cali Odesláno 24. října 2016 Nahlásit Odesláno 24. října 2016 Komu sa Suby zdaju ako predrazeny shit, moze sa podivat co ja viem trebars na AP RO Off Diver,... cena cca dvojnasobok a len v blbej oceli (ocel je tusim dokonca iba obyc nerez a su bez naramku, iba na lacnej gume). Su to snad o tolko lepsie potapky, alebo maju o tolko lepsi stroj? Alebo je to len superpredrazeny shit? Kazdopadne predavaju sa, firma nekrachuje a aj resale cena je oproti Subom cca dvojnasobna. Takze nieco na nich asi bude aj ked podla krabickovej logiky nemozem za boa prist na to co. Pravda, kto ich chce len na machrovanie v hospe, bude musiet asi trochu za hranice, v CR asi nie je zas tak vela krciem, kde by ich miestne damy dokazali patricne docenit oproti napr subom alebo trebars Navimetrom jaky stekani, nic nesrovnava pta se proc LEPSI hodinky stoji polovinu ceny a od toho se debata odviji, on proste chce slyset, ze ma 100% pravdu a suby jsou predrazenej shit ...
Exiztence Odesláno 24. října 2016 Nahlásit Odesláno 24. října 2016 AP RO Off je poruchavý shit co jsem slyšel
martar Odesláno 24. října 2016 Nahlásit Odesláno 24. října 2016 Cali, co je to Navimeter? Nutně to potřebuju vědět, chci působit na dámy v místní krčm?
Daemonultimate Odesláno 24. října 2016 Nahlásit Odesláno 24. října 2016 (upraveno) Cali, co je to Navimeter? Nutně to potřebuju vědět, chci působit na dámy v místní krčm? Navimeter: jednotka navigační délky vzniklá překlepem názvu modelu hodinek značky Breitling. A máš je Upraveno 24. října 2016 uživatelem Daemonultimate
martar Odesláno 24. října 2016 Nahlásit Odesláno 24. října 2016 (upraveno) Sakra, to je na mě moc složitý. Sorry za OT v tomhle exaktním vlákn? Upraveno 24. října 2016 uživatelem martar
cali Odesláno 24. října 2016 Nahlásit Odesláno 24. října 2016 http://www.lesmala.net/jean-michel/navitimer/slide.htm
azeppelin Odesláno 24. října 2016 Nahlásit Odesláno 24. října 2016 Mno co no, tak je kolega zrovna ve fázi, kdy objevil úplně ty nejlepší hodinky...
Americkej Odesláno 24. října 2016 Nahlásit Odesláno 24. října 2016 Není co, vlastně chce furt dokola Rolády.
azeppelin Odesláno 24. října 2016 Nahlásit Odesláno 24. října 2016 Vy jste s těma hodinkama celkově nějak rozháraní. To se pak člověk dovídá o milnících horolohystehistorie a prvenstvích od lunet až po hadopardí předkožky a nic na tom nezmění ani nějakej Blancpain s panem Doxou.
MíraMíra Odesláno 24. října 2016 Nahlásit Odesláno 24. října 2016 Mít dostatek financí, měl bych osobně ve výběru mezi těmito dvěma kousky jasno a to určitě ne vlivem technických parametrů, ale klidně a rád bych se dozvěděl, jaké jsou konkrétní technické rozdíly.Technické parametry, prostě jsou měřitelné a celkem by mě zajímalo, třeba jaké jsou tolerance při výrobě Tudor vs Rolex.Když to schválně přeženu, jestli Tudor řeší milimetry a Rolex nanometry, a nebo mají stejný metr při výrobě obého.Nicméně si nemyslím, že to je to, co by mělo rozhodovat při výběru hodinek, už vůbec ne v této cenové kategorii, přestože zpracování je samozřejmě podstatným faktorem při výběru.Řešit poměr cena/výkon může být určitě užitečné u běžného spotřebního zboží, ale u hodinek této kategorie si myslím, by mělo jít o trochu víc. I hůře zpracované hodinky můžou vyvolávat příjemnější emoce než ty lépe zpracované a člověk si k nim může vytvořit mnohem lepší vztah. Je to o spoustě faktorů včetně historie atd., ale podle mě i o něčem, co neumím přesně pojmenovat, co má každý trochu jinak.Prostě tzv. X-Factor a to je dobře.Jinak by to byl jen příklad, který se dá vypočítat a všichni by jsme nosili stejný hodinky.
krabicka3 Odesláno 24. října 2016 Autor Nahlásit Odesláno 24. října 2016 jaky stekani, nic nesrovnava pta se proc LEPSI hodinky stoji polovinu ceny a od toho se debata odviji, on proste chce slyset, ze ma 100% pravdu a suby jsou predrazenej shit ... steele, jsem rad, ze mi vidis do hlavy Zase emocionalni vylev a prekrucovani od dalsiho, a zase omyl. A ze nic nesrovnavam? To myslis vazne? Chtel jsem slyset: 1) Pelagos je horsi, protoze A, B, C, D... nebo 2) Sub je lepsi, protoze A, B, C, D... nebo 3) Vypada to, ze Pelagos opravdu je lepsi, ale krabicko, to neni to za co u Subu platis... nebo 4) Nejakou jinou rozumnou pratelskou odpoved a la Micey a Rybiz Nikdy jsem nerekl, ze Sub je shit!!! A jestli je predrazeny je komplexni zalezitost. Podle me se to neda jednoznacne rict, uhlu pohledu je nekolik. Zacal jsem se nad sebou zamyslet, a prisel jsem na to v cem je nedorozumeni...Jsem velmi technicky zalozena osoba, ovsem 90% zdejsiho osazenstva jsou zjevne lidi zalozeni na emocich. No a pak ja o voze a vy o koze. @ggrand: dekuji, ze aspon nekdo chape, jak to myslim
cali Odesláno 24. října 2016 Nahlásit Odesláno 24. října 2016 Tak OK ak chces meratelne parametre tak Suby su lepsie predovsetkym preto, ze ked sa o mesiac rozhodnes ich zase predat, tak budes tratit vyrazne menej nez u Pelagosu a ak ich vydrzis vlastnit povedzme 5 ci dokonca 10 rokov, tak na nich mozno dokonca zarobis. Dokaze toto tvoj Pelagos? Pravda, niektore Tudory to v minulosti uz dokazali napriklad take Tudor Sub Snowflake, aha Sub... takze nic,.... Inak tie hodinky budu oboje rozumne vodotesne, rozumne presne a vsetko,... z uzivatelskeho, cisto technickeho, hladiska pravdepodobne nepoznas rozdiel a uplne rovnako by si mohol nosit napriklad Ollech Wajs za desatinu ceny a rozdiel by si uzivatelsky pravdepodobne vobec nepoznal.
JohnDoe Odesláno 24. října 2016 Nahlásit Odesláno 24. října 2016 (upraveno) O voze a koze je debata, kde se motaji technicke parametry a cena, mezi kterymi neexistuje zadna zakonita souvislost. Cena cehokoli, nejen hodinek je vysledkem rozhodovani ekonomickych subjektu, ve kterem technicke parametry mohou, ale take vubec nemusi hrat urcitou roli stejne jako napr. jakakoli ocekavani nebo zcela subjektivni vnimani krasy. Zacal jsem se nad sebou zamyslet, a prisel jsem na to v cem je nedorozumeni...Jsem velmi technicky zalozena osoba, ovsem 90% zdejsiho osazenstva jsou zjevne lidi zalozeni na emocich. No a pak ja o voze a vy o koze. @ggrand: dekuji, ze aspon nekdo chape, jak to myslim Upraveno 24. října 2016 uživatelem JohnDoe
krabicka3 Odesláno 24. října 2016 Autor Nahlásit Odesláno 24. října 2016 @cali: ano, to jsem zminoval hned na zacatku, jeste jednou... bez vyhrad souhlasim. Nicmene obavam se, ze se nejedna o parametr technicky nybrz ekonomicky. Co se tyce toho co uzivatelsky poznam a nepoznam, nesouhlasim. Velmi dam na preciznost zpracovani (obecne, nejen hodinek), a rozdil kvality mezi Subem/Pelagosem a hodinkami za desetinu cenu si myslim, ze je patrny. @MiraMira: jo, dobre receno, na tom urcite neco je @JohnDoe: Nikdy jsem nerekl, ze Sub je shit!!! A jestli je (Sub) predrazeny je komplexni zalezitost. Podle me se to neda jednoznacne rict, uhlu pohledu je nekolik.
cali Odesláno 24. října 2016 Nahlásit Odesláno 24. října 2016 Takze to chapem dobre, ze ti ide iba o to aby boli hodinky za co najlepsi peniaz technicky co najviac nadupane? Tak to sa vyprdni na nejaky blby Pelagos a daj sa rovno k sekte, lebo nic lepsieho za tie peniaze neexsituje (je to pravda, sam jedny mam...). Heil Konrad!
Hasňa Odesláno 25. října 2016 Nahlásit Odesláno 25. října 2016 (upraveno) Jen se tady potvrzuje, cali, že největší lákadlo na Roládach jsou prachy a aura jména. Technika je až na nějakém dalším místě. Řekl bych, že tak na čtvrtém. Před ní je ještě možná spolehlivost kalibru a u některých kusů vzhled. Ale ty už se značným odstupem. Čímž neříkám, že technika je špatná, jen to prostě není primární argument ke koupi. Tedy aspoň u drtivé většiny majitelů, jistě se najdou výjimky a někdo ujíždí třeba na technických vychytávkách SDDS. Ale není to tu, podle mě, žádná světová výjimka. Na WUS je to vlastně stejné. Rolex je spíše vnímán, jako ukládání peněz s velkým MI, jako třešničkou na celém tom finančním derivátu. Což ale vlastně nezní až tak špatné. Jen je to takove.. jak bych to rekl, nudné. Jen prostě tu iracionální lásku k hodinkam, jako takovým, bych hledal spíše asi už u jiných značek. U high endu samozřejmě, a v téhle střední třídě třeba u různých exotů, jako Habring, Hentschel a tak. Jen takový můj dojem z Rolexu. Upraveno 25. října 2016 uživatelem Hasňa
huhu4d Odesláno 25. října 2016 Nahlásit Odesláno 25. října 2016 Krabicka krabicka. Ak ti ide o technologie tak pelagos je lepsi. Ale neplet do toho potom peniaze a nepytaj sa preco stoja 1/2 ceny subov.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se