jovani Odesláno 24. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2021 Přivezl jsem si z Antalye různé kávy, měli to všude....je to pitne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal_l Odesláno 24. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2021 před 39 minutami, jovani napsal: je to pitne? Pro mě jo, dělám to tedy klasicky v džezvě... Občas změna oproti presovači. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 24. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2021 cez net kupit ide? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vwtyp11 Odesláno 25. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2021 @Gustaf tak já jsem linej i zmacknout JURU, ale kafe bych si dal, to zase jo tak ji kup do práce nespesso, vždyť to nic nestojí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal_l Odesláno 25. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2021 V 24. 5. 2021 v 15:18, jovani napsal: cez net kupit ide? Tak to nevím, zatím jsem nezkoušel ani nepátral... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 27. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2021 Borci, nechceme si zase udělat nějaké povídání o kávě osobně? Pár z Vás mne oslovilo ať v tomto vlákně, nebo po SZ, jestli bych pro Vás zase něco nespácal. Navíc mám takový pocit hraničící s jistotou, že jsme se na posledním předcovidovém kurzu nesešli úplně všichni. Místo Praha, viděl bych to na celý den, prostory zajistím, třeba by to mohlo být děleno nějak takto: Pěstování Obchod Skladování Mletí Příprava espressa Senzorické hodnocení kávy Co Vy na to? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 27. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2021 Mojí odpověď znáš :-)Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton_ Odesláno 27. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2021 Já bych určitě dorazil rád. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
14titi Odesláno 27. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2021 Minule to neklaplo, takže bych se rád zúčastnil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 27. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2021 (upraveno) Mojí odpověď taky znáš, jen to musí klapnout termínově jo mimochodem @RedAce666 pošli mi prosím do SZ co máš aktuálně k dispozici za zrní, pár pytlů ze sicilie tu ještě mám, ale znáš to Upraveno 27. května 2021 uživatelem JoyStick Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
enGiN Odesláno 27. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2021 Taky bych se rád zúčastnil, pokud to půjde Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
reknimikdojsem Odesláno 27. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2021 Já jsem "objevil" Lucaffé a espresso fakt TOP Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 27. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2021 @Bert Celý den asi určitě nezvládnu, ale i tak bych se rád zúčastnil. Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lykan Odesláno 28. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2021 Ja bych mel tez zajem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nekdo Odesláno 1. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června 2021 Přátele rád bych se trochu posunul a hledám ruční mlýnek nakonec jsem zatím vybral porlex mini - mám se podívat ještě na něco jiného ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 1. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června 2021 (upraveno) Před hodinou, nekdo napsal: Přátele rád bych se trochu posunul a hledám ruční mlýnek nakonec jsem zatím vybral porlex mini - mám se podívat ještě na něco jiného ? Ano. Timemore C2. Su tu toho plne stranky. Oproti tomu Porlexu uplne ina liga. Upraveno 1. června 2021 uživatelem eskimak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bullit Odesláno 2. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2021 Zdravím kávomilové, mám v plánu nákup kávovaru a mlýnku v Buna cafe a jelikož se jedná o větší sumu, chci se zeptat, zda nemá někdo nevyužitý slevový kód. Díky moc Vašek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nekdo Odesláno 2. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2021 Tak nakonec váhám mezi red c2 a titanovým slimem - má ten titan v tomto případě význam ? a je tam rozdíl 5g v popisu - to mi přijde jako zanedbatelné (množstevní rozdíl kávy) nebo je to hodně ? Budu brát z cz (dárek spěchá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 2. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2021 Množství kávy je asi celkem jedno - leda bys věděl, že dotyčný zrovna mele pravidelně množství které se do jednoho těsně nevejde.Já teď taky objednával Timemore, docela jsem to zkoumal a vyšla mi z toho nejlepší ta C2. Pokud to nepotřebuje na espresso a ani nepotřebuje opravdu "high-end" ruční mlýnek, tak jsou ty dražší verze zbytečně drahé na to, co ti dají navíc. Oproti Porlexům je i C2 o míle napřed, oproti těm dražším jen o malinko pozadu.Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
14titi Odesláno 8. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2021 Zdravím ve spolek, měl bych technický dotaz do pléna. Pro přípravu espressa používám dvojitou misku, která byla k Rancilio Silvii originálně. Mám 58mm tamper a s výsledkem jsem víceméně spokojený. Nicméně nastala doba, kdy bych si chtěl dělat jen espresso a né dvojité, protože to nemá kdo další pít. Samozřejmě se mi nechce jedno espresso lít do dřezu. Říkám si, jestli je lepší pořídit nějakou slušnou single misku a menší tamper nebo např. precizní misku na 9-12g, která je vhodná na nahou páku, ale stačil by mi tamper 58mm, který mám. Vím, že příprava kvalitního espressa na single misce není jednoduchá a obzvlášť na Silvii. Má smysl si koupit menší tamper nebo by to mohlo jít na té vypouklé precizní misce? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se