Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Kamos koupil XC70, která měla 170 tisíc za 330 litru a najezdil dalších 200 a měnil jen spotrebky. A pak ji jeste za 80 střelil. Takže to slo. Ale jsou drahý i s velkým najezdem no.

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno

Filip: Měl jsem dvě volva po sobě, V70 2.4 103kW benzín a S80 D5 120kW, obojí automat a najel s nimi dohromady asi 100tkm, tak sem hodím pár postřehů:

Spolehlivý byly obě, i přes vyšší nájezd, což ovšem neznamená, že by byly levný na servis. 

D5 120kW super spotřeba, ale pořád víš, že jedeš v naftě, čekal bych lepší utlumení vibrací. 

2.4 benzín žere, ale jede "hladce"

Jsou to auta na pohodový ježdění, řidičskej zážitek žádnej

Podvozek neumí moc dobře žehlit nerovnosti.

Automat Aisin dřív (když se nemění olej) nebo později (když se olej mění) odejde, je dobrý mít rezervu na opravu.

D5 bez bufíka zoufale netopí. Bufík bývá často ve výbavě, ale u takhle starých aut málokdy funguje a bývají s ním (drahý) problémy.

Naopak na 1* jsou sedačky, vnitřní prostor a audio, i nižší verze hraje fajn.

T6R je fakt dobrej servis s profi přístupem, pokud je máš v dosahu, je to velký plus.

Rozhodně volva nereznou.

Teď to vypadá, že jsem napsal dost negativů, ale ty se najdou vždycky na všem, měl jsem je obě rád, rozhodně patřily k tomu lepšímu z toho, co jsem kdy měl.

Odesláno

@xjr1: To je dobře, že vypisuješi negativa, rozumím, jak to myslíš, díky!  :)

Narážím v inzerátech dost na motor D5 136kW, to bude asi novější verze - ten taky netopí? I když ono je otázka, na co je kdo zvyklý, stejně jako s tím podvozkem - Mondeo mi přijde, že toho taky moc nevyžehlí  :D

Řidičský zážitek nečekám, je to pro rodinu, jezdím s nimi jak s křišťálem a když se dá celá trasa odjet s půlplynem na pětce beze změny polohy pedálu, tak mi to vůbec nevadí - zato ten vnitřní prostor a nerezovost jsou důležité.

Nájezd máme nízký, takže tolik neřeším spotřebu, benzín je taky pořád ve hře, jedna hezká benzínová 2.4 mi teď utekla, protože tenhle týden ještě nejsme připraveni kupovat, jinak to byl žhavý kandidát.

Řádově jaké částky myslíš tím dražším servisem a rezervou na opravu automatu?

T6R a AV díly sice nemám přímo u baráku, ale na druhou stranu Prahy je to pro mě pořád OK a rád si k nim zajedu, když na ně mám dobré reference...

Odesláno

Jinak XC70 mi na ježdění po silnici přijde zbytečná, je to AWD, takže kurvítko a servisní náklady navíc, těžší (negativum), vyšší (pozitivum), ale to jedno pozitivum mi neodůvodňuje koupi toho auta. Do hor ani mimo silnice nejezdím, teď jsem poprvé po 5 letech potřeboval zajet asi 300 m na louku mimo asfalt, po rovině, Mondeo tam drncalo míň než na silnici III. třídy, takže opět, SUV je pro mě na takové věci zbytečné... přehlídl jsem něco?

Odesláno

Přesně tak, 136kw je novější verze D5, už s filtrem pevných částic. S tím zkušenosti nemám, takže nevím, jak je to s topením. Většina D5 má nezávislé topení, může fungovat jako příhřev - když je venku zima a motor studený, samo se zapne a když se motor ohřeje, zase se samo vypne. Nebo může být s ovládáním/časovačem, je to jen software, takže za nějakou korunu ti v servisu umí udělat z příhřevu plnohodnotný nezávislý topení. Pokud funguje, je to super věc a auto topí na hned. Problém je v tom, že spousta druhých a dalších majitelů ani neví, že v autě bufíka má, není na to žádná kontrolka a v případě příhřevu ani žádný ovládání. No a když nefunguje, což je u desetiletých aut často, tak je to s topením fakt blbý. Za cestu do práce (cca 10km/20-30min, město) to nebylo schopný zatopit. Smysluplná oprava je vyměnit celý vnitřnosti topení, což je cca 10t. Benzín toto samozřejmě netrápí. Jestli topení v autě je, poznáš, když koukneš zespodu mezi levý přední podběh a nárazník a uvidíš tam takovou krátkou kovovou hadici, to je výfuk topení. Aut s D5 bez bufíka moc není, většinu jsou to dovozy z Itálie a nemívají ani vyhřívaný sedačky.

AWD souhlasím, nechal bych to plavat, zbytečný a drahý.

Pokud si dobře pamatuju, při ročním nájezdu 20tkm (což je akorát servisní interval) mi servis vycházel na 20-30tkč ročně. Z toho byl pravidelný servis cca 10t a zbytek vždycky něco k tomu - brzdy, silentbloky ramen, silentbloky motoru, opravy bufíka, vysypaná spínačka, žárovka do xenonu a tak. Dlužno říct, že mám rád auto v pořádku, takže řeším i to, s čím jiní v pohodě jezdí a ve většině případů používám originální díly, takže by to šlo asi dělat levnějc.

Repase automatu mě osobně nepotkala, ale vím, že se cena pohybuje mezi 30 a 60t, podle toho co se všechno dělá. V t6r umí udělat kvalitně. Docela fajn by bylo auto, u kterýho jsou doložený výměny oleje v převodovce, ona pak vydrží o dost dýl. Jinak pánové s t6r jsou ochotní i prohlídnout vyhlídnutý auto před koupí, řekl bych, že služba k nezaplacení:-).

Tož tak, víc mě nenapadá..;)

Odesláno

Super, ještě jednou díky!

Myslím, že mám jasno. Paní se V70, když jsem s tím návrhem přišel, taky zalíbila, takže zítra se už v servise s Mondeem jenom rozhodne, jestli máme na výběr nástupce ještě chvilku čas, nebo jestli půjde Mondeo ze servisu rovnou na vrakáč a pak bych tu V70 bral dost brzy. Výběr v tom limitu, co jsme si dali, docela je, to jsem až překvapený.

Ten servis nějak kousneme, žádný auto není zadarmo a ty částky, co píšeš, ještě považuju za zvládnutelné.

S T6R určitě počítám, pokud nekoupím přímo od nich, tak jim ten vybraný kus určitě přivezu na prohlídku.

Odesláno

Panove, mate nekdo najezdeno neco s Kadjarem, potazmo s tou benzinovou 1,6 co se do toho nove dava? ..ja vim, je to auto s <>.. ale treba .. :)

Budu rad za pripadne reference.

Odesláno

xjr1: trochu to poopravim. Novejsi verze D5 je 151 kW (u platformy P3), pak uz byly jen D4 a D3.

AWD bych se nebal, ale samozrejme je pred koupi lepsi prohlidka s nekym, kdo se specializuje na znacku. Ja bych teoreticky v nasich koncinach AWD nepotreboval, potkat na Jizni Morace snih je zazrak. Ale i kdyby mi melo AWD pomoct parkrat za zimu, nedam na to dopustit. A pokud s vymenou oleje v automatu menis olej i v haldexu a filtr, tak mas pohodu (cely to prijde na cca 10 tis., vymena po 60 tis.).

Auta s bufikem je prave problem sehnat, proto z vrakacu mizi jako prvni a spousta lidi ho dodelava extra. Ja ho mam, ale nepouzivam. Pustim je jen 2 - 3x za zimu, aby se protocil a nezlenivel :-). Bufika poznas i v palubnim PC, jsou tam dve polozky v menu.

Filip.J: jen dej pozor na inzeraty, kolikrat je psany plna vybava Summum a je to holobyt. Cim vic cudlu na panelu, tim lepsi vybava.

Servisnich nakladu bych se nebal, je to za srovnatelny ceny s jinyma znackama. Jen se opravdu vyplati specializovany servis, ale to v Praglu nebude problem. Tak preju stastnou ruku pri vyberu...

Odesláno

@Filip.J: Trochu se zpožděním, ale plním slib ohledně dotazu na ty motorizace. Takže prej je rozumný se vyhnout naftovým čtyřválcům PSA (1.6 a 2.0), jinak v zásadě vše O.K. Na prvním místě asi benzínový pětiválec 2,5T, ale i naftové pětiválce by měly být v pořádku. Až budeš mít vyhlédnutý konkrétní kus, pošli VIN soukromou zprávou.

Odesláno

@M.K. Díky, cením si toho! Diesel 1.6 mi byl podezřelý hned od začátku, do toho bych nešel ani coby neznalý laik, ale u toho dvoulitru bych už nevěděl. Čím dál víc si ale říkám, že zůstanu u benzínu, i když budu občas tahat vozík... když ho utáhla benzínová 1.8 Carisma, utáhne ho i 2.5 V70...

Odesláno

Kamarád chce koupit starší BMW X1 od Renocaru. BMW X1 18Xd za cenu 420 000Kč včetně DPH. Vozidlo je ve velmi dobrém stavu bez jediného škrábance, diesel 2 litr, 105kW, 4 x 4, automat, nájezd 47 tis. km, rok výroby 2014, barva bílá. Je to dobrý deal? Měli by místní Baworofilové nějaký postřeh, nebo případně varování?

Odesláno

Totožné auto v rodině je asi 5let, namítáno 160tkm a jen běžný servis. Motor pohoda pokud není závodník, žere málo. X1 má dobré řízení a celkově myslím, že je to povedené auto, což si třeba o stejné generaci x3 nemyslím. Ale největší odborník na BMW je tady Láska.

Odesláno

Totožné auto v rodině je asi 5let, namítáno 160tkm a jen běžný servis. Motor pohoda pokud není závodník, žere málo. X1 má dobré řízení a celkově myslím, že je to povedené auto, což si třeba o stejné generaci x3 nemyslím. Ale největší odborník na BMW je tady Láska.

Nechci mu brát slova z úst, ale když ta X1 nemá emoce, tak ti neporadí :) peace

Odesláno (upraveno)

u 18d a 20d je dobré pohlídat rozvody, i když tady bude ještě při tom nájezdu relativně čas na výměnu řetízku. 2014 je už verze po FL takže tam bude 8kvalt ZF, hodně dobrá převodovka ale oproti "starému" 6kvaltu na úkor životnosti. Ale pokud sem tam vymění olej a neplánuje si nechat auto do +200tis. km tak ho to trápit nemusí ;)

Upraveno uživatelem Sweden
Odesláno

Nechci mu brát slova z úst, ale když ta X1 nemá emoce, tak ti neporadí :) peace

Tak pak už se snad obrátit na dvorního servisáka ze stratosu ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...