Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Návštěvník milosklikar

Doporučené příspěvky

Faaakt? Já fotochrom sháněl, ale nebudilo to ve mě důvěru, páč jsem kdysi koupil nějaké za litr v intersportu a moc nefungovaly. Pošly odkaz prosím. Já teď vozím žluté brejle za 99,- z dekáče a taky sedí super. Před tím jsem měl Oakleye, ale je mi líto na kole zničit brýle za čtverku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tyhle se zatmavi z cirych pomerne dost.

US $16.80 60? Off | ROCKBROS Photochromic Cycling Bicycle Bike Glasses Outdoor Sports MTB Bicycle Bike Sunglasses Goggles Bike Eyewear Myopia Frame

https://s.click.aliexpress.com/e/cHVShoz6

Tyhle jdou do takovych nasedlych skel, ale do lesa akorat.

US $7.98 51? Off | Queshark Photochromic Cycling Eyewear Bicycle Bike Glasses Outdoor Sport MTB Bicycle Bike Sunglasses Goggles Bike Racing Glasses

https://s.click.aliexpress.com/e/bFmZolLK

Odkaz ke komentáři

Oakley Flight Jacket skla Prizm Trail Torch. Nic lepsiho jsem pro sport na obliceji nemel, ten zpusob jak mi to v terenu kontrasti koreni, hlinu, kameny, je neskutecny. Na silnicnim kole je to taky prijemny, propustnost tak 30%, hlavne kdyz je sundam tak se mi chce zvracet jak je svet najednou osklivej :)

Odkaz ke komentáři

Levné sluneční brýle škodí víc očím než když chodíte bez brýlí :-( Já bohužel se silnou alergií a velmi citlivými kukadly vím že je dobré si připlatit...ale je to opět věc každého soudruha, nechci tady zase rozpoutat nějakou debatu, že sluneční brýle za kilo jsou stejně dobré jako za litr protože nepřeplácím značku :-) :-) :-)

Odkaz ke komentáři

Tohle by mě docela zajímalo ... v čem škodí víc? Už spoustu let si pamatuju informaci, že proti UV stačí libovolný brýle (viz https://www.idnes.cz/ekonomika/test-a-spotrebitel/vyhovujici-uv-filtr-maji-i-levne-bryle.A060602_512427_test_plz). Kvalita materiálu, "průzračnost" skel bude u levných brýlí asi  trochu jinde, ale vyloženě škodit by snad neměly žádný. Leda by byly nějak deformovaný zorníky a zkreslovaly obraz, ale to se dá poznat hned při vyzkoušení ne?

Používám levnější střední třídu (600-800), k očařovi chodím 2x ročně a zhoršování zraku nebo výsledků testů nepozoruju.

Odkaz ke komentáři

Brýle jsou docela dobrej business. Jak jsem psal výš, mám dvoje Uvexy. Jedny z cyklo eshopu něco přes 2k a druhý z pracovních oděvů za cca 600,- . Z pracovních oděvů jsou mnohem pohodlnější, mají víc nastavení a cenově neporovnatelné. Měl jsem třeba 3F a to byl totání šunt. Jak píše Afri, nedalo se přes ně skoro koukat. Po čase mě bolela hlava a měl jsem trochu motáka.

Nicméně si myslím, že když jsou skla špatné tak se to rychle pozná. U levnejch brýlí loterie, ale když se člověk trefí tak ho pak nesere, že je škrábne.

Odkaz ke komentáři

Brýle jsou docela dobrej business. Jak jsem psal výš, mám dvoje Uvexy. Jedny z cyklo eshopu něco přes 2k a druhý z pracovních oděvů za cca 600,- . Z pracovních oděvů jsou mnohem pohodlnější, mají víc nastavení a cenově neporovnatelné. Měl jsem třeba 3F a to byl totání šunt. Jak píše Afri, nedalo se přes ně skoro koukat. Po čase mě bolela hlava a měl jsem trochu motáka.

Nicméně si myslím, že když jsou skla špatné tak se to rychle pozná. U levnejch brýlí loterie, ale když se člověk trefí tak ho pak nesere, že je škrábne.

No vidíš a já i přes velmi citlivé oči zrovna z těch levnějších brýlí můžu zrovna 3F Photochromic :D Ale nevím jaký jsi měl model, některé stojí opravdu za prdlačky. V horách už je to k ničemu, tam Julbo a na ven Ray Ban, s kterými mám nejměnší problémy. Manželka má nějáké levné kousky ze Sportisima a ty nedám déle jak půl hodiny, zarudnou mě oči a děti se mě začnou bát.... :lol2: 

https://www.4camping.cz/p/bryle-3f-photochromic/?gclid=EAIaIQobChMIwe3k77GY4wIVAkkYCh0gCQGYEAQYBCABEgKdO_D_BwE#30432

Odkaz ke komentáři

Tak pokud clovek neleze do hor nebo nejde na pol, tak je tezky rict, zda kdyz das misto 99kc petikilo, tak mas neco jo lepsiho. Sunt jsou bryle ze stanku. Jinak o UV dnes uz nejde, spis o ruzne opticke vady, co muzou bryle mit.

O UV nejde? :-) Jen blbni.... Jinak článků o levných slunečních brýlích a jejich nebezpečí najdeš určitě nezpočet.

Odkaz ke komentáři

Zjavne to myslí tak, že UV filtre majú aj tie najväčšie šunty porovnateľne účinné ako drahé značkové okuliare. Čo potvrdzuje snáď každý test, čo som kedy čítal.

A že skôr ide o optické vady výliskov a podobné veci je pravda tiež.

Odkaz ke komentáři

Dnešní projížďka z Plzně do Varů. Vedlo mě to po příjemných vedlejších silnicích a jelo se mi v tom bezvětří parádně. Před jízdou jsem nasadil nové pláštíky TB lite 2,1 a ty teda umí letět. Bych nevěřil jaký to udělá rozdíl.

post-35267-0-86195700-1562174391_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...