Přejít na obsah

vybírám káru

Doporučené příspěvky

Passata s posledním 2.0 TDI Evo, tím slabším 110 kW. Nebo A4, stejný motor tam má ten slabší 120 kw. Začali je dávat nějak 2020/2021.
Mrkni na spritmonitor.de na spotřeby. Dlouhodobé průměry jsou tam 5 litrů, Passat má pořád nádrž 65 l, takže 1200 km na nádrž, A4 tuším podobně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, jelikož mi bude pomalu končit operák na služebního  DEFa, zvažuji kam dál. Do DEFa už nejdu, je to skvělý auto, ale ta cenovka a náklady na operák už mě trochu limitují. Navíc autorizovaný servis už není v Olomouci a jezdit do Brna nebo Ostravy mě nebaví.

Nebráním se novému Superbu/Passatu s 206 kW TSI, ale mám trochu (dost) výhrady k designu.

Chtěl bych nějaké méně nápadné auto, než byl Defender, původně jsem zvažoval A6 Allroad s šestiválcem na vzduchu, ale dostávám se lehce nad rozpočet.

Mám různé tipy, do čeho jít, ale osobně bych rád vyzkoušel Subaru Outback. Není to úplně manažerské auto, ale svým zaměřením se mi líbí.

A teď můj dotaz. Je ta dynamika toho motoru 2,5i opravdu tak limitující? Chápu, že to pro mě asi dost podstatná změna.  Tusím nějaký Outback jsem tady viděl. Jaké jsou zkušenosti s tím motorem? (Samozřejmě si to půjčím, než se rozhodnu, ale zatím sbírám informace)

Odkaz ke komentáři

Ahoj.

Zkus se podívat na aktuální Volvo S60/V60, kde se dá dostat s 30% slevou na zajímavou částku. Mám ho asi už měsíc (B5 250 koní 4x4 nejvyšší výbava + pár extras 1,19M s DPH) a jsem naprosto nadšen. Outback je super podvozkově, ale 0-100 za 10s při spotřebě kolem 8-9 litrů jsem nebyl schopen akceptovat. 

Upraveno uživatelem exBURN
Odkaz ke komentáři

V 15. 1. 2024 v 8:58, Dokusan napsal:

Tusím nejaký Outback som tu videl. Aké sú skúsenosti s tím motorom? (Samozrejme si to pôžičiam, než sa rozhodnem, ale zatiaľ zbieram informácie)

Rozšířit  

videl si asi môj, mám ho pol roka predtým Honda CRV v hybride. Za mňa asi toľko, chcel som atmosféru, benzín, 4x4 ale s kardanom a aby to bol „držiak“. Pri týchto požiadavkách už toho veľa na výber nie je. Subaru mi prišla ako najlepšia voľba z aktuálnej ponuky. Ten výkon motora je pre niekoho slabý, mňa osobne úplne postačuje/naplatil som sa žandárom už dosť  😀/a som skôr pohodový jazdec ako nervák s vystúpenou žilou na krku. Samozrejme keby bol v ponuke H6, neváham ani sekundu žiaľ nie je a ani nebude. Dialnica, čo je u mňa gro jazdenia je úplne na pohodu 140 tempomat, v aute ticho a len sa to nesie ako na vzduchu – podvozok super. Spotreba od 7,2 po 9,8 teraz v zime. Zatiaľ najazdené 17 tisíc takže okrem 2x výmena olejov a filtrov servisné náklady neviem posúdiť. Každopádne pokiaľ si jazdil s turbínou bude sa Outback javiť ako lenochod, odporúčam poskúšať....

Upraveno uživatelem rado74
Odkaz ke komentáři

Ahoj

Mám Outback 2,5i od r. 2014 do teď. Pokud  potřebuješ při svém stylu jízdy plyn, brzda a rychlou akceleraci, tak to nebude to pravé ořechové. Je to perfektní auto na každodenní ježdění, spolehlivostí perfektní(jenom pravidelný servis)-bez poruchy, aspoň u mně. Toto auto mně naučilo jezdit na pohodu a v klidu. Spotřeba 7,5-9 litrů.

Odkaz ke komentáři

V 15. 1. 2024 v 8:58, Dokusan napsal:

Rozšířit  

Ahoj, mám předchozí generaci, ale motor a pohon je prakticky stejný, i když aktuálně má mít ještě líp vyřešenou převodovku (v nějaké video recenzi psali, že se snížily ztráty přenosu sil o cca 20%), takže by měl být o něco svižnější, než ten můj. Je potřeba to fakt zkusit. Ano, papírově to je nic moc, ale jak často potřebuješ plnou akceleraci 0-100. Vyžaduje také určitou změnu stylu jízdy, jako ostatně asi všechna CVT. Mám ho už 6 roků a kromě běžného servisu a spotř. materiálu jsem s tím neměl vůbec nic.

A pokud bys trval na podstatně rychlejší akceleraci, tak je možnost si nechat dovézt auto z Kanady nebo USA s motorem 2,4 turbo. Tady to myslím dováží Impexta. Servis asi nebude problém, ale netuším, jak to bude s výdrží motoru. A i cena je vyšší (+ 2-3 kila). 

Odkaz ke komentáři

Jeden Outback (2018) jsem tady prodával já. Ještě ho mám. Dost nám tady pod horama nakipalo sněhu, tak jsem prodej před nějakou dobou stáhl a až se oteplí, tak se ještě rozmyslím:-) Dost jsem k němu přilnul. A kupodivu i princezna, která hlavně na tu dynamiku nadávala, si ho teď v zimě zamilovala. Oblíbíla si všecko, kvůli čemu prskala:D Vyšší posed a trošku houpavost.  Přesedala z BMW 120d 140 kw. 

Pokud by ses chtěl projet, není problém. Lokalita Frýdek-Místek. Jinak potvrzuji to, co píše honda6666. 

Jestli nepotřebuješ jezdit horší terén a mít extra prostorný vnitřek, tak to Volvo, co má exBURN je na asfaltu někde jinde. A interiérově taky. Pro mě je aktuální S60/V60 nejkrásnější Volvo. 

Odkaz ke komentáři

Pokud by to náhodou někdo minul, tak test od Vaculíka na Outback byl super, ten chlap je hroznej komik- vyšlo to v květnu loni. Mě osobně se to auto taky moc líbí, přemýšlím, že bych vyměnil Accorda 2.4 co těď provozuje manželka...

Mám obavu, že výkonem tě to proti 206kw TSI asi fakt nenadchne, ale hrozně záleží co od toho auta čekáš a kde jezdíš.

https://www.youtube.com/watch?v=KLA-MZtoH_g

Odkaz ke komentáři

Zrovna řeším, zda nový Outback nebo Volvo V90 (4x4). Co jsem zjišťoval k V90, tak prý ty diesely jsou poruchové, a na dálnici ve vyšších rychlostech vibrace od podvozku. Jinak exteriér paráda, interiér taky. Ale přijde mi, ze z hlediska hw je to taková lepší škodovka s haldexem. Outback to s tema plastama trochu přehnal, vypadá jak Duster. Motor slabej, snad bude spolehlivej, je tam teď přímý vstrik, asi to bude náchylnější na palivo. Nicméně hw mi to prijde velmi dobre auto. Vylučovací metodou jsem skončil u těchto dvou.

Odkaz ke komentáři

@Dokusan toho OTB neber, víš sám, že moje žena stále jezdí toho Forestera XT co jsem dříve měl. Ve srovnání s tím je to unylé, uřvané, prostě to nemá výkon a nejede to. Zas si ale prohlídneš každý připojovací pruh na dálnici až do konce :) :) :) Je to na pohodovou jízdu a upřímně, nikdy jsi služebákem nespěchal? :) 

Já to dilema Superb vs. něco vyřešil v září nákupem Mazdy 6 s 2,5L atmo, nechal to trochu poladit v jednotce a nestěžuju si. Oproti Superbu to furt jezdí po cestě a nestojí to v servisu. A ještě ti firma může koupit i Rolexky na chrono24...

Odkaz ke komentáři

@LovecK Hele nejsi první, kdo mi to říká. Určitě nespěchám tak často jako ty, ale občas ano. 130 do mohelničáku a ještě chtít nějakou dynamiku, asi to fakt nebude úplně pro mě. 

Ale je to vcelku past s výběrem auta. Už sem klesl tak hluboko, že jsem zvažoval i Volvo recharge s T8 a celkově 335 kW.

Odkaz ke komentáři

@exBURN souhlasím, z linky to sjede jako dnes všechno, a to jako "euroauto standard", tzn. prodleva na plynu, nízké otáčky řazení a myslím 194HP/258Nm. Mám aktuálně vyladěno na 210HP/275Nm, posunuté otáčky pro řazení +300 a progresivní křivka plynového pedálu + ještě nějaké drobnosti. Musím ale brát 100 oktan, dlouhodobě to na 95 škube. Na předohrab je to dostačující, není to žádný trhač asfaltu, ale určitě to jede lépe jak aktuální Subo OTB.

Ad 4x4: potřebuju to tak 2x za rok, takže vlastně nepotřebuju, když je sníh, tak na chalupu dojedu v tom XT. Mazda ještě před nějakou dobou šla vzít jako 4x4 s tím dieselem, ale kdo chce lít močovinu do dna kufru... nevím, nevím... :(  

Odkaz ke komentáři

Obzvlášť jestli to řešíš jako operak, ti může být nějaká dlouhodobá spolehlivost a robustnost, což jsou de facto primární a jedine výhody Outbacka, úplně ukradená. Nechápej mě špatně, to auto je super, ale jako daily službák bych ho nechtěl ani omylem. Je to super auto pro aktivní rodinu, která si v něm bude 20 let tvořit vzpomínky a pak ho mladý dostane na vyježdění. Ale urcite ne sluzebak na operak.

Odkaz ke komentáři

V 15. 1. 2024 v 12:49, Maro napsal:

Obzvlášť jestli to řešíš jako operak, ti může být nějaká dlouhodobá spolehlivost a robustnost, což jsou de facto primární a jedine výhody Outbacka, úplně ukradená. Nechápej mě špatně, to auto je super, ale jako daily službák bych ho nechtěl ani omylem. Je to super auto pro aktivní rodinu, která si v něm bude 20 let tvořit vzpomínky a pak ho mladý dostane na vyježdění. Ale urcite ne sluzebak na operak.

Rozšířit  

souhlas!

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...