Návštěvník Zmizík Odesláno 24. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2017 Vobjednal sem si Dech tmy od Nicolaie Lilina. Sibiřská výchova i Volnej pád se četly jedním dechem, tak doufám, že nebudu zklamanej.Tak asi sem, zklamanej.
utrejch Odesláno 24. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2017 Werich namlouval Svejka vod roku 1953 do r. 1970. To je projekt!Tomu rikam pracovni nasazeni!
Kristian.nov Odesláno 24. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2017 Werich namlouval Svejka vod roku 1953 do r. 1970. To je projekt!Poslouchám teď toho Kaisera... Docela dobrý, pak schválně pro srovnání zkusím Wericha...
Ondrej71 Odesláno 25. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2017 Okamžiky štěstí od Patrika Hartla - vynikající, čtu jedním dechem a bavím se.
warann Odesláno 28. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2017 (upraveno) Ono jich je asi pet. Kupodivu prevedli prvni dva, pak posledni dva a nemesis jako rozhlasovou hru jeste snehulak namluvili slovaci, ten jsem neslysel. Posledni prirustek jsou svabi a to je asi ten druhej dil. A pravda je takova, ze ty prvni dva dily mi prijdou dost sitny. Od nemesis dal uz se mi to libilo, cervenka tak prumer. Od nesba je nejlepsi audiokniha (a mozna i kniha) Lovci hlav. To cte hammond z top gearu v ceskym dubbingu a dari se mu to podavat spravne ironicky. Ja toho posloucham hodne:dalsi detektivky co jsem slysel: Adler Olsen mi prijde taky jedno z toho lepsiho. Na Wallanderovi od Henninga Mankella je uz videt, ze se to odehrava v 90' takze to je takovy, ale prej to taky nabira na kvalite. Vsechny jsem zatim doposlouchal. Naprosto vyborna je Rychlopalba od Koprivy Robert Gailbrath (ta co napsala harryho pottera) je neposlouchatelna sracka, je to az prapodivne smesne. Kepler: Je to takovy trhly, kvalita ruznych dilu se dost lisi, ale vetsinou je to napinave, Rimsky podava dobrej vykon. Mraz od Bernarda Minniera se mi taky libil. Starsi, ale dobre se to posloucha jako rozhlasova, hra je Maigret s Hrusinskym v hlavni roli. Z nedektivek bych doporucil Dunu, Zaklinace od Sapkowskeho a Aliena: probuzeni.Díky. Mimochodem zrovna jsem narazil na to, že Cermák načetl i trojku (Červenku, co se mi moc nelíbila, ale možná jí dám ještě šanci v týdle podobě). Jinak Lovci hlav samozřejmě super (audiokniha). On je i film, ale ten se mi nepodařilo sehnat ani stáhnout. Jo a když už jsme trochu mimo téma u filmů, tak letos by měl bejt Sněhulák, to jsem docela zvědav. Edit: je a ta audiohra Nemesis je dost divná, taková zmatená. Upraveno 28. ledna 2017 uživatelem warann
warann Odesláno 4. února 2017 Nahlásit Odesláno 4. února 2017 Tak se docela teším Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Ovšem formulace typu: "Nový román Joa Nesboho vyjde v květnu." mi nějak nesedí (byť je možná formálně správě).
gandalf Odesláno 5. února 2017 Nahlásit Odesláno 5. února 2017 Dočetl jsem knížku Torpéda, vpřed! od Douglase Reemana. Popisuje fiktivní příběh nasazení anglických torpédových člunů v Černém moři při pomoci osvobozování Krymu. Spisovatel sám na jednou z těchto člunů za II. SV bojoval.
Mari Odesláno 5. února 2017 Nahlásit Odesláno 5. února 2017 Warann: Lovci hlav byli na DVD v Levných knihách a dají se stáhnout z uloz.to a určitě i z ostatních podobných stránek.
enslow Odesláno 5. února 2017 Nahlásit Odesláno 5. února 2017 Ako knihomol co ma bezne rozcitane aj tri styri knihy mozem povedat ze vacsinu knih co tu spominate som cital :-D zaujimave pohlady na rozne zanre v suvislosti s tym kto ma ako nastavenu latku. No ale ja aktualne citam zivotopis Kennedyho a teraz mi prišla trilogia kmotr Mrazek celkom sa tesim
hufnor Odesláno 18. února 2017 Nahlásit Odesláno 18. února 2017 Poraďte někdo nějakého autora solidních ságových sérií. ˇŽebříčků top X je všude tři ř*ti, ale už jsem se párkrát spálil, jednou s Delaneym a jeho Wardstone chronicles (fkin nudné jaxfiň) aaa toho druhého už si preventivně nepamatuju, ale hlavní postava byla úplně stejná asi 4 knížky, pak jsem to vzdal.Mám rád propracované, šedé, 3D postavy a velký svět, klidně na 20 knížek, ve kterém se můžu zabydlet a pár měsíců si tam hovět.Může to být zábavné, fantasy, sci-fi, historie, prostě něco kvalitního, trochu mimo realitu.Pro představu z mých oblíbených, mám přečteného kompletního Cornwella (Sharpe, 100letá válka, Poslední království, no prostě všechno) samozřejmě Pratchetta, Brandona Sandersona, Joea Abercrombieho, Leeho Childa (Jack Reacher), Forsytha, A.C. Clarkea, Dana Simmonse (Hyperion, Endymion, etc.) Larryho Nivena (Ringworld, Man-Kzin Wars).Nevadí mi osmisetstránkové bichle, nevadí mi, když jich bude třicet. Rád bych něco pokud možno ukončeného. GoT supr, moc líbí, ale Martinovi to trvá, jak hladnému sr*ní. Podobný problém u Sandersona nebo třeba Petera V. Bretta. "Mlaďoši", píšou, snaží se, vydávají, ale stejně to hrozně trvá. Na to byl supr třeba Sharpe od Cornwella, i když ty postavy tam moc trojrozměrné ani nečernobílé nebyly, ale hotovo, doděláno, můžu se do toho pustit bez toho, že bych riskoval, že autor exne uprostřed předposlední knížky z patnácti.Nestojím o severské detektivky, to si to můžu jít rovnou hodit do garáže na trám. Supr je třeba ten Abercrombie, vyloženě zábavné. Drsný fantasy humor.Jo a čtu výhradně anglicky.A teď, prosím, baby, raďte.
mandak Odesláno 18. února 2017 Nahlásit Odesláno 18. února 2017 Co třeba série Prachmistři od Brian McClellan ( http://www.databazeknih.cz/serie/prachmistri-5679 ) nebo Jméno větru od Patrick Rothfuss ( http://www.databazeknih.cz/knihy/kronika-kralovraha-jmeno-vetru-136158 ), případně starší, asi všem známá, ale perfektní trilogie Trója od David A. Gemmell ( http://www.legie.info/kniha/8224-david-a-gemmell-pan-se-stribrnym-lukem ). Dále třeba série Stín krkavce od Anthony Ryan ( http://www.legie.info/kniha/15671-anthony-ryan-pisen-krve ). Z českých autorů třeba série Vlčí věk od Jaroslava Mosteckého ( http://www.legie.info/kniha/251-jaroslav-mostecky-jdi-a-prines-hlavu-krale ).
utrejch Odesláno 18. února 2017 Nahlásit Odesláno 18. února 2017 (upraveno) Poraďte někdo nějakého autora solidních ságových sérií.https://en.wikipedia.org/wiki/The_Chronicles_of_Amber http://www.goodreads.com/book/show/234225.Dune https://en.wikipedia.org/wiki/Raymond_E._Feist Upraveno 18. února 2017 uživatelem utrejch
hufnor Odesláno 19. února 2017 Nahlásit Odesláno 19. února 2017 Díky všem za tipy.@ morbo Ten Malazan je vážně dobrý? Čísla vypadají fajn, 10000 + stránek v 10 knihách + nějaké ty prequely, hotová série, přesně něco takového hledám. Jen jsem si právě už jednou naběhl s jakousi fantasy ságou (preventivně jsem zapomněl autora i název, jen prostě postavy byly naprosto statické a pitomě černobílé asi 4 knížky - dědic magického královského rodu vyrůstá na farmě a netuší, kdo je, najde ho mocný čaroděj a má pro něj quest jak sviň a kluk se teda nechá překecat, je 4 knížky hnusně cnostný a přitom neustále kníká, že na to nemá, tak jsem to pak znuděně odložil).@ ostatní, díky, u některých si budu muset počkat, než se do toho pustím, protože se právě chci vyhnout situacím, které čtu v komentářích typu "Už dva roky čekám na poslední díl trilogie" atp.Já mám rád ty rozlehlé světy na tisíce stránek, ale musím to přečíst všechno najednou. Kdo má jako držet 30 postav a mrtě dějových linií dva roky v hlavě ... Právě to mě štve třeba u Bretta - Dobrý nápad, fajn postavy, ale vždycky u každého nového dílu znova vzpomínám, kdo tam byl kdo.
habadej Odesláno 19. února 2017 Nahlásit Odesláno 19. února 2017 Hele, a zkoušel jsi Zaklínače? Z mého pohledu nejlepší fantasy sága, co jsem četl. Četl jsem dost věcí, co jsi četl ty, tak si myslím, že máme podobnej vkus, tak by se ti Zaklínač mohl líbit. Akorát, že já čtu výhradně v jazyku mateřském :-).
Brumad Odesláno 19. února 2017 Nahlásit Odesláno 19. února 2017 Zaklínač je fajn, mohl by se líbit. Já jsem teď u dvojky, Čas opovržení.
Kristian.nov Odesláno 19. února 2017 Nahlásit Odesláno 19. února 2017 Jo Zaklínač určitě super! A podle toho co píšeš by to mohlo být přesně pro tebe...
hufnor Odesláno 19. února 2017 Nahlásit Odesláno 19. února 2017 Zaklínače znám, toho jsem četl ještě na gymplu, když jsem angličtinu ještě neovládal natolik, abych si v ní dokázal pohodlně číst. Od té doby, co mě angličtina živí, je to pro mě jednak pochutnání, a pak taky výmluva, proč dát hodiny času do knížek - rozšiřování slovní zásoby, studium stylu a udržování se v prostředí jazyka. Kromě toho číst fantasy v češtině je pro mě občas vyloženě utrpení. Jako překladatel naprosto chápu, že kolegové často stojí před naprosto neřešitelnými oříšky, ale výsledky jsou pro mě nezkousnutelné. Viz třeba ten Sanderson a jeho Stormlight Archive. Angličtina prostě naprosto přirozeně kombinuje slova do novotvarů, které znějí naprosto normálně. V těchto knížkách se tam masí šlechta (pokud mají) pomocí obřích "kouzelných" mečů tzv. Shardblades a na sobě mají (pokud mají) taky "kouzelné" brnění tzv. Shardplate. V českém překladu je tam střepkord a střepláty. A tohle já prostě nezkousnu. Ani náhodou. Když pominu, že typický Shardblade je popisovaný jako dvoumetrová šílená kolejnice - něco jako Buster Sword z Final Fantasy na steroidech zkřížený se světelným mečem páč prostě prořízne všechno - kromě Shardplate, a výraz "kord" je tak naprosto mimo, pořád mi tu zůstanou ty hrozné zpatlaniny "střepkord" a "střepláty". Čeština takhle prostě nefunguje. Opakuju, že moc dobře vím, jak je to těžké, protože se sám živím překladem, ale tím spíš prostě knížku s podobnými výrazy prostě nejsem schopný přečíst. A vzhledem k tomu, že fantasy žánr je těch novotvarů plný, tak prostě většinu fantasy nikdy česky číst nebudu.
Xenomorfus Odesláno 19. února 2017 Nahlásit Odesláno 19. února 2017 Ja osobne sem si rad precetl (jako dlouholety hrac WoW) knihy Warcraftu. Nektere jsou slabsi, nektere lepsi. Celkove mohu doporucit.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se