatelem Filip.J
Odkaz ke komentáři

Ahoj, omlouvám se, určitě to tu někde bude, ale jak své noze brousite a co se vám pro broušení osvědčilo nejvíce? Já jsem totální nováček ve světě nožů, koupil jsem si jeden, ten nosím, ale ještě jsem ho neostřil a je to už celkem znát. Zároveň se bojím, abych ho brousenim neznicil... díky!

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...