Přejít na obsah

vybírám káru

Doporučené příspěvky

To se částečně shodneme, rozdíl je v tom, že ten hudebník se denodenním cvičením a hře na stále lepších nástrojích (když má kliku) stane jednou třeba virtuosem, kterýmu je dovoleno hrát na nějakém špičkovém koncertním křídle a tím současně zprostředkovává zážitek dalším lidem, kdežto obráceně, díky dobré, ekonomické situaci, si řada amatérů koupí celkem dobrej nástroj (někdy i špičkovej), čímž se sami pasují do role virtuosa a svým výkonem denně řadu lidí spíš serou.

Mně připadá, že spíš jsou lidi, co mají ty samohrajky a předvádějí se, že zvládnou Chačaturjana.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jasně, to je právě princip toho přehrávače, ale leckdy to zase zahrajou díky tomu líp, než ten co má drahej nástroj a volšový ruce a nohy (nedej bože v kombinaci s absencí sebereflexe)

Odkaz ke komentáři

Já bych tenhle závěr teda neudělal, spíš naopak. Podívej se okolo sebe. Každej jouda s přehrávačem je najednou umělec, DJ, MC.... Málokdo umí opravdu na něco hrát, ale díky technologii mají pocit, že jsou umělci.

Poslechni si nesmysly, co lidi vypouštějí o řízení auta. Každej potřebuje čtyřkolku, protože přece v zatáčkách drží (velkej omyl), do zatáček může jezdit, jako psychopat, protože ESP ne? A brzdit? Co bych se na tom učil, když ABS všechno vyřeší.

Odkaz ke komentáři

Ze piana, husle, trumpety...

Su auta pre vodicov a pre "vodicov".

Kedze nie kazdy vodic si moze dovolit (z roznych dovodov) nieco spravne vodicske, su tu este stale auta strednej i nizsej tried, ktore aku-taku radost dokazu spotredkovat (i kombiky). A potom su tu auta pre "vodicov", ktori by bez senzorov a kamier ani nevysli z garaze. Extra kategoria su "vodicky" na drahych SUV...

Odkaz ke komentáři

Hororozní kombinace platinová dlouhovlasá blondýna tak něco málo přes 20 a obrovské nejlépe černé SUV to je ještě horší než čepičář.

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

Kdyby ses chtěl vydat touhle cestou, kamarád teď pouští černou F11 530d 2011 ve světlý kůži. Kombinace k sežrání. Zajímavý jsou na tom km, 110 tkm poctivejch. Pod 500 ale nepustí a ty chceš něco novějšího

Edit: automat, pádla.

Upraveno uživatelem Americkej
Odkaz ke komentáři

Já bych tenhle závěr teda neudělal, spíš naopak. Podívej se okolo sebe. Každej jouda s přehrávačem je najednou umělec, DJ, MC.... Málokdo umí opravdu na něco hrát, ale díky technologii mají pocit, že jsou umělci.

Poslechni si nesmysly, co lidi vypouštějí o řízení auta. Každej potřebuje čtyřkolku, protože přece v zatáčkách drží (velkej omyl), do zatáček může jezdit, jako psychopat, protože ESP ne? A brzdit? Co bych se na tom učil, když ABS všechno vyřeší.

Spíš bych řekl, že právě ty technologie suplují úspěšně některé ty chybějící dovednosti a jako celek to potom prostě funguje.

Jo a co je špatně na tom chtít čtyřkolku v domnění, že v zatáčkách líp drží?

Odkaz ke komentáři

Trochu to odlehčím, já už mám vybráno. A velké díky patří zdejšímu členu Tomas_2002, bez jehož přispění bych ho neměl. Ještě tedy zatím čekám až bude připraven k předání, snad příští týden...

Jen si tak teď říkám, že by to asi chtělo orange Seiko.  :D

post-53285-0-82614700-1533127239_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Spíš bych řekl, že právě ty technologie suplují úspěšně některé ty chybějící dovednosti a jako celek to potom prostě funguje.

Jo a co je špatně na tom chtít čtyřkolku v domnění, že v zatáčkách líp drží?

Zkus google. Je to velmi rozšířený omyl. Ono to platí jen za velmi specifických okolností a reakce řidiče.
Odkaz ke komentáři

Ještě bych dodal, že slušné řidičské auto dělá kromě zpětné vazby celkové vyvážení, tedy způsob, jak reaguje na podněty. U zmíněného mondea MK2 (první hranaté) byl naprosto úžasný okamžik, kdy po nájezdu do zatáčky člověk krátce ubral plyn, zadek se dostal do lehkého smyku a díky skvělé zpětné vazbě se tento smyk dal udržet a přitom krásně vykroužit zatáčku. To auto byla učebnice zpětné vazby. Měl jsem ho 5 let. Slabinou byl velmi liknavý nástup brzd, což po přesednutí z jiného auta dokázalo vyděsit.

MK3

Ale inak presne popisane ako to auto jazdilo. So ziadnym autom tejto velkosti som taku odozvu uz nikdy nezazil.

Odkaz ke komentáři

Protože se z toho zase vyvine diskuse na 15 stran mezi několika málo lidmi, kteří rozumí fyzice a davem, kterým do hlavy marketing natloukl, že 4x4 je všemocná spása.

Aha, ale tak od toho je přeci tohle vlákno, aby ti, co se nemohou rozhodnout co koupit, si udělali obrázek, třeba podle zkušeností jiných. Já zase často slýchám argument, že čtyřkolka se v 90% nevyužije a pokud nebydlíš na horách, tak je to zbytečnost.

Odkaz ke komentáři

Dobře, tak já si holt dál ponesu svůj vnitřní omyl, že ta čtyřkolka je efektivnější i v normálním provozu, včetně zatáček, ale předesílám, že to prezentuje jen můj názor, aby mi někdo hned nenadával... :)

Odkaz ke komentáři

Pokud myslíš "efektivnější" ve smyslu jízdních vlastností / kontroly nad autem, tak to pro zjednodušení ber tak, že čtyřkolka může být efektivnější (za určitých podmínek) při rozjezdu, ale když už jedeš a potřebuješ zatočit nebo brzdit, je počet poháněných kol v podstatě irelevantní ve srovnání s ostatními faktory jako je styl jízdy, obutí auta, jeho hmotnost resp. celkové vyvážení apod.

Odkaz ke komentáři

Pokud myslíš "efektivnější" ve smyslu jízdních vlastností / kontroly nad autem, tak to pro zjednodušení ber tak, že čtyřkolka může být efektivnější (za určitých podmínek) při rozjezdu, ale když už jedeš a potřebuješ zatočit nebo brzdit, je počet poháněných kol v podstatě irelevantní ve srovnání s ostatními faktory jako je styl jízdy, obutí auta, jeho hmotnost resp. celkové vyvážení apod.

Ale proč by měl být ten druh pohonu v zatáčce nevýhodou, já to vidím naopak (samozřejmě se bavím o nejnovějších pohonech včetně veškeré té elektroniky, hakdexu, a já nevím čeho všeho)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...