Dokusan Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2020 (upraveno) Pod stromeček jsem si nadělil krásné kuchyňské nože a nyní přemýšlím nad prvním kvalitním EDC nožem. Primárně by měl být skladný, nositelný běžně v kapse, spíše tenčí a subtilnejsi . Více se mi líbí celokovové provedení, bez karbonu.Po přečtení pár žebříčků a recenzí mám v hlavě zatím stejný zmatek, jako když jsem vybíral první automaty. Máte nějaké zajímavé typy? Díky za rady.Foto jsem si půjčil z "nože-nůž" Upraveno 11. ledna 2020 uživatelem Dokusan Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2020 Kluci kde nejlépe objednat? U nás v Moskito a nebo je to lepší z venku?Hodně si lidi chválí vídeňský obchod https://www.viennacutlery.com/index.php?id_manufacturer=4&controller=manufacturer&id_lang=1Nevím jestli jsou levnější než Moskito, ale kdysi to byl nejbližší obchod Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kamilb Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2020 Jo sou levnější.Bral jsem od nich Troodon. Moskito bylo v komunikaci hodně vlažné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dokusan Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2020 Ten se mi líbí hodně.Ještě přemýšlím nad Zero Tolerance Small Sinkevich Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janoj Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2020 Ahoj, za predpokladu, že chceš subtilnejšie EDC, tak to ZT0450 je podľa mňa super voľba. Akurát by som upozornil na relatívne krátku rúčku so svojským tvarovaním a z toho vyplývajúci komfort úchopu - niekto to má bez problémov, niekomu to absolútne nesedí. Sám ten nôž vlastním (síce sa pohrávam s myšlienkou, že ho pošlem do sveta) a za mňa je úchop ok. Nieže by som si prihrieval polievočku na prípadný predaj, no je to pekne spracovaný kúsok s vydareným dizajnom z fajn materiálov. A práve vďaka svojej subtilnosti, človek ani nevie, že ho má vo vačku . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dokusan Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2020 Díky za info. Ještě to budu chvíli studovat, ale jak říkáš, bez toho, aby je měl člověk v ruce, asi těžko hodnotit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2020 Ten se mi líbí hodně.Ještě přemýšlím nad Zero Tolerance Small Sinkevichtoho jsem měl taky ve výběru a nakonec sem skončil u Unčovskýho dark series a nelituju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dokusan Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2020 (upraveno) Uncovskyho sleduju na Facebooku a jsou to parádní kousky, ale nevím, jestli bych to docenil.Můžeš hodit foto? Upraveno 11. ledna 2020 uživatelem Dokusan Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2020 Nad Uncovskym jsem hodne premyslel, nakonec mne zacala vadit sirka noze. A poridil jsem tohle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dokusan Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2020 (upraveno) Porad neznalkovi. To je Chris REEVE? Nebo?Pěkný čistý design. Mě se líbí toto, ale už je to asi nad budget Upraveno 11. ledna 2020 uživatelem Dokusan Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2020 Jj, Chris Reeve, sebkaJo budget, jsem zacal uvazovat o upgrade svoji stary Ratky. Timto bych chtel verejne podekovat Mydlinkovi za konzultace a ochotu. Pak to melo byt neco od Uncovskyho, no a nakonec to dopadlo takhle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dokusan Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2020 (upraveno) Díky za info. Já vezmu něco jen tak na vyzkoušeni tak do 5k a pak uvidím. Nicméně přesně ten styl Sebanzy hledám. Jednoduchý rovný tvary, ocel a titan.Mimochodem, kde jsi to objednával? Upraveno 11. ledna 2020 uživatelem Dokusan Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2020 Nad Uncovskym jsem hodne premyslel, nakonec mne zacala vadit sirka noze. A poridil jsem tohlePěkný, jednoduchý , čistý dyzajn, líbí se Davide. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2020 (upraveno) Mně na Unčovským strašně vadí, že má příložky a střenky. Reeve má jeden kus, jednoduchý a funkční. Chtěl jsem jeden EDC nůž, aniž by mě časem sralo, že jsem si mohl koupit něco lepšího, jinýho, líbivějšího. Začal jsem na upgrade Ratky, skončil u Sebenzy. Holt si nekoupím nějakou jinou zbytečnost, ale s nožíkem jsem extrémně spokojenýTahle damašková sebenza byla trošku dražší než Unčovský. Upraveno 11. ledna 2020 uživatelem financ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Muffik Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2020 (upraveno) Už pár let přmýšlím, že bych si pořídil Mnandi, nejsem nejmladší a vím, že by ke mě i seděl, ale zatím jsem si furt nedokázal zdůvodnit, co bych s ním dělal, kromě toho, že bych se na něj koukal. Do kapes jsem letos přidal Air Pods Pro a další krám se mi tam už těžko vejde. Tak nevím.Ale koukám na něj často Upraveno 11. ledna 2020 uživatelem Muffik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2020 (upraveno) @Dokusan: Nedávno jsem pořídil Lionsteel TiSpine a od tý doby skoro nic jinýho nenosim. Když si ček zvykne na otevírání, nejni mu prakticky co vytknout. Flipper by mu fakt slušel. Jinak pokud bych šel do custom-made, a uměl to docenit (což zatim neumim), Unčovský by byl na vrcholu výběru. Upraveno 11. ledna 2020 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Paul Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2020 Já bych měl na vrcholu spis nůž od Pokorného. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2020 Tak bavíme se v budgetu kolem 7-8k, tam se Pokorný asi nechytá. Nebo...? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2020 (upraveno) Mám stejný názor jako Financ co do jednoduchosti a funkčnosti, akorát jsem asi náročnější, Sebenza šla z domu, protože to není flipper. Damašek je krásnej, ale já ho na noži mít nemůžu, protože je mi líto ho zašpinit.Měl jsem to větší ZT od Sinkeviche, ale smůla na kus, ložisko chodilo hůř než čínský střepy s podložkama, navíc jsem si vybral cool verzi s carbon střenkou a ta se při pořádným záběru v řezu do větve svíjela jak napíchnutá zmije.Teď střídám Bradley Alias II, parádní tvar, velikost i supr materiály, ale vadí mi na něm... počkej si na to... vadí mi, že to není flipper, a Číňana Ruike P801 - ten je taky super, flippuje parádně, ale na něm mi vadí, že není z titanu, klidně bych za to připlatil, a má k tomu flipperu i kolík ve hřbetu, který 1) ho hyzdí a 2) nefunguje.Až najdu nějaký ideál vyhovující výše uvedenému, prodám tu zbývající hromadu železa a budu happy one flipper guy... Počkat, tohle mi něco připomíná... Upraveno 11. ledna 2020 uživatelem Filip.J Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elninoelnino Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2020 Ahoj, omlouvám se, určitě to tu někde bude, ale jak své noze brousite a co se vám pro broušení osvědčilo nejvíce? Já jsem totální nováček ve světě nožů, koupil jsem si jeden, ten nosím, ale ještě jsem ho neostřil a je to už celkem znát. Zároveň se bojím, abych ho brousenim neznicil... díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se