eskimak Odesláno 21. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2021 před 4 hodinami, milda21 napsal: Praskla druhá pružina ve dveřích 15let staré myčky, náhradní se nedělají, takže asi budu muset pořídit novou myčku. Můžete mi někdo poradit do jaké jít a nebo jaké se vyhnout? Ve staré je košík na příbory, u většiny nových je zásuvka, je to výhoda? Není to moc drbačka rovnat příbory do šuplíku? Vlákno jsem prošel, tak bych ještě poprosil eskimáka o model té jeho ať se vyhnu tomu filtru. Díky Niesom prave doma, ale je to najvyssia rada Bosch. Vyzera to ale ze ten filter maju vsetky Boschky. Za mna uz Bosch nikdy, je to nedomysleny srot. Po samo-domo vyrieseni umyva dobre. Ak si si isty ze ti na tanieroch neostane sparadlo alebo kostka od citronu fak ta fo nemusi trapit. Zasuvka na pribory ti prida hodne miesta dole, ale zamedzi davat vacsie pohare do horneho kosa. Historicky mam najlepsiu skusenost s Electrolux (ale nevravim ze by som si ju kupil aj dnes). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 21. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2021 Minule som musel vymeniť starú a dobrú Whirlpoolku. Úzky typ. Kúpil som tiež Whirlpool a nemal som to robiť. V stručnosti. - jeden z dôvodov bolo zamknutie tlačidiel, malá je divoch a ťuká do všetkých tlačidiel so svetielkami. Zámok tlačidiel zamkne všetko okrem ON/OFF. To malá samozrejme stlačí ako prvé a umývanie je treba spustiť znovu od začiatku. Toto vymyslel nejaký chuj. - nepamätá si posledné nastavenia. Vždy treba napr. znovu navoliť program a navoliť, či je použitá tableta. Keďže používame tablety, tak stále ťukáme. Aj toto vymyslel nejaký chuj. - umýva horšie a o polovicu pomalšie, než tá stará potvora - dosušenie vzduchom je úplná blbosť. Po umývaní sa sušička otvorí a dúfa, že riady vysuší teplom, ktoré v nej je. Nevysuší, ani cez noc. - šuflík na príbory bol ďalším z dôvodov pre kúpu. Je to ale otrava ukladať tam zadrbané príbory a umyje ich zle, ak je v strednom šuflíku viac riadov. Asi ho vymontujem, nech je viac miesta v strede a kúpim si košík, ktorý som so starou umývačkou vyhodil. Všetko veci, ktoré sa človek nikde v recenziách nedočíta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 21. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2021 Mohu s poručit Miele. Máme ten nejnižší model (kvůli ceně, pravda). Ale nejen jak z partesu (srovnání s nejvyšší radou AEG, kterou jsme měli před tím a furt se srala a vydržela tři roky a stala dost podobně). Ale teda programově je to dost bída. (V podstatě je dost hloupá). Na druhou stranu používáme jeden program pořád, stejně jako před tím... Za mě dobrý kup. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 18. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2023 Chalani, nejaké aktuálne skúsenosti s umývačkami? Rád by som kúpil niečo v rozsahu 500 - 600 Eur. Po tom, čo som sa napálil s Whirlpoolkou, tak ma zaujímajú viacmenej tri veci: - Aby sa nekazila. To mi v dnešnej dobe nikto nezaručí, ale teda aspoň: - Aby som z nej nevyťahoval špinavé riady a príbory (po hodinu a pol dlhom umývaní) - Aby som z nej vyťahoval suché riady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 18. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2023 Ja bral vzdy jen bosch...aktualne mam jednu novou na ceste a doufam, ze to bude stale to prave... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zacik Odesláno 19. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2023 +1 bosch kupoval som novu cca rok dozadu, konkretne SMV4ECX14E (pozadoval som otvorenie dvierok po skonceni cyklu) a zatial som 100% spokojny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 19. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2023 Ok, vďaka za info. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 19. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2023 Bosch, máme kuchyň spojenou s jídelnou a obývákem a je super tichá. Suché nádobí = otevření dvířek. Nevím jestli máme tu funkci, ale žena po skončení cyklu otevře dvířka a vrazí tam složenou utěrku. Já se snažím předstírat, že to neumím zapnout, abych nebyl pověřen novými úkoly Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 19. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2023 Jedinou nevýhodou nových myček Bosch je absence krátkého programu. Jinak vše ostatní OK. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 19. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2023 Tuhle jsem kupoval Electrolux a taky spokojenost. Je tichá, promítá čas na podlahu, otevírá dvířka, nádobí čistý ;). ELECTROLUX 700 FLEX MaxiFlex EEM48321L Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
polifka Odesláno 19. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2023 Máme BOSCH SMV46KX01E a nějak jsem nepochopil, proč potřebujete po umytí automatické otevírání dvířek. Večer pustíme myčku, ráno je nádobí suché, všechna pára a voda zkondenzuje do odpadu, Myčka není skoro slyšet, jen červený bod na podlaze signalizuje provoz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zacik Odesláno 19. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2023 @polifka automaticke otvorenie dvierok je super ak mas umyvacku na chalupe, co je moj pripad, kedy pustis umyvacku a odides. Skus doma nechat zatvorene dvierka po umyti par dni, potom pochopis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 19. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2023 Hlavně to otevírání se dá vypnout, když ho nechceš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
polifka Odesláno 19. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2023 to Zacik: To otevření dvířek pro dlouhodobější nepoužívání chápu - větrat se musí. Nicméně otevírat dvířka myčky po umytí (pokud jsme doma) je zbytečné a navíc zvyšuje vlhkost v bytě. Za mne spíš nevhodné..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbraj19 Odesláno 19. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2023 (upraveno) před 2 hodinami, polifka napsal: to Zacik: To otevření dvířek pro dlouhodobější nepoužívání chápu - větrat se musí. Nicméně otevírat dvířka myčky po umytí (pokud jsme doma) je zbytečné a navíc zvyšuje vlhkost v bytě. Za mne spíš nevhodné..... Není to zbytečné, je to super fíčura. Ráno pustím, jdu do práce, v poledne myčka umytá, otevře se a větrá. Příjdu večer a myčka je umytá a nádobí není zatuchlé po půl dni v zavřené v myčce. Navíc tam jsou většinou i programy, které dvířka neotvírají, pokud to někomu vadí. Upraveno 19. září 2023 uživatelem xbraj19 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 19. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2023 @xbraj19 Pokud nemas kamennou pracovni desku, tak bychom se mohli pobavit o tom, jaky vliv ma horka para na dyhovane pracovni desky Pro tvuj use case existuje funkce odlozeneho startu (kdyz chces mit cerstve umyte nadobi vecer, kdyz prijdes domu). Use case pro chalupu chapu, jednou za cas to asi nevadi, ale pravidelne bych to nedelal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zacik Odesláno 19. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2023 @AndyAaron s umyvackou som dostal "plechovu listu" ktora sa pripevni zospodu na pracvnu dosku, aby horucu paru zachytila. Netusim ci to bude fungovat, zatial ju mam kratko Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbraj19 Odesláno 19. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2023 před 1 hodinou, AndyAaron napsal: @xbraj19 Pokud nemas kamennou pracovni desku, tak bychom se mohli pobavit o tom, jaky vliv ma horka para na dyhovane pracovni desky Pro tvuj use case existuje funkce odlozeneho startu (kdyz chces mit cerstve umyte nadobi vecer, kdyz prijdes domu). Use case pro chalupu chapu, jednou za cas to asi nevadi, ale pravidelne bych to nedelal. Si máš koupit pořádnou kuchyň a ne tu nejlevnější Nám z té myčky zas tak horká pára neletí, takže je to úplně v pohodě i s deskou z lamina a lepenýma hranama. Na můj use case odložený start funguje, když víš v kolik přijdeš domů (třeba teď už jsem měl být minimálně hodinu doma ). Samozřejmě odložený start taky používáme, když to dává smysl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 19. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2023 My teda máme nad myčkou na hraně kuchyňské desky takovou lištu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
T1000 Odesláno 19. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2023 My měli 14 let polskou vestavěnou Amicu, nějakou střední řadu. Žádný hi-end .Super myčka, ani jedna porucha, jen mě štvalo, že neměla odložený start - to tehdy měly jen vyšší řady a ke konci životnosti už drátěné opěrky uvnitř sem tam upadly. Ale vydržela od r. 2007. Předloni jsem vzal Siemens, taky žádný hi-end a panička si nestěžuje. Má to odložený start, zkrácený a rychlý program, myje to skvěle, jede to potichu. Dvířka se samy otevřou po skončení programu jen v režimu "eco" , jinak ne. K myčce byla hliníková silná nalepovací páska na spodní hranu desky skrz tu páru. Švagr má roky Miele a taky spokojenost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se