Conrad Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Odesláno 31. července 2018 Tak já nevím čemu věřithttps://www.novinky.cz/auto/478584-nemecti-ridici-jsou-podle-pruzkumu-nespokojeni-s-vozy-bmw.html
Andrew Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Odesláno 31. července 2018 Pánové nic proti koncernu, ostatně tam patří i Lambo, nebo Chiron... ale provolávat, že škodovka to natřela silnějšímu BMW je IMHO opravdu mimo. A to se jinak do podobných diskusí nepouštím
Gustaf Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Odesláno 31. července 2018 takhle jezdi koncern ten golf je boží...
Murphy97 Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Odesláno 31. července 2018 Myslím, že tady to bude ještě na 26-29 stránek
exBURN Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Odesláno 31. července 2018 (upraveno) Jj takové žabomyší války přičemž je jasné přece že nejlepší je Mazda :-D Upraveno 31. července 2018 uživatelem exBURN
Pavelpu27 Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Odesláno 31. července 2018 Já bych to shrnul asi takhle - ono fakt moc nejde srovnávat BMW 5 a Superb. Každé to auto je postavené na něco jiného a každé má trochu jinou cílovku. Superb, ostatně jako všechny škodovky, se dost zaměřují na chytré vychytávky a praktičnost interiéru. To jim málokdo může upřít. Na druhou stranu musí dělat spoustu ústupků kvůli použité platformě, ať už se týče schopností podvozku, tak i např. prostoru pro kolena řidiče. Oproti tomu pětka je auto, které je od první chvíle konstruované, jako jeden celek a na celkovém sladění je to sakra znát. Na druhou stranu se ani nesnaží nabídnout takovou porci praktičnosti, jako superb, hlavně co se týče odkládacích prostor. To je asi škoda, ale tak to prostě u prémiovek chodí. Tam se počítá s tím, že když máš žízeň, zastavíš na slušné pití a netaháš plastovou flašku do auta. Podívejte se do audi a bentley. Co se prostoru vzadu týče, ono je to u pětky i sedmy dost zkreslené hodně dlouhým a fakt pohodlným sedákem, o kterém si může škodovka nechat jen zdát. Osobně jsem vzadu absolutně žádným nedostatkem prostoru netrpěl a to mám 187 cm. Hodně ale u BMW dělá zvolená příplatková výbava. Nakonfigurovat dobře bavoráka je fakt magořina a celková cena je úplné psycho.Co se spokojenosti zákazníků týče, vždy je to otázka, kolik muziky dostaneš za svoje peníze. BMW nabízí o hodně víc. Ale ospravedlní to víc, než dvojnásobnou cenu? Na to si musí každý odpovědět sám.
sch7 Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Odesláno 31. července 2018 Já tu snad taky něco napíšu. Musím mít taky superba 2017 l&k 140 kw 4x4 stavitelny podvozek ( úplně na nic, jediné je dobrý comfort na Prahu. Na dálnici jsou mu 2 pruhy málo, když to zapomene přepnout.) Odvetravani sedaček ( to je jen a jen parodie, nás starej mercedes E 2004 to ma asi o 95% procent lepší. A to už to tam skoro nefunguje) motoru 140 kw natrhne prdel novej 110 kw passat a to neřeším ze má asi o 2,5 litru menší spotřebu. Takže srovnání. Za ty prachy bych si koupil A4 combi a byl stastnej. Ale firma bere škodovku a vw a já musím jezdit superbem.
JR_2010 Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Odesláno 31. července 2018 Já tedy zase nechápu, proč by nešlo Superba a BMW 5 srovnávat, když to tady evidentně jeden člen prostě srovnal a nejde o žádná pevná data, ale o jeho vlastní dojem, pocit, proto není přeci důvod se jevit, nedej bože naznačovat, jakej je debil, když z jeho pohledu mu to přijde podobné, někomu to auto sedne víc a někomu míň, proto má možnost volby. Já jezdím kde co a třeba zrovna Superbem jsem projel Německo tam a zpátky několikrát celkem lehce s ručičkou na tachometru 180 a víc a ani jsem o tom nevěděl a uživatelsky mi to přijde dost přívětivý auto.
geometr Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Odesláno 31. července 2018 (upraveno) sch7: Chudinko malej. Upraveno 31. července 2018 uživatelem geometr
Gustaf Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Odesláno 31. července 2018 (upraveno) sch7: Chudinko malej.napadlo mě to samý :D na takový remcaly bych šel s tím, ať si auto koupí z vlastní kapsy Upraveno 31. července 2018 uživatelem Gustaf
shewcza Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Odesláno 31. července 2018 (upraveno) sch7: hele a fakt myslíš, že se dají srovnávat motory v rámci stejného koncernu? Já tak nějak tuším, že to budou stejné motory jen v jiných autech, ale klidně mne pouč. 110kw můžeš mít v superbu i v passatu stejně tak 140kw a řekl bych, že pokud je tam něco jiného, bude to jen kryt motoru. Edit: rozdíl hmotnosti ve prospěch passatu 10kg když srovnáváme 110kw verze. A passat 110kw je lehčí oproti 140kw superbu o 50kg z toho mi vyplývá, že o žádném trhání prdele nemůže být řeč. Co tam máš dál? Upraveno 31. července 2018 uživatelem shewcza
RomanP Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Odesláno 31. července 2018 Na tom se asi nejde shodnout. Parametrů při koupi je tolik a každý má jiný. Pro někoho, jak tu bylo zmíněno, nemá koncern dostatečný machrindex na předvádění se okolí a nebo zákazníkům a pak je tu něco co je dáno českou povahou, a to že všechno naše je defaultně špatné (i když to naše je tady zavádějící). Pravda je, že se musí srovnávat srovnatelné, což ale zase neznamená, že nelze pochválit nějakou konkrétní vlastnost a tím se zase vracím na začátek, že každý má své priority a i ergonomie není správná jen jedna pro všechny. Já jsem si koncernový auto nakonec vybral. Podotýkám, že nejsem zatížen tím, že něco musím, nebo nesmím a nebo že mi auto někdo přidělil. Prostě jsem si ho za svý vybral a koupil. Volba padla na Golfa a to jsem si i chtěl vybrat jinak, ale to auto mi z konkurentů dávalo jako celek největší smysl. Asi dva detaily bych viděl jinak než tvůrce, ale to je minimum. Nenašel jsem tam lehce zvlněný koberec na dně kufru namísto dvojité přepážky, ani nesmyslný nádor na ovládání rádia uprostřed palubky a další věci. Další kapitolou by byl motor, ale to bych popisoval detailně už svůj konkrétní výběr. Je to jako s hodinkama. Úplně stejně.
Pavelpu27 Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Odesláno 31. července 2018 Hoši, nebuďte jedovatí. On naznačuje, že za stejné peníze by raději pořídil menší, ale mnohem dotaženější A4. Já to chápu a mám to stejně. A to si kupuju auta za svoje. Superb určitě není špatné auto a určitě se v něm dá pohodlně zvládnout i dlouhá cesta. Jen ta pětka posouvá ten zážitek o kus jinam.
moco Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Odesláno 31. července 2018 Mě iritují nářeky lidí na auta, co mají zadarmo od zaměstnavatele....to jako fakt si někdo stěžuje na auto za cca 1mio, které mu poskytl zaměstnavatel na každodenní užívání? Lidi běžte si nafackovat a oplachnete se studenou vodou.Berte to jako můj obecný názor, na nikoho cílený.
Micey Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Odesláno 31. července 2018 (upraveno) Já zase nechápu, proč by auto, který je součástí nějakýho firemního benefitu a platim z něj daň, muselo bejt automaticky dobrý? Upraveno 31. července 2018 uživatelem Micey
M.K. Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Odesláno 31. července 2018 Jen k tomu, co psal RomanP, že všechno české je defaultně špatně - mně naopak přijde, že speciálně škodovky se dlouho prodávaly i díky principu "je to český auto, fotr měl feldu, dědek stodvácu, tak já si koupim tu oktávku"... Uznávám, že současná produkce už je o kus dál a asi to nejsou špatný auta.
varjag Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Odesláno 31. července 2018 Za me tedy Škoda celkove OK, celkem spolehlivy a uzivatelsky privetivy. Zcela chybi faktor radosti, zcela prebyva faktor "maj to vsichni" Takze v praci ji mam, doma ani omylem, protoze chci mit z auta radost i za cenu vetsich nakladu. Škodovčičkáři a Folksvágňáci prominou..
Conrad Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Odesláno 31. července 2018 Já tu snad taky něco napíšu. Musím mít taky superba 2017 l&k 140 kw 4x4 stavitelny podvozek ( úplně na nic, jediné je dobrý comfort na Prahu. Na dálnici jsou mu 2 pruhy málo, když to zapomene přepnout.) Odvetravani sedaček ( to je jen a jen parodie, nás starej mercedes E 2004 to ma asi o 95% procent lepší. A to už to tam skoro nefunguje) motoru 140 kw natrhne prdel novej 110 kw passat a to neřeším ze má asi o 2,5 litru menší spotřebu.Takže srovnání. Za ty prachy bych si koupil A4 combi a byl stastnej. Ale firma bere škodovku a vw a já musím jezdit superbem.Být tvůj zaměstnavatel zaplatím ti tramvajenku a volnou jízdenku ČD abys nemusel jezdit v superbu
Pavelpu27 Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Odesláno 31. července 2018 Hoši, tyhle výlevy jsou teda fakt žumpa plná závisti. Služební auto je součást balíčku odměn, platí se z něj daň. Není to žádný milodar od zaměstnavatele. Stejně, jako u mobilu a notebooku, má každý právo se vyjádřit, jestli je poskytnutý nástroj ok, nebo ne. Fakt je v nás ten komunismus tak hluboko zakořeněnej? Budeme se za chvíli posílat z kanceláří do dolů, protože jen tam se opravdu maká?
RomanP Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Odesláno 31. července 2018 Za me tedy Škoda celkove OK, celkem spolehlivy a uzivatelsky privetivy. Zcela chybi faktor radosti, zcela prebyva faktor "maj to vsichni" Takze v praci ji mam, doma ani omylem, protoze chci mit z auta radost i za cenu vetsich nakladu. Škodovčičkáři a Folksvágňáci prominou..Za mě máš prominuto. Já mám z VW radost, kdežto z ostatních že kterých jsem vybíral, jsem tenhle pocit neměl.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se