Kairos Odesláno 21. srpna Nahlásit Odesláno 21. srpna před 1 hodinou, organic napsal: To je moje noční můra, že někde položím R18. Protože na těch 350 kilo budu muset zavolat jeřáb Před pár dny jsem položil Road Kinga, při dobržďování mi podkluzlo přední kolo, padáky to v pohodě zachránily, ale já byl tak nasranej, že jsem to zved jak fichtla, a aby nebylo neštěstí konec, tak ten den jsem ho odložil ještě jednou na druhou stranu, to zas bylo na vině bahno, a s tim nasráním jsem ho zase zvedl jak nic, adrenalin je dobrej jeřáb 2 1
KFL Odesláno 21. srpna Nahlásit Odesláno 21. srpna 19 hours ago, marty87 said: Včera po dobu servisu jsem měl půjčenýho scramblera XE a musím říct, že mě překvapilo jak je to velká motorka. I se 186 cm jsem měl problémy a bylo i pár rozjezdů do kopce a byl jsem rád, že jsem to ustál. Po přesednutí na street tripla jsem si to pak neskutečně užíval. Oproti scrambleru je to hračka. Takže velkej respekt ke krocení scramblera Já mám 187 cm, ale dlouhý nohy (inseam 90 cm), takže úplně v pohodě došlápnu plnýma chodidlama na zem. Nicméně takový trochu štafle to jsou . Co jsem ale psal tady kolegovi bokem - když jsem začal loni na V-Stromu 800, přišel mi vysokej a těžkej (225 kg, myslim). Koupil jsem k němu Speed Twina a dodneška je jeho ovládání jak procházka s obratnou baletkou po anglickym trávníku. Jednoduchý na manipulaci, přítulný, nezáludný, pocitově lehký (ačkoli 215 kg). Super! Pak přišel Indian, kterej je ještě nižší, a Suza odešla. A nakonec dorazilo XE, který je z těch všech nejvyšší . Jak mi Speed přirostl k srdci, tak ze všech těch strojů se paradoxně nejlíp cejtim na XE. Indian je nizoučkej, ale ten posed ve mně nebudí 100% jistotu v pomalejch rychlostech, především pak s omezením náklonu; plus je poměrně těžkopádnej. XE je vysoký, sedí se na něm "normálně", ale díky širokejm řídítkům, geometrii a těžišti ne super vysoko (Strom ho měl výš, myslim), je hrozně snadno ovladatelný a působí lehkonoze. V zatáčkách máš plnou důvěru a přesně víš, jak moc jsi nakloněnej a kolik ještě můžeš. Když zastavíš ve svislý poloze (tj. ne např. v kopci bokem jako já ), motorka vydrží stát vzpřímeně pár vteřin, aniž bys ji musel lovit nebo zachraňovat. Samozřejmě jakmile ji nakloníš o víc než cca 8 cm do strany, tak už to v ruce razantně ucejtíš. Tak jako tak si neumim představit, že bych s ní vyrazil do terénu (kromě toho, že to neumim). Motorka nepůsobí za jízdy těžce, ale jakmile s ní potřebuješ trochu lomcovat nebo přehazovat ze strany na stranu v malejch rychlostech, už se kila projeví. Samozřejmě tohle píšu jako motorkářský ucho, takže mě ber s rezervou .
collie Odesláno 21. srpna Nahlásit Odesláno 21. srpna V 19. 8. 2025 v 20:05, KFL napsal: To jste věděli, že když zastavíte v kopci napříč silnicí a máte tím pádem jednu nohu níž, gravitace během 2 vteřin hravě překoná zdánlivý dojem rovnováhy? Tak já už to vim taky . Hehe, to jsem se naučil stejným způsobem :). 240 zadní pneu, 330 kilo váhy a otáčení do protisměru ve svahu. No, budu si to pamatovat. 1
KFL Odesláno 21. srpna Nahlásit Odesláno 21. srpna Dneska jsem byl v Triumph Brno, neb mám lehce šišatý přední kolo. Borci ho zkontrolovali a během 20 minut zjistili, že je opravdu lehce nakopnutý. Pak mi řekli, že to neumí opravit, ale že mi můžou objednat novej ráfek za 30 táců . Zaplatil jsem 1450 Kč a odjel zpátky domů. Obvolal jsem tři různý doporučený experty na kola v blízkém okolí a všichni se mi vysmáli, že ráfky s výpletem do bočnice ráfku neumí a že nejlepší je koupit nový kolo. Jeden z nich mi teda řekl, že v ČR je prej jedinej člověk, kterej je umí spravit, ale že neví, kdo to je, ani kde sídlí. Ale že prej dělá Africy a GSa. A doporučil mi, abych se zeptal v Hondě, kam ráfky vozí... WTF?! Poslal jsem dotaz na import Triumphu, co mám dělat, protože by mě fakt zajímalo, jestli majitelé Scramblerů, velkejch Tigerů a všech dalších drátěnejch ADV/offroad motorek kupujou po náročnejch enduro jízdách s dojebanejma kolama nový ráfky... 1
Shane001 Odesláno 21. srpna Nahlásit Odesláno 21. srpna Zkus kouknout sem https://www.baworak.cz/forum/viewthread.php?thread_id=25692&rowstart=40 tam nějaké zkušenosti s rovnáním těchto kol jsou.
KFL Odesláno 21. srpna Nahlásit Odesláno 21. srpna Zkus kouknout sem https://www.baworak.cz/forum/viewthread.php?thread_id=25692&rowstart=40 tam nějaké zkušenosti s rovnáním těchto kol jsou.Jj, to jsem samozrejme nasel taky. Dekuju.
YPO Odesláno 21. srpna Nahlásit Odesláno 21. srpna před 32 minutami, KFL napsal: Dneska jsem byl v Triumph Brno, neb mám lehce šišatý přední kolo. Samý potíže s těma mopedama máš. Kdyby ses držel jenom voňavek, tak se nemusíš vztekat. 3
Roland Sands Odesláno 21. srpna Nahlásit Odesláno 21. srpna před 10 hodinami, Kairos napsal: Před pár dny jsem položil Road Kinga, při dobržďování mi podkluzlo přední kolo, padáky to v pohodě zachránily, ale já byl tak nasranej, že jsem to zved jak fichtla, a aby nebylo neštěstí konec, tak ten den jsem ho odložil ještě jednou na druhou stranu, to zas bylo na vině bahno, a s tim nasráním jsem ho zase zvedl jak nic, adrenalin je dobrej jeřáb Adrenalin toho zvládne... motorka se dá zvednout i se zlomenou klíční kostí a dojet do boxů. Jen těch 250 km za volantem po cestě domů už za moc nestálo 1
Xenomorfus Odesláno 22. srpna Nahlásit Odesláno 22. srpna V 19. 8. 2025 v 11:28, Vladar91 napsal: Tam chci jet za 2 tydny autem, pojedeš nahoru na mulhacen? Ne, jen sem se propletal a pak pokracoval dal. Via muj obsahly report na FB.
Soliso Odesláno 22. srpna Nahlásit Odesláno 22. srpna V 2. 7. 2019 v 16:41, Cyril napsal: Velmi mnoho motorek (i stříkaček) se skrtí na nižší výkon 1. Tzv. restriktorem (zúžením) sání (někdy též výfuku), což je plechová vložka s menším otvorem, která jen omezuje množství vzduchu procházející tímto místem. Senzory vyhodnotí kolik vzduchu tam leze a řídící jednotka zařídí menší přisun paliva. Jako u neškrcené mašiny, kdy pouze tolik neotočíš rukojetí. 2. Dorazem plynu, kdy prostě nelze víc otočit plnynovou rukojetí, což má za následek menší výkon. Naposledy jsem to viděl na BMW R1150GS 35kW, docela děs... U takto škrcených motorek by se dalo říct, že se díky měnšímu namáhání šetří mechanické části, ale díky režimu, který brání motor pořádně vytočit a jednou za čas jej vypláchnout od nespálených sraček-kyselin a sazí, jsou tyto stroje často líné a tak nějak "gumové" a uvnitř motoru zabordelené jak popelnice. 3. Škrcení za pomocí výměnné řídící jednotky si z dávných věků pamatuji například u XV Virago, kdy jednotka na méně kW spolu s restriktorem ve výfuku stála asi 25k, což bylo pro většinu lidí neakceptovatelné. Pokud jezdíš rozumně/hlavou, kup si mašinu velkou a nech ji uškrtit. Stojí to kolem 5k včetně legislativního úkonu. Při nákupu levného střepu, servisních pracech, případných opravách a jeho následném prodeji přijdeš o víc. Ale i tak je velká pravděpodobnost, že pokud tě to chytne, zahučíš do mašiny násobky toho, co máš teď v plánu, tak jako většina v tomhle vlákně. . A když zrovna nemáš motorku po ruce a chceš si zkusit trochu adrenalinu, můžete se zabavit i u online her nebo sázení přes https://mostbet.co.cz/promo/bonus/ – rychlé, pohodlné a s trochou štěstí i zábavné! Přesně tak, to škrcení je často dvojsečná zbraň – sice chrání motor a snižuje riziko, že začátečník hned všechno přepálí, ale zároveň to motor „dusí“ a způsobuje, že jezdí líně. Pokud má někdo zkušenosti a rozumí mašině, rozhodně se vyplatí mít silnější motorku a teprve pak uškrtit – jde to legislativně i cenově docela rozumně, jak píšeš. U levných nebo starších strojů je pak riziko, že i menší škrcení motor z dlouhodobého hlediska zaneřádí.
African Odesláno 24. srpna Nahlásit Odesláno 24. srpna On 7/23/2025 at 2:20 PM, African said: Letenky na Sardínii zajištěný a teď tedy ta motorka, půjčovnu už mám Každý výlet dávám nějakou jinou fešandu a teď koukám, že tam hojně půjčují tady tu divočinu... hodně dobrodruhů jsem na Enfieldovi potkával v Nepálu, tak mě to docela láká. Budeme jezdit cestou, necestou, spíš se vyhýbat hlavním tahům tak si říkám že by čtyřstovka mohla stačit, ale zase jestli to není úplný shit Mám jí zkusit, a nemáte s ní někdo zkušenosti? Roayala jsem odpískal, asi bych se na tom trápil a neměl kufr v ceně, tak jsem kliknul na Benelli 702 TRK. Až teď jsem co dověděl, že to má Čína, ty si nás jednou koupí všechny, to je krach No ale co čumím, že se to dá koupit nové za 170.000,- Kč a pět let záruka Very good price jako, na Sardínii pořádně otestuji, možná pak koupím a budu dělat že to nevím, že se jedná o Číňana
klobadysek Odesláno 26. srpna Nahlásit Odesláno 26. srpna Zaptám se, jak to máte na klasický / retro motorce s helmou, co nosíte? Mám příležitost koupit 3/4 jetku originál MG v barvách mého stroje. Doposud v jetce teď jezdím takový couračky do 30km. ALE říkám si esli by nebylo fakt lepší najít si nějakou retro fullface. Říká se "helmets save lives, fulface save face". Co vy?
Kupa54 Odesláno 26. srpna Nahlásit Odesláno 26. srpna Mám to jako ty, na kochačku používám jetku RE, na delší a rychlejší cesty mám klasickou Schubert odklápěčku.
solidus Odesláno 27. srpna Nahlásit Odesláno 27. srpna Předloni jsem sundal srnu a byl jsem překvapenej, kdy reálně je helma odřená. Pěkně jsem se proletěl a kutálel. Je hodně velká šance, že budeš bez spodní čelisti. Za mě je cokoliv kromě full-face jasný no-go. Jeden obrázek lepší jak 1000 slov. 1
Bert Odesláno 27. srpna Nahlásit Odesláno 27. srpna V 19. 8. 2025 v 20:05, KFL napsal: To jste věděli, že když zastavíte v kopci napříč silnicí a máte tím pádem jednu nohu níž, gravitace během 2 vteřin hravě překoná zdánlivý dojem rovnováhy? Tak já už to vim taky . V 21. 8. 2025 v 15:15, collie napsal: Hehe, to jsem se naučil stejným způsobem :). 240 zadní pneu, 330 kilo váhy a otáčení do protisměru ve svahu. No, budu si to pamatovat. Hm, takže se taky připojím. Jakási prdel světa na Vysočně, náměstíčko mírně do kopce, kostky, vlhko, trošku zatáčka, no a přede mnou strejda jedoucí cca 30, kterej uviděl jinýho strejdu, a prudce zabrzdil, asi aby s ním probral, jak nesou slepice, nebo šukaj králící. Mírně nakloněná Electra v těchto podmínkách znamenala jediné: krátký boj mé levé nohy s gravitací, který velmi rychle skončil. Kurva, kyčel mne bolela ještě týden. No, a to nejhorší bylo, že strejda vylezl z auta, a úplně nevinně se ptá: "co blbneš?" ..... Adrenalin zafungoval. Strécovi jsem pomohl nastoupit nazpět do auta tak rychle, že jsem rád, že na onom náměstíčku (spíše návsi), nebyly kamery. Jo, a protože adrenalin jsem vyplýtval na atak strejdy, tak jsem si nakonec těch 400 kilo zdvihnul hezky metodicky správně přes záda Borci, kolama dolů! 1 4
johny357 Odesláno 27. srpna Nahlásit Odesláno 27. srpna před 19 hodinami, klobadysek napsal: Zaptám se, jak to máte na klasický / retro motorce s helmou, co nosíte? Mám příležitost koupit 3/4 jetku originál MG v barvách mého stroje. Doposud v jetce teď jezdím takový couračky do 30km. ALE říkám si esli by nebylo fakt lepší najít si nějakou retro fullface. Říká se "helmets save lives, fulface save face". Co vy? Na stylovku mam Shoei Glamster a nemuzu si stezovat. Ja chcu i "safe face" Mit rozjebanou sanicu, zuby venku (kamarad) nic moc.
KFL Odesláno 27. srpna Nahlásit Odesláno 27. srpna Glamster je super a hrozně se mi líbí. Bohužel na mojí hlavu nefunguje. Zkoušel jsem 3 velikosti a buď jsem se do ní nevešel anebo se mi kvedlala na šišce jak kýbl na smetáku .
Waya03 Odesláno 27. srpna Nahlásit Odesláno 27. srpna před 20 hodinami, klobadysek napsal: Zaptám se, jak to máte na klasický / retro motorce s helmou, co nosíte? Mám příležitost koupit 3/4 jetku originál MG v barvách mého stroje. Doposud v jetce teď jezdím takový couračky do 30km. ALE říkám si esli by nebylo fakt lepší najít si nějakou retro fullface. Říká se "helmets save lives, fulface save face". Co vy? Taky jsem chtěl retro full face, byl jsem zkoušet Glamster a Bell Bullit. Krásný helmy, Bullit by mi asi i dobře seděl. Každopádně recenze i to co mi vysvětlil prodavač šlo proti tomu. Nakonec jsem koupil SCORPION EXO-520 EVO AIR, ušetřil dost kaček a dostal za to pohodlnou moderní helmu. Potom co jsem oddělal ten hnusný S znak na hledím, vypadá i celkem dobře, na retro motorku se imho hodí.
Bert Odesláno 27. srpna Nahlásit Odesláno 27. srpna před 17 minutami, Waya03 napsal: .......... na retro motorku se imho hodí. ???? 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se